Gyerekpornó.

Most hogy igy lassan kifelé lábalunk a szeretet fenyőjéből, kisebb továbbképzés Balogh tiszteletesnek arról, hogy ha már éhező purgyéval kampányolunk az hogy kéne.

Először is, az egy teljesen természetes dolog, hogy a társ.kapcs. felelős kollégának vannak udvari beszállítói, vagyis egy-két étterem, szálloda, amelyik visszajattol, vagy  amelyiknél egy nagyobb céges vagy állami rendezvény odavitele után el lehet vinni ingyen vacsorázni Mancikát, a dúskeblű gyakornokcsajt, rendelni neki egy kétezeh-négyes Glittermann-Spiller küvét az urbán-szomeliétől, és utána természetesen a hímvessző kegyelmében részesíteni.

Az is rendben van, hogy ilyen rendezvényszervezés mellett fantáziátlan, ám futószalagon készíthető repikaja lesz, és főleg a leves tele lesz sárgarépával. Sok sárgarépával. Onnan lehet tudni, hogy magyar a séf, hogy  a levesben sok sárgarépa van, a bivalybasznádi menzától a Gundelig.

Ez mind oké, ha a pártaktívának, vagy a területi képviselőknek csinálunk év végi céges vacsorát, úgyis a bebaszcsi a lényeg, meg a diszkrét félrekúrás lehetősége, az erre fenntartott ún. baszobákban.

Hamármost év közben elégtelenül táplálkozó kisgyerekek arcára akarunk csillogást varázsolni, akkor a menü nagyjából:

1a. Leves, igazi hússal, amiből szedhet kétszer is, de NEM KELL MINDET MEGENNI, ha nem akarja

1b. Valami finom édes krémes  leves, ha a húsos levest nem szereti

2a. Tésztaétel finom mártással. Milánói, bolognai, ilyesmi

2b Rántott hús, vagy jó minőségű pipiropogós sült krumplival, korlátlan mennyiségben, kecsap, majonéz ugyanigy.

2c Az előbbi, rizibizivel. Pörkölt nincs, mert a konyhások abból közismerten kilopják a színhúst, ezért a menzához szokott gyereknek a pörkölt az mócsing.

3. Palacsinta. Sok. Kakaós. Csokiszósszal.

4. Gyümölcslé, kóla, egyéb lónyál korlátlanul.

Na, kb ez kell, és akkor lesz mosoly. Igazi. Mondjuk egy csomó, önfeledten kajáló kisgyerek nem annyira fotogén, mint Balogh főminiszter úr a Hiltonban. Kicsit olyan ez, mint a pornó, tudja, miniszter úr. Egy önfeledten kefélő párocskából egy segg, meg néhány végtag látszik, még ügyes operatőrrel is. A pornó az más, ott az a szempont, hogy minden jól látszódjék. Viszont csak az egészen hülyék hiszik el róla, hogy igazi.

21 hozzászólás

 1. panamajack — 2013-12-26 20:10 

Nem tudom emlékszik-e még valaki Spéter Erzsébetre a rendszerváltás idejéről. Meg az általa alapított díj kiosztása ürügyén előadott, még évek múlva is gúnykacajok között emlegetett seggnyalóshowra. Na az jóval kevésbé volt undorító.

 2. yenoee — 2013-12-27 21:42 

Glittermann-Spiller küvé, rá-ad-dá-sul kétesszeh négyből? Drága Tibor, fröccsbe’ nem innám meg azt a szart.

 3. capriccio — 2013-12-28 04:40 

Koszontom magam ezen a blogon!
Csak nehany bejegyzest olvastam, de mar most latom, hogy nehany ejszakat fel kell aldoznom a visszamenoleges tajekozodas oltaran.
Egy masik helyen egy utalas iranyitott ide (majd ott halalkodok egyet) es eleg volt ezt az utolso bejegyzest elolvasnom, hogy tudjam, jo helyen jarok. Bennem is hasonlo indulatokat gerjesztett ez az alsagos jotekonykodas, ami annyira atlatszo, mint egy nylonbugyi.
Ugyhogy egy lelkes olvasoval tobb, es most felderitem a terepet es ismerkedem a kozonseggel.
Addig is Boldog Uj Evet Mindenkinek!

 4. escargot — 2013-12-29 12:23 

A vezérpíarosukról csak annyit: ha tényleg komolyan gondolta, hogy a „borítsuk rájuk az asztalt” kitételt rendbontásra való (és mint ilyen, ünnepietlen, keresztényietlen és súlyosan rendszerellenes) felhívásnak szánták – nos, akkor pont jó helyen van az érintett pártocska seggében.

 5. feketelaszlo — 2013-12-29 13:27 

A lényeggel eggyetértek, de a menüvel nem – sajnos a Proféval sem, de a Hiltonéval meg pláne nem. Karácsonykor azért mégiscsak ünnepi menüt szolgálunk fel a vendégseregnek, amit össze lehet állítani úgy is, hogy mindenkire tekintettel legyünk. Kerüljük a sznobságot, költséghatékonyan ízletes és bőséges ételt hozzunk össze, de mégse készítsünk közhelyes fogásokat. Vannak persze műfajok, amikbe könnyű belebukni (halat például általánosságban nem tud senki normálisan készíteni), de a gyümölcsleveseket, krumplisalátát, mákosgubát vagy túrós lepényt elég nehéz elrontani (főételre hirtelen nem jut jobb eszembe, majd más brainstormingol valami finomat).

 6. hadrian77 — 2013-12-29 13:36 

Esetleg néhány gyereket még elnadrágolhattak volna a feszületre hivatkozva. Erről az egészről Hasek Dekameronjából az idevágó történetek ugrottak be egyből.

 7. marcipan — 2013-12-29 21:31 

nincs kenyerük? hát mért nem esznek kalácsot?
egy kis tájékozottság-világlátás rájuk férne.

 8. bezdedi — 2013-12-30 10:25 

@panamajack:
Igen, jól emlékezem rá. Akkoriban szörnyű véleménnyel voltam róla, azóta kicsit megenyhültem. A szándék igenis tiszteletreméltó volt. Mecénásnak lenni nem sokan tülekedtek akkor sem, ahogy manapság. Szegény Erzsébet asszony amúgy ámerikásan próbálkozott valamivel, ahogyan ő ott megszokta, és senki nem mondta meg neki, hogy az nálunk ciki. Azóta akkorát esett az erkölcsi tartás és a média kultúrafogalma, hogy símán elmenne Spéter asszony is főműsoridőben. Bármelyik kereskedelmi csatorna celebförmedvényei jelentősen alulmúlják. Leginkább Cserhalmi György maradt meg bennem, amint a díjat átvéve nem kezdett ömlengeni, hanem huszárosan összecsapta a bokáját, és odabiccentett az adományozónak. Szép jelenet volt.

Ezt a menüt meg nem értem. Miért is kellene menzakosztot etetni a karácsonyi ünnepségen? Gondolom, ha rántott szelet, vagy bolognai lett volna az étlapon, azért anyáztak volna, hogy ennyire képes csak a rendszer, és pont karácsonykor. A tengernyi értelmetlen internetbejegyzés ismét gyarapodott. Remélem, ezzel is szebb lett a világ…

 9. marcipan — 2013-12-30 13:06 

@bezdedi: nem menzakosztot kell etetni, de aki látott már közelről gyereket, az tudja, hogy ha a kölyök választhat a bolognai/pizza/hamburger és a rozé kacsamell szarvasgomba zselével között, akkor az előbbi fog kelleni neki.
az örömszerzésnek az a lényege, hogy a célszemélyt boldoggá tegyék.
és a poszt kulcsmondata szerintem a nem kell mindent megenni (plusz ha 5 palacsintát akar enni leves helyett, akkor ehessen).

 10. professzorpizka — 2013-12-30 17:04 

@marcipan: ja, igyekeztem kiemelni 😀

 11. capriccio — 2013-12-31 22:44 

Osszeallitottam egy ujevi kimelo menut Balogh tiszteletesnek, akinek
a teologiai kincstari szoftvere ugy latszik felulirodott.

Aperitif: – asztali aldas hosszulepesben, folyekonyan;
Eloetel: – langyos bunbanat kegyelemkenyeren;
– forro nyakleves;
Foetel: – kizsigerelt szegenylegeny-java csobe huzva;
koret: narancsfelfujt;
– joletben pacolt magnasgerinc-becsinalt
magyarosan (csont nelkul);
koret: csokkentett rezsitartalmu rizsa;
Desszert: – mezesmadzag;
Ital: – keseru pohar;
– szenteltviz;

 12. becsuszoszereles1k — 2014-01-01 01:51 

@capriccio:

Nagyon jo!:))
Ne’mi „szamorodnival” keverted?:)

 13. capriccio — 2014-01-01 19:38 

@becsuszoszereles1k:

Koszi! Mit nem adnek egy jo szamorodniert!
Diszkret „bebaszcsi” lett volna alkalomhoz illo, munka okan csak viz. De az tisztan! 🙂

 14. hadrian77 — 2014-01-02 08:43 

@marcipan: óvatosan ezzel a kalács üggyel, megvolt annak a mondásnak a törvényi háttere. 😉

 15. noirp — 2014-01-06 08:25 

Prof kedves,
annyi hozzáfűznivalóm volna, hogy az általad javasolt menübe _rántott_ micsoda helyett sült csirkecombot javasolnék, in natura, ti. azt nem lehet klopfolt parizerhéjból összerakni és bepanírozni, a rántotthúst meg de. És a legtöbb gyerek bukik a kézzel marcangolható „nyeles hús”-ra.
alászolgája!

U. i. Aki még nem reggelizett, és kíváncsi rá, miből szok lenni a menzakoszt, ami szőrmentén szóba került, jelezze, és mesélek ezt-azt 😀 Tel.: 0690-FUN FOOD

 16. noirp — 2014-01-06 08:26 

@capriccio:
A becsináltlevest szeretném én az asztalán látni…

 17. noirp — 2014-01-06 08:29 

@noirp:
ja: a kecsöp, majonéz, csokiszósz, kóla korlátlanul kitétellel egyetértek. De a terítőre is kerüljön, mert mindez csak úgy az igazi 🙂 🙂

 18. professzorpizka — 2014-01-06 09:05 

@noirp: újabban te vagy ott a pepihúsügyi szakreferens?

 19. panamajack — 2014-01-06 09:09 

@professzorpizka: Ja, hát ha valakit érdekelne, mi is az a sok E-vel kezdődő adalék, tudjuk kihez forduljunk!

 20. noirp — 2014-01-06 11:22 

@professzorpizka:
Nem, csak kínosan jól emlékszem beugrómindenes koromból pl. a rántott parizerre (egydecinyi zsíroldószer tetején mindaz a tócsa, amit az oldószer már nem bírt befogadni, 1 g rántott parizerből)…a céklakivonattal festett húsvéti kalácsra…etc., nem folytatom, mert még megkeresnek éccaka valami elbeszélgetésre.

 21. noirp — 2014-01-06 11:24 

@professzorpizka:
Nota bene, asszem pont tőled tanultam a „pepi” fogalmát. Elnézést, ha plágiumvád érne, igyekszem tisztázni magam…

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.