Miért nem szeretem Flavio Briatorét?

Azért mert sok pénze van és szupermodell csajokkal szokott hálni, de ezt nem bontom ki jobban, egyszerű okból. Azt mondják ugyanis, hogy a felső tízezret, meg a női combokat nem kritizálni kell, hanem közéjük kerülni.

Amiért nem kedvelem a pasast, az a zsugázós manővere, amiből hangos botrány van most. A ránézésre valahol a seftes kamutáska-árus és a lányokat is felhajtó jesolói szállodaportás között elhelyezkedő pasas ugyanis Fernando Alonsót megtartandó vágott bele a csalásba, amivel úgy mellesleg egy másik embber, Nelsinho Piquet életét tette kockára.

Adódik a kérdés: miért nem szerem Fernando Alonsót? Azért, mert a primadonna sportoló típusba tartozik. Én sokféle versenyzőt kedveltem és kedvelek. Mansellt és Hillt, mert annyira angolok voltak. Sennát, mert annyira Paganinije volt a sportnak. Schumachert, mert annyira hatszáz győzelmes német vadászpilóta módjára tette a dolgát. Alesit és Patreset, mert évtizedekig csendben és elegánsan húzták az igát. Kimi Raikönnent és Coulthardot a Machismo miatt, ahogy ittak és csajoztak. (-nak). Igazán csak Hakkinent és Hamiltont nem tudom megszeretni.

Alonsóval az a bajom, hogy noha vitathatatlanul zseni, már vagy két éve azon megy a rágódás hogy hol fog versenyezni. Mert hogy prímás ám a lelkem, de a Renault-nál jobb csapatoknál már van prímás. Raikönnennél nem jobb pilóta. Teljesen más a stílusa, de nem jobb. Massa…örök második, ha az ő ülésére beültetik, akkor meg kétfejű torzsalkodós istálló lesz a Ferrariból. Kovalainen helyére is mehetne a McLarenhez, de ott azzal kéne szembesülni, hogy a tejfelesszájú kis jótanuló gimnazista Hamilton zsigerileg van olyan gyors mint ő. A többi csapat nem játszik. Lehetne még a Brawn, de a jó öreg Ross nem hinném, hogy szeretne vele dolgozni. Egyrészt Button személyében valószínű, hogy az ő embere lesz a világbajnok, másrészt, ha Barichellónak elege lesz a sok pechből és visszavonul, az atomfizikus munkastílusához akkor sem passzol Alonso. Akkor már inkább Raikonnen.

Ehhez képest A Renaultnál lehetett volna esélye többre vini a dolgot. Ahhoz viszont dolgozni kell. A pilótának tesztelni, fejlesztésekben résztvenni, mint ahogy schumacher tette és teszi most, Button, Barichello, Vettel… Másrészt pedig Flavionak, a jesolói rimák nagy ismerőjének és a Benetton táskák apostolának meg normális humánpolitikát folytatni. És nem baleseteket szervezni. Érdekes módon Frank Williams a moszkvicsmotoros autójával tud csendben dolgozni. Érdekes módon Ron Dennis le tudott csendben lépni. De az tesz igazán rosszat a Formula-1-nek, hogy egy vitán felül, bizonyítottan zseniális pilóta nem ül meg csendben a fenekén és nem tesz meg mindent azért hogy jó legyen az autója. Focimeccsen ezek szoktak félholtan fetrengeni az olasz bajnokságban, ha a hávéd egy méternél közelebb jött.

Button, akinek az első versenyén kiderült, hogy istenáldotta tehetség, talán idén sok év után világbajnok lesz. Csendben kibírta. Senna, amikor Ford motorral kellett menni a Hondás hegemónia után, Silverstone-ban megmutatta, hogy ő egy háromlámpás Tátrával is körbautózza a mezőnyt. Ha el akar menni Alonso, hát menjen, de én úgy gondolom, hogy Enzo Ferrari, Frank Williams, Ken Tyrrell, Jean Todt ilyen disznóságot egyetlen pilótáért sem tenne meg. főleg, hogy Alonsó azért nincs olyan hej de nagy formában, ennyit menne Fisico is. Akit le is szerződtettek rögtön abba a Ferratriba, ahol Alonsó már két éve ülni szeretne…

Nincs

Nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.