Én ezt nem értem

Ott, ahol eleddig semmi más nem hallatszott, mint az országveszejtő nagytőkés komenyizmus offshore keselyűinek rekedt vijjogása, ma reggel Orbán Viktor bejelentette, hogy ő visszavonja a költségvetést. Hurrá. Magával a bejelentéssel ne foglalkozzunk, mert a sírógörcs így estefele nem jó dolog.

Hanem. Ilyen-olyan machinációk folytán eltűnt a Napkelte. Örülnie kellene az Mszp-nek, hogy ezt a lejárt, elkopott, amatőr műsort nem nekik kellett elsüllyeszteni, hanem valaki megtette nekik azt a szívességet, hogy kinyírta Gyárfásékat a képrenyőről. A Pártkeltét már amúgy is csak azok nézték, akiknek frankn van leninszobruk otthon vagy épp az aktuálisan behívott világbajnok vagy büntetőügyvéd rokonai. A Fidesz sem azért nem járt oda mert félt a komenyizmustól, hanem azért mert az ő embereiknek ez a háttér nem felelt meg. Aligha lehet elképzelni Szijjártóról vagy Répásiról, hogy a betanult mondókájukat ne mondják el akkor is, ha éppen Bethlen vagy Gyárfás aznap reggel hangos népdalénekléssel vagy horthyfasisztázással próbálja letorkollni őket. Nem. Egyszerűen az ő közönségük úgyse nézi, akkor meg minek.

Óriási csinnadrattával vége a napkeltének, így néhány hétig még az is átkapcsolgat néha akit csak Gesztesi meg Liptai hoz lázba reggelenként, meg a lúgosítás. Ide ment be, mit bement, VISSZATÉRT Orbán Viktor. És tiumfált. A se hús-se hal Süveges Gergő előtt elmondhatta a kampány-nyitóját mint ahogy biztos Dobó is rögtönzött valami beszédet, amikor az utolsó török is elporzott a láthatáron. Orbán a szoci Bastille romjain vonhatja vissza, egyelőre csak elméletben a költségvetést, szólhat a szoci szavazókhoz, hogy nem is vagyok én olyan rossz ember kedves barátaim.

 

Ezt a műsort az Mszp bojkottálja. Ezt nem értem. Nyilván nem Gyárfásért vagy Lakat T. Károlyért nem mentek oda. Azok visszamásznak a bástyára maguktól, nem kell őket félteni. Marad az, hogy ez náluk taktika. Taktika kihagyni azt a lehetőséget, hogy öt perccel azután hogy Orbán elhagyta a stúdiót, bemenjen mondjuk Lendvai Ildikó, vagy Szekeres vagy Mesterházy D’Artagnan ás közölje, hogy a Patás Ördög bizony hazudik, és jó is hogy három évig nem nyilatkozott itt, mert addig legalább nem volt hazudozás, legalább itt. Csaló, gazember, pedofil, vérfarka, büdöslábú, szocpolcsaló, szőlő, kőbánya, ezüsthajó, fótipolgármester satöbbi. Azok az emberek, akik Viktor miatt még ott voltak ragadva, megszórhatók lettek volna egy kis sározással, úgy, hogy előtte azért egy moondtaban lemondják, miért nagyon-nagyon rossz ötlet egy politikusnak a büdzsé visszavonásáról akár egy szót is szólni, és miért jó a mostani költségvetés. 

Ehelyett majd nyilván az MTI szerverein fog ördögszkérként jobbra-balra sodódni egy jó kis közlemény, ahol Nyakó István majd jól kijelenti.Közben azok is, akiknek a Hírtv azért sok volt, mostmár minden reggel a köztévében is A Fideszt nézik. Hogy ez az országnak jó vagy rossz, azt majd az évek eldöntik. Hogy az Mszp a bojkottal mellényúlt, az viszont már most biztos. Gyávaság látszatát keltik, olyan emberekét, akik ha belép Orbán Viktor az ajtón, akkor a hátsó kijáraton át igyekeznek eltűnni.

1 hozzászólás

 1. tiboru — 2009-10-08 17:43 

Olyan jó volt, hogy akár én is írhattam volna, gratulálok.

Különösen a “vérfarkához” 🙂

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.