Ez az az ország

Ahol, ha kiadnak egy ócska szakácskönyvet, a közönség háborog, noha legalább öt-hat éve a netről nézi meg a receptjeit.

Ahol, ha egy gyerekek által nem nézett pártcsatornán leadnak valami pocsék rajzfilmet, a közönség háborog holott a háromezer forintos csomagban van öt rajzfilm-, hat természetfilm és hat sportcsatorna.

Ahol mindenki azt hiszi, hogy az országnak egy Orbán Viktor vagy egy Gyurcsány Ferenc nevű ember miatt megy rosszul és a saját boldogtalanságának ezek az emberek az okai.

Ahol az emberek mástól várják a boldogságot és azt nem gondolják végig, hogy ők maguk hány embernek segítettek, és vajon mások miért segítenének nekik, ha ők maguk nem segítenek senkinek.

Ahol az erkélyre kiültetett virágok hiányáért is más felel.

Ahol semmi nem lenne jobb, senkinek nem lenne több pénze, nem szednének kevesebb adót és lopnának el kevesebb közjót ELEINTE, ha egyszer rájönnénk, hogy az erkélyen a virágnak napsütés kell és szeretet, két ingyenes dolog. Hogy a vonatot nem az ellenzék firkálja össze és hogy a másikkal kedvesnek és normálisnak lenni az egy abszolút ingyenes dolog.

Ahol a bűnöket nem megbocsátják, hanem megjegyzik.

Ahol nem tudják, hogy a jó ország alapjai a jó emberek. Talán, legalább ma azzal kellene foglalkozni, hogy azok legyünk.

10 hozzászólás

 1. kilgoretrout91 — 2013-04-02 08:08 

„Ahol, ha kiadnak egy ócska szakácskönyvet, a közönség háborog, noha legalább öt-hat éve a netről nézi meg a receptjeit.” –> A Venesz-könyv kiadása a kultúrpolitika teljes fejetlenségéről árulkodik.

„Ahol, ha egy gyerekek által nem nézett pártcsatornán leadnak valami pocsék rajzfilmet, a közönség háborog holott a háromezer forintos csomagban van öt rajzfilm-, hat természetfilm és hat sportcsatorna.” –> Itt sem azon háborog senki, hogy a gyereke látta-e ezt vagy sem, hanem azon, hogy milyen sötét mélység állhat a húzás mögött?

„Ahol mindenki azt hiszi, hogy az országnak egy Orbán Viktor vagy egy Gyurcsány Ferenc nevű ember miatt megy rosszul és a saját boldogtalanságának ezek az emberek az okai.” –> Innentől egyetértünk, nyilván nem itt kezdődik a dolog, hanem oda csúcsosodik ki.

 2. hadrian77 — 2013-04-02 08:31 

Ezt most Húsvétra vagy Bolondok napjára?

 3. marcipan — 2013-04-02 10:28 

A kommunizmus nem múlik el valami gyorsan, hát még ha direkt visszahozzák.

 4. vagymegsem — 2013-04-02 18:52 

Navégre. Aztán most hogyan (merre) tovább?!

 5. becsuszoszereles1k — 2013-04-02 20:02 

4. @vagymegsem:

Keerem szepen! (Sandorgyorgy a Vaci utcaban a forditva tartott Burda-szabasminta rajzzal.): ‘Elne…eeelnezest, nemteccene tudni (veeeeletlenul), merre van az Elore?’ Pogar: (forog) Arra!
SGy: ‘Ees..meg, eelnezest, merre kell menni?’

3. @marcipan
Itt kapcsolodnek az elso kommenthez szervesen: „… hogy milyen sötét mélység állhat a húzás mögött?” Visszacsatolva: a ‘furfangosnyeszterka’ gondolkodas mara elfejlodott a hasadasig, igy persze, hogy az egyikben az eppen aktualis orbant, a masikban az eppen aktualis gyurcsanyt lat-ja.

2. @hadrian77
Asameny utanra (A, mint Alamer.)!

1. @kilgoretrout91
A kulturpolitikusok egyszeruen bezsongtak! Izle’sz nelkul tantorog az orszag ertelmisege – stilusosan bugyutan hangzik…

0. Legyen: az origo

 6. kszabo — 2013-04-03 05:12 

Mint háborgó nép követelem tárcsás receptjeim díszkötéses kiadását, az önkormányzatoknál díszasztalon való elhelyezését és az oda belátogató ügyfelekkel való kötelező elolvastatását. Addig is minden reggel ülősztrájkot folytatok (ülve eszem a hagymás zsíroskenyeret) és aláírásgyűjtésbe kezdek (a receptjeimen) Mint a vasút elkötelezett híve elvárnám az „Indul a bakterház” díszkiadását is. Üdv

 7. noirp — 2013-04-03 07:46 

Két kis adalék — mondjuk, természetellenes színezék E2013a, E2013b, vagy ilyesmi — a poszthoz. Nem kommentálom (az elsőhöz úgyis van ezervalahány komment, szépen mutatva, hol tartunk most). Ez itt a jelen, ennyi.

http://hataratkelo.blog.hu/2013/04/01/a_gerendas-bucsu_avagy_hova_lett_az_embersegunk

http://maria.postr.hu/felallna-on-cipoben-a-konyhaasztalra

 8. noirp — 2013-04-03 07:48 

@kszabo: Abból szerintem az olcsó kiadás jobb, nem kell félteni, mikor a lapokra hull a könnyem a röhögéstől…:)

 9. professzorpizka — 2013-04-03 08:15 

@kszabo: ó, csak nem a téeszből buggantott, házilag, hegesztő trafó útján befenekelt, majd traktor-vonóláncon egy elpadkázott acélfelniből készült hungarikum-grillplatz felé lógatott tárcsa egyik majszterével van dolgunk?

 10. kszabo — 2013-04-03 21:47 

@professzorpizka: De, csak most illegalitásban vagyok és bosszúm célpontjai a minket leigázók bevásárló kosarai 🙂 http://www.demotivalo.net/tag/bev%C3%A1s%C3%A1rl%C3%B3kocsi Üdv

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.