Btk 269.§

Solymosi Eszter vére az égre kiált, szokás antiszemita társaságban a harmadik sör tájékán mondani, és lapos oldalpillantásokkal, forgó szemmel kiselőadást tartani a kóser vágásról. Ezek a társaságok szerencsére viszonylag nem túl számosak, már csak azért is, mert Solymosi Eszter és az ő tragédiája eléggé kikopott a magyar köztudatból. Néhány obskúrus honlapon, ahol van egy kis cionbölcsezés és holokauszttagadás, szoktak ezek előjönni.

De ekkor feláll egy barom a magyar törvényhozásban és az áltudományos okoskodó minden attribútumával felszerelve szemforgató előadást tart, ahol ugyan ki nem mondja, de sejteti, hogy a szerencsétlen kislány vére bezony a pászkába kellett.

Az hogy vannak ilyen barmok, az nem baj, voltak is, lesznek is, a parlamentben legalább szem előtt vannak.

Az már érdekes kérdés, hogy mi a francnak ezt napirend után a plenáris ülés trash time-jában elmondani? A kutya nem hallotta, a jobbikosok sem, ez pont semmire se jó. Értsd: ha már zsidózol, akkor jelentkezz be napirend előttre és mondjad kifele, hogy utálod az összes kilincsorrút. Mert így ez az alak nemcsak hogy antiszemita, hanem hogy nagyon finoman fogalmazzak, a legfinomabb kezű, legélesebb késű sakter se tudná megmondani, honnan is kellene blankolni.

A másik baj nem ezzel az alakkal van, hanem az összes többivel. Amint a mandiner szerzője helyesen állapítja meg, amikor a per volt ezelőtt lassan százötven évvel a magyar értelmiség és arisztokrácia látványos erődemonstrációt tartott, megszólalt Kossuth, Eötvös. Sajnos már nem lehet azt tenni, ami a legjobb lenne, hogy gyorsan felejtsük el ezt a szégyent, biztos részeg volt. Sajnos jegyzőkönyvben van, sajnos a neten van. Akkor viszont ki kellene mondani: ez egy uszító bűnöző.

Mindezt ráadásul úgy, hogy a manapság rendkívül trendi, ám kétségbeejtően unalmas pozitivista-mikrohistorikus stílust követve hazánk egyik vezető történésze, Kövér György hatszáz oldalas monográfiát írt a korabeli Tiszaeszlárról. Rendben, nem egy Harry Potter a könyv, ellenben tényeket rak egymás mellé, filmet lehet forgatni szinte olyan pontosan írja le, hol történt a tragédia. Rendelkezésre áll a korabeli peranyag. Akkor talán meg el kellene kezdeni azon gondolkozni, hogy nem kéne erről az esetről az iskolában beszélni? Vagy ez nem fontos? Vagy megvárjuk, amíg, tovább visszafele haladva az időgépben, újra lesz deklarált, néven nevezett antiszemita párt? Vagy esetleg eljár hivatalból az ügyészség? Nagyon kíváncsi leszek.

Ha esetleg nem találják, segítek:

269. § Aki nagy nyilvánosság előtt

a) a magyar nemzet,

b) valamely nemzeti, etnikai, faji, vallási csoport vagy a lakosság egyes csoportjai ellen

gyűlöletre uszít, bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

3 hozzászólás

 1. panamajack — 2012-04-04 19:55 

A magam részéről egyetértek a monarchiabeli nemes hagyományok felelevenítésével. Amikor az a pojáca beszélt, szívesen odamentem volna, lekevertem volna neki egy haralmas frászt, és megkértem volna, hogy nevezze meg a segédeit. Azután lekevertem volna még egy frászt, csak az érzés kedvéért.

 2. nadiposzi — 2012-04-05 08:15 

Pár éve az akkori széljobb (Szabó Albert, vagy a Vér és Becsület, vagy a fene tudja melyik mutációjuk) rendszeres megemlékezést tartott Tiszaeszláron Solymosi Eszter sírjánál, a 168 óra, a Mancs és a HVG számára hálás fotóriport témát szolgáltatva. Ha jól tudom, valahogy sikerült leszoktatni őket, legalábbis mostanában nem hallok erről.
Solymosi Eszter meggyilkolása és az utána következő hisztéria hasonló lehetett a közelmúltban meggyilkolt kislány esetéhez (Kiskunfélegyháza), akkor is sokáig tartotta magát a cigány elkövető rémképe. Ellenség mindig kell, na de egy 140 éves történetnél újabbal nem képes előállni ez a pár gyökér, fantáziátlan alak, sehol egy Tusinger elvtárs köztük.

 3. Rókakígyó — 2012-04-08 06:53 

nekik van pl cigányprogramjuk és a kuruc.info-hoz semmi közük.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.