56 üzenete

Honfitársak, magyarok, barátaim!

 

Ma, az ünnepen az a feladatunk, hogy álljunk meg egy pillantra és gondolkodjunk el, hogy mi is számunkra 56 üzenete? Mit üzennek a tankok, a pesti srácok, a davajgitárok?

Ma amikor már olyan sok polc van tele a boltokban pocsék szárazélesztővel, amely az ordas eszmék rémuralmának kerékkötői által itthagyott rekvizitum, akkor meg kell mondanunk: Térjünk vissza a hagyományos élesztőhöz és az azon felfutatott kovászhoz!

A szárazélesztő annyi de annyi kiló jó magyar lisztet taszított rohadásba. Előbb az ordas szovjet szárazélesztők, majd a nyugatról behozott nemzetközi szárazélesztő tette a szemétdomb fehéren vérző sebévé a magyar ember verejtékes munkájával megtermelt lisztet!

Meddig tűrjük ezt? Meddig?

Meddig nézzük még, hogy a szárazélesztő emberei köztünk járnak és mindenütt ott vannak aljas kis tasakjaikkal?

Barátaim!

Ez az ország egykor az élesztő országa volt. Kis sárgapapiros tömbök mosolyogtak a magyar boltok polcain és a szomszéd Gyurikának minden nap meg kellett ennie egy késhegyit hogy szép legyen tőle a haja! Vajon a mai Gyurikák mit esznek? Külföldi boltokból vásárolt élesztőport? Halott szárazélesztőt? Előrecsomagolt spórákat?

Hát nem, honfitársak, ebből egyszer és mindenkorra elég! Mondjuk, mit mondjuk? Zúgja millió magyar torok, elég volt! Élesztőt nekünk! Sokat! Most! Keljen meg végre az igaz magyar liszt, emeljük fel a fejünk fölül a piros kockás konyharuhát! Mutassuk meg, hogy ugyan elvehetik tűlünk az élesztőt, de van még a tál alján egy kis kovász!

Kelj meg magyar nép!

Nézz szét! Hol az élesztőpor? Ott az ellenség! Nézd meg, hogy hol vannak az emberek akik szárazélesztőt árulnak, de kenyerüket kovász nélkül sütik! Ők nem mi vagyunk és mi nem vagyunk ők!

Ezt üzenik nekünk a tankok és ezen járt a pesti srácok esze! Én tudom, mert előző életemben pesti srác voltam és magnó volt nálam!

Legyetek ti is pesti srácok, merjetek nagyok lenni és úgy figyeljetek: a szárazélesztő vége közeleg!

Jövő ilyenkor normál, sárgacsomagos élesztővel kelt pogácsát fogunk majszolni a nemzeti pikniken, én mondom nektek. Addig még sok fájdalom vár ránk, de úgy vigyázzatok: nehogy elferdítsétek a szent, az egy igaz ötvenhatot!

 

1 hozzászólás

 1. Medve11 — 2009-10-31 14:11 

„Hol az élesztőpor? Ott az ellenség! Nézz meg, hogy hol vannak az emberek akik szárazélesztőt árulnak de kenyerüket kovász nélkül sütik!”

így van!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.