Vérengző radarok a levegőben!

A címet természetesen azért adtam, hogy blikkfangos legyen, az igazi az lett volna, hogy a "NIMBY szindróma elterjedtsége Magyarországon, illetve az előfordulás gyakoriságának emelkedése választások környékén, különös tekintettel a katonai beruházások sztochasztikus vizsgálatára" de ezzel azt hiszem, nem lehet látogatottságot növelni.

Előszöris, mi is a NIMBY szindróma? Amerikai eredetű neve az emberiség egyik legősibb attitűdjének. A rövidítés feloldása: Not In My BackYard, vagyis Ne Az Én Házam Táján.

Tehát tisztuljon meg a szennyvíz, de az ülepítőt rakja el az rohadt, lusta, lopós hivatal lehetőleg a város másik végébe. Ne kelljen Kiskunlacházára a volt szovjet reptérre lejárkálni, ha el akarunk menni Mallorcára vagy bulgárba’ de a repülők ne zajongjanak Pest felett.

Legyen meki a közelben, de negyen hamburgerszag. A lányom csináljon bátran akármit a Kovácsék taknyos kölkével, de maradjon szűz. (ha ez most egy trágár círás lenne, akkor leírnám, hogy a lány engedékenysége esetén ennek két kimenetele van. Na most ez a két kimenetel, illetve pontosan bemenetel végül az összes NIMBY esetre jellemző, márt ha értik ezt a körülményes körülírást.).

Itt van az a jelenleg apró probléma, hogy nincs egy rendes radar, ami belátna a Balkán fölé. Mondom, jelenleg. A teljesség igénye nélkül említek pár nevet és eseményt. I. Szulejmán, 15th USAAF, Jugoszláv légierő. Ez utóbbi nem is volt olyan régen, hogy bombát dobott Barcsra, meg amikor a P-18 meg P-37 lokátorokkal kint a pusztában didergett a teljes állomány hogy időben lássák meg a provokátorokat.

Persze ma már ilyen nincs, mert a NATO az olyan szuperpáncél, ami minden ellen véd. Azért van egy kivétel: a saját hülyeségünk. Idejön a NATO és azt mondja, Dear Hungarian Allies and Friends! Mi givolunk nektek egy rédar, ti put fel a hegyre, amelyiken már van egy ócska szovjet rédar, mi fizetünk, és benne lesztek az összeurópai légvédelemben.

Na most erre, legalább el kellen gondolkodni, hogy biztos van olyan megoldás, amikor a réteslevelű csüncsörke állománya is megmarad, meg a radar is megépül. Azt senki sem emlegeti, hogy a katonai drótkerítések mögött micsoda védett növénytársulások bírnak kialakulni, lásd még a két Korea között DMZ-t. Nem.

Az ország fegyveres erőinek főparancsnoka tiltakozik a haza védelmi képességeinek növelése ellen. Kórusban felel rá a helyi politikusok vegyeskara. Ütemesen tapsol a panelek népe, akiknek a háza tetején nyolc antennából dől a "gsm sugár" de akiket meg lehet ijeszteni egy távoli, pontszerű, irányított sugárforrással, amelyet másfele irányítanak… biztos lehullik, mint a rádioaktív eső, és nem lehet majd fogni a borosbocskort.

Csinálják meg máshol. Tényleg! Van ott egy uránbánya! vigyék le oda a radart. Ott senkit sem zavar.

 

5 hozzászólás

 1. paranoid T.R. marcipan — 2009-12-19 14:25 

Ha abba tudom hagyni a réteslevelű csüncsörkén való röhögést, fogok jelentkezni egy érdemi, logikus, objektív, helyzetelemző válasszal is:)

 2. paranoid T.R. marcipan — 2009-12-19 19:23 

a helyzetet megoldaná, ha 1. a környezetfasisztáknak intravénásan adagolnánk a thct. legalább az ötszörösét annak, amit amúgy eltolnak, h eredménye is legyen, 2. kerítsük körbe, és tegyünk ki egy táblát, h ember ki itt belépsz, elveszted jogaidat, 3. küldjük le őket az uránbányába.
valamint, importáljunk vezérkart egy normális országból, és ha már, akkor kormányt is.
de nekem az lenne a legjobb, ha végre megalapítanám a diktatúrám.

 3. kszabo — 2009-12-19 20:02 

Nem volt elég Nagymarhás (nagymaros) – most azért nem lehet több szélerőmű. Üdv

 4. Levéltáros — 2009-12-19 22:00 

Komoly hosszútávú stratégia van a radarellenzők tarsolyában. Meg kell várni, amíg Horvátország is NATO tag lesz, akkor lehet a radart telepíteni Zadarba (a gyenge szóviccet nem magyaráznám), de a fődolog, hogy Szerbia is bekerül előbb-utóbb a pixisbe, azt a pár tíz évet addig meg kibírjuk a Tubeshez láncolva, főleg, hogy nem én leszek ott.

 5. Hullafotós — 2009-12-28 15:50 

Kiváncsisággal vegyes elképedéssel tölt el, h a T. HM, meg a NATO kompatibilis PsyOps, akarommondani műveleti területes CIMIC kompetenciánk (feltéve azt az elméleti alapvetést, h valóban van nekünk ilyen), szal h ők miért nem voltak képesek a médiába’ kellő súllyal megjeleníteni a védelmi racionalitás Barcs óta amúgy tényszerűségen nyugvó érvrendszerét.

Ha legfőbb madarunk kettős szerepkörben fészkében ülve pusztán a csüncsörke virágképletét magolja heves szorgalommal, egy-egy élesebb tollú vadász igazán megpiszkálhatná pártsemlegesen faroktollait, h buzgalmában el ne feledkezzen az általa hőn imádott álkotmányos házi feladatok további részeiről sem.

Mindebből persze az is lejön, h fakabáték 20 év alatt nem jutottak el oda, h elolvasták a demokratikus terepre kitalált tömegmédia fegyverzetének kezelési szabályzatát és használati útmutatóját.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.