Politikaikag korrekt dürrögés

Ismerkedjünk meg a hazai értelmiség egyik legfontosabb szertartásával, a politikailag korrekt dürrögéssel!

Aki nem tudná mi az a dürrögés, azoknak, leküzdve az informatikát ideillesztek három videót, eget az Eurázsiában honos siketfajdról, egyet amerikai rokonáról az ürömfajdról, végül egyet a hungarikumnak számító túzokról:

 

 

 

Ugye hogy ugye? Magyar és európai értelmiségiek, amint meghallják, hogyaszongya: diszkrimináció!

Na pont ezt csináljuk, mi, magyar értelmiségiek Zaphod Beeblebrox másolt disszertációja miatt. Ugyan, jelentkezzen már valaki, aki elhitte, hogy ennek a vigyorgó, minden rendszerben pontosan helyezkedő, elvtelen paprikajancsinak (nicsak, egy dolog amiben egyetértek Kövér Lászlóval) valódi a doktorija?

Nem olvastuk az életrajzát? A sok diplomatáskodás, tévétorna, csajozás, reprezentálás mellett mikor írt ez disszertációt? Mikor tűrte ez az alak el, hogy házivédéseken csicskáztassák? Mikor vágott fel kiselejtezett papírokat negyedrét cetlikké, járt beragasztott kézzel az éles papírszélek miatt? El tudja valaki képzelni a szoknyabolond szépfiút, amint a MOB és NOB reprezentálás helyett kockásra üli a seggét egy könyvtárban, legyárt több száz cetlit, elcseszi, kezdi elölről, piszkozatokat csinál?

Ezt komolyan elhitte valaki? Másról van itt szó. Kiborult a bili. Aki olvassa ezt a posztot és járt egyetemre, emlékezzen vissza. Ha meg még mindig oda jár, örüljön neki, arany élete van. Ugye emlékszünk a protekciósokra? A lediplomáztatott, megdoktorított alakokra, akiket sose láttunk, aztán a diplomaosztón csodálkoztunk, hogy jé, ez a celeb is az évfolyamtársunk volt?

Nem láttuk a vizsgalapokon, később a Neptunban, ETR-ben a vizsganapunkra bejelentkezve híres vezetékneveket, akik nem voltak ott aznap a folyosón, sárgafoltosra átizzadt ingben, nem ájuldoztak, kunyeráltak intimbetétet a többi lánytól, mert a stressztől megjött a menstruációjuk?

Ha kicsit okosabb gyerekek voltunk és amúgy szeretünk másoknak magyarázni, nem keresett meg egy-egy nagypofájú HÖK-ös, hogy volna itt egy Jóskapista, netalán Gizike, akinek az apja/szeretője valami főköcsög, és korrepetálni kéne, mert ugyan tuti nem a tanszékvezetőnél vizsgázik, de azért jó lenne négy-öt tételnyi anyagot a fejébe verni, legalább addig, míg átmegy? Egy tízesért professzorom, megfelel?

Nem írt senki itten téziseket mindenféle témában, megrendelésre? Passzióból, szükségből, pénzért, nőért, bármiért?

Miközben nézzük a dürrögve ugrándozó politikai újságírókat, gondoljunk arra, hogy nem az itt a baj, hogy Schmittnek semmi köze a disszertációjához. Hanem az, hogy itt valaki megtörte az omertát. Ha ez végigmegy és Schmitt lemond, minden megdoktorított, kamunyelvvizsgás, lopott dolgozatos jellemgróf (tehát politikai elitünk fele-kétharmada) retteghet, hogy őt mikor zsarolják meg ilyesmivel. Megérdemlik.

De ne csináljunk addig se úgy, mintha mi nem tudtunk volna semmiről, és ne színleljünk szent iszonyatot, és ami a fő, ne ugráljunk tollazatunkat felborzolva, mert az már a tyúk- és a daruféléknél is vicces.

9 hozzászólás

 1. KürtiT (Tromb74) — 2012-01-20 17:33 

Professore, te kezdesz radikalizálódni!? Semmi analógia, semmi tanmese-szerűség, csak így pőrén?

 2. escargot — 2012-01-20 17:34 

OK, de akkor mi is a madártanilag korrekt viselkedés: a szürke verébkedés, a szarka-módi gyűjtögetés, vagy a kissé Voltaire-i lugasépítő madár-hozzáállás (re: lopjuk össze az anyagot és műveljük kertjeinket, hogy legyen tojónk)? Vagy legyünk költözőmadár?

 3. Professor Pizka — 2012-01-20 17:38 

@KürtiT (Tromb74): Radikalizálódik a fene. Csak a szent felháborodásról mindig Gálvölgyi János és Hernádi Judit officiális megbotránkozott feje ugrik be, amit régen a heti hetesben tíz-tíz másodpercig illett mutatni minden alkalommal, amikor Konrád Györgyöt lezsidózta valaki, vagy valami mértékadó vén kommer nyilatkozott valamely német lapban. Most ugyanez van Schmitt kapcsán és ez engem jobban irritál, mint az hogy a dolgozatot nem írták, hanem schmittifikálták.

 4. KürtiT (Tromb74) — 2012-01-20 17:47 

@Professor Pizka: Nem politikai értelemben, hanem a művészi eszközök használatának tekintetében gondoltam.

 5. altoid — 2012-01-20 17:58 

Két szó: öszödi beszéd

 6. Ford Prefect, a Betelgeuse rendszerből — 2012-01-20 21:50 

Azért Zaphod Beeblebroxot nem kéne idekeverni.
Igaz, hogy mindkettő elnök, és ez mindkét esetben érthetetlen, de azért Zaphod egyebek mellett pl. a Pángalaktikus Gégepukkasztót is feltalálta.

 7. tomware — 2012-01-22 20:37 

Nem lesz itt semmi. A tudományos elitben nem fogja senki vállalni, hogy hivatalosan is kimondja azt, amit már mindenki tud. Ez egyértelműen minimum a karrierje végét jelentené és még ki tudja miféle atrocitásokat.

 8. noirp — 2012-01-23 15:52 

@altoid: körülbelül.

 9. altoid — 2012-01-24 20:42 

És most leborulok a nemzeti oldal erkölcsi nagysága előtt:

index.hu/gazdasag/magyar/2012/01/24/dux_adoelkerulesre_tanitjak_a_kozgazdaszokat/

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.