A nárcizmus és a nyaloncok

Mostanában az egyik legjobb humorforrás azoknak a kisfideszeseknek a működése, akik helyreigazítják a világsajtót. Szerencsére nem látok Kumin Ferenc és  a többiek fejébe, ezért aztán nem is tudom felmérni, hogy  mennyire látják be görcsös  erőlködésük röhejességét. A sajtó általában nagyon szereti a helyreigazító embert, örök humorforrás az aktuális kazah Borat, vagy iráni segédajatollah, aki mindent, még a Dörmögő Dömötört is kiáll helyreigazítani, vagy netán pokollal fenyegetni.

Az az érzésem, hogy a srácokat az se érdekelné, ha tudnák, hogy a Wall Street Journal vagy a Times vagy a Helsingin Sanomat megfelelő rovatánál teli szájjal szoktak rajtuk röhögni az ottani Szilyk, Új Péterek és Bedék, amikor végül a főszerk. utasítására leközlik a dörgedelmes levelet, csak kopjon már le Borat róluk.

Ezeket a cikkeket ugyanis nem a külföldi sajtónak írják. Sokkal inkább a saját, itthoni, magát a létező legjobb vezetésnek gondoló nagyjaikat akarják lenyűgözni ezzel, hogy megmutatják, ők még a Zsenmin Zsipaónak is simán be mernek szólni, sőt, sorról-sorra helyreigazítják a CNN-t. Hízelgés ez, talpnyalás és semmi más.

Emellett kiváló munkalehetőség, hiszen lehet öltönyben alákérdezős riporternek nyilatkozni, és csak facebookozni meg guglizni kell naphosszat. A hunglish meg csak kevés embert zavar. Hogy engem igen, az meg az én bajom.

13 hozzászólás

 1. hadrian77 — 2013-11-24 15:05 

Lehet, hogy én vagyok figyelmetlen, de a hírek alapján mintha a Pravda hiányozna a meghelyreigazított orgánumok sorából.

 3. noirp — 2013-11-25 12:41 

“Ezeket a cikkeket ugyanis nem a külföldi sajtónak írják. Sokkal inkább a saját, itthoni, magát a létező legjobb vezetésnek gondoló nagyjaikat akarják lenyűgözni ezzel (…)”
Ott a pont!

Más kérdés, hogy hová vezet, ha a Nagy Vezér álmodik magának egy világot, aztán a saját nevelésű sajtó-, píár-, üzemlátogatásszervező-, miegyéb-szolgálat meg segít neki belakni. Hmmmm…
Időnként újraolvasom azokat a könyveimet, amik Ceau bukásáról tudósítottak (azonfrissiben, tehát azt hivén, hogy forradalom)…szóval Oltványi Ottó, az akkori bukaresti MTI-tudósító megírta vala, hogy 1989 közepe tájt már az Izvesztyijánál is ujjal mutogatva röhögtek a Kárpátok Géniuszán. Na, gondolom, persze, központi jóváhagyással.

Hunglish: az mindig a túlfinomult belpestizsidóliberálisbölcsészmpfhlöfujjokat zavarja/kergeti a talpviszketésbe, a célközönséget sohasem; ki van ez, kérem, találva. [N. B. Kiütésekre Neogranormont vagy kamillát javasolok]
Mert szvsz, ez a sok szlutya szöveg nem csak a Vezetőt van hivatva arról tudósítani, hogy őtet odaadóan szolgálják, hogy porcelán öltönyéről minden virtuális porszemet leszednek [kivéve a saját termelésű zsíros korpát, hisz az imázselem].
Hanem a MaNem, a Hírlap, az Aranytarsoly… mittomén lelkes olvasótábora is láthatja, mi nem hagyjuk magunkat gyalázni, na pláne nem a F…’csánat a Vezetőt.

N.B.
Lassan talán a menecsmenttudomány szakkifejezései közé is bekerülhetne a “fractured reality” kifejezés, vagy valami hasonló; hangzik olyan jól, mint az átlag magyangol menegggement jegyzetekben a “kulcsfeatúra”.
Kifejezné vezetőink valóságélményét, politikusokét pláne.

 4. noirp — 2013-11-25 12:44 

@bertrand:
A videó és a hozzávaló kommentfolyam is üt rendesen…

 5. panamajack — 2013-11-25 14:04 

@noirp: Azért én valahol sajnálom ezeket a gyerekeket. Micsoda geci sors már az, hogy Deutsch Tompika másnapos fejjel előadott coelho-bölcsességeihez kell komoly arccal tapsikolniuk ahhoz, hogy perpektivikusan kinézzen nekik egy falusi segédalpolgármesteri poszt… Meg aztán milyen önértékelési szint kell ahhoz, hogy valaki belemondja a kamerába, hogy neki Gyürk Andris meg Szíjjártó Peti a példaképe…

 6. noirp — 2013-11-26 08:57 

@panamajack:
Végiggondoltam, hogy sajnálom-e őket, és nem jutottam egyértelmű következtetésre.
1) sajnálom szegény hülye gyerekeket, mert vagy lehetőségük, vagy eszük nem volt, hogy saját értékrendet alakítsanak ki; benyomásom szerint mentek mindig valaki után, aki megmondja, mit kell tenni és gondolni. Megette a fene, ha vki huszonéves korában nem lázadozik és nem próbál saját feje után menni.
Az, hogy valakinek Szijjártó vagy Gyürk legyen a példaképe…
Hát na! Én szerencsés voltam, nekem jutott néhány olvasmányélmény, ahonnét szedjek össze ilyesmit (14-15 évesen egy tudóséletrajz még sokat basz a latban), később az egyetemen is találkoztam olyanokkal, akik szakmából és emberből is voltak, egyaránt, a legjobb anyagból.
Másnak esetleg nincs ilyenje.
Azt meg ne feledd el, hogy Szijjártó, Rétvári, Loppert Dániel jelen pillanatban _sikeres emberek_, fontosak, szép öltönyben járnak, jóltáplált a fejük, okos az arcuk. (A keskeny fazonú szemüvegtől).
Az, hogy mekkora ordas marhaságok szállnak ki fogaik rekesztékén pl. a 10 millió _szavazópolgárról_ akikből kikerült a 2/3 [Rétvári, 2012], az az ő tudatukig már nem jut el.
És ne legyenek illúzióink, az ifjúszocialistáknál se jobb a helyzet szvsz.

2) Másfelől, sajnálja ezeket a gyerekeket a radai rosseb, inkább azokat sajnálom látatlanba, akik alájuk lesznek rendelve, ha mondjuk alpolgármesterek lesznek.
Mondjuk, sajnálom a tanítónőt, aki rákényszerül, hogy megmagyarázza egy ilyen színvonalú alaknak, miért nem húzott ki szögesdrótot az osztály cigány és nem cigány fele között
(2002-ig: hogy vette magának a bátorságot, hogy a fejtetves cigány — vagy nem cigány — gyereket hazaküldje?! etc.)
Előre sajnálom a vállalkozót, aki ilyen szintű vezetőkkel fog tárgyalni.
De őket magukat sajnálja a csuklyás halál.

N. B. Az önértékelési szintjük szvsz nagyon is rendben van (különben nem vállalnának fel buláj utáni állapotban videót). Itt kezdődnek a bajok.

 7. stoppos — 2013-11-26 15:21 

Kicsit off topic leszek. 🙂

Elég sok cégnél dolgoztam az utóbbi tizeniksz évben, különböző projekteken. Az eddigi tapasztalataim szerint az idióták, idiótákat szeretnek maguk köré gyűjteni, az értelmesek pedig értelmeseket. Ennyire egyszerű a képlet. Ez a szabály még azokban az esetekben is működött, amikor abszolút nem kellett attól tartania a majomnak, hogy valaki lenyomja és átveszi tőle a pozíciót, mert külsősöket kellet maga köré gyűjtenie.

 8. noirp — 2013-11-26 15:44 

@stoppos: Már miért volna ez offtopic 🙂

egyébként simlis a simlisnek gaudet…

 9. panamajack — 2013-11-27 10:01 

Ezt muszáj belinkelnem:

http://mandiner.blog.hu/2013/11/27/igy_irt_56-rol_pozsgay_imre_1957-ben#comments

A vérfideszesek kommentjeit tessék figyelni! A duplagondol ehhez képest lókolbász.

 10. igazitrebics — 2013-11-27 11:07 

@panamajack:
Érdemes a Török Gábor facebook oldalán is a hozzászólásokat elolvasni!

https://www.facebook.com/torokgaborelemez

 11. panamajack — 2013-11-27 13:59 

 12. noirp — 2013-11-29 08:11 

@panamajack:
Ungvárynak respect.

 13. panamajack — 2013-12-05 10:40 

Bréking: Lófasz István túlteljesíti a tervet!

http://mandiner.hu/cikk/20131205_lovas_istvan_dear_ukrainian_friends_don_t_come_to_the_eu#comment2517971

Kedvenc rész: “Look, I live well here in the Brussels but I ‘m telling you, my compatriots in Hungary, they suffer”

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.