56 üzente II.

Hölgyeim és uraim, ma ötvenhat évfordulóján a nyugalom, az érett megfontoltság hangján kell szólanunk akkor, amikor ötvenhat szent emlékét, a pesti srácok áldozatát a tankok és a davajgitárok előtt egyesek, hamis, nemzetinek álcázott céljaikra próbálják felhasználni!

Azt mondják ezek a csak politikai céljaikra tekintő hataloméhes kalandorok, hogy ötvenhat nem más mint a sárgapapíros, tömbös élesztő ünnepe! Miért mondják ezt? Azért mondják, felelősen gondolkodó honfitársaim, hogy hamis magyar hagyományok mögé bújva hatalmi céljaikat elérhessék!

Háziasszonyok! Hányan vagyunk mi olyanok, akik megvették drága pénzen a hagyományos élesztőt és nem kelt meg a tészta! Mennyi pénzt kell kidobni, hogy az egyik élesztő végre beinduljon? Azt miondják, hogy ettől lesz magyar a kenyér! Hár nem ettől lesz, barátaim, hanem a mi munkánktól, a pártoskodásra, árokására nem tekintő összefogásunktól! Miért lenne bűn az, ha megveszünk potom pénzért húsz zacskó szárított élesztőt, amelyik nem bűzlik, nem kell hűtőben tartani és sokáig eláll?

Azt mondják, ez nem magyar dolog. Vajon anyáink, akik az előző hétről eltett kovászt őrizgették és szégyenben maradtak, ha nem kelt meg a kenyér, nem örültek volna, ha a lányuk egy kis élesztővel segíthetett volna nekik? Vajon mi nem szeretnénk, ha a lányunk gondtalanul, élvezettel sütne a gyerekeinek? Vajon nem a jövőnket kell féltenünk a hamis élesztőprófétáktól?

Vajon nem azt akarják a hamis élesztőpróféták, hogy valami külföldi métely fenyegésével elvegyék a figyelmünket az áskálódásaiktól? De bizony azt akarják. Tudjuk, kinek a bányáiban csinálják a rossz minőségű élesztőt és csomagolják a jólét ígéretének sárga papírjába! Tudjuk, hogy ezek a sárga papírok a kék cédulák örökösei!

Ne hagyjuk megtéveszteni magunkat. Gondoljunk Pestre, Miskolcra, Nyíregyházára, Békéscsabára. Nem volt ott semmi kenyér. A szárazélesztő indította meg újra a felemelkedést, és évtizedekig megfért békésen a hagyományos élesztővel. Rekesszük ki a kirekesztőket barátaim, mert a pesti srácok, ötvenhat hősei pontosan ugyanezt tették!

Nincs

Nincs hozzászólás.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.