Ügyvédkarácsony

Tisztelt jogász és nem jogász közvélemény!

 

Most, hogy közeleg a szeretet ünnepe, bizonyára egyre több emailt kapnak. A jogászok a jogászbuli emailjeit a szolid árairól és decens hangulatáról ismert Moulin Rouge-ban megrendezésre kerülő buliról, az elfogyasztásra kerülő vacsoráról, a megivásra kerülő borról, az elcsábításra kerülő jelöltcsajokról, és az elválásra kerülő ügyvédfeleségekről. Izé, erről nem kerül küldésre senkinek sem levél. Csak a bíróságnak.

Nyilván kapnak sok levelet megsegítendő kiskutyákról, hajléktalanokról, a temető hideg műmárvány sírköveihez fagyott éti csigákról, akik előre meredt szemükkel az olvadásig kénytelenek lesznek a Krovanyek család sírboltját nézni, brekegve maradt kecskebékákról, betegekről, gyengékről, elesettekről és felkelőkről, illetve a felkelők ellen foganatosításra kerülő jog- és szakszerű rendőri intézkedésről. Bizony erkölcsi kötelességünk segíteni rajtuk.

Engedje meg a tisztelt publikum, hogy most a nyomorgó ügyvédek és ügyvédjelöltek nevében forduljak Önökhöz. Tudják Önök, hány ügyvéd nyomorog kifizetetlen munkadíjak, adóhivatali és fegyelmi kekeckedések miatt? Tudják Önök, micsoda anyagi erőfeszítésbe kerül a gazdag és sikeres ügyvéd látszatának fenntartása? Legalább el bírják képzelni?

Az Együttgondolkodás A Nyomorgó Ügyvédekért Alapítvány egy olyan, kiemelkedően közhasznú szervezet, amely a nyomorgó ügyvédek segítését, számukra új, értékes-értelmes életpálya kialakítását tűzte zászlajára. Ehhez azonban segítségre van szükségünk.

Elsősorban természetesen pénzt várunk, amelyből a Lízingelt Dízel Passat Részletfizető Program-ban részt vevő ügyvédeket segítenénk, illetve a Z-rendszámos BMW Miatti Vagyonosodási Vizsgálatok Áldozatait Segítő Központot.

Más ügyvédek azonban ennél is komolyabb segítségre szorulnak, ehhez szíves tárgyi felajánlásaikat várjuk, amire nagyon nagy szükség lenne:

Márkás boros és viszkis üvegek, amelyet teszkós meggylével illetve garzon teával öntünk fel. Tudták Önök, hogy egy ügyvéd sikerében akár 50% szerepet kaphat az, hogy az irodájában márkás piák legyenek a polcon? Ezeknek a jelenléte ma már egy sikeres ügyvédi praxis elsődleges rekvizituma, ám ezeknek a márkás piáknak a beszerzése drága, ráadásul az általában idült alkoholista ügyvédek hamar elfogyasztják. Az újratöltött palackok lehetőséget kínálnak a (újra)kezdő jogászoknak.

Hasonló okokból kérjük a Cohiba, Romeo y Julieta, Monte Cristo és más márkás szivarok rajongóit, hogy a szivarról lehúzott cimkét adják le alapítványunknál, aki azokat háromszáz forintos szivarokra húzva elhelyezik a rászoruló ógyvédek íróasztalát.

Amennyiben Önnek fölösleges bőrmappája, töltőtolla, gyűrűs filofaxa van, kérjük juttassa el címünkre!

A magyar jogász szakma sikere múlik azon, hogy Ön most segít-e fiatal, nehéz helyzetbe került ügyvédeken nagylelkű adományaival!

Amikor a karácsonyfa, a családi kör, a fűtött szoba melegéből kinéz a havas tájra, jusson eszébe, hogy vannak kietlen belvárosi irodák, ahol ilyenkor is vacogó ügyvédek ülnek csüggedten, a jövő évi határidőnapló, töltőtol, Caol Ila, Takler, Aperol-spritz, Nescafé patronos kávéfőző beszerzéseik költségeitől rettegve. Segítsen rajtuk, a jövő igazság-szolgáltatásáért!

Tisztelettel és köszönettel

 

Prof. Pizka

az Együttgondolkodás A Nyomorgó Ügyvédekért Alapítvány kurátora

4 hozzászólás

 1. Viharkabát — 2010-12-19 08:48 

Tisztelt Professzor Úr!
Szívhez szóló megkeresésére az alábbiakban tájékoztatom Önt:

Cégünk idei fabatka-felajánlási kerete – sajnos – teljességgel kimerült (násként: annyira csórók vagyunk, hogy ígérni sem tudunk).
Ellenben megosztanám Önnel a túlélés egyik ’70-es ’80-as évek fordulóján keletkezett trükkjét:
Történt az illető személlyel, hogy ajándékba kapott egy üveg valódi francia konyakot, mely imperialista itallal nem kívánta mérgezni elvtársait. Vásárolt hát egy üveg Skanderbeg “márkájú”, csaknem iható albán (elvtársi)konyakot és két kancsó segítségével kicserélte a palackok tartalmát. Ha látogató érkezett megkérdezte, melyikből kér. Aki franciát kért azt kapott, aki albánt annak annyit mondott: “Csak nem fogsz a rosszabbikból inni ?!”.

Maradtam maradéktalan tisztelettel…etc.

 2. petix — 2010-12-19 10:44 

Rendben, a Romeo y Julieta fémdobozkát majd odaadom 🙂

 3. Iustizmord — 2010-12-31 01:12 

most szociopatologikus egypercest írsz, bazze? elvetted a zújévi baszott hangulatomat is, kötsög.

bazdmeg. te még a karácsonynál is stresszibb vagyol.

 4. Frengi — 2010-12-31 16:58 

Jaj, azok a kifizetetlen munkadíjak!

Azt hittem, csak az én uram ilyen balfék, de örömmel látom, előfordul ez másoknál is.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.