Németek

Ez egy facebook status meszadzsi volt, amit kiírtam.

 

Annyira örülök, hogy Németországban találtak még két Rajnát, három Elbát és egy Dunát, kizárólag vízerőmű-építési célra. Külön örülök a Németországhoz csatolt 70e km2 napos sivatagnak és ugyanennyi szeles fennsíknak, ahol nap- és szélerőművek lesznek. Így most már nyugodt vagyok, hogy az atomerőművek lekapcsolása után sem fognak Güntherék gyertyafénynél tévézni.

Persze ez vicc, igazából tudom nagyon jól, hogy reaktiválják majd Jan Ullrichot, ő lesz az energiaügyi miniszter, és az Atomkraft Nein Danke mozgalom tagjai ócska KTM és Motobecane biciklivázakból kialakított spinnereken fognak naphosszat kerékpározni, ezzel elégítve ki a világ egyik legnagyobb iparának energiaigényét. Ha lankadnak, akkor levetítik nekik, ahogy a szarrá epózott Armstrong otthagyja Ullét a hegyen, erre felhorgad a nemzeti önazonosság (különösen Erdogan Gücür hamburgi falafelárusban) és az Erikát fennhangon gajdolva nagyobb sebességre kapcsolnak.

Ha hirtelen több energiára lesz szükség, akkor összeáll a Wegmann, Ciolek, "Frösi" Förster, Zabel vonat, és a spinningelő német tarisznyások akkor teljesítményt adnak a hálózatra, hogy az alumíniumkohászat rögtön felvirágzik, és az IC vonatok 10%-kal felgyorsulnak.

6 hozzászólás

 1. noirp — 2011-03-28 10:48 

“Ha bennünk atomok lennének, már rég fölrobbantunk volna”. (egy kémiai analízis tanárnénim lelete családja köréből)

 2. juditmanó — 2011-03-28 19:44 

Sokan Németországban is azt gondolják, hogy a Strom a konnektorból jön, de atomenergia, na az nem kell 🙂
Elképzelésem sincs, honnan veszik majd az energiát, off-shore szélparkokból nem lehet annyit gazdaságosan előállítani.

 3. Zig Zag — 2011-03-29 13:48 

@juditmanó: egyszerű: küldik majd e-mail csatolmányba’

 4. Zig Zag — 2011-03-29 13:50 

Szerintem az lenne a megoldás, hogy a Zöldek – csak a példamutatás kedvéért – a “lehet élni atomenergia nélkül” kampány hitelessége kedvéért kikapcsoltatják saját háztartásaikban a villanyt és átállnak gyertyára. Illetve a gyalogos megközelítést alkalmazzák napi rutin szintjén. Illetve a boltba se járnak bevásárolni, tehát a kiskertben termelt zöldségből vegetálnak.

 5. Zig Zag — 2011-03-29 13:52 

Mintha az agyrágó bogár nem csak a Scientológia háza táján lakna jól, hanem Európa motorját is megmételyezné. Terjed az agyhalál 🙁

 6. A_Harlem_Fekete_Führere — 2011-03-30 10:33 

A franciák meg örülnek és a kezüket dörzsölik, hogy trilliókért eladhatják (a többségében remek atomerőművekben előállított) energiát a németeknek. 🙂 Forrástól függően ők kb. 80-85%-át a villamosenergia igényüknek ugyanis így fedezik.
Ők tudják azt, amit a -tisztelet a kivételnek, bár még nem láttam olyat- nem túl képzett, de gombnyomásra hőbörgő divat- és megélhetési zöldek nem: az atomenergiának nincs alternatívája. Ja és el ne felejtsem: még zöld is. 🙂 (velük ellentétben)
A vízerőművek rajongóinak pedig szeretettel:
hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1rom-szoros

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.