Zsolt nem érti

http://magyarhirlap.hu/cikk/11735/CBAbojkott

Zsolt nem érti. Zsolt az a fiú, aki mindent elolvasott, mindent ötösre megtanult, Zsolt előtt jövő állt. Csakúgy, mint ahogy a többi alacsony sorszámú párttagkönyves előtt. Zsolt mellett elsuhant a világ.

Zsolt a múltba kapaszkodik, ahol elég volt felmondani a leckét, érteni bűn volt. Ahol a tanítónéni azokat szerette akik szépen mondtak verset és tudták mire gondolt a költő.

Zsolt nem érti mi folyik a világban, mert mindent csak ahhoz tud mérni, amit akkor, régen, mondtak neki. Zsoltot ez zavarja, Zsolt érzi, hogy lemaradt, hogy nem tartott lépést, hogy ő a múlt, pedig még van pár évtizede ezen a nyamvadt bolygón.

Zsolt ezért elbújt, oda ahova a bizonytalan emberek mindig bújnak. A belső világba. Olyan szerencséje van, hogy nem kell kijönnie onnan, elég csak néha egy-egy cikket kiküldeni. Elég a cikkekben a leckét felmondani, a csalókról, a gazemberekről, mindenkiről, akitől ez a kurva világ nem olyan, amilyennek lennie kéne.

Az árnyak, ők, a hangok, a gonoszak azonban követik oda is. Üvegek szárnyán jönnek, szilajok, odacsapnak, földhöz szegezik, lábai ólmosak, a hátán szinte érzi ahogy biztosan felfekszik a hám szíja és húzza-húzza, nem tud szabadulni, a világ kirángatja.

Pislog a fényben. Világítanak, vakítanak, bele a szemébe, a friss levegő szinte marja tüdejét. Dühösen csapkodni, vonaglani próbál, de az első lendületes mozdulatok hamar elhalnak a savas izmok erőtlenségében.

Ott bent még jó. Jer drágaszág, te légy vigaszom. Nem vagy te édes, csak félédes, de édest bűnt is lenne innom. Meg az drága is. Meg nincs is a lidlben most, csak import.

37 hozzászólás

 1. noirp — 2014-12-08 11:57 

Gollam a pártszékházban. Szép…:)

 2. Tromb74 — 2014-12-08 14:07 

Kíváncsi lennék rá, hogy van-e olyan, Bayerétől eltérő vélemény, ami nem számít hazaárulásnak.

 3. Tromb74 — 2014-12-08 15:18 

Úgy egyébként meg elegem van abból, hogy 1 db. túró rudi megvásárlása is politikai tartalommal tud bírni.
Mi példul…
– Zöccséget a termelői piacon veszünk, mer bár kicsinyt drágább, de a paradicsomnak paradicsom, az uborkának meg uborka íze van, s nem fordítva.
– A húsot szintén, mer’ ott nem büdös, meg a csirkének nincs hal szaga
– A pékárut a Lipótiban szerezzük be, mert ehető.
– Joggurtot meg Cserpest szokunk venni, olyan megfontolásból, hogy finom.
– Lisztet, olajat meg mittom’ én micsodát a Tescóból zsákmányoljuk, mer’ occsó.

Akkor most én ideológiailag következetlen vagyok?

 4. untermensch4 — 2014-12-08 16:56 

@Tromb74: rajta kívül is sokan vannak akiknek csak a saját véleményük érték, minden más ellenség, maga a gonosz stb. csodálkozom hogy még nincsenek annyian hogy széthulljon a társadalom

 5. noirp — 2014-12-08 17:21 

@untermensch4: Mondjuk (szvsz) egy combosabb pszichiátriai-mentolhigiéniai ellátóhálózat mellett _kevesebben_ lennének.

 6. panamajack — 2014-12-08 17:45 

@noirp: Ha már mentálhigiénia:

http://444.hu/2014/12/08/orban-uzent-goodfriendnek-legyen-ferfi/

Gyere ki a hóra, bazdmeg!

 7. professzorpizka — 2014-12-08 17:50 

@panamajack: valójában ez volt Ilcsike halálos ítélete

 8. flashbang52 — 2014-12-08 18:30 

. Jóbarát lehet a legtökösebb férfi a világon ha az US nem mond le a mentességéről. Ennyi hülye egy rakáson már tényleg régen volt. Nap mint nap bebizonyítják ország világ előtt, hogy mennyire tudatlan dilettáns, ostoba hozzá nem értőkből áll az egész kormány és a mögötte lévő tanácsadói apparátus.

62/C. § Nem járhat el magyar bíróság vagy más hatóság
d) Magyarországon diplomáciai képviselőként eljáró vagy egyébként a
joghatóság alól mentes külföldi állampolgár elleni eljárásban, kivéve, ha a
külföldi állam a mentességről kifejezetten lemondott Oszt ennyi.

 9. professzorpizka — 2014-12-08 18:32 

@flashbang52: Egy szép reggel egy furcsa bumeráng alakú repcsi fog elhúzni Budapest felett, figyelmeztető jelleggel…

 11. Rumcájsz von Jicsin — 2014-12-08 19:02 

De, Ti még nem tudjátok, hogy a jobb sorsra érdemes Gulyás Gergely megvilágosította a népek elméjét:
“’Mára az amerikai nagykövetség politikai szereplő lett Magyarországon. Többször magyar belpolitikai kérdésekben nyilvánított véleményt, de ez nem okozott politikai hátrányt, a kormány tudta kezelni,’és intellektuálisan megnyerték ezeket a vitákat.’”

Óvastátok? Intellektuális fölényben vannak!!!!

http://444.hu/2014/12/05/gulyas-a-jelenlegi-amerikai-adminisztracio-es-a-magyar-kormany-kozotti-vilagnezeti-kulonbsegek-is-vannak/

 12. flashbang52 — 2014-12-08 19:25 

@professzorpizka:

Tátott szájjal f@szerdőbe futás minősített esete.:)

Tényleg az kell hogy alacsonyan áthúzzanak Raptorok a parlament felett.. ??? !! Bár ahogy a jelenlegi brigádot ismerem valami ilyesmi lenne a reakció.. Bayer Zsolt mérjen magas pályáról intellektuális bi-termonukleáris legalább 22.ezer leütéses válasz csapást a New York Times szerkesztőségére és Mekkén János lobby irodájára. Vida Ildikó NAV kommandója zero dark thirtynél lerohanja a követséget Goodfriendet élve ( inkább halva) dobják a Tisza tóba ( megfelelő zsidó szertartás keretén belül) Lézer Jani a blokkolójával állítsa meg a Duna bal partján előrenyomuló szlovák- román- ukrán -horvát – észt-litván- lengyel- amerikai- német haderőt. Rogán Tóni előrtörés esetén foglaljon támaszpontot ) Giró Szász villájában vagy valamelyik hoteljében. A dunántúlon nem lesz gond mert a Közgép által épített utak és hidak úgyis összedőlnek az Abramsek Leopárdok de még az Augusta helikopterek alatt is Ja és hova a fenébe teszünk ennyi hadifoglyot …. hívjátok fel Putyint ők hogy csinálták? cserébe ígérjétek oda Lézer Doxáját.

 13. panamajack — 2014-12-08 20:13 

@professzorpizka: Ugyan már, ez tiszta jóindulat részükről: „Viktor fiam, jól végiggondoltad te ezt? Biztos azt akarod, hogy nyilvánosságra hozzuk a bizonyítékainkat? Tételesen, nevekkel, összegekkel, hang- és képanyaggal?”

 14. untermensch4 — 2014-12-08 20:44 

@professzorpizka: előre is elnézést kérek a dilettáns ötletért. nem-e lehetne-e jogelméletileg megindokolni hogy vmiféle vatikánméretű (vagy stadionnyi) területen újra alkalmazható legyen a párbajkódex? az alkotmánybíróság mellé lehetne egy „párbajbíróságot” rittyenteni, ilyen esetekben orsós és jóspan egy költői hajnalon a gyepen (a szponzor fegyvergyár termékével a limitált szériás párbajpisztollyal) lő, ha a jenki marad ott akkor in memoriam nyilvánosságra hoznak mindent… nagyjából mindenkinek tetszene, a közvetítési jogokból lehetne foltozni az államháztartást és a nem létező foci helyett csak nálunk lenne egy stadionban művelhető, a golf, krikett és küzdősportok előnyös tulajdonságait ötvöző sportág… vagy ennek egy cizelláltabb verziója csak politikusok halhassanak meg… 🙂

 15. panamajack — 2014-12-08 20:54 

@untermensch4: Esetleg eldönthetnék virsli-sör versenyen.

 16. szunditj — 2014-12-08 21:10 

Ezek most úgy csinálnak, mintha az egész ügyet személyesen Goodfriend intézte volna, nem pedig az USA erre szolgáló hivatalai. Mintha egy rossz hír miatt beperelném a postást, aki hozta. Igaz az ügyvivő most jól járt, párszáz éve még min. felnégyelték vagy karóba húzták volna, egy per ahhoz képest semmi. Különben is, fújhatnak tollat a s..gébe. Szerintem egyébként remekül szórakozik, a videón (melyben tolmácsért kiáltanak) látszik, hogy ha nem lenne füle, körbe vigyorogná a fejét. Ennyi idiótát egy rakáson egész karrierje alatt nem láthatott. Budapest biztosan maradandó élmény lesz a pályafutásában. Szerintem ha Obamáék is jól akarnának szórakozni, akkor nem egy Tündibündit küldenének ide, hanem azt mondanák, ha már ez a Goodfriend itt van, legyen ő a nagykövet. Jónéhány embert látványosan ütne meg a guta.

 17. munci — 2014-12-09 08:38 

Möszjők!

Véleményem szerint ez már OV szokásos pr háborúja. Rész igazságokat bizonyít, illetve Csubakka védelmet folytatva egyáltalán nem releváns dolgokat bizonygat. Hívei számára ez is elég, hogy elhiggyék OV hatalmas győzelmét. Az, hogy jogszerű-e, az eljárása? Őt nem igazán érinti addig, amíg a rosszhiszeműséget nem tudják rá bizonyítani, hívei számára is érthetően.
Csak az jelenthet problémát (szerintem nem számolt vele!) hogy mostani ellenfelei sokkal járatosabbak ebben a műfajban, mint a jelenlegi, töketlen magyar baloldal. Esetleg egy külföldi újságíró kaphat egy mély torkú tippet, hogy pontosan milyen szálon kell elindulni a nagy sztoriért
És ez sajna Mo-nak sem lenne jó. Nemzetközi megítélésünk (ami félek, már így sem pozitív) a bányászbéka segge alá süllyedne.
De az is reális opció szerintem, hogy az USA-t nem érdekli a magyar belpolitika, megelégszenek azzal, hogy anemzetközi porondon mégnagyobb hülyét csinálnak belőlünk. Ebben az esetben OV hazai hívei számára „be tudja bizonyítani” nagyszerű győzelmét.
El tudom képzelni, hogy az USA számára kisebb veszteség veszni hagyni a magyar piacot és lehetőségeket, mint egy költséges és fárasztó harcba bocsájtkozni.
SzVSz OV erre az eshetőségre bazírozik.

Tisztelettel, Münci

 18. noirp — 2014-12-09 08:51 

@Rumcájsz von Jicsin:
„Óvastátok? Intellektuális fölényben vannak!!!!”
He, hát a magyar kultúrfölényről még nem óvastál?

(Amúgy, ha ilyen szépen haladunk, lesz még itt énszerintem magyar katonai fölény is. Meg szavazó, aki elhiggye)

 19. flashbang52 — 2014-12-09 10:43 

@noirp:

a 2/3 szavazótáborában hány ember érti vajon az olyan összetett kifejezéseket mint pld diplomáciai mentesség ? Ha még a vezérkar sem tudja felfogni agyilag ennek a mibenlétét

http://index.hu/belfold/2014/12/09/szijjarto_elmagyarazta_hogy_kerulhetne_goodfriend_a_birosag_ele/?utm_source=facebook&utm_medium=share&utm_campaign=index

 20. noirp — 2014-12-09 12:10 

@flashbang52:
Kész, mára lemerültek a tahógráfjaim. Ez azért veszett durva. És mindezt a Kossuthon, ahol (naná) a szavazótáboruk szívja magába az igét.

 21. noirp — 2014-12-09 12:11 

Javítás: nem a Kossuthon, az M1-en. Az eredmény u. a., de én tévedtem. Na.

 22. panamajack — 2014-12-09 15:43 

@flashbang52: Nekem az az érzésem, hogy pontosan tudják, hogy hülyeségeket beszélnek, mint ahogy azt is, hogy a jogsegély-egyezményt alkalmazva kikérhetnék a bizonyítokat. Csak hát igazából nem nagyon (nagyon nem) akarják, hogy kiderüljön az igazság. Ezért megy itt a terelés, hogy Goodfriend legyen férfi és jöjjön ki a hóra, addig is telik az idő…

 23. untermensch4 — 2014-12-09 17:19 

@flashbang52: szíjártónak elmagyarázta valaki hogy el lehet menni amerikai bíróságra pereskedni? jóspan végülis a fogadó állam joghatósága alól mentes… 🙂

 24. panamajack — 2014-12-09 18:10 

@untermensch4: Ööööö… és mivel vádolnák meg?

 25. Tromb74 — 2014-12-09 22:02 

@panamajack:
Így van. Ha a szekértábor megeszi a rizsát, az nekik pont elég.

 26. Tromb74 — 2014-12-09 22:03 

@panamajack: Feljelentést tehetnek ismeretlen tett ellen 😀

 27. panamajack — 2014-12-09 22:37 

@Tromb74: :))

 28. untermensch4 — 2014-12-10 08:51 

@panamajack: polgári per kártérítés iránt rágalmazásért?
a 🙂 egyik oka hogy ez az eljárás is azt eredményezné hogy bizonyítékok kerülnek elő…

 29. panamajack — 2014-12-10 09:31 

@untermensch4: Nos, az pont nem állná meg a helyét. Goodfriend ugyanis soha, senkit nem nevesített. Ő csak azt mondta, hogy az Egyesült Államok korrupció miatt tiltólistára tett néhány magyar kormányzati személyt. Ami tény. Arról már nem ő tehet, hogy Vida Ildikó bevallotta, hogy ő az egyik.

 30. flashbang52 — 2014-12-10 12:39 

@untermensch4:

A kronológia ugye következő volt.

Napi gazdaságban megjelenik egy cikk, hogy az amerikaiak nem engedélyezik néhány -az adóhatóságnál dolgozó -személy beutazását mivel az adóhatóság amerikai cégeknél vizsgálódik. WTF!!!
Az újságíró megkeresi a NAV-ot és az amerikai követséget. NAV nem válaszol követség igen:

„Az amerikai nagykövetségnek nincs tudomása semmilyen Magyarországon működő amerikai cég vagy intézmény ellen folytatott NAV-vizsgálatról, és semmilyen amerikai lépésre nem került sor ilyen vizsgálat következményeként. Bizonyos magyar magánszemélyekről úgy találták, hogy nem jogosultak az Egyesült Államokba történő belépésre, ugyanis hiteles információ áll rendelkezésre, hogy ezek a személyek korrupciós cselekményekben vesznek részt vagy azokból hasznot húznak.”

A dolog még itt sem csitul el mert maguk az érintettek kezdik el verni a tamtamot, hogy nehogy má… Maga az egyik kitiltott nyilatkozik az ATV-nek név nélkül de azért szépen körbe írják:

„A vállalat tulajdonosa közismert közéleti szereplő, saját magát is a Fidesz holdudvarához sorolja. „Aránytalannak érzem az intézkedést, amivel szerintem feleslegesen rontják tovább a magyar-amerikai kapcsolatokat” – mondta az üzletember, akivel abban állapodtunk meg, hogy nem közöljük a nevét, sem a cégét. Ő egyébként úgy tudja, hogy a tíz „kitiltott” személyből három az adóhatóság embere, és rajta kívül még legalább két személy ismert magyar üzletember, a többiekről nem tud.”

Mivel az amerikaiak nem kötik a másik orrára kit tiltottak még ki, ezért valószínű, hogy egy egymást jól ismerő belső kör gyorsan felmérte, hogy… ja téged is….

Jóbarát „…ismét újságírók előtt beszélt a kitiltási botrányról. Neveket ezúttal sem mondott, azt viszont megerősítette, hogy hat magyar beutazását tiltották meg, akik a kormánynak dolgoznak vagy kapcsolatban állnak a kormánnyal. Goodfriend szerint ez a szám még bővülhet, és a családtagjaik is beleeshetnek ebbe a körben…..”

No innen indult a lavina, hogy nehogy má pártunk és népünk kormányát mocskosburzsujingyiángyikósamerikaijak támaggyák …!!!! Onnantól meg már dilettáns pojácák tragikomikus bohózata sajnos súlyos következményekkel.

 31. Rumcájsz von Jicsin — 2014-12-10 14:36 

@flashbang52:
Továbbfolytatva, Gooddude az elején leszögezte, hogy a kitiltottak, mint magánszemélyek vannak kitiltva az USA-ból. Ha a kitiltott „a kormánnyal kapcsolatban álló” delikvensek közül bárkinek hivatalos útja lenne az USA-ba, akkor természetesen beengedik, nem gátolják a feladata ellátásában.
Jön a kérdés: miért olyan fontos egy magánember kitiltásának az ügye a magyar kormánynak, hogy belemásszon szarabbnál szarabb helyzetekbe?

Egyébként Gooddude, forró kézfogás kíséretében, október 6-án adta át a futsal minisztérium illetékesének az State Department tájékoztatását az ügyről. Október 17-én írt az NG a meghekkelt ügyről először! 11 napig a thinktank brainstormingolt, hogy mit is kéne mondani, csinálni!
Ez sikerült!!!!! Broáf!

 32. flashbang52 — 2014-12-10 17:43 

A szomszéd utcában kutyát sétáltató fúrómester legjobb kínai pedikűröse úgy mesélte, hogy először csak az érintetteket kínálta meg a nagykövetség a hírrel. ( úgy szeptember vége felé) Azok meg menni in situ futsall miniszter Te most hatalmadnál fogva ezt kideríteni avagy lesz homokozó nagy medencédből !. Nosza előkerít egyetlen megmaradt írástudó -ex Amerika főosztály- kérdezni Jó gofrit mi ez itten? Udvarias válasz: Itten fennforgás van amit diplomici kéne intézni nem így, szájból szájba.
Azonban a leghangosabban tiltakozó a hasbarugós újságolvasó volt ( később neki esett le legelőbb , hogy a diplomata útlevéllel utazókra nem vonatkozik a kitiltás).
.Menni nagygóré- ki éppen vidám volt a választások miatt azért bólinta, Csinájjátok! Később mondani neki: Te újságolvasó te lenni hülye mint 100 napos tojás. Mire ő : Főnők bizzá bennem a vége jó lesz, népszerűséged megközelíteni Nagymedve csillagkép. Többiek mostan őtet nem szeretik, mert nekik nem jutott eszükbe diplomatás útlevél trükk. Nagyfőnők viszont továbbra is gondolni ő nagy gondolkozó kinek minden húzása előbb utóbb bejönni mert ismerni nép eccerű fiait meg azok gondolkodását.

 33. panamajack — 2014-12-10 18:40 

@flashbang52: Igen velős elemzés! 🙂

De sajnos aristo koma a Mandinerről megint tarolt:

http://mandiner.blog.hu/2014/12/10/wunderwaffe#comments

Na akkor most együtt, gyerekek: neeeem félünk a farkastól, farkastól, farkastól!

 34. flashbang52 — 2014-12-10 19:00 

Sebességet váltott a propaganda gépezet.. a szomszédos lakótelep főcsővezetőjének lánya kormányközeli médiában dolgozik. Szülei már csak 3 napos drag-packkel engedik el otthonról ha néha véletlenül beesik mert sosem tudhatják: a, mikor kell lóhalálában menekülni a kormányellenes csőcselék ( sic) miatt b, haza tud e jönni alsónemüt cserélni mert már nem is agy- vihar hanem agyamenés cunamik érkeznek a MEH től.

És valóban énekelik, hogy nem félünk a farkastól… farkastól… 🙂

 35. flashbang52 — 2014-12-11 12:12 

Dottore is és még valaki korábban ( elnézést de nem találtam meg melyik olvtárs volt ) említette, hogy elkezd majd néhány mélytorok információkat adni a médiának. Bravó! Igaza volt ahogy a FideSS médiagépezet mozgásba lendűlt úgy a másik oldal is ráerősít.( és sokkal könnyebb dolga van mert a pártunk és népünk überokosai tálcán szállítják a sztorikat,( míg emezeknek mindenféle elterelő manővereket kell kiagyalni.)

http://www.hir24.hu/belfold/2014/12/11/leleplezte-habonyt-az-rtl-klub/

 36. Tromb74 — 2014-12-11 14:13 

@flashbang52:
Nem lehet, hogy ez a Habony kérdés idővel valamiféle Lewinsky botrányhoz hasonló végkifejletbe torkoz… ööö izé torkollik?
Nehéz elhinni erről a bamba képű figuráról, hogy ő lenne a Fidesz géniusza, de ettől még lehet akár virtuóz fuvolás v. oboás v. klarinétos.

 37. flashbang52 — 2014-12-11 15:14 

Ez jó. Megnézem ahogy lefoglalják az Armani pulóverét DNS mintát keresve 🙂

Tenyérbemászó feje van az tény ( kendo ide vagy oda) Vityának vannak ilyen senki által nem kedvelt lieblingjei Habony /Kubatov / Hajdu. ( bár Hajdú a rendőrök között még mindig népszerű. Parancsnoknak, szakembernek kiváló volt, csak túl magasra jutott az létrán és alárendeli magát mindenben a ex-főnökének.)Senki nem érti, hogy férnek ők bele a jelenlegi kormányzó párt vezérkarába. Há úgy, mint Pilátus a krédóba ők az összekötő kapocs a nagybetűs NÉP és OV között. OV elhiszi, hogy ezek az emberek még mindig abban a közegben élnek és mozognak ahonnan jöttek. Annak idején egyfajta ellenpólust kínáltak a gengsztermentalitású Lázár, Simicska, újgazdag nyikhaj Szíjjártó mellé. ( azt gondolom párhuzamos de eltérő struktúrák versenyeztetésén kívűl más vezetői módszert nem ismer )
Ugyan akkor példaként a többiek elé állítja őket, ( tömeg / átlagszavazó) hogy Ime aki engem szolgál felemelkedhet, rangot, pénzt, hatalmat szerezhet jöjjön bármilyen mélyről. ( Kubatov autószerelő volt, Hajdú úgy lett tábornok, hogy még vissza sem került rendőri állományba és egyből három rendfokozatot ugrott. Habony meg kvázi restaurátorból lett fő-főtanácsadó. ( három szegény legények )
Valószínű a végük is ugyan az lesz mint a mondóka beli szegény legényeknek

Három szabó legények, mek-mek-mek.
Elindultak szegények, mek-mek-mek.
Elindultak Micskére, hej, mek-mek-mek-mek.
Három ült egy kecskére.

Mikor Micskére értek, mek-mek-mek.
Egy kocsmába betértek, mek-mek-mek.
Megittak egy icce bort, hej, mek-mek-mek-mek.
Lemosni az utiport.

Kifizetni nem tudták, mek-mek-mek.
Szorult rajtuk a nadrág, mek-mek-mek.
Mind a három legénynek, hej, mek-mek-mek-mek.
Két krajcárja szegénynek. 🙂

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.