Regnum Kalmopyrinum

Innen kivanok jo egeszseget es tovabbi prosperitast a gyogyszergyaraknak!

http://index.hu/gazdasag/magyar/gyval090116/

 

A valsag kozepette a gyogyszergyarak forgalma nem csokkent. Zag schon az lenne a furcsa ha csokkenne. Nyilvan a gyogyszer olyan kiadas, amely minden ember kasszajaban elsobbseget elvez. Nyilvan nem fognak terapiat leallitani a valsag miatt es egy anya sem fogja megteni, hogy a kohogo pulyaknak nem valtja ki az Elixirium thymi compositumot. (csak en vagyok olyan perverz hogy szeretem?)

En azon csodalkozok, hogy nem nott az a forgalom. Szedalt orszag vagyunk ugyanis.

Rendes magyar ember reggel felkel. Dolgozni kell menni, reggel van, csekket kell befizetni, mar huzza is a gorcsa a gyomrat, mit tesz? Beveszi a veny nelkul kaphato hashajtot, legalabb erolkodni ne kelljen. Ha kaveval veszi be, akkor fele ido alatt hat.

Ha tuladagolta a laxativumot, akkor persze jol jon egy szem imodium. Persze a kis purgyek mar reggel felidegesitik, benn a meloban is csak  a szivas van, persze, hogy megfajdul az ember feje, de sebaj, segit a Saridon, a Nurofen, az Advil a jo eg tudja meg milyen bogyo. Delutan meg egy.

Persze ezutan kell egy fel deci Bifidus semiunicumus (gyk.: egy fel unicum) melo utan. A harom kave meg egy ilyen szar nap utan sem hagyja az ember fiat nyugodni, de szerencsere van ez a veny nelkul kaphato nyugibogyo, pont jo lesz elalvashoz.

Aki meg nem ilyen kemikaliakkal tomi magat, az meg vehet multivitamint, cink-szelen-bizmut-iridium szuksegeletet biztosito bogyot. Homeopatias keszitmenyt disznoparejgyoker kivonattal.

idezet a cikkbol:

"A legrosszabb szcenárió azzal számol, hogy a fogyasztók nem tudják megfizetni az ehhez szükséges szereket – ennek bekövetkezése esetén a szektor komoly kihívásokkal nézhet szembe."

Emiatt azert ne fajjon a fejuk. Vagy ha igen, hat vegyenek be valamit. Kaveval, ugy gyorsabban hat.

1 hozzászólás

 1. Vegyi Ali — 2009-01-16 14:09 

Igen az van, hogy ezeknek a „gyógyszereknek” a gyártói fogják a gyógyszeriparban először megérezni a válságot. De helyesebb lenne azt mondani, hogy a vény nélküli gyógyszerek, és a gyógyhatású készítmények piaca az igazán érdekes. De szerintem nem nagy csoda ez, nyilván ha mérlegelni kell, akkor az ember előbb fog lemondani a potencianövelőről, mint a szívgyógyszerről.
De amúgy meg szerintem fontos indikátora ez annak, hogy az emberek még mindig nem nagyon érzik a saját bőrükön a válságot, vagy legalábbis azok még nem, akiket még nem bocsátottak el.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.