Duzzadt csecsek vagyasa

Jeszenszky Zsolt megmagyarazza lemezlovas vizsgat.

http://konzervatorium.blog.hu/2009/01/14/interju_jeszenszky_zsolttal

Hosszabb idezet:

"J.ZS.: Szerintem erre a kérdésre is elég egyértelmű a válasz, ha ismét félretesszük a demagógiát és a hatásvadászatot. Aki valamilyen szakmát tanul, valamilyen kompetenciát meg szeretne szerezni, hogy azt később kamatoztassa, fizet érte. Nincs ingyenebéd. A fodrász, a futballista, a vízvezeték szerelő, az egyetemi adjunktus, mindenki. Vannak olyan területek, ahol a tehetség is rendkívül fontos (pl. művészet, sport), de a formális jártasság megszerzéséért az arra vágyók fizetni szoktak.

Minderre a világon mindenütt léteznek az állam által jól kidolgozott keretek, oktatási programok. Természetesen vannak olyan területek is, ahol a szabályozás, az alkalmasság eldöntése nem tárgyi követelményrendszer, vizsga, stb. alapján történik, hanem bizonyos szabályok önkéntes betartásával, etikai kódexek vállalásával, de ezek szanckionálására valamilyen szakmai (ön)szerveződésnek jogosítványa van, s megakadályozhatja bárki számára a tevékenység űzését, ha az önmaguk által előírt szabályokat nem tartja be. Ez tipikusan a szakszervezeti vagy kamarai típusú szabályozás, s nekünk az ellen sincs semmi kifogásunk, ha a lemezlovasság területén ez az elv érvényesülne. Már csak azért sem, mert pontosan ez a helyzet Európa számos országában, pl. Ausztria, Németország, Belgium. Olyannyira, hogy az állandóan nagyon frappánsnak, viccesnek gondolt példaként felhozott DJ Tiesto ("Mi, majd az a hülye Jeszenszky odamegy hozzá, hogy van-e vizsgája?") is ugyanúgy tagja a belga DJ szakszervezetnek, s ugyanúgy betartja és a kollégákkal is betartatja a saját maguk által előírt szabályokat, vállalt kötelezettségeket"

Es most szovegertes orank kereteben vizsgaljuk meg a fenti szoveget.

A lemezlovasoknak termeszetesen van felelosseguk, satobbi.

EZERT

Kellene oket oktatni es vizsgaztatni es ossze kell fogniuk, hogy egymast oktassak es vizsgaztassak.

EZERT

majd jobb lesz a diszkok szinvonala, ezert jobb lesz az ifjusagnak

 

EZERT. tehat figyelem EZERT

adjon az allam hatosagi, ellenorzo, vizsgaztato jogkort a lemezlovasok elcsapatanak, akik ezutan kamarai tagdijat szedhetnek, es termeszetesen szigoruan a magyar ifjusag erdekeit szem elott tartva penzt szedhetnek.

O igen, es adjon a kiraly ehhez a hitbizomanyhoz negyven jo tehenet, ket szuzlanyt, kardot, ket tuzes paripat, Nyirbogdanyt, Nyirturat es Nyirpazonyt osszes jovedelmevel. Cserebe a lemezlovasok elcsapata majd kisuvickolt pancelban adaz tekintettel all ort a magyar diszkozo ifjusag kulturaltsaga folott. Onszervezodes? Onkentes tagsag? A dehogy, majd a zallam kenyszeritse ki.

Arra azert kivancsi lennek, hogy miert nem a diszkok tulajdonosait probalja sarcoltatni allam bacsival a jo lovag. Arra nem is merek gondolni, hogy tudja, hogy keveropulttal nehezebb valakit elintezni mint egy fekete terepjaroval…

 

 

1 hozzászólás

 1. szmoker (Homo Trollicus) — 2009-01-14 11:46 

Megint alacsony volt a kerítés.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.