Szereljunk ESP-t Tota W. Arpadra

…mert kulonben a nagy csusztatas kozben kicsuszik.

Szlovakiaba atmenni es ott Nagymagyarorszagozni nem bolcs dolog, sot. De hogy ennek ervenyes megoldasa lenne, hogy a rendorok jol megverik oket… nos az nem igaz. Az hogy a rendorok valakit jol megvernek, jogallamban nagyon keves dologra jo megoldas. Persze van, amikor hellgatolagosan az ember egyetert, hogy a yardon kapott ket rugast vesere valaki, de ezt is csak az erzelmek diktaljak.

Jan Slota megelhetesi tot (korabban megelhetesi autofeltoro) a szlovak politika leereszto szelepe. Mert ki foglalkozik a nyomorgo Kelet-Szlovakiaval, a lavirozo koltsegvetesi politikaval, az elnyomott tarsadalmi problemakkal, ha lehet a magyarokat is utalni? Szlota Janos (tenyleg, nincsenek magyar rokonok?) ilyenkor kiall es kozli, hogy delrol a szittya hadak meg akarak minket szallni. Epeszu ember ezen jot mosolyog, mert elkepzeli mind a tizenhat tankukat amint nyolc helikopterunk es negy vadaszgepunk vezetesevel megszallja Szlovakiat. Illetve mit beszelek en itt, a Felvideket. Kassa, Bartfa, Eperjas, madzsar volt es madzsar lasz, enekelte mar Ziggy Marley is.

A szlovak plebsz pedig kap egy nagyszeru gumicsontot, lehet utalni a magyarokat. Nem kell a hiradoba betenni a koltsegvetest, a makrogazdasagot…

A tortenelembol gyengebbek kedveert atismetlem, hogy minden ellenkezo hireszteles dacara, ez a ket nep vagy kilencszaz evet lehuzott egymas mellett, egy orszagban, kulonosebb problema nelkul. Siman vegyeshazasodtak, ezert is nehez a tot atyafiak kozott es koztunk genetikai kulnbseget kimutatni. A mi nyelvunk tele van szlovak szavakkal, az o nyelvuk magyarokkal. A balhe mubalhe. Nagyhatalmi praktika. A felsobbrendusegi erzessel birok figyelmebe ajanlom a hutukat es a tuszikat. Mi annyival vagyunk jobbak, hogy nem reszeljuk el egymas torkat tompa machetevel.

Szlota Janko amugy nem is lenne akkora baj, ha nalunk nem engedtek volna el a lancrol a hulyeket. De megtettek. Zavaros altudomanyos nemzetieskedestol athatva, ezek atjarnak, hogy ok majd kemnyen odacsapnak. Hurra. Ennek van hagyomanya nalunk, Tomori Pal peldaul ezzel probalkozott Mohacsnal, korabban Ulaszlo (na az is milyen magor volt…) Varnanal, pedig ora meg vigyazott is a (felig roman, vagy tan egeszen az?) Hunyadi. Ja osszekevertem az a legnagyobb magyar koltok egyike volt. Na mindegy.

Meg a hulyek elengedese sem lenne problema, ha a ket orszagot egyebkent kormanyzo eliteknek amugy lenne onkontrollja. Mert egy futballmeccs azert nem a kurszki tankcsata, rendet lehet ott tartani. Peldaul ugy, ahogy az angolok. Ha valahova mennek az angol huliganok, akkor a Scotland Yard erre kepzett szakemberei megelozik oket, mar kepekkel felszerelkezve varjak a hatarorok az elkulonitendo elemeket, es van egy listajuk a jellegzetes eszkzokrol (peldaul a Milwall drukkerek kedves szokasarol, ok szikevel jarnak meccsre…). A fogado allam rendorsegre (esetunkben a Battlestar Angyalfoldica szemelyzete) pedig felkeszul. Erre a Szlovak es a Magyar Allam rendorsege nem kepes. Vagy mi. Hogy is lenne. Marad a kardlapozas, a rendorattak.

Amit folosleges a hulyek nyakaba varrni. Az allam tobbek kozott azert is van, hogy foglalkozzon a hulyekkel. Akik orvosilag hulyek, azokat gyogyitsa, akik csak ugy, azokat nevelje. A magyar allam nem teheti meg, hogy szettarja a kezet, es azt mondja, "bocs,ezek a mi hulyeink, nem tudunk mit tenni, ok itt nemzetalkoto ero, tegyetek belatasotok szerint". Akkor sem tehet igy, ha a szomszed allamban, a hulyek nemhogy nemzet- hanem kormanyalkoto erok.

Mindenki tudta hogy balhe lesz. Itt van ket orszag, amelynek a vezetoi a szinfalak mogott, a felszinen folyo hozongest nem erintve, mar jovla a szerdahelyi esemeny elott megallapodhatott volan, hogy a BRFK megfelelo szakemberei atmennek segiteni, beall egy  sor magyar rendor oda, azokat nem birjak ugy provokalni.

Nem ez tortent, de ez felereszt sem a mi hulyeink hibaja.

4 hozzászólás

 1. Quicksilver — 2008-11-18 12:37 

A nacionalizmus szítása nemcsak náluk tereli el a figyelmet a nagyobb problémákról…

 2. mavo — 2008-11-18 17:19 

A baj az, hogy te csúsztatsz.

 3. Professor Pizka — 2008-11-18 20:48 

viszont legalabb indokolom, ellentetben veled, o nepunk tevedhetetlen vezere…

 4. vastudo — 2008-11-21 10:07 

József Attila tiltakozik:

„Anyám kún volt, az apám félig székely,
félig román, vagy tán egészen az.”

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.