A lány a ringben

A kvótanépszavazásban nem az a zseniális, ahogy kitalálták (bár az is szép mozdulat volt), hanem az, hogy ugyanazt a kommunikációs csapdát eladják, századjára is a „demokratikus parlamenti ellenzék” nevű, hasmenéses pingvin módjára fogalmatlanul totyogó hülyék gyülekezetének.

Orbán annyival jobb taktikus Cameronnál, hogy olyan népszavazást tart, amelynek az eredménye nem kötelez semmire, de legitimálhat bármit. Izmozást, behódolást, kilépést, tényleg bármit.

A népszavazásra Orbánnak szüksége van, mert régen volt olyan esemény, ahol nemzeti összetartást hívhatott volna össze. Kinyitnak a szavazófülkék, el lehet menni a kormányhoz viszonyulni. Megerősítheti magát a Fidesz tábor, ez voltaképp egy nagy békemenet lesz, nem kíváncsiak senkire, aki bármi mást mondana.

A népszavazási kérdés nagyon fogós, hiszen az IGEN válasz lényegében hazaárulást sugall. Ezért teljesen hülye Fodor Gábor (bár ez nem újdonság) amikor az elmenetelre és az igenre buzdít. Nézzük meg a kérdést:

„Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

Erre jóérzésű magyar ember nem válaszol igennel. Ezt kellene végre felfognia az ellenzéknek, hogy a magyarok nagy része (például én is) alapvetően nemzeti érzelmű és zsigerileg berzenkedik minden ellen, ami arról szól, hogy Magyarországnak bárki bármit elő fog írni. Még akkor is, ha (mint én) tudja, hogy Orbán saját hatalma biztosítása érdekében nagyjából feladta a szuverenitást.

Nosza, hát itt a zseniális ötlet, bojkottáljuk a népszavazást! Hát persze. Ülj le fiam, egyes.

Vannak olyan bokszvilágbajnokok, akik már akkora bajnokok, hogy csak akkor szállnak ringbe, ha Las Vegasban legalább százmillió dolláros gázsi van feldobva a meccsre és az ellenfél a négy bokszmaffia közül legalább kettőnél már bajnok, vagy elsőszámú kihívó. A vitathatatlan bajnoknak már nem kell máskor ringbe szállni. Örüljön a kihívó, hogy kapott esélyt arra, hogy „összeüthessen” a nagyfőnökkel. Ha nem teszi, akkor a bikinis lány szépen körbesétál a ringen a nagy bajnok öveivel és marad a király.

A népszavazás pont ilyen esemény. Orbán Viktor nem bokszol minden héten. A plebs (és az ellenzék) szórakozhat Rogánnal, Tasóval, az összes kapanyél-hájfej párttitkárral, az az ő súlycsoportjuk. Annyira bénák, hogy amikor L. Simon László megbukik, abból se képesek politikai tőkét kovácsolni.

Októberre kihirdette a vitathatatlan világbajnok, hogy ringbe száll. Az ő szabályai szerint, az ő pontozóinak felügyeletével, de ott lesz a ringben. Pontosan arra számít, hogy senki nem áll oda a ringbe és nem veszi fel a kesztyűt. A bikinis lány körbemegy a ringen és újabb másfél-két évig a bajnok bárkinek, aki azt mondja, hogy ő nagyobbat üt, csak annyit fog válaszolni: valahogy a ringben nem láttalak, kisöreg.

Ha elmenni, és Orbán ellen szavazni nem lehet, az ellenzéknek nem marad más lehetősége, mint a távolmaradás, de nem úgy, ahogy ezt most a sok sértődős bájgúnár előadja. Alternatív népszavazásokat kell fellőni, tanszabadságról, uniós források elosztásáról. (Egyetért-e ön azzal, hogy az EU pénzéből stadionokat építsenek kórház helyett? Egyetért-e Ön azzal, hogy a közoktatásból továbbra is havi/évi X milliárd forintot vonjanak ki?)

Ezek nyilván csak nyers témakörök, kell pár napot gondolkozni egy jogilag is feltehető kérdésen, és hetente bevinni egyet a választási irodára, hogy szeptemberben, amikor ez a kampány finisel, meg lehessen mutatni, hogy hány fontos kérdésben NEM MER népszavazást tartani a kormány, és utána van értelme annak, hogy arról is szóljon a kampány, hogy mennyire nem kényszerbetelepítésről van szó, meg arról, hogy ezekre az emberekre támogatás is járna. Szép politikai feladat.

Ráadásul a bokszmeccsben mindig benne van a kiütés esélye. Aki viszont azt nem vállalja, az nem politikus, hanem beszari alak. Azt hiszem ez a valódi baj az ellenzékünkkel. Pedig a lány a ringben nagyon szép, érdemes megnyerni a meccset.

 

33 hozzászólás

 1. hadrian77 — 2016-07-07 09:45 

Torgyán doktor mondta egykor, ha jól emlékszem, hogy magyar embernek nemzeti színű ekével szántani lehet a hátán. Vegyük mellé azt a Mátyás királyos mesét, amiben a bíró lányak, hogy jön is meg nem is, hoz is meg nem is, van is rajta ruha meg nem is. Kész is az Orbán recept.

 2. joep — 2016-07-07 10:32 

Én viszont azon vagyok meglepve, hogy bármit is vársz a jelenlegi ellenzéktől. Meg vannak véve kilóra, gyakorlatilag az egész egy kihelyezett Fidesz tagozat.

 3. heizer — 2016-07-07 10:51 

Szigorúan nézve a stadionok nem eu-s pénzből épülnek, de csak kötekedni akartam.

 4. professzorpizka — 2016-07-07 10:51 

@joep: Igen, ez sajnos tény. Lásd Hiller- és Molnár-interjú a Magyar Időkben…

 5. untermensch4 — 2016-07-07 11:12 

@heizer: Ha már kötekedünk, a stadionépítés forrásoktól függetlenül pénzpazarlás.

 6. untermensch4 — 2016-07-07 11:14 

@hadrian77: Ludas Matyi meg vszeg román eredetű. Asszimilálni kéne.

 7. hadrian77 — 2016-07-07 11:29 

@untermensch4: a gonosz multikon meg bankokon már le van verve háromszorosan a népnyúzás.

 8. dr Brcskzf Gröőő — 2016-07-07 11:40 

tudom, hogy a poszt nem erről szól, de baromira rühellem ezt az Európa-nemzet szembeálítást. bosszant továbbá, hogy Országgyűlés-önkormányzat szembeállítás bezzeg nincs. érzésem szerint az én képviseletem az EU-ban és a kerületemben egyaránt erősebb, mint az Országgyűlésben.

 9. untermensch4 — 2016-07-07 12:43 

@dr Brcskzf Gröőő: Pedig igény az vóna rá. Jónéhány éve egy rádióműsorban volt egy falu polgármesteréről szó, vállalkozói szemléletű volt a fazon. Így nem a „sírjunk ki több pénzt felfelé nyalva” hanem a „ebből a költségvetésből kell nyereségesen gazdálkodni” gondolatmenettel dolgozott. Mentek a riporterrel megnézni a helyi szervezésben a falusiaknak telepített napkollektorokat (a középületek önerős energiahatékonyság-növeléséről már beszéltek, az így megtakarított pénzből növesztődött ki a helyi munkanélküliséget csökkentő napkollektor-ágazat), közeledve duruzsolja a riporter hogy ez a használati-melegvizes rendszer kb úgy néz ki mint ami nála otthon van és négyszázezer pénzbe került. A kaput nyitó háziasszony mondja neki nevetve hogy az ő utcájukban ezek 100-120ezer közötti áron készültek. De azóta javult a gyártási hatékonyság, a falu másik végén már csak nyolcvanezerbe. A hangmérnök nem keverte le ahogy a riporter nyel egyet…
Azért az önkormi is lehet balkáni szemétdomb-királyság, amikor panelprogramozták a házunkat, a közös képviselő többszöri levélváltás után perrel fenyegetve tudta az önkormányzatot rávenni hogy ne ők akarják a társasház önrészének kamatait élvezni addig is amíg azt felmutatni kell csak, jó erre egy olyan számla is ami a társasházé.
A T.választópolgárokkal viszont sokkal szorosabb lehet az önkormányzat kapcsolata és a polgármestert nem feltétlenül védi komoly testőrség ha nagyon elszakadna a realitásoktól.

 10. untermensch4 — 2016-07-07 12:48 

@hadrian77: A bankokon biztos, az egyiket azért hagytam ott mert pár év leverés közben kissé megemelkedtek a számlám havi költségei…
Azért kéne asszimilálni mert Döbrögi mint helyi elit volt a célpont. Az más kérdés hogy a címszereplő kevésbé volt elmebeteg mint én mert nálam az első forduló után már az örökösök következtek volna… 🙂

 11. hadrian77 — 2016-07-07 13:20 

@untermensch4: azt viszont milyen szépen megfogalmazták, hogy kétszázötven ezer „kultúrálisan beilleszthető” vendégmunkást hoznának a gazdaság megsegítésére. 🙂

 12. molnibalage — 2016-07-07 13:59 

Lássuk jól értem -e…

Van egy totálisan lényegtelen népszavazás…
Amiből profitálhat OV…
Úgy, hogy több százezer munkavállalót akar a kormány betelepíteni…

Ha az átlag szavazó ENNYIRE szellemi hadirokkant, akkor lényegben semmivel sem kell vesződni, elég csak simán demagógnak és populistának lenni…

Amit a kormány művel, az kb. olyan szintű, hogy egy üveg tejet sem bíznék rájuk….

 13. heizer — 2016-07-07 14:13 

Én úgy gondolom a népszavazás nem totálisan lényegtelen, viszont amire használni akarják az az.
Ahogy a poszt is írja, a kérdés szó szerinti értelmezése a hazaárulás vádja nélkül nem válaszolható meg igennel. Mert a magyar az olyan, hogy neki csak a saját hülyéi mondhassák meg mi a hülyeség. Akármilyen idegen hülyeséget nem vállalunk el.

Csakhogy a kérdést illetve a kijövő eredményt nem így fogják kommunikálni, oldalaktól függetlenül. Hanem úgy, hogy a magyar emberek szavaztak, ide ne jöjjön senki. Ezt fogja kihangsúlyozni minden oldal, csak más előjellel.

Jó érzéssel erre a kérdésre, a szó szerinti értelmezés esetén „nem”-el szavaznék. De ha volna mellette egy ilyen kérdés is:

„Egyetért e Ön azzal, hogy Magyarország, a háborús és klimatizációs katasztrófáktól sújtott övezetek menekültjeinek helyzetét segítendő, anyagi lehetőségeihez mérten vagy egy meghatározott létszámig, önkéntesen, átmeneti/ideiglenes letelepedés és beilleszkedés lehetőségét biztosítsa ezen embereknek?”

Na erre szerintem jó szívvel mindenki, (én is) tudna igent mondani. De valószínüleg, erre a véleményünkre valamiért nem kiváncsiak.

 14. heizer — 2016-07-07 14:17 

@hadrian77: Azon csodálkozom, hogy fel sem merült a 250 e fő átképzéssel való előállításának lehetősége. Ez vajon azt jelenti e, hogy a jelenlegi munkanélküli tömeg a hiányzó állások betöltésére gyakorlatilag nem átképezhető, és/vagy területileg nem mozdítható, vagy az idő rövidsége miatt nem előállítható? Bármelyik is, azért az elég durva!

 15. panamajack — 2016-07-07 14:50 

@heizer: az efféle „idegenbeavatkozáskényszerbetelepítésfújeurópunió” uszítás amúgy remekül rímel a nyugat-európai populisták „nemkellenekabenefithuszárkeleteurópaiolcsómunkások” mantráira. Szóval ez végül is egy jó módszer arra, hogy a honi munkaerő-hiányt a brexit, frexit, stb után hazakergetett magyar állampolgárok százezreiből töltsék majd fel. Vagy nem.

 16. heizer — 2016-07-07 15:00 

@panamajack: Időközben Lázár azt mondta, hogy ők elsősorban képzésben gondolkoznak, ami szerintem jó irány. Noha mondjuk próbálhatnának javítani a honi mobilizáción is. Persze nem bírta ki egy kis „gonosz-multizás, nagytőkésezés” nélkül.

Egyébként már ennyire előre kellene gondolkodnunk, hogy brexit mellett frexittől meg hazakergetett magyarokról agyaljunk? Hiszen alapból a britek kiválása eltart 2018-ig minimum, addig meg elvileg nagyon nem feküdthetnek keresztbe az uniós szabályozásoknak, nem?

Másrészt nem e inkább azon kellene agyalnunk, hogy vajon ez a két év átmeneti idő, nem fogja e azt indukálni, hogy hirtelenjében az is elindul, aki eddig tamáskodott, biztos ami biztos alapon? Vajon van e arra forgatókönyv ha hirtelen drámaian felgyorsulna a kivándorlás a fentiek miatt?

 17. professzorpizka — 2016-07-07 15:04 

@heizer: Mondjuk ahhoz nem kéne szétverni a szakképzést, amit viszont megtesznek…

 18. panamajack — 2016-07-07 15:13 

@heizer: Angliában innentől kezdve kétszer is meggondolják majd a cégek, hogy külföldit alkalmazzanak, szabályozás ide vagy oda. Egyszerűen a bizonytalanság miatt. Úgyhogy a kívándorlás legfeljebb Ausztria és Németország felé ugorhat meg, ami öket is korlátozásokra motiválja majd. Amire jó ürügy lesz majd a mi „szolidaritás-hiányunk”.

 19. untermensch4 — 2016-07-07 17:46 

@hadrian77: A „kulturálisan beilleszthető” az nagyon vicces. Eleve olyan a kultúránk hogy ha manifesztálódna mint egyetlen személy ( az újjászületett pártusjézuska 🙂 ) akkor azon kívül hogy hasadt személyiség még néhány mentális problémát diagnosztizálni lehetne rajta.
És százezrével vannak olyanok ma is az országban akik születésük óta itt élnek és mégsem illeszthetőek be kulturálisan. A beillesztés alatt értem a „melléillesztést” is, ami még vmiféle gettósodástól mentes, elkülönült de az lassú ütemű asszimilációs előszoba-féleség (lenne).
Meg ott az a kínos kérdés hogy tképpen mi is az amibe beillesztenénk? A balkáni félfeudális „ezenaszemétdombonénvagyokakirály” házmester-magyarországba, a tízmillió szakértő hazájába? Az tuti 22-es csapdája, aki abba akar beilleszkedni az nem lehet jó ember.
Múltkor egy gonoszmultinál láttam egy afro melóst. Egy darabig. Mivel vki említette hogy már máshol dolgozott vele, amikor eltűnt kérdeztem hogy mi volt a baj? Hivatalosan az hogy nem beszélt magyarul. Ami vicces mert raktáros volt, cikkszámok, számok, aminek van neve az meg német. A többi melós fele-kétharmada meg már dolgozott európában, nem akadnak ki azon ha magyarul nem beszélőbe botlanak munka közben. Nem hivatalosan vki arra tippelt hogy az illető közvetlen főnöke évek óta képtelen megtanulni angolul (annyira hogy az ő főnökeivel tudjon kommunikálni), és magyaroschan veszélyben érezte a pozícióját ha kiderülne hogy a feka srácnak is menne a raktári informatikai rendszer használata…
Természetesen ez csak rosszindulatú pletyka, csak azért adok neki némi hitelt mert két olyan epizódra emlékszem amikor az illető kisfőnök igazolta amit a háta mögött lehetett hallani: „sunyi”.

 20. untermensch4 — 2016-07-07 17:53 

@panamajack: „Úgyhogy a kívándorlás legfeljebb Ausztria és Németország felé ugorhat meg, ami öket is korlátozásokra motiválja majd. Amire jó ürügy lesz majd a mi “szolidaritás-hiányunk”.”
Ha az angol (elme)betegek német klónjai nem tolják túl a „geexit”-kampányt és „csak” népszerűséget szereznek akkor viszont fordulhat a kocka. Reakciósabb gondolatmenetűeknél az is előjöhet hogy a legutóbbi háborúban a magyarok voltak a németekkel a „legszolidárisabbak”. 🙂 A lengyel vendégmunkásokból meg azért fognak eltűrni sokat mert (azon kívül hogy kell a munkaerő) kell a marketing hogy ne nevezhessék őket nettó nácinak.

 21. panamajack — 2016-07-07 18:23 

@untermensch4: ahogyan egy klasszikus mondotta volt, a hála nem politikai kategória. Itt és most megkockáztatom a jóslatot, hogy az EU-n belüli szabad munkavállalás a jelenlegi formájában két éven belül megszűnik. Ne legyen igazam (de az lesz).

 22. tudi — 2016-07-07 18:39 

Ez a népszavazás annyira engem nem érdekel, hogy szerintem el sem megyek rá, ez csak a Fidesznek jó, másnak nem, másrészt, ha az OGy úgy dönt, hogy legyen betelepítés, mert sajt/fenyegetés/sok pénz, akkor meg semmi értelme azon kívül nem volt, hogy OV megmutathatta, hogy ki a legény a düledező gáton.

 23. tudi — 2016-07-07 18:46 

@panamajack:
Egyik kedvencem volt, mikor egyik Jobbikos ismerősöm azon örvendezett, hogy FPÖ-s elnöke lesz Ausztriának, hogy a közt elnöki poszt ott is kb szimbolikus nem igazán érdekelte. Az más kérdés, hogy egy olyan pártnak örvend, ami korlátozná, ha nem tiltaná a magyarok munkavállalását ott. Pedig ha csak jobban belegondol ez mennyivel is járul hozzá kis hazánk fejlődéséhez, mert a pénz egy részét bizony itthon költik el.
Másrészt, azért kíváncsi lennék, hogy egy esetleges huxit után hány „nagymagyar” hazánkfia pakolná fel családját, meg amit vinni tud holmiját az autójára/ra és indulna el tökig gázzal Ausztria felé, hogy a migránsok keserű kenyerét egye.

 24. panamajack — 2016-07-07 18:48 

@tudi: a lényeg az, hogy a libsik szopjanak, mindegy mi az ára.

 25. untermensch4 — 2016-07-07 20:09 

@panamajack: A hála nem politikai kategória. Addig amíg értelmes politikusokról beszélünk. Ha ezeket érzelemdús idealista/vallásifanatikus emberek váltják le akkor irracionális epizódokra számíthatunk.
A rendszer tehetetlenségénél fogva eltart egy darabig amíg az értelmes szakemberek bedarálódnak, addig sztem a maradék mozgásterüket arra használják hogy legalább némi kárenyhítést végezzenek. Mint a rafting, fék nem lesz de vmekkora eséllyel lehet korrigálni amíg el nem veszik az evezőt. Ha a „kormányos” rájön hogy egy sziklárakenődést nem annyira viselne jól, esetleg nem mindenkitől veszi el az evezőt.
Az is lehet hogy az úniónak vérben kell fogannia, az elszakadáspártiakkal/konföderációval vívott polgárháborúban.

 26. hadrian77 — 2016-07-07 21:44 

@heizer: mind a kettő megvan. Az Audi elment Borsodba toborozni, háromszor annyi pénzt kaptak az emberke mint otthon plusz cafeteria, nagy részük két hét után hazament, három műszak plusz feszes munka nem tetszett nekik. Inkább otthon a segély és a fekete munka.
Van egy ismerősöm faipari cége van Mosonmagyaróvárnál. Próbált ő is keleti részekből embereket hozatni, pár hét után vagy leléptek, vagy ő küldte el őket mert nem dolgoztak rendesen. Pedig ez csak betanított munka volt. Kvalifikált hiányszakmára esélytelen átképzéssel embert szerezni.

 27. hadrian77 — 2016-07-07 21:47 

@untermensch4: az Eu-n kívüli kultúrálisan beilleszthető kategóriának szerintem max a kárpátaljaiak felelnek meg.

 28. vian — 2016-07-07 23:27 

Ez elég megmondóemberesre sikeredett.

„meg lehessen mutatni, hogy hány fontos kérdésben NEM MER népszavazást tartani a kormány”
MÉG hányban kéne megmutatni. És akkor mi van, ha meg van mutatva?

Egy normális rendszerben, meg lehet kísérteni a nagy bajnokot. De ez a maffia semminemű lehetőséget nem kínál erre.

„utána van értelme annak, hogy arról is szóljon a kampány, hogy mennyire nem kényszerbetelepítésről van szó”
Tényleg? MA Mo-n észérvekkel?
Háromfelé (f)oszlik az ország:
– birkákra, akiktől annál rosszabb a tényeknek
– passzívakra: na ez az igazi kérdés, h velük mit lehet kezdeni, hat-e rájuk bármiféle indoklás
– valamint arra a törpe minoritásra, akik átlátnak a propagandán

Ja és azt mondja meg már valaki, h milyen csatornán lehet elérni a bizonytalanokat…

 29. heizer — 2016-07-08 09:29 

@vian: Hát ez azért jó kérdés, mert miért számít valaki bizonytalannak: azért mert fingja nincs az egészről, de nagyon nem is erőlködik rajta, hogy tájékozottabb legyen, vagy aki igyekszik ugyan figyelni, követni és tájékozódni az események ügyében, csak a politikai kommunikáció pont nem a tisztánlátást segíti. Ilyen vagyok pl. én.

Mert kurvára nem érzem úgy, hogy ez a szavazás arról szól, amiről szó szerint szólnia kellene (vagyis a ne Brüsszel mondja meg) hanem előkerültek itt már a szimpla belpolitikai okok, meg az is, hogy arról döntünk, hogy jöjjön e ide bárki is.

És miközben azt nem támogatom, hogy Brüsszel mondja meg ki jöjjön ide, azt nagyon is támogatnám, hogy egy magát kereszténynek mondó kormány (vagyis az ország) segítsen olyan embereket, akik egy élhetetlen környezetből menekülnek valamerre. Azt sem támogatom, hogy a kormány mindenféle tök kamu szöveggel kommunikálja azt amit támogatok, meg azt sem, hogy az ellenzék tök másként kommunikálja azt, amit nem támogatok.

Szerény vigasz, hogy az elvileg kormányközelibb és relatíve értelmes embernek tűnő Stumpf A. újságírónak sincs halvány fingja sem az egészről, (http://mandiner.hu/cikk/20160708_stumpf_andras_kvotajatszmak_valasz_bencsik_gabornak_es_lanczi_tamasnak), akkor mit mondjak én.

Úgyhogy bizonytalanként azt mondom: Elmegy ám mindenki a p..ba, akinek ehhez a k.. szavazáshoz köze van!

Más: érdekes illusztrációja volt az előző posztnak, hogy ezen cikket szemlézte a mandiner, és beleolvastam a kommentekbe, vajon mi lenne ha a professzor által javasolt módon érdeklődnénk Kovács Jánosnál végül is mi a sz..r baja van? Hát, nem véletlenül sodródik minden politikai oldal az egyszerűbb válaszok és megoldások felé!

 30. heizer — 2016-07-08 09:30 

Elnézést kérek a sok trágárságért!

 31. professzorpizka — 2016-07-08 10:12 

@heizer: A mandiner kommenteket a világ legokosabb emberei írják.

 32. untermensch4 — 2016-07-08 11:50 

@hadrian77: A kárpátaljaiaknál félő hogy az itteni átlag rontja le az induló kulturális állapotukat…
Volt egy műsor amin megakadt a szemem egyszer. Sokgyerekes kárpátaljai magyar cigány kosárfonóval beszélgettek a kunyhója előtt. Kárpátalja legszegényebb zugában a leghátrányosabb helyzetű (na talán ha még etióp zsidó is lett volna a felmenői között akkor fokozható lenne 🙂 ) ember akit találtak.
A kosarakból a napi jövedelme kb 3 liter tej és 4 kg kenyér ára ukrán pénz (nem emlékszem pontosan de 6-8 gyerekre igen keveselltem). Ezt nem hőbörögve modja, nem is megtörten, nagy álma hogy ennek a két és félszeresét elérje. A szemerkélő őszi esőben az „épület” (a kunyhó elég jó szó rá mert putrinál mívesebb) előtt az interjú alatt is fonta a fonnivalót. Figyeltem a kezét, nem a kamerának dolgozott hanem rutinból.
Ha ezt az embert berakod a trógerek közé sztem lehúzzák a szintjét vagy kikönyöklik a helyről.
Legutóbb ahol céges jubileum kapcsán felvetődött hogy egy-két arc akik végig ott voltak és jól is dolgoztak, esetleg kissé progresszívebben is meg lehetett volna jutalmazva, az értelmesebbek tisztában voltak vele hogy a nyerő recept az alacsony alapbér + arányos (ha nem lineáris akkor sokfokozatos) teljesítménybér (lenne). A hr és főnökeik meg „tudják” hogy bőven van olcsó munkaerő (papíron igen de a két idei rekorder iq-bajnokról hallva az utcáról összelasszózható tömeg nagyja több kárt csinál mint hasznot pedig betanított munka). Patthelyzet.
Az összeomlás hirtelen lesz mert az 5-7 csoportból ami dolgozik, egy a válogatott „elit” akik jók „tűzoltásra”. Ha eljön az a pillanat amikor ezt az egyet nem tudják bevethetőre feltölteni akkor hirtelen nagy lesz a meglepetés.

 33. fgabi5 — 2016-07-09 11:54 

Van aki már erre rájött és csinálja:
http://tuaregblog.blogspot.hu/2016/07/dumahelyett.html

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.