Olimpia, szamlaval, szerzodessel

A Vastagbor blog kivalo szerzoje, zero racsodalkozott honatyaink es mozgalmaraink "hulyesegere", hogy ezek olimpiat akarnak Magyarorszagra.

Mielott az okokra ternek, idezem Naszreddin Hodzsat, akit egyszer a kalifa az aktualis csinyteveseert ki akart vegeztetni. A furfangos Naszreddin elvallalta, hogy egy ev alatt megtanit egy szamarat arabul, ha nem vegzik ki. Ismerosei kerdeztek tole, hogy: Naszreddin, megbolondultal, hat a szamar nem tud beszelni??? mie Hodzsa csak annyit mondott. Egy ev alatt sokminden tortenhet. Meghalhat a szamar, a kalifa es akar en is…

 

Szoval palyazzuk csak meg, mi van, ha feltor a foldgaz valahol, es 2020-ban az ujszulottek korkedvezmenyes nyugdijba fognak menni, olyan gazdagok leszunk? Es nem palyaztuk meg, es valami szakadt kis orszagocska rendezi meg helyettunk. Tehat a palyazat szep es jo.

Kulonosen, hogy az olimpiai palyazat kicsit olyan mint a karacsony: nem is annyira maga a Szenteste a szep, hanem az Advent izgalma, az ajandekok beszerzese, csomagolasa… es a vegen a rossz gyerekek is  ajandekot kapnak. Na itt is ez lesz.

Elkanyarodva a karacsonytol erezzunk most egyutt egy pillanatra honatyainkkal es anyainkkal akiket az APEH, meg Kovacs Arpad (azzal a Rumcajsz szakallaval) nem hagy nyugodtan gazdagodni. Szegenykek. Mert nem lehet csak ugy uri modon besetalni a penztarthoz es kivenni a keszpenzt. Mitobb, az ugynevezett valasztok (tenyleg kik ezek?) miatt torzsalkodast kell szinlelni, jobb sorsra erdemes fiatalembereket kozintezmenyek ele kuldozgetni, szoval tiszta nyug ez a politikus palya.

Ellenbogen ha olimpiat rendezunk, az nem lehet csak ugy hirtelen. annak meg kell adni a modjat. Eloszor is felmerest kell rendelni, iden meg ugysem rendeltunk pedig mar nyakunkon a karacsony. Tanacsadast! Namarmost ezek a pimasz ujsagirok (meg azok a pubik, akiket a legutobbi bulibol kihagytak) elertek, hogy ezeket a jo kis szerzodeseket mar nyilvanossagra kell hozni. A macska rugja meg. A  vegen meg majd jon Kovacs Arpad, es  ahelyett, hogy Mankat levinne Jicsinbe (vagy hova…) fogja, es szakember modjara tenylegesen felmereti a dolgokat. Es akkor baj lesz, mert ez az alak komolyan veszi magat, ami ritkasag errefele. Mar rendesen mutyizni se lehet Zuschlagot is hogy elkaptak.

Tehat rendezzunk olimpiat belaim, mert abbol 2010-ig meg le lehet akasztani vagy 150-200 millat szepen tisztan, leadozva, szerzodessel, szamlaval, nem vagyunk mi zsivanyok. Beleirhatjuk EU-palyazatokba, hogy mi mar arra gyujtunk.

A lenyeg, hogy legyen alairt tertiveveny. Mert ha jon az APEH, a Szamvevoszek, vagy egyszeruen csak Zuschlagositani akarnak minket, lefedezzuk a dolgot egy tertivevennyel, hogy kerem a mi palyazatunkat Genfben a NOB atvette. Torvenyi kotelezettsegunknek eleget tettunk. Menjen az APEH Genfbe nyomozni, ha olyan sok ideje van. Majd megnezem en, hogy tud ott barmit kideriteni.

Fel az olimpiara, gyorsabban, magasabbra, erosebben. Hogy nincs  eleg penz? Az kit zavar? Mi kerem, jo penzert mindent elokeszitettunk. Ki tudja, lehet jovore megis megdoglik a szamar.

3 hozzászólás

 1. zero — 2008-12-18 20:07 

Nagyon jó lett!

Remélem lesz népszavazás róla, mielőtt tényleg pályázunk …vagy azzal rosszabbul járnánk?

 2. Professor Pizka — 2008-12-18 20:12 

nepszavazas, az jo. Szamlaval, szerzodessel, abbol is lehet szepen keresni 🙂

 3. SimiTomi — 2008-12-19 09:11 

Nem-nem, azt szerintem vegyük észre, hogy ezek TÉNYLEG meg akarják rendezni ezt az egészet. Szerintetek elég nekik az a 150-200 millió, amit mondjuk 2010-ig ki lehet venni?

Ott van mögötte a sárga oldal, a piros oldal, a BOM oldal.

Három csapat. két év. 200 milla.

Aprópénz.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.