Bassza meg

Mai hír, hogy Magyarország kiadta Gurgen Margarjan, örmény katonatiszt gyilkosát, Ramil Safarov azeri katonatisztet a büntetés folytatása céljából Azerbajdzsánnak. Safarov azonnali kegyelmet kapott az ottani elnöktől és szabadult. Nemzeti hősként ünneplik.

Én mindent megértek. Egyrészt értem én, hogy az örmény-azeri meccs évszázados hagyományokra tekint vissza. Nagyon jól értem, hogy az azeri kötvényvásárlások ígérete, nagy csábítás. De nézzük már, meg, hogy a jóisten áldja meg, hogy mi mindent dobott el magától ez az idióta rezsim.

Ezek szerint teljesen világos, hogy Magyarországon az emberi életnél van előrébb való érték. Kérdem én, hogy egy 16 sejtből álló embrió jogai mellett akkor miért is állunk ki? Miért van neki több joga, mint egy örmény fiatalembernek?

Tényleg komolyan gondoljuk hogy egy politikai-rasszista gyűlölködés motiválta gyilkosság tettesét el lehet engedni? Akkor mit fogunk mondani, amikor kétszáz felheccelt falusi látogat ki baltával a cigánysorra, és tesz „dicsőséges és nemzetünk érdekei szerint való” tettet? Kiadjuk őket Szíriusznak vagy Szumíriának?

A magyar állam büntetőjogi igénye, az a mindenek előtt érvényesülő szigor, hogy a magyar jog szigorúan megbüntet bárkit, aki Magyarországon embertársát meg meri ölni, az tényleg kifejezhető pár millió olajdollárral? Tényleg ér annyit a kétbalkezes gazdaságpolitika, Matolcsy keresztbe akadó szemeivel, hogy azt mondjuk, nálunk lehet örményt ölni?

Aki ezt a döntést meghozta, az halott valaha az örmény holokausztról? Hogy a Zrínyin voltaképp a világtörténelem egyik legszégyenletesebb népirtása folytatódott? Hogy a magyar állam ahhoz adja a nevét, hogy pár millió rongyos olajdollárért ezt lehet folytatni?

Mondja meg nekem valaki, hogy mit kell akkor tenni, ha holnap Berlinben egy kurdot agyonver két török. Vajon valaha, bármilyen okból ki fogják azt a két törököt adni Törökországnak ha az ott kegyelmet kaphat? Ezek szerint Németországban az ember élethez való joga teljesebb mint nálunk?

Aki ezt a döntést meghozta, feliratkozott azon vadállatok listájára, akik szerint vannak értékesebb és kevésbé értékes emberéletek. Ezen a listán olyan szupersztárokkal találkozhat, mint Sztalin elvtárs vagy a Führer.

Mondhatjuk persze, hogy más is csinál ilyet, a lockerbie-merénylőt is kiadták Kadhafinak. A sajnálatos tévedést később lézervezérelt bombákkal korrigálták. Hol vannak a mi anyahajóink?

22 hozzászólás

 1. Tromb74 — 2012-08-31 15:07 

Hát ez az esemény gond nélkül beleillik egy banánköztársaság fülledt hétköznapjainak sorába.

 3. tiboru — 2012-08-31 17:47 

Elég nehéz bármit is hozzátennem. Én is morgolódtam egy sort:

http://hirsarok.blogrepublik.eu/2012/08/31/a-veres-allamkotveny/

A napokban tartottam egy kiselőadást Örményországba készülő ismerősöknek arról, hogy hogyan kell viselkedniük, ha a Karabah-téma szóba kerül… Attól tartok, az elkövetkezendő hónapokban nem lesz jó magyar turistának lenni Jerevánban 🙁

 4. tiboru — 2012-08-31 23:22 

Szerintem nem kapnak vízumot. És akkor még olcsón (?) megússzák.

 5. capacete — 2012-08-31 19:03 

Alapvetően igazad van, de azért két dolgot hozzátennék:

1. Az azeri-örmény konfliktust az örmény népirtás folytatásának tekinti „kicsit” erős.
2. A kadhafis összehasonlítás jól hangzik, de nem helytálló: a Lockerbie-merénylőnek utolsó fázisú rákja volt, az orvosok egybehangzó véleménye szerint max. 2 hónapja volt hátra. Az, hogy még 2 évig élt, az isteni csoda, de ettől függetlenül nem összevethető a szégyenteljes magyar döntéssel, aminek semmilyen humanitárius indokolása nem volt…

 6. panamajack — 2012-08-31 19:39 

Legfrissebb fejlemények:

http://atv.hu/belfold/20120831_baltas_gyilkos_ugy_ormenyorszag_minden_kapcsolatat_megszakitja_magyarorszaggal

Erre elég nehéz mit mondani. Ha én most magyar dipomata lennék, papírzacskóval a fejemen járnék az utcán.

 7. Rókakígyó — 2012-08-31 20:40 

Magyarok vagyunk ne, magyar virtussal és tehetséges politikusokkal. Ez az akció pont egy a zseniális magyar diplomácia húzásai közül. Meg lehet figyelni, hogy a magyar politikai vezetés hová tud Európában ellátogatni és honnan jönnek hozzánk a tajparaszt vezetőnkkel kezet fogni.

Asszem Azerbajdzsánba kell utaznunk ezután:)

 8. Rókakígyó — 2012-08-31 20:43 

A magyarok helyesen akkor cselekedtek volna, ha itthon ül a csávó. Így nagy szarba került megint az ország:) Legalábbis az egyik oldalon:) Sem az azeriek, sem az örmények nem mennek a szomszédba egy kis bunkóságért:)

 9. panamajack — 2012-08-31 20:51 

Ha még csak a két kaszpi államról lenne szó… De arról ugye hallottál, hogy pl Franciaországban törvényben tiltják az örmény holokauszt tagadását? Ez a vihar nem egy pohár vizben van.

 11. pobeda — 2012-08-31 21:16 

A zászlótépés. :((

 12. noirp — 2012-08-31 21:26 

Egyetértek. Bassza meg!
alásan.

 13. gabeszpapa — 2012-08-31 22:06 

Kiss Ernő altábornagy és Lázár Vilmos ezredes aradi vértanúk is örmény származásúak voltak. Ezért is jobban megbecsülhették volna a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemen tanuló meggyilkolt örmény tiszt emlékét. De ha nem lenne nemzetünk múltjában semmilyen kapcsolódási pont az örményekkel, ez a diplomáciai baklövés akkor is megmagyarázhatatlan!
És mindezt remélt pénzért cserébe?! Hát ez tényleg gyomorforgató…

 14. weelma1 — 2012-08-31 23:17 

Jó estét!
Eddig soha,semmikor, semmihez nem szóltam hozzá. Csak olvastam nagy élvezettel.
De! Herr Pizka, teljesen biztos vagy benne, hogy ez nem egy magas labda Hajdú vértársnak? Gondolok itt arra, hogy az örmények nagyon berágnak és küldenek valakiket, akiket a TEK majd jól megfog sikerélmény képpen. Rájuk férne az utóbbi napok után. Persze az olaj/gáz biznisz mellett. Ez csak egy konteo ötlet aminek Tiboru a nagymestere.

 15. sirdavegd — 2012-09-01 03:04 

Hogyan ugorjunk fejest két gyűlölködő kaukázusi állam mocskába. Zsöniálisch 🙁

 16. panamajack — 2012-09-01 08:53 

@panamajack:

De kurva gyorsan lett igazam (a diplomáciai nyelvben egyébként a „deeply concerned” és „requesting explanation” kitételek jelentése: „bassza meg!”):

http://www.whitehouse.gov/the-press-office/2012/08/31/statement-nsc-spokesman-tommy-vietor-azerbaijan-s-decision-pardon-ramil-?utm_source=mandiner&utm_medium=link&utm_campaign=mandiner_201209

 17. janko — 2012-09-01 09:34 

Nekem úgy tűnik, hogy kedves vezetőink ilyen reakcióra nem készültek fel, mert kussolnak. Szerintem lázasan agyalnak azon, hogy milyen paraszt vakító dumával adják elő, hogy ez tulajdonképpen egy óriási diplomáciai siker. Csak persze, szokás szerint, megint mindenki félre érti. És lesznek, akik ezt (is) lelkesen el fogják hinni.

 18. gabeszpapa — 2012-09-01 10:39 

Ha ez a kiadatás három-négy évvel ez előtt történik, akkor V-bácsi emberei már ott tombolnának a parlamentnél, hogy: „Monnyon le! Hazaárulók!” A sajtótermékeik pedig azt mantráznák, hogy: „A komcsik kiegyeztek régi elvtársaikkal. Pfúj, pfújjjjj!”

 19. escargot — 2012-09-01 20:26 

Már magyarázzák, hogy jogilag rendben volt ez. (Ilyet mintha már hallottunk volna.) A baltás hős meg őrnagyi rangot kapott. Átnyúlhatnak jobb kezükkel a bal válluk felett és megveregethetik.

 20. escargot — 2012-09-01 20:27 

@panamajack: Kicsit jó, hogy a concern az azerieknek szól, tőlünk „csak” a magyarázatot várják. (Bár ez egy koki, egy saller így is.)

 21. molnibalage — 2012-09-02 22:14 

Magyarország egy időre vezető téma lett a világ híroldalain. Kár, hogy ezt nem ilyen „sikerekkel” kellene elérni.

A 10. hsz-ben linkelt videó kommentjei elég beszédesek. Van aki sajnálatát fejezi ki velünk kapcsolatban. Én erre csak azt tudom mondani, hogy az a zászló (és sajnos „mi”, mármint kedves vezetőink) az kaptuk, amit egy ilyen döntés után megérdemeltünk…

 22. noirp — 2012-09-03 08:10 

Négy dolgon elgondolkodtam. Fiúk, ha nagy hülyeséget mondok, szóljatok.

1) A Zrínyi Egyetem vezetéséből kinézem, hogy fogalmuk sincs Musza Dagról és következményeiről. Tessen belegondolni, az exrektoruk mekkora agytitán. Milyenek lehettek a beosztottjai?

2) Ha rémlik is nekik valami, egy telefon elég ahhoz, hogy elfelejtsék, és az _ezerbajdzsáni_ vendég business classon mehessen haza. Ez a rondábbik verzió, de nem éppen a keleti szél a divat?

3) (És lehet, hogy nem kéne péntek éjjel kettőkor a hét közben olvasott dolgokon filóznom, de:) biztos, hogy a Szíriában munkát vállaló kutyakiképzőkről se tudtak odafönt? Hm?

Nagyon örülök, hogy most stande pityere lefekszünk lassan bármilyen teve-vagy kecskebaszó keleti rezsimnek, lényeg, hogy hun vagy türk tudatú legyen. Na meg igen, vegyen már néhányat a magyar sajtpapírokból.
Nehéz lesz magunkról lemosni a teveszart, ha eztán kimászunk az ágyból. Nem tudom, visszaengednek-e utána a most megunt hálószobába?

4) A berlini törökök, meg a kurd: szerintem nem adnák ki őket Törökországnak. De Berlin (is) kurva messze van, és ahogy nézem, egyre messzebb.

Utóirat: valamikor 1867 körül becsusszant egy örmény manusz a családfámba, szerelés balról, gól. De ha nem tette volna, akkor is ez volna a véleményem, csak így magasabbra tartom a középső ujjamat. Mindkettőt.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.