A Cicik naplója: az avatás

Sziasztok, kedves olvasók! Most be kellene mutatkoznunk, de nem nagyon tudunk. Még senki se mondta meg a nevünket, de annyit sejtünk, hogy a vezetéknevünk “Csöcsöd” vagy “Csöcseid” lehet, bár Rita, akin vagyunk “Cicijeim” néven szólít. Mivel vele mindennap találkozunk, úgy gondoljuk, hogy ez lehet a keresztnevünk, így vagy “Csöcseid Cicijeim” vagy “Csöcsöd Cicijeim” lehet a teljes nevünk. Mindkettőnknek. Egyszer úgy megkérdeznénk, de erre még sose volt alkalom.

Alapvetően jól bánnak velünk, Rita és Károly (újabban János és Laci) is. Rita mindenféle illatos kenőcsökkel keneget minket, bár úgy sejtjük, hogy ezzel igazából vendéglátásra készít fel minket, hiszen a legtöbb ilyen kenés után jön Károly (esetleg János vagy Laci) és lenyalja ezeket a kenőcsöket. Biztos valami finomság ez a kenőcs, mi is nagyon szeretjük.

Van egy nagyon titkos perverziónk. Bomlunk a férfiszemekért. A női szemeket nem szeretjük, azok utálkozva néznek és nem lehet velük szemezni. A férfiszem az más. Úgy látjuk azonban hogy Rita nagyon prűd (már persze Károlyt, Jánost és Lacit most félretéve, meg azt a melegítős alakot aki pár éve a heti rendes rázatóedzésünk után gyúrogatott meg minket miközben Rita ütemes “ó Berci bácsi, ó Berci bácsi” hangokat adott ki). Szóval Rita egy prűd alak és nagyon ritkán enged minket  szemezni férfiakkal. Biztos a férfiak valami diszkrét alkalomra tartogatják a szemüket és nem mutatják meg akárkinek. Minket persze teljesen felizgatnak a szemek, ezért is örültünk annak, hogy nemrég megváltozott valami.

Pár évig az “egyetemre” jártunk Ritával, ahol a “buli” és a “vizsga” nevű alkalmakkor tudtunk szemezni. A bulit nem szerettük, mert olyankor mindig rázatóedzés volt. (már vártuk is Berci bácsit, de ő sose jött) A “vizsga” nevű alkalmakat szerettük, mert olyankor Rita jól meg is szaunáztatott minket, majd szemeztek velünk.

Ennek nemrég lett vége, mióta minden nap az “önkormi” nevű helyen vagyunk,  azóta viszont szoktak szervezett szemezések lenni. A “Polgi” nevű ember, akit az idegenek “doktor Szabó Oszváld” néven ismernek, minden nap szemez velünk. Egyszer masszázzsal is próbálkozott, Rita azt mondta neki, hogy “ne itt” szóval reménykedünk, hogy Károly. János és Laci mellé hamarosan “Oszi” is csatlakozik. Oszinak hívja Rita olyankor, mikor velünk szemez a “Polgi”. Hiába, ez a protokoll, ez bizony komoly tudomány.

Naszóval a Polgi (nevezzük most így) kedvenc szava a “Ritácska” mellett, a “facilitás”. A facilitást itt gyártják a hivatalban, ahova minden nap bejövünk Ritával, és ahol Rita nem engedi, hogy Robival szemezzünk. Pedig Robi nagyon szeretné. Amikor a facilitás elkészül, akkor jön a delegáció. A delegációnak átadjuk a facilitást. A facilitást még sose láttuk, szerintünk valami titkos dolog lehet, amit a delegáció elvisz Pestre az átadás után. Pesten lakik az “Erópaunijó” ő a főnök, ő fizeti a facilitás megcsinálását és aztán az ő emberei viszik el a facilitást Pestre. Ha jól értjük.

Amikor ide kerültünk a hivatalba és először készült el egy facilitás, akkor behívta Ritát a Polgi és azt mondta neki “Ritácska” öltözzön csinosan, holnap jönnek a Minisztériumtól az Enefütől és az Erópaunijótól. Ezek Pesten laknak, és mind egy családba tartoznak. Ez a Tetves család, legalábbis a Polgi mindig úgy emlegeti őket, hogy “Tetves Minisztérium”, “Tetves Enefü” , “Tetves Erópaunijó”. Biztos Erópaunijó az apukája Minisztériumnak és Enefünek. A másik fontos família a Rohadt család, ők is ott szoktak lenni az átadáson. Fővállalkozó és Kivitelező helyett néha mostanában Közgép jön. Ő alighanem mindkét családba beletartozik, legalábbis a Polgi szerint.

Naszóval Rita úgy döntött, hogy a vizsgán viselt ruhájában fog megjelenni az avatáson. Itt neki egy párnát kellett fogni, amin egy olló volt. Amikor kimentünk a hivatal elé, akkor azt mondta neki a Polgi, hogy “Ritácska, Ritácska, gyorsan gomboljon még ki, itt van a miniszter”  Így is történt, így valóságos napfürdőt vehettünk. Szemeztünk Robival, a Mérnökkel és végül a miniszterrel is, akinek Rita (a Polgi utasítására) sok pálinkát töltött. A miniszter egy óvatlan pillanatban gyorsan meg is masszírozott minket. Ekkor Rita hátraugrott és kiborult egy kis pálinka, de senki se vett észre.

Most költözünk. Mármint nem Ritáról, hanem Ritával. Úgy hallottuk, hogy Rita ott fog dolgozni, ahol a miniszter. Már alig várjuk, hogy megismerjük a Tetves családot! Csuda kaland lesz!

 

 

15 hozzászólás

 1. escargot — 2012-06-05 22:28 

Ez valami gyönyörű volt. Várható a Tetves család telenovella is a Buddha bal bokája regényfolyam mellé?

 2. nadiposzi — 2012-06-06 10:43 

Az ám! A Buddha bal bokája! Már egy ideje adós vagy a folytatással, professzorom.
Amúgy nagyszerű volt, szeretem azokat az írásokat, amikben cicik szerepelnek.

 3. panamajack — 2012-06-06 07:41 

Mélyenszántó, igazi konzervatív szellemiségű írás.

 4. escargot — 2012-06-06 11:44 

Az hát. Pontosan tudja, hol van a nők helye a társadalomban.

 5. tomware — 2012-06-06 10:25 

Az utolsó rész az címe lesz, hogy a “Cicik naplója: a gravitáció bozszúja”…xDDD

 6. Rókakígyó — 2012-06-06 15:15 

haláli, ha ez itt elmegy mint bók. Képet kellett volna…

 7. medvedr — 2012-06-06 18:58 

Milyen klassz horror lesz az iNplaMtátumról olvasni a naplót. Egy Miniszter csak állja a költségeket.

 8. lencse — 2012-06-07 14:18 

Hát gyerekek, erre az én melleim környéke is zsibolyong (aka viszket, borzong, szatmáriasan). Ilyen komoly kilátásokkal, apám… És ha leváltják a minisztert ???

 9. professzorpizka — 2012-06-07 17:43 

lehetsz blogszerző-asszisztens 😀

 10. gloriamundi — 2012-06-07 20:36 

Valaki megint sokat pihent 😛
Amúgy mi az már, h a női szemekkel nem lehet szemezni és utálkozva néznek? Az enyémek üzenik, h ez baromság 😛

 11. marcipan — 2012-06-09 10:16 

egyet értek. én is olvastam már az újságban, hogy egyes nők mellei vonzzák a női tekintetet (is) 😀

 12. gloriamundi — 2012-06-09 15:33 

Hát még a kisgyerekek tekintetét, mindkét nembelieket ideértve 😛

 14. kszabo — 2012-06-09 18:58 

Minden nő mell mosolyog, csupán ezért nézzük. A mosoly mindig vonzza a tekintetet. Csak néha egy fapofa van felette, aki dühös, mert nem ért az egészből semmit 🙂

 15. lencse — 2012-06-13 09:09 

Akkor lesz a baj, amikor leváltják a Tetves minisztert és “iNplaMtátum” is lecserélésre kerül – vagy nem ??? illetve politika-függő az “iNplaMtátum” vagy csak szimplán gravitáció-függő ??? Istenem, mennyi fontos kérdés… Öveges prof ??

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.