Nem azért van

http://444.hu/2013/09/28/fonagy-nem-hiszek-a-versenyben/

A legjobb az egészben, hogy nem kell a Fidesznek holmi programhirdetéssel vacakolni. Persze, rezsicsöccsentés, rezsiharc, rezsiháború.

Dehát itt ez a jó kis kongresszust, elkapják hát a régi liberális harcost, az egykori szocialista csúcsüzem, az Ózdi Vasmű ósdi jogtanácsosát, aki felvilágosodást ad nekünk a Fidesz gondolkodása hintőport sose látott lábazatáról: A verseny nem vált be.

Naná, szemetek, ugyanis ti is részese vagytok annak a hazugságnak, hogy vesztese a dolognak nem lehet, ha van, megmentik, és ami a fő, bizonyos egyenlőbb állatok a versenyből kimaradnak. Orwell csettintene, ha ezt látná, hogy van végre egy bátor ember, aki kimondja, hogy az, egész demokratikus bohóckodás Széchenyi óta csak meghülyüléshez vezet.

Milyen baromság már, hogy mindenki érdeme szerint megpróbáljon jobban élni, másoknál jobb cipőket gyártani, szebb sárgarépát termeszteni, jobban futballozni, rövidebb úton a kenyeret házhoz szállítani, a náthából kigyógyulni, nőket/férfiakat felszedni.

Ezt az egészet kipróbáltuk, de ez az ország, amelyiket egy Kádár nevű ember jobban szétvert, mint a törökök, az osztrákok és az oroszok összesen, erre nem vágyik. Megriasztotta a lehetőség, hogy ez nem iskolai koncert könnyes szemű szülők előtt, ez bizony étterem, ahol oda kell állni az asztal mellé, és ha nem húzza szépen hoznak másik zenészt.

Ehhez persze kerül vezető is, aki elmondja, hogy nem baj, ha a románok szétrúgják a magyar csapat seggét, az nem elég indok, hogy a harminc éve semmit sem csináló bandát elzavarják a foci közeléből, ugyanaz áll a pálya mellett, aki 1986-ban is ott állt.

Ide olyan vezető kell, akiben a klientúra megbízik, és a nyájból csak akkor vág le bárkit is, ha tényleg nagyon kell a gulyás.

A kongresszus sem azért van, hogy ott bárki bárkivel versenyezzen, hanem azért, hogy egymással érzelmi közösséget alkossunk. Mármint a mi nyelvünk az ő seggével, hiszen ez az adekvát érzelmi kötelék.

A meccs sem azért van, hogy ott az egyik csapat legyőzze a másikat, hanem azért hogy Pista bácsi, ez a régi, kipróbált szaktekintély megmutathassa, hogy ő tud annyit mint Józsi bácsi, ez a régi, kipróbált szaktekintély.

A munkahely sem azért van, hogy ott önmagunk megvalósítsuk, legalább kicsit, hanem azért, hogy legyen indoka a havi juttatás kiutalásának.

Nem kell hát ide verseny. Lényeg, hogy van jegyünk a meccsre. Nemsokára kenyérre is lesz.

 

 

 

9 hozzászólás

 1. weelma1 — 2013-09-29 15:04 

Pizka, Te nagyon mérges lehetsz. Attól tartok- már ahogy az angol mondaná – nem vagy egyedül!
” A kongresszus sem azért van” kezdetű mondat még örökzöld is lehet! Szerintem.

 2. weelma1 — 2013-09-29 15:06 

@weelma1: Ja! Fónagy meg szíjjon gázt – csak úgy magunk között.

 3. panamajack — 2013-09-29 16:34 

Jó volt Pizka, már írom a folytatást! 🙂

 4. bertrand — 2013-09-29 16:45 

Azért kíváncsi vagyok, hogy mit mondana “legbelső meggyőződéséből”, ha esetleg Lázár János komolyan helyzetbe kerülne.

 5. becsuszoszereles1k — 2013-09-29 21:17 

Dehogy milyen regota igy van ez! A fideszesek, stb. meg a vilagon sem voltak! Ez egy amolyan beidegzodes (maradt)…Kenyerjegy is volt mar, halisten eleg regen. Csak valahogy ez az egesz “komplexum” idorol-idore meg egyet sullyed.

Allamtitkarurtol (interju) nem kaptam sebessegmamort, csodalatra melto, hogy az Eotvoson vegzett, raadasul “dumalos” szakon (jog). Van olyan betegseg, hogy fogalomzavarban szenvedni? Ha a fejlesztesi ugyek credoja a verseny tagadasa, akkor mie’ (kie’) nem?:))

 6. kszabo — 2013-09-29 22:25 

Mert 1241-ből 1240 …. ~ ez már a tatárjárás előszele:)
A Föld nevű patchwork takaró 2,5 milliárd emberre készült, innen lehet matekozni, hogy melyik nép milyen arányban fog takarózni vele. Közgáz, pol, kat és jog száz éve nem találja a megoldást. A középkori majd kidöglik mellőlünk a többi a trend most is:)

 7. gloriamundi — 2013-09-29 22:37 

Azér az egymást letaposási, meg az aláírásgyűjtési versenyben nagyon is hisznek. Szóval versenye válogatja. A szabad verseny persze kell a fenének. De a Vezér által diktált szabályok (és szabálytalanságok) szerinti versenyeztetés a rendszer része.

 8. kismy — 2013-09-29 23:13 

szívemből szóltál prof!

 9. stoppos — 2013-09-30 10:30 

Ez van, ha valaki nem hisz az evolúcióban. Hisz az verseny. Az élet minden téren egy verseny.

De ha az ősszakállú, hatnapos munkahetet preferáló omnipotens entitásban hiszel, nem kell hinned a versnyben sem, hisz nem hiszel az evolúcióban.

Viszont a tudományban pont az a jó, hogy igaz, attól függetlenül, hogy hiszel-e benne vagy sem.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.