Hülyeláda

Van a Fidesz egyik alagsori helyiségében egy láda. Olyasféle, amelyikben régen kalasnyikovot tartottak, manapság pedig a nem selejtezhető iratokat szolgálják fel ebben az egereknek. Van a ládán néhány elég edzett TUTO lakat, amelyből sejteni lehet, hogy ebben azért nem a három évvel ezelőtt szabadságkartonok vannak.

Ez a láda nem más, mint a Fidesz hülyeládája, amelyben ciklus közben több kevesebb sikerrel őrzik a szenior fideszes politikusok beszélhetnékjét. Ciklus  közben, ahogy a szociknál is, a kisebb rendű-rangú talpasok mondanak olyanokat hogy 47 ezer forintból ki lehet húzni egy hónapot, meg hasonlókat.

Azonban a ciklus végén, ahogy egyre kevésbé lehet figyelni minden elvtársra ez a láda fel szokott nyílni. Még az is lehet, hogy valamelyik rutinos maszopos nemzettolvaj surran be a pincébe, de erre természetesen semmilyen bizonyíték nincsen.

A láda működését úgy képzelem el, mint amikor a Harry Potter-ben Dumbledore professzor a tarkójához érinti a varázspálcát, és ilyen zöld turha formájában gondolatfoszlányokat húz ki onnan, amelyet ő egy szép állványon kristályfiolákban tárol. Nos az ilyen gondolatfoszlányok a Fidesznél ebben a ládában landolnak, mert ciklus közben valahogy több figyelem jut rá, hogy időben kiturházzák őket a nyilatkozók fejéből.

Ilyenkor viszont annál nagyobb a baj, mert csupa olyan gondolat gomolyog zöldes felhőként a ládában, mint hogy: elég már ebből a sok demokratikus bohóckodásból, csináljuk direktbe. Aztán ott van a minden ellenzéki/liberális/nemkatolikus kösse fel magát vagy dögöljön meg. Az igazi politikai Endlösungswaffe azonban a nők alázása szokott lenni, hiszen a mégoly vérmes fideszes szavazó-polgártársnőnk sem szereti megtudni, hogy lánglelkű vezetőink szerint ő egy beszélő, mosogató, gyerekgyártó pina (elnézést).

Valahogy, ki tudja miért, így a választási kampány elején ezek mindig előjönnek, amikor a szocik épp vért izzadnak, hogy cseppet sem acélos pártjuk mögé hogy szervezzenek valami kis támogatást. Hát így. A láda kinyílt, kampány van.

13 hozzászólás

 1. panamajack — 2013-09-10 15:08 

Hát igen, nagy kérdés, hogy 2014- ig mekkora hülyeséget kell mondani ahhoz, hogy az komolyan veszélyeztesse a választási győzelmüket? Az ingerküszöböt ugyanis sikeresen feltolták az egekbe az elmúltnégyévben…

 2. Tromb74 — 2013-09-10 21:23 

Ezt a jelenséget 2006 óta Mikola effektusnak hívom. Kampányidőszakban elegendő egy-két ilyen elszabadult kretén, máris nyerő pozícióból lehet veszíteni.

 3. noirp — 2013-09-11 10:16 

@Tromb74: eheheheh, no igen, 2006-ban — mint idősebbecske hallgató — nem kis kárörömmel láttam, ahogy Mikola technozenés-hordás megnyilvánulása után a kar legnagyobb pofájú narancsmisszionáriusaiban hirtelen benneragadt a szó 😀 😀

 4. noirp — 2013-09-11 10:18 

Prof, azt szeretném kérni, hogy ha posztnak van valami közvetlen indíttatása — cikk, hír — azt légyszí linkeld ide. Hadd tudjam meg, ha van valami újdonság kinder-küche-kirche fronton. Mazochista késztetéseim vannak.

 6. noirp — 2013-09-11 12:18 

@panamajack:
Illés…! Az a szopottgombóc vasárnapi vegyész! Még megvan és szól?
Hát ez kegyetlen.
Köszönöm, ‘jack, mára már rendben van a vérnyomásom. 🙂
1) Azért bármennyire is be van épülve Orbán Viktor s*gge likába, nem kéne a Tízparancsolatot is reá parafrazeálnia.
2) “Tisztelt képviselőa… Dehogy tisztelt! Kedves képviselőasszony!” — Hát erre nincs kifejezés a szókincsemben.
Az vajon véletlen egybeesés, hogy az ilyen — agyilag 1933-38 között ragadt — egyének mindig jobboldalról ficcennek elő ily fesztelen’, vagy csak én nem figyelek oda?!
3) Pont ciánügyben baromira hallgatnia kéne. 2000 tavaszán eljött a ciánszennyezésről expozézni Veszprémbe. A táskahordozója asszem elfelejtette figyelmeztetni, hogy ott több a kémikus egy légköbméteren, mint amennyi egészséges. A szervetlenkémia tanszék oktatói szénné alázták, alapfogalmakat (koncentráció, koncentrációgradiens) nem tudott.
4) “Nem a ruha teszi az embert, s attól, hogy ön pólóban beszél, még nem környezetvédő. Gyalázat! Ön nem környezetvédő!” — Ha nem állt volna fenn a veszélye, hogy a hölgyet megbüntetik, visszavághatott volna: — Miért, te közveszélyes p*cs, te az vagy?
Emlékszem én más szakmai villantásokra is, pl. atomerőművi ügyekben (2007)…de ezt nem teregetem itt ki, súlyosan off volna.
5) Kettős mérce, eftársak, nálunk NINCS! — mondhatná Lezsák elnök úr (szép figura ő is)
6) Mi a ***t csinált Orbán a ciánszennyezés idején? Mert én nem sok mindenre emlékszem, csak arra, hogy az anyag kábé akadálytalanul suhant végig a Tiszán, miközben a sameszai Pepótól lefele Illésen át Gordos Dénesig, válogatott baromságokat beszéltek. Kártérítés peniglen azóta sincs.
….
7) Legvégül pedig, javasolom, hogy az ilyen górbarmok számára alapítsuk meg az Aranyszőrű Vak Komondor Lovagrendet.

 7. noirp — 2013-09-11 12:19 

@panamajack:
Kövér büfikéje sem kismiska. Öregszik, s lassan visszaveszik az irányítást fölötte a fiatalkori reflexek és/vagy a szülői minták?

Él-jen Ráko-czi, él-jen apánk!

 9. mrbaribal — 2013-09-15 12:48 

@panamajack:
Ezek olyan vérlázítóan s€ggek, hogy már kezdem érteni, miért zárták be a hárs-hegyi vigyorgót. Még a végén visszacsuknák őket

 10. noirp — 2013-09-16 15:42 

Azon morfondérozom, hogy azért tavaly is pont szeptemberben jól kinyílt a ládikó, volt baltásgyilkosunk, volt a TEK a Műegyetemen, volt a “nem volna családon belüli erőszak, ha a nők szülnének négyet-ötöt” — szóval, lehet, hogy nem a kampány, hanem az a sok f*s metanolos nova-murci teszi…

 11. panamajack — 2013-09-16 21:24 

@noirp: Lehet ebben valami… 🙂

 12. escargot — 2013-09-16 23:51 

@noirp: Persze, meg a hirtelen D-vitamin megvonás.

 13. kszabo — 2013-09-19 05:44 

@noirp: A komondorok (http://hu.wikipedia.org/wiki/Komondor) nevében tiltakozom! Legyen a Palotapincsi Valagrend (http://nepszotar.com/?szo=valagrend) Kitüntetése a Nagy Valagrend az összes sz… csimbókkal:)
Mielőtt bárki gyermekkorára gondolna az ügyben, a Valag a fejlett nyugati társadalomban létrejött kici kínai világítótorony http://www.valag.com/ így közgazdaságilag követendő példa hazánk minden a jövőért tenni akaró állampolgár és vállalkozás számára most és mindörökké! Nekünk a világgazdaság kisegerének határozott célja, a kínai elefánttal lépéseink összehangolása, mert ha egyszerre lépünk jobban dübörög majd alattunk a gazdaság jövőbe vezető hídja. Uff!

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.