Tüntetési kisokos teljesen hülyéknek

Kedves liberál-bolsevik-fixibringás-tarisznyás tüntetők. Bizonyára észrevettétek hogy akármiért tüntikéltek mostanában, mindig ugyanaz a műsor, függetlenül, hogy a homoszekszuális, kokainista pandák jogaiért álltok ki, vagy az izlandi kajlafaszú narvál kényszersorozása ellen. Ez attól van, hogy amit csináltok, pont olyan rétegbuli, mint a barokk orgonaépítésért vagy a snookerért rajongani.

Mivel azonban jelenleg ti vagytok az egyetlen olyan réteg aki egyáltalán elmegy tüntetni, nektek címzem ezt az episztolát.

Bármennyire is furcsának tűnhet, aki Orbán-ellenes tüntetésre megy, nem szereti Orbán Viktort. Tehát azért megy el, hogy jelenlétével ezt kifejezze. Ezt úgy kell érteni, hogy azzal, hogy odament, már kifejezte. A hülyeorbánozás és gonosztörpézés untatja. Valahogy úgy, mint ahogy a Nagy Árpi név gyors ismételgetése 15 évesen már gáz. Olyan tüntetésre, ahol normálisabbat nem tudnak mondani attól, hogy orbánhülye, nem megy el.

Akkor mit kell mondani? Lehet hogy semmit. Amikor egy fejhangon rikácsoló nő, mint valami spinning tréner ordítja örményül, hogy bocs Örményország és próbálja énekeltetni a közönséget… nos ez a társadalom viszonylag kis részének tetszik. A jótanuló kislányok ez a rész, de 95% kinövi ezt nagykorára, és legfeljebb nagyon részegen, Kispál- vagy Quimby koncerten próbál együtt óbégatni a színpadon óbégató bohóccal. Amúgy senki sem. Na jó az AC/DC és a Queen jobb napjaikon el tudták érni ezt a hatást. De azok se örmény nyelvleckékkel.

Ahol ilyen óbégatás megy, ott normális ember nem sok van. Tekintettel arra, hogy ez a tüntetés amúgy egy gyilkosság áldozatáról és a gyilkosról kellett volna, hogy szóljon, javasolt kérni a tüntetőket, hogy

1. legyenek csendben

2. hozzanak gyertyát és/vagy öngyújtót

3. opcionálisan az örmény áldozat képét, amelyet le lehet tölteni az oldalatokról (bizony, EZ a honlapreklám)

Ezzel több legyet is lehet ütni egy csapásra. Előszöris, kijönnek azok is, akik nem akarnak üvöltöző, gázos embereket hallgatni. Ha odavetődne Gyurcsány vagy Lendvai Ildikó, ő is csak annyit tud tenni, hogy csendben marad. A CNN és a BBC nagyszerű vágóképeket tud felvenni a gyertyával a szürkületben álló tömegről. Beszédet mondó politikus nélkül megismételhető a dolog vidéken is.

Egy kicsit ezt most kibontom nektek. A vidék, az egy izgalmas dolog. Képzeljétek el, hogy a Hungária körúttól tíz kilométerre is még emberek élnek. Ők választják meg a Fideszt és a Maszopot. Bizony. Ha valaha számítani akartok ebben az országban, nekik is kell valamit mondani.

Azután, elmondom nektek, mit csinál a nép, az istenadta nép, az iskolaév második tanítási napján, délután ötkor. Akinek gyereke van, az épp hazavitte a purgyét és a lelki kínjait kezelgeti Ödönkének, aki két hónap alatt elszokott az iskolától. Aki melózik az a dugóban szív, mert az iskolából pont ilyenkor hazamenőkkel került egy sorba, ötre nem ér vissza a belvárosba tüntikélni. Mivel holnap mindkét csoport hatkor kel, eszük ágában sincs tüntetni. A friss egyetemisták valami idióta beavatási gólya-kocsmatúrán vannak . A kicsit nagyobbak szeptemberi hétköznapon próbálnak valami gyakorlati helyet lőni. A gimisek a nyári pletyiket dumcsizzák ki valahol. A fiúk fociznak/gördeszkáznak/mittudomén.

A tüntetést tehát legközelebb PÉNTEKRE teszitek. Az esti buli-sör előttre. Mintaszöveg:

– Te Gyuribazmeg, gyere el tüntetésre

– De Géza, én nem járok tüntetésre

– De ez amiatt az örmény dolog miatt van

– Jaja akkor Gyurcsány, elempések, tarisznyások, bicajosok…

– nem, ez néma tiltakozás lesz, nem szólal meg senki, odamegyünk, gyertyával a kezünkben

– honnan szerzek gyertyát?

– van öngyújtód, nem?

– de…

– óbazmeggyörgy, hát nem te mondod mindig, hogy valamit már csinálni kéne? Na ez pont az. Semmi beszéd, semmi koncert, odamegyünk villantunk a gyújtóval, benne leszünk a szíenenben, aztán irány a sör, na ne baromkodjál, fél ötkor a Nyugatinál.

– okés főnök, jön még valaki?

– Zoláékkal beszéltem, jönnek Rékáék is legalább a seggét is megbámulhatod

– Megdumáltál, Pisti jön?

– jaja, a buli miatt egyébként is lepasszolják a gyereket az anyósáékhoz…

 

 

25 hozzászólás

 1. weelma1 — 2012-09-05 07:27 

Nagyon jo! A baj csak az, hogy az erintettek aligha olvassak/fogadjak meg.
Viszont buszken mondhatjak, hogy MI csinaltunk am valamit. Csak minek?

 2. panamajack — 2012-09-05 07:35 

Professzor Pizka for prezident. De legalább is for kampányfőnök.

 3. Tromb74 — 2012-09-05 08:07 

Nálam ott gurult el a gyógyszer, amikor a fotókon láttam a fejükre véres baltát preparáló agyhalottakat.
Van ezekben bármi nyoma emberségnek?

 4. igazitrebics — 2012-09-05 08:09 

A kalapom megemelem! Bravóóóó! 🙂

 5. hadrian77 — 2012-09-05 08:31 

Szép:) Bár egy mondatot megért volna, hogy aki komolyan gondolja a tüntetést, az jobb helyeken felgyújtja magát.

 6. larion — 2012-09-05 09:01 

Azért ez a stílus, ahogy tálalod a véleményeid , nem túl fényes üzenet ….. , sőt …..

 7. eurocat — 2012-09-05 09:44 

akárhogy is szépítjük a dolgot, van benne velő

 8. rognork — 2012-09-05 11:18 

bírom az olyan embereket, akik meg tudják fogalmazni a saját gondolataimat. ezzel a poszttal 100%-ban egyetértek.

 9. noirp — 2012-09-05 12:57 

Jaj Prof. Te meg az a pedagógus türelmed, ahogy a m. tarka nagy barom nevű állatfaj viselkedését boncolod…

 10. zolcsi67 — 2012-09-05 13:10 

Höhö, höhö, tapsvihar :-))))

 11. marcipan — 2012-09-05 18:41 

mért nem mentél ki 20 gyertyával és ugyanennyi öngyújtóval és osztottad szét? vagy 30-cal. az a kb 2000 ember azért ment, mert így látta helyesnek. akár gagyi volt, akár nem. ez nem obama záró kampányrendezvénye volt… ami meg a vidéket illeti: asszem a vidék nem szereti azt a szót, hogy vidék. pesti lekezelés van benne. ja, meg egy országos járványhoz pénz kell, nem siserehad, de a mandiner is megmondta, h inkább dugnának ugye.

ne vedd a lelkedre, ma antielitista vagyok.

 12. Interlock — 2012-09-05 22:03 

@marcipan: élnél vidéken, tudnád, hogy semmi bajunk ezzel a szóval, hiszen ebben élünk, dolgozunk, örülünk vagy szomorkodunk, vagyis ugyanazokat műveljük, mint a fővárosiak. Na jó, biztosan kevesebbet bulizunk meg éttermezünk, de nem véletlenül élünk ott, ahol. Nyugodtan megszeretheted a vidék szót, sőt, ha idejössz, magát a vidéket is.

A poszt hibátlan 🙂 Tanulni kell ezt is, nem olyan ám a tüntetés, hogy rutin nélkül jól sikerül. Még 20-30 év, és meglesz a rutin…

 13. marcipan — 2012-09-05 22:20 

@Interlock: te valami troll vagy?

 14. csuri — 2012-09-05 22:50 

Némely bemondásodon én is röhögtem. De azé nem minden….
Te egyébként ott voltál, vagy elég ha hallottál róla, ahhoz hogy ilyen rettentő okosakat írj? 🙂
Szerintem még a csaj szónok mondta a legértelmesebb mondatokat, és nekem nem tűnt rikácsolásnak az sem amit a végén csinált, és nem is volt számomra zavaró.
Véresbaltás dizájnosokat nem láttam (szerencséjükre….), egyébként pedig valóban nem volt egy nagy szám az egész.
De azt mondtam, hogy ha bárki ilyen témában tüntetést szervez, akkor engem hét lóval sem lehet visszatartani, hogy odamenjek. Ha jól számolom, életem 3. tüntetése, igazán nehéz rám fogni, hogy ezzel ütöm agyon a szabadidőmet.
De vannak olyan ügyek, amikor muszáj (lenne….) kimenni az utcára is, hogy jelezzük: nem értünk egyet!
Persze lehet fikázni azokat, akik ezt hobbiból teszik, vagy egye fene: a többieket is.
Ki így, ki úgy.

 15. professzorpizka — 2012-09-06 08:11 

Földrajzi okokból minden tüntikélésen keresztül szoktam kerékpározni. Általában a biztosítást ellátó közrendőröktől szoktam megkérdezni, hogy ma éppen miért megy a tünti, így tettem most is, néztük vagy öt-tíz percet, aztán szegény zsernyákok maradtak, én meg karikáztam tovább.
Nem akarom én senki érzületét megbántani, nyilván van, aki méltóságteljesen gyászolni és tiltakozni ment oda.
De fenntartom, hogy rikácsoló lmp-közeli izékkel meg baltafejű árokkkkornélokkal ez minden, csak nem hatásos politikai tiltakozás. Hatástalan, nevetséges, kétségbeejtő. Ami nem gond, ha épp a kajlafaszú narvál a tiltakozás tárgya, de itt olyan dologról volt szó, amelyre egy normális politikai erő normális tiltakozást szervezett volna.
Tehát kijavítom magam: az igazán kétségbeejtő az, hogy nincs ilyen politikai erő.

 16. zolcsi67 — 2012-09-06 17:33 

Egy kicsikét tágabb, és – remélem – reálisabb elemzést maga a kitűnő poszt azért megérdemel, ugyanis olyan, mint az állatorvosi ló, minden nyavalya szerepel benne.

2010-ben az akkori kormányzó erő elvesztette a választásokat. A kétharmad ugyanaz volt, mint fociban a 0-6: nem elég hozzá, ha csak az egyik csapat nagyon jó, a másiknak kritikán alulinak kell lennie (emlékszünk a mexikói VB-re, ugye?). Ezt szemmel láthatólag a mai napig nem heverték ki sem az akkor vesztes, sem az azóta fejüket felütő pártok, pártkezdemények.

A választási ciklus kellős közepén vagyunk. Ha lenne bárki is, akinek esélye lenne nyerni 2014-ben, annak már látszania kéne. Nem árnyékkormány, hanem egységes, arccal és koncepcióval renedlkező politikai szövetség, és annak követői formájában.

Ehelyett mi van? A tévében az ellenzéki politikusok a mai napig “jajjakétharmad”-oznak (legutóbb e héten pont Kovács László). A tüntetésekről meg nem ejtenék több szót, azt a posztoló helyettem leírta.

Tehát adott egy, a mai napig a sebeit nyalogató politikai, és egy nevetséges marhaságokkal önmagát szórakoztató civil ellenzék. Lehet ezzel kormányt váltani 2014-ben? A különböző közösdségi oldalakon kívánságaikat megfogalmazók ezt is vegyék figyelembe, mert így a hatásfok kb. a Mikulásnak írt levelekkel egyenértékű.

 17. SzJoe — 2012-09-06 21:46 

A post mondanivalójával és stílusával tökéletesen egyetértek! Igazán megkomolyodhatna végre az extűó bajtárs! Így csak hüjét csinált magából (és belőlünk)!

 18. face — 2012-09-07 20:55 

@marcipan:
“asszem a vidék nem szereti azt a szót, hogy vidék. pesti lekezelés van benne”
hát a “pesti” szóban se a tisztelet van, az biztos, ha nem az a 1,7millió mondja 😀

A millás tüntetések gázak, szerintem. Eleve ezek az ellenzéki tüntetések mind azok az ügyeletes rettegő, antifa és ellenálló kriptaszökevények túlsúlya miatt, és ez nincs jól, mert velem együtt sok mást is visszatart.
Az időpontok is hülyék szoktak lenni, biztos lesz megint okt.23-án sok tüntetés, de ki az a hülye, aki a hosszúhétvégén nem pihenni megy valahova, hanem a belvárosban halgat egy önjelölt észosztót?

 19. Tromb74 — 2012-09-07 21:44 

@professzorpizka:

No, igen. Úgy fest, hogy 2014-ben a Fidesz cirka 600 000 szavazó támogatásával fog kormányt alakítani, ráadásul még olyan ellenfele sincs, aki megszoríthatná egy kicsit.
Nekem fogalmam sincs róla, milyen programmal, milyen politikusokkal lehetne olyan pártot, esetleg pártokat összetákolni, amelyeknek a fidesz gyűlöleten kívül más is közös témája is van.
Mostanra nagyjából mindenféle eszme, irányvonal, világnézet elértéktelenedett, vagy egyszerűen nem képviseli senki.

 20. marcipan — 2012-09-07 21:59 

@face: tény :))

Hát, neked is ugyanazt tudom mondani: tessék érdekesebbet szervezni. Ha a lenézett kriptaszökevények össze tudtak egyet rántani egyet 3 nap alatt, akkor a blogon tobzódó politológus különítményének is menne.
Egyébként ki lépne fel egy tüntetésen, ha nem önjelölt észosztók? 🙂

 21. zolcsi67 — 2012-09-07 23:18 

@Tromb74: Igen, jelenleg az alacsony részvétel melletti Fidesz-győzelemnek van statisztikai esélye.

Két dolgon kéne túllépni ahhoz, hogy számításba vehető ellenfele legyen a jelenlegi kormánynak, de mindkettőt vázoltam fentebb:
1.) a politikusoknak a sebnyalogatáson, és annak úton-útfélen való hangoztatásán, abból nem épült vár még soha;
2.) a híveiknek az óvodáskoron (-viselkedésen).
Ha mindez megvan, akkor lehet politikai, gazdasági koncepciókat felépíteni, hisztivel azt se lehet.

+1: a szélsőség “nem számít”, szélsőjobbok-balok mindigis vannak, és igen nagy csúnyaságnak kell történnie, hogy nyerjenek is. Tehát ebből a szempontból a Jobbik NEM alternatíva.

 22. face — 2012-09-07 23:25 

@marcipan:
a kriptaszökevények a résztvevők nem a szervezők, szerintem. Legalább is mindig ilyen öreg nénik, bácsik vannak túlsúlyban a képeken, mindegy melyik oldal médiumán nézem:( Én 4 évente megyek véleményt nyílvánítani.
Nem sok értelmét látom a tüntetésnek, pártunk és kormányunk nem úgy tűnik, hogy akár csak a belső ellenzékére vagy minisztereire is hallgatna…
Persze a többi szavazót lehet el lehetne gondolkodtattni egy tüntetéses számháborúval, de ez se biztos. Engem nem győztek meg annó Filippék, hiába voltam 2millióan a Kossuth téren.

Ezek a nagykörúton belüli baloldali/liberális szervezetek mindig elbuknak a szememben, szerintem ha letérnének egy egy számjegyű főútról, szédülnének. Pedig Bp-n kívül lakik 8,3 milla (ha Pest megyét is levonom 7 milla) választópolgár. A Milla is a cigánykérdésre adott demagóg, életszerűtlen és minden tapasztalatot nélkülöző válaszaival tette magát tiltólistára a szememben.

 23. Tromb74 — 2012-09-11 08:39 

@face:

Nagyobbik baj a millásokkal, hogy az se tűnik fel nekik, hogy BP sem három kerületből áll. Ha néha elbicikliznének Kőbányára, vagy angyalföldre, már akkor is óriási élettapasztalatra tehetnének szert.
Egyszerűen tudomásul kellene venni, hogy a romkocsmákból szemlélt világ torz képet mutat. Mintha a barlangban ülve az árnyékokat hegesztőszemüvegben szemlélnénk.
A cigány téma pont ilyen, egyszerűen nem elegendő érv, hogy há’ pont olyan emberek, mint mi, csak nagyobb energiákat kéne a társadalmi integrációba fektetni.
A kelet magyarországi emberek ebből annyit érzékelnek, hogy miután a láthatóan cigány származású szomszédok ellopták a szőlőt, még a karót is begyűjtik tűzifának.
Mondhatni, más mélységekben látják a problémát gyökerezni, ami nem jelenti azt, hogy kisebbet tévednének, mint a kerékpáros bölcsész hallgatók.

 24. Interlock — 2012-09-15 22:03 

@marcipan: á, annál sokkal rosszabb: megmondom a véleményemet akkor is, ha várhatóan nem fog tetszeni.

 25. becsuszoszereles1k — 2014-10-29 14:42 

Hogy bejottek a 2 evvel ezelotti prognozisaitok! Profi +Pizka prof.! 🙂

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.