Ezt irtam a Tota mai cikkere kommentkent

Professor Pizka 2007.09.24. 06:04:26

Jogos. Persz nalunk meg valamiert megmaradt a komplexus, hogy ilyenkor nemhogy intezkedeseket tenni (tiltakozo jegyzek, magyar kepviselok kozos kiallasa az EU-parlamentben, a magyar nagykovet hideg biccentessel udvozli szlovak kollegajat az ENSZ-ben) hanem meg csak egy kozos nemzeti kiallas sem lehet.
Innen latszik egyebkent, hogy mekkora mubalhe az egesz HTM hiszteria. Az otthoni magyarok jo reszet hidegen hagyja, hogy mi van a fiukkal Bartfan, Eperjesen vagy Komaromban. Jot trianonozni lehet a tuntetesen es ennyi az egesz. Tenni erte, felelosen gondolkodni> Ugyanmar. Azt minek, art az egeszseges lustasagnak. Az emberek igy azt hiszik, hogy ket megoldas letezik: kussban (apatikusan) figyelni mi megy odaat vagy mind a tizenot tankunkkal Pozsony ellen menni. A ketto kozott jelenleg potcselekvesek vannak. Nincs kitarto, kormanyokon ativelo politika (semmiben) hogy a hatar masik oldalan elo magyarokat poziciojukban erositsuk. A ket part jetszmajanak eszkozei. Tizenhet ev mulasztasa van emogott, hogy most Magyarorszag egyetlen egy dologra sem tud ramutatni, hogy kedves tot testvereink, holnaptol akkor ez nem igy lesz. Semmi gazdasagi, kulturpolitikai jelenlet nincs se ott, se Romaniaban. Semmi. Most szepen kifizetjuk 17 ev belso kavargasanak arat. Ne legyenek illuzionk, ha matol numerus clausus lenne Szlovakiaban, Magyarorszag akkor sem tehetne semmit. Mehetnenk az Uniohoz meg az ENSZ-hez, de ugy latszik a Hon Atyai elfelejtettek, hogy Szlovakia azert letezik, mert nyolcvanegynehany ember par eve ugy gondolta, hogy a problemat megoldja az, ha egy jo terkeppel elmennek Parizsba, az urasaghoz, alamizsnaert.
Es jol figyeljuk majd meg a reakciokat: Egymasra mutogatas lesz ebbol is, ugy fogunk nekimenni az elkovetkezendo evtizedeknek, hogy a velunk szomszedos orszagban azt tanitjak, mi bunosok vagyunk. Igy aztan jo sok esely marad a magyar magantokenek ott barmit kezdeni.
Persze lehet, hogy majd a gazdasagi esszeruseg ellene hat a dolognak, de akkor is:
Kar ezert az egeszert Slotat, Ficot vagy akarmelyik tot atyankfiat hibaztatni. Nem sepertuk el a haz elott a havat es most orra estunk a jegen. Amiert nem fog tortenni semmi ezutan sem, az meg vegtelenul egyszeru: nem mi utjuk meg magunkat, hanem valami hulye tajszolassal beszelo alakok ott a felvideken. Ez meg, abban az orszagban, ahol nyugodtan meg lehet dogleni az ut szelen mire az elso auto megall segitseget nyujtani… nem erdekel senkit.

Nincs

Nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.