Díjszabás

Az ügyvédi kamara, tekintettel a fokozódó belföldi helyzetre és az ahhoz képest popsikenőcs-illatú babaszoba nemzetközi helyzetre, javaslatot tesz a kollegáknak, akik nem kapnak mostanában állami megrendelést, akiknek a két évig húzódó, nyolc tárgyalást megélő polgári perben a benyújtott ötvenezer forintos perköltség-igényét a bíróság a felére mérsékeli, továbbá nincs gyomruk az áfacsalókhoz, két új díjszabási rendre, amellyel az adózási kötelmeknek is úgy-ahogy eleget lehet tenni, meg talán éhen se döglenek.

Hírlevelünk második részében kamarai borklub, kamarai teniszbajnokság, a "Kisebbik lányom zenész lett, a nagy ügyvéd, a középső hozzáment egy közjegyzőhöz kvartett" karácsonyi jótékonysági koncertje, illetve a kamara pásztázó alagúthatású mikroszkóp- és gumikesztyű-beszerzései.

Ügyvédeknek hasznosan rovatunkban a kamara új, kötelező biometrikus archiválási rendszere, annak rendszerkövetelményei, az új titánium-palládium-irídium ötvözetű szárazbélyegzőkkel kapcsolatos aktualitások, a nyílt pályázaton a kamarai informatikai rendszer üzemeltetését elnyert Kamara-inform Kft. rendszergazdájának válaszai az eddig felmerült kérdésekre és a szokásos negyedéves tagdíjemelés.

Díjszabás kisforgalmú üv irodák részére I. Háztáji díjszabás

Ezt az elsősorban vidéki klientúrával rendelkező kollegáknak ajánljuk.

Okiratszerkesztés: Nagyobb reklámszatyor alma, két-három üveg házi lekvár, közepes nejlonzacskónyi disznótoros kóstoló, legfeljebb háromliteres üveg házi savanyú, másfeles pillében házibor, rántott hús fóliába csomagolva, fél tepsi almás pite.

Keresetírás, feljelentés, képviselet elsőfokú ítéletig: Pertárgy értékétől függően két-három láda alma, egy láda uborka, hordós savanyú, pernyerés esetén nagyobb mennyiségű disznótoros kóstoló (fehér húsipari műanyag ládában) , két-három rántani való csirke vagy jérce, legfeljebb két pecsenyekacsa vagy levesbe való idősebb tyúk illetve kappan. Fagyasztott zöldséget, két liternél nem nagyobb befőttesüvegben kapott pecsenyezsírt akkor sem kell elszámolni a vonatkozó NAV iránymutatás szerint, ha nagyobb pecsenyedarabok vannak benne. Peres képviseletért az első tárgyalás után már pálinkát is elfogadhatunk. Ügyeljünk rá, hogy a pertárgy értékétől függően elsőfokon tízliteresnél nagyobb demizsont még pernyerés esetén se fogadjunk el.

Nagyobb értékű polgári perek, képviselet büntető ügyekben ha a vád valamely bűntett, másodfokú eljárás: Az elsőfokú ügyekben írtak nagyobb mennyiségben, dísztárgyak, lehúzott fél sertés. Nagyobb mennyiségű vadhús, hal. Készételek, legfeljebb 15 literes fazékban.

Kilógó csecsű Iustitia-szobor: a fenti kategóriák mindegyikében elfogadható, rendre legfeljebb 15-45-150 centis méretben, a kötelező ötéves irattárolási idő lejárta előtt zaciba csapni, MÉH-telepen leadni nem szabad. 

Díjszabás kisforgalmú üv irodák részére II. Dáállár

A kamara ezt a díjszabást senkinek sem ajánlja. Előre és dollárban, ki tudja mi lesz itt. Dollár helyett liszt, cukor, zsír, burgonya, szárazbab, vagy valamilyen konzerv elfogadható.

12 hozzászólás

 1. escargot — 2011-11-23 11:30 

„Hogyan fizessem be az adómat dedikált dobverőkben?”, ill. „Hé, a kápé sem sértés!”, hogy modoros klasszikust idézzünk.
Látom, Prof., nagyon ráállt az agya a jegyrendszerre. A következő lépés a madmax-világ, ahol marmonkanna benzin, bármely gépjármű-alkatrész és kopott bőrdzseki is ajánlott lesz elfogadásra – amennyiben és ameddig a klasszikus jogalkalmazás fennmarad?

 2. noirp — 2011-11-23 12:18 

Jujj, ez de nagyon durva.
Megihlettél…A következő húsmintából 10% az enyém lesz. Analízis díja.
Ha tejport hoznak, cseréli azt itt valaki valamire (Justitia nem ér!)?

 3. escargot — 2011-11-23 15:01 

@noirp: Ennek fényében: mmk.hu/?p=10739
a ti szakmátokban is lenne igény hasonló iránymutatásra…

 4. J. S. Bach / Pierre Bezuhov — 2011-11-23 23:01 

Csak annyit tennék hozzá, hogy az STM hivatalos neve „pásztázó alagútmikroszkóp”, mondhatni: hatástalanul.

 5. J. S. Bach / Pierre Bezuhov — 2011-11-23 23:02 

Amúgy az orvosi kamarai hírlevelek sem maradnak el színvonalban 🙂

 6. Professor Pizka — 2011-11-23 23:36 

@J. S. Bach / Pierre Bezuhov: scanning tunnel microscope? 🙂

 7. J. S. Bach / Pierre Bezuhov — 2011-11-24 09:15 

Pontosan erre utaltam, hogy kamarai körlevélben tessék a szar, de közkeletű nevet használni.

 8. noirp — 2011-11-25 17:01 

@escargot: úh, úh b@zdmeg, hát én odáig életemben nem jutok el, h ilyen körlevelet fogalmazni jogom legyen…de mesélni azt tudnék…Medve anyám, de kegyetlen.

És hát na…A mérnökök elkeseredéséből sose lesz olyan gumicsont, mint a rezidensekéből, de ha leírhatnánk, mibe vesznek bennünket politikusaink ill. ennen közvetlen feljebbvalóink (akik legtöbbször nem szakbéliek, hanem fasz tudja, honnét fölkapaszkodott gyárigazgatók és egyéb ázalagok), mennyi fogalmuk van az egészről, az lenne aztán csak a panasz.
Mindegy, lófaszt kell ide gyógyszergyár, kutatóintézet, apámpöcse. Majd a Chinoin helyére is építünk stadiontot. Meg lovardát. Meg biokörtefarmot.
Eh.

 9. escargot — 2011-11-25 17:35 

@noirp: Azt hiszem, elég sok szakma behelyettesíthető a szövegkörnyezetbe. A végén még elővehetjük a régi mondást, miszerint a magyar értelmiség előtt két út áll: az egyik az alkoholizmus, a másik járhatatlan. Na jó, most már akadnak más drogok és kivándorlási lehetőség is, ha át nem képezzük magunkat fodbalistává.

 10. Professor Pizka — 2011-11-25 17:47 

@noirp: @escargot: Merjünk emeltdíjas tévésámánok lenni!

 11. escargot — 2011-11-25 18:18 

@Professor Pizka: Csak akkor, ha nekik is van kamarájuk. Megfelelő érdekképviselet nélkül soha, még belefutnánk valami különadóba. Hacsak a tévésámán nem őshonos magyar fajta…

 12. noirp — 2011-11-27 17:14 

@escargot: miazhogy ősmagyar, egyenesen szumír.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URL

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.