Orbán Viktor, a nagy közpénzmentő (a nagy lófaszt, aztat)

Orbán Viktor megmentette a közpénzt a Quaestorból.

Ha nem lenne örök hibám a dagályos posztok írása, elegendő lenne a tarajos goebbels fenti találmányára ennyit ideírni: hát a nagy lófaszt, aztat.

Azonban Panamajack, akinek klinikai mértékű politikai mazochizmusa van, szokott jobbos seggnyaló-blogokat olvasni, és így ismertem meg Lánczi Tamás (az ki?) blogját, és azon is Bunford Gizella írását, aki szerint a hős Orbán Viktor, ez a bölcs férfiú, akinek láttán minden fogamzóképes magyar nőnek heveny családalapíthatnékja támad és akivel minden egészséges gondolkodású magyar férfi szívesen nézne meccset, tízmillió magyar honpolgár, keményen dolgozó kisember pénzét mentette meg. Hát a nagy lófaszt, aztat, hogy sulykoljam a poszt mondanivalóját.

Természetesen abban igaza van a mértékadó politológushallgatónak, hogy a Quaestornál Szijjas Petike közpénzekkel hazárdírozott. Még az is rendben volna, hogy a bölcs miniszterelnök rászól agárba oltott uszkárjára, hogy Petike, nem szabad. Az más kérdés, hogy ilyenkor ki is kellene rúgni őt a francba, áthelyezni kinshasa-i nagykövetnek, vagy ilyesmi.

Ehhez képest a habonyismo kommunikációs stratégiája az, hogy a bölcs Orbán Viktor, aki a palacsintától kezdve a vadászkutyákon és a villanymotorok kaszkádba kapcsolásán keresztül egészen a tőkepiacig mindenhez ért, érzékelte, (hiszen ő mindent lát) hogy gebasz van a Quaestornál, és utasította szeleburdi minisztereit, ideértve a külügy- és a pénzügyminisztert is, hogy tessenek lépni. Hát milyen okos ember ez a Miniszterelnök úr, nyomja minden hangszóróból a habonyista propaganda. Hát egy nagy lófaszt, aztat.

A miniszterelnök úr (ha tényleg ő volt) pánikot idézett elő vagy erősített fel a piacon. Gyorsan tekintsük át, hogy kultúrhelyen minek kellett volna történnie.

Kirúgják azt a minisztert, vagy lemond, aki az államháztartásra vonatkozó szabályokat megszegve, egy bizonytalan pénzügyi helyzetű, megalapozatlan, gyanús ügyleteket végző cégnél tartotta az ország pénzét.

Kirúgják, vagy lemond az a felügyelet-vezető (ne feledjük, öt éve Fidesz-kormány van, mielőtt valaki gyurcsányozna egy jóízűt) aki nem veszi észre, hogy nyíltan pilótajátékot játszanak, előremenekülésben van a Quaestor évek óta. Az ő feladata lett volna ezt leállítani, mielőtt Józsi bácsi Szolnokon vagy Gyulán becsattog az utazási irodába, hogyhát akkor a tutiszázszázalékba ő betenné a vagyonát.

Úgynevezett dawn raid (hajnali rajtaütés) keretében kommandósok veszik körül az épületet reggel hatkor és ugrasztják ki a vezetőket az ágyból, ugyanekkor. Eddig már mindenkinek a telefonját figyelik, aki számíthat. Minden papírt, számítógépet, lefoglalnak, mindenkit azonnal az ügyek állásáról kihallgatnak. Valamennyi bankszámlát zár alá veszik. Reggel nyolckor felügyelőbiztos veszi át a cég vezetését, aki áttekinti, hogy kit, mennyivel tudnak kifizetni.

Körülbelül egy hónapon belül terv készül arra, hogy tud-e továbbműködni a cég, vagy dobra verik a vagyonát és szépen felosztják.

Történt nálunk ilyesmi? A nagy lófaszt, aztat. A miniszterelnök úr, akinek ezek szerint pont annyi esze van, mint Józsibának, kirántotta gyorsan a pénzt, még Józsibá előtt, mert bennfentes információja volt, és megtehette. Megtehette, mert a pilótajáték tetején volt, és mert szarik rá, hogy mi lesz ezután.

Majd leverik a „pénzügyi szektoron”. Azon a pénzügyi szektoron, amelyik a különadók miatt egy sima lakossági számla vezetéséért havi több ezer forintot kér el, miközben ugyanez a bank, Szlovákiában teljesen ingyen nyújtja ezt a szolgáltatást. Persze, a „pénzügyi szektor” majd fizet, és aztán azt fogjuk látni, hogy lassan a villanyszámlával összevethető rezsi-rész lesz az, hogy bankszámlánk van. Hiszen fizetjük belőle a Tarsoly-Szijjártó-Orbán-Polt tengelyt, fizetjük belőle, hogy büntetlenül teheti be egy miniszter az állam pénzét pilótajátékba, és hagyják a végén szabadlábon a pilótajáték vezetőjét, hogy három héten át tüntethessen el bizonyítékokat, miközben tankönyvi esete áll fenn az előzetes letartóztatás feltételeinek.

Az igazi kérdés az, hogy a „keményen dolgozó kisemberek” beveszik-e azt a dumát, hogy itt minden rendben van, és a Miniszterelnök Úr mindent helyreüt, vagy ez lesz az az eset, amikor Cavaliere Cipolla elveszti varázsát, és azt mondják, hogy Viktorkám, hát a nagy lófaszt, aztat. A habonyismo eddigi legkeményebb próbája a következik.

 

 

16 hozzászólás

 1. porkiparkasz — 2015-03-27 09:22 

Bunford Gerda, nem Gizella.

Ja, és a nagyonfüggetlen, nagyonnemkormányközeli nagyondiákpolitológushallgató valójában Századvéges kutató.
Csak hogy kontextusba legyen helyezve szép barna nyelve nekije.

https://www.linkedin.com/pub/gerda-bunford/96/563/107

 2. panamajack — 2015-03-27 09:59 

„Az igazi kérdés az, hogy a “keményen dolgozó kisemberek” beveszik-e azt a dumát, hogy itt minden rendben van, és a Miniszterelnök Úr mindent helyreüt, vagy ez lesz az az eset, amikor Cavaliere Cipolla elveszti varázsát, és azt mondják, hogy Viktorkám, hát a nagy lófaszt, aztat.” – szerintem az utóbbi. Lehet, hogy úgy fog tűnni, hogy egy idő után lecsendesednek a dolgok, más botrányokkal fog foglalkozni a sajtó. De ez lehet az a bizonyos „tipping point”, ami után lófaszt sem fognak elhinni többet a Miniszterelnök Úrnak. Az ügy külföldi megítéléséről inkább ne is beszéljünk. Lefogadom, hogy innentől kezdve érezhetően nehezebb lesz lézerjaninak lehívnia az EU-pénzeket.

 3. griskamelehov — 2015-03-27 10:02 

Sztem nem is az a kérdés, hogy beveszi-e, hanemhogy átlépi egyáltalán az ingerküszöböt. Azt hiszem, nem fogja.
Ne legyen igazam!
Talán a tapolcai időköziből kiderül valami. Ha nagyot bukna a fidesz, akkor elhinném, hogy átment az üzenet, kis bukás nem számít, arra eddig is volt esély.

 4. efraimh — 2015-03-27 10:49 

Olyan ez, mint amikor Rákosi leleplezte álmatlan éjszakáin az állítólagos Rajk-féle összeesküvést. Népünk bölcs vezére megálmodta, hogy be fog dőlni a Quaestor.

 5. flashbang52 — 2015-03-27 11:06 

Bumfordi Gerdácskán én is rajtaütnék. Hajnalban! Egy Iron Clad márkájú bevetési kesztyűvel. Meg a baráti körén is. Tipikus reprezentánsa a Balta arcú Árpád bértrollnok brigádjának. Bár szvsz igazából a bértrollok serege elég keveset ér itthon, csak az internethasználók egy bizonyos rétegét bosszantja. Akár tetszik akár nem a magyar választópolgár/ kisember/ stb többsége még mindig nem az internetről tájékozódik. Hanem a kocsmából és amit a buszon vonaton munkahelyen beszélnek. Nem véletlen Vonákovics pártjának vidéki erősödése mert ők éppen ezeket a csatornákat használják a ( dez) információk terjesztésére és saját népszerűségük építésére. Itt ugyanis nem kell félnie, hogy valakik beüti a metakeresőbe kulcsszót és 2 másodpercen belül kiderül mekkora bődületes baromságot mondott. Nagyon lassan csorog le az üzenet és lassan akkor is csak az egyszerűbb üzenetek. Még mindig csak ott tartanak sok helyen, hogy a FideSS rossz és korrupt, de a MASZOP még korruptabb, és rosszabb lenne. Orbán Vitya hülye futballbuzi ,de GyurcsányBAjnai meg libsi hazaáruló aki amerikai rabszolgának adná el a magyarokat. Dajcs Tomika netes ámokfutásairól nem is hallottak.Azt meg, hogy Gucci meg Louis Vuitton táska ki se tudják mondani tehát az nem is létezik ergo nem b@ssza fel az agyát miatta. Azt hiszem pár posszttal korábban meg is íródott ezeken az oldalakon, hogy ha a honvédelmi és a külügyi tárcát úgy ahogy van beledózerolnák a Dunába igen kevés embert érintene meg.( Sokan még azt sem tudják, hogy a helyi FideSS kiskirály által osztogatott vagy osztogatni remélt pénzecske is EU támogatás nem saját termék.) Ezek miatt vagyok én szkeptikus abban a kérdésben, hogy bármilyen eget rengető hatása lenne ezeknek a sorozatos botrányoknak. Egyben azonban biztos vagyok, hogy még hosszú évekig szívni fogjuk a hatásait ( még az unokáink is) és az éppen aktuális kormányon akarjuk majd számon kérni az elődeik bűneit.
a magyarokat

 6. flashbang52 — 2015-03-27 11:12 

@panamajack:

Bezony! Már most érezni a külföld óvatos tartózkodását. Illetve egyre sűrübben tünnek fel olyan cégek és emberek akiknek szakmája a zavarosban halászás.Jól tudják, hogy a fuldokló a szalmaszálba is kapaszkodik és hamarabb elhiszi, hogy az nem szalmaszál, hanem mentőtutaj. Ok kell fizetni érte de akkor is megéri tesvírem, hiszen meg fogsz menekülni. (hát ha mégse akkor meg béke poraidra )

 7. zsanvalzsan — 2015-03-27 11:22 

Esztet itten mindet megértettem. Mindenkinek igaza van!
Csak még az nem tiszta, hogy a lofaszba’ kell a villanymotorokat kaszkàdba kapcsolni? Nameg, miféle motrokat? Mer van àm olyan, hogy szinkron, meg aszinkron, meg léptetö, meg BLDC, meg PMDC, meg ilyen meg olyan meg amolyan.
Mer’ akkor éppen hiànyoztam, azér nem értem.
Sz’al valaki megirnà nekem?
Anékül nem t’ok nyugottan alunni.

 8. professzorpizka — 2015-03-27 11:52 

@zsanvalzsan: meg leszel vesztinghauzolva 😀

 9. professzorpizka — 2015-03-27 11:54 

@zsanvalzsan: de hívd fel a miniszterelnök urat, és ő majd kezeli impedanciád.

 10. flashbang52 — 2015-03-27 12:25 

Én felhívtam, és ezt mondta 🙂

Az anyagátviteli folyamatok kivitelezhetők mind a fázisok folyamatos érintkeztetésével egyetlen készüléken való átáramoltatással, mind ismételt érintkeztetés és elkülönítés közben a fokozatok sorba kapcsolásával (kaszkád), amikor is az egyes fokozatok lényegében egyenáramban működnek. A fázisok folytonos érintkeztetésével működő készülékeket kolonna típusú vagy csőszerű berendezéseknek, míg az egyes tökéletesen kevert, üstszerűnek tekintett berendezéseket fokozatoknak nevezzük.
Az átviteli egységmagasság a típustervezésnél az adott hidrodinamikai tartományban állandó, vagy állandónak vehető, a tervezési munka az ÁESz megadása után, a töltet rétegmagassága a (2.72) egyenlettel egyszerűen számítható.

Rögtön átláttam, hogy levelet írok a Nobel bizottságnak és kérem, hogy az összes díjat vonják össze együttesen és kapja meg mint a mi nagy és bölcs vezetőnk aki elárulta nekem azt is, hogy jelenleg a világ egyetem képletén dolgozik, ( ja valami Hawkings nevű molyegér be akarja előzni, de majd jól odamenek a TEK esek oszt felrúgják tolószékestől). Mindeközben bal kézzel a „Primus inter pares” kifejezés allegorikus képét festette az Országház kupolájára, és pihenés képpen átírta C -moll fúgát újjcintányérra száncsengőre és űrzongorára. Majd a titkára által a füléhez tartott telefonján keresztül elmondta egyenként a Nasdaq Composite, DowJones a Nikkei és Hang Seng indexek holnapi változásait és szemösszehúzással nyugtázta, hogy a Brent ára 0.79 centtel emelkedhet holnaptól.Jobb lábával még írt egy gyors levelet, hogyan változassák meg a disznótáp összetételét a Lőrinc által tartott hízlaldákban.MAjd megérdemelten lepihent az antigravitációs függőágyába. Nem kell gúnyolódni! Nem ő tervezte ő csak megvalósította.

 11. zsanvalzsan — 2015-03-27 14:18 

@professzorpizka:
Csak nem azt akarod javallani, hogy olvassak inkàbb smittpàlt?
Flashbang meg felhivta, ahogy nekem irtad vala, és nézd meg, hogy mi történt vele. Szegény …

 12. zsanvalzsan — 2015-03-27 14:24 

@flashbang52:
Erröl eszembe jutott egy régi osztàlytàrsam. Annak a tesoja villanyreszelö volt, de nem àm akàrmilyen!
Ràjött, hogy mit tanitottak neki. Hogy a hàrom fàzis eredöje tökre nulla. Vektorosan!
Akkor meg minek azt a rengeteg drotot elpocsékolni, ide-oda huzigàlni, gondolta ö.
Le kell közösiteni azt a hàrom fàzist egy drotba, ha màr ugyis nulla az eredö. Vektorosan. És akkor a drot is jo vékony lehet, a többi rezet meg, ami ugyse kell, eladjuk, aztàn majd abbol berugunk együtt.
A ficko, ha jol tudom, ugyanugy nem kapta meg a nobelcsontot, ahogy én se itt egy multkori poszthoz hozzàszolva. Le vannak ezek is fizetve. Màrmint a nobel-ék.

 13. flashbang52 — 2015-03-27 14:52 

@zsanvalzsan:

🙂 🙂 Genieeee !!!! 🙂 🙂 🙂
Nóbelék? Na azokat ismerem . Itt laknak a harmadikon .Azok is agyurcsánykottájából játszanak.!! 🙂

 14. panamajack — 2015-03-27 16:51 

@zsanvalzsan: Kertész Imre (illetve Emmerich Gartner) óta axióma jobbos körökben, hogy a Nobel-díj zsidó biznisz.

 15. noirp — 2015-03-30 17:16 

Professore, nem lesz itt semmilyen erőpróba. A Quaestor-ügy és annak háttere veled együtt néhány ezer ember ingerküszöbét üti meg. Sajnos.

 16. komojtalan — 2015-03-30 18:47 

@zsanvalzsan: A fickó sehol sincs, én már rég kitaláltam, hogy lehet 3 fázis egyből. 2 verzióm van: Az egyik 3 különböző konnektorból vesszük, a távolság és időeltolódás miatt 3 fázis lesz. Ha ez esetleg nem jönne be, akkor a különböző házakat nem egy fázisra kötik, ezért 3 különböző házból kell venne 1-1 fázist. Mondjuk nem értem a villanyszerelő miért ragaszkodik mégis a több 100k -ba kerülő 3 fázis bekötéséhez :-).

Amúgy a vér Fideszesek nyilván elhiszik, a kevéssé érdeklődők (a választók többsége …) talán. Ez máshol sima büntetőügy. Viszont a külföld egyáltalán nem, mai cikk az Indexen hogy a keletiek egy szavát nem hiszik OV -nak, a nyugatiak ennél udvariasabbak (nem mondják ki).

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.