Feher fust fel, a kod le…

Megmondta a Nemzet Orvosa, hogy lesz mar koncepcio. De jo lesz. Jovore, amikorra a maszop torvenye mar atjut minden akadalyon es vigan hatalyban lesz. A koncepcio egyebkent nagyjabol a mostani rendszer, idillikus tajkeppel kombinalva, legelo tehenekkel, zold rettel, havas csucsokkal, izles szerint a szenapadlason kopulalo Jurgennel es Heidivel. Nem tudom, hogy a Nemzet Orvosa, a Nemzet Viktora, vagy Nemzet Hatterben Konzultalo Agytrosztja szokott-e ultizni a kulonbozo chartak es mozgalmi iratok megfogalmazasa kozott, de nekem erosen ugy tunik, hogy ezt a bemondast a legkevesbe sem veszik komolyan. A maszopnak nagyobb lapja van  (ti. tobbsegben vannak a Parlamentben) es ha hozzavesszuk, hogy ha az o rendszeruk mukodni kezd, akkor sokmilliardos magantoket kell kompenzalni egy esetleges fityisz gyozelem utan.
Hanem azert a masik oldalon sem kulonbek a Deakne vasznanal… Gyurcsany (aki szamos rossz tulajdonsaga mellett nem buta ember) kiegyezett egyszerre a megyekkel es a szadesszel, ami nem kis mutatvany, tekintve hogy bizony a szadesz hat hogyismondjam ezt szepen… nem videki part. (tudjak, itt kellene szalonzsidozni, de az a kedves olvasonak -mar ha olvassa barki ezt a blogot- zsigerbol megy vagy nem megy…)
Csak akkor most magyarazza meg nekem valaki, hogy hogyan akarnak itt reginalizalni, meg karcsusitani, ha most erositettek meg a megyet? Mert gondolom, hogy nincs vita abban, hogy a megyei egu penztarak burokraciaja az negyevente cserelodni fog. Es abban sem, hogy Fletoek abban biznak, hogy a "kisebbsegi tulajdont vasarlo biztositokban" gyonyoruen tisztara lehet mosni a partvagyont, es lebetonozni a videki poziciokat a fityisz elol. Ez valljuk be batran, zsenialis huzas, bar egy tisztikaszinoba egy ilyen utan nemigen lehetne belepni…
A "megis ki jar majd rosszul" verseny tippeloi ket csoportra oszlanak. Az egyik szerint a fityisz. Majdnem igazuk volna, de a fityisz azert meg fogja kapni a maga szazalekat, csak sokkal kevesebbet, mintha ok vinnek keresztul a dolgot. A masik csoport akik szerint a nep/emberek/lakossag fog bukni… na ok nyertek a hangszorot.
Ugyanis az nem latszik egeszen tisztan, hogy melyik az a piszok plutokrata kulfoldi szabadkomuves, aki csak ugy egy ilyen rendszerbe penzt hozna. Mert gondoljunk bele, olyan vallalatba fektet, amit nem o iranyit (kisebbsegi tulaj) es a profitabilitasaert sem tehet semmit. Nem kovetelhet meg semmit az egyes korhazaktol. Milyen jogon tenne? Nem o a fonok.
Annak aki ide esetleg tenyleg penzt akar hozni, fel kell keszulni a jattolasra. Ami csak a naiv kisebbseget eri persze varatlanul. Serdultebb honfitarsaim gondolom egy percig sem gondoltak, hogy jattolas az itt nem lesz. Lesz, csak az index cikkebol az nem vilagos (most meg bennfentes info) hogy mikent fogjak kompenzalni a privat befektetoket. Leginkabb profittal kellene, csak az nem latszik, hogy ebben a rendszerben hol a profit. Ki rugja ki a lusta, rossz orvost? Ki vesz fel harom plusz szulesznot, ha megszagolja, hogy itt sok a gyerek? Ki teszi kockara a penzet valami jo kis plusz bevetelert? Az 51%-os tulajdonu, a kincstarnak elszamolo osszver-biztosito?
Nem, en valamiert azt velem latni, hogy ez nem az aminek lennie kellene. Persze lehet, hogy tevedek…

Nincs

Nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.