Hogy dőlnek el…

– Hallo, Frau Merkel?

– Igen, Herr Obama, mit óhajt?

– Tudja van az a dolog, az a kellemetlen.

– Ah igen, az valóban kellemetlen, de tudja, Herr Präsident, minket nem mernek.

– De úgy tűnik minket igen.

– Felettébb kellemetlen.

– Valóban. Önök viszont ugye stabilitásra és együttműködésre…

– (közbevág) a mindenkori vezetésükkel.

– a mindenkorival?

– a mindenkori demokratikusan megválasztottal.

– Köszönöm Frau Bundeskanzlerin, Ön igen kedves.

– Nem tesz semmit, Herr Präsident.

– További kellemes estét Frau Merkel!

– Önnek is Herr Obama!

24 hozzászólás

 1. panamajack — 2014-10-17 19:14 

Kb igy.

 2. tiboru — 2014-10-17 19:46 

Úgy látszik, az elmúlt órákban hiába kérték fel az elmúlt 25 év valamennyi külügyminiszterét, külügyi államtitkárát és az Észak-Amerikai Főosztály valamennyi (már rég kirúgott) szakemberét, hogy jöjjenek be és minimalizálják a károkat a Bem rakparton, ezek vagy szartak az egészre (én ezt tenném), vagy bementek, körülnéztek és széttárták a karjukat…

 3. koxi — 2014-10-17 20:14 

@tiboru:
megin le vagyok maradva…. Milyen aktuális témához kapcsolódik ez a bejegyzés? Mi történt a Bem rakparton?

 5. koxi — 2014-10-17 20:33 

Kösz az infót.
Jó srác ez a szíjgyártó, na. Majd ő megmutassa meg megaszongya.

 6. yenoee — 2014-10-17 20:50 

@tiboru: Vannak ezek annyira hülyék, hogy ez a felkérés, mint ötlet még csak fel sem merült.

 7. Tromb74 — 2014-10-17 23:26 

😀 😀 😀

El sem tudom képzelni, hogy az Egybesültállomok bármiféle bizonyítékot találna korrupcióra. Itt Magyarországon? A kormányban? A NAV-ban? ugyanmá!

Ez a balfasz meg annyit tudott kinyőgni, hogy nyomást akar gyakorolni, meg bizonyos ügyekben? Még ilyet, egy nagyhatalom nyomást gyakorol, ki hinné?

Ha nem szóvivő lenne, azt mondanám, aranyos.

 8. panamajack — 2014-10-18 07:39 

@Tromb74: nem szóvivő. Külügyminiszter. 🙁

 9. marcipan — 2014-10-18 08:44 

obama legutóbbi megnyilvánulása után végül is nem fura, az amcsi elnök ritkán kéri, h ne figyeljenek arra, amit mond. az amerikai vállalatok gondolom megunták a táskás embereket, de gondolom az orosz befolyás növekedése egy nato tagállamban, ahol kilóra lehet megvenni mindenkit, nem arat osztatlan sikert arrafelé.
az érdekelne, meddig tolják. kicsit beleszarnak a ventilátorba, vagy elkezdik kenegetni is?

 10. Tromb74 — 2014-10-18 08:52 

@panamajack: Ja, tényleg. Még mindig nem akarom elhinni 😀

 11. marcipan — 2014-10-18 08:56 

rövid cikk:
http://444.hu/2014/10/18/szijjarto-peter-az-usa-rol-baratok-kozt-vagyunk/

“Az Egyesült Államok az egyik legfontosabb szövetségesünk, olyan ország, amelynek a hangjára érdemes odafigyelni. Ám ha olyat hallunk tőle, ami sérti a magyar embereket, azt szóvá tesszük. Barátok közt ezt természetesnek tartom” – válaszolta Szijjártó Péter külügyminiszter a Magyar Nemzetnek. A lap szombati számában megjelent interjúja nem érinti a kitiltott magyarok ügyét, de arról szó van, hogy a Fideszben nem egységes az amerikai-magyar viszony megítélése. Szijjártó például úgy látja, a magyar kereszténydemokrácia természetes, hogy más alapokra épül, mint az amerikai liberális állam.

itt én szeretném jelezni, h engem mint magyar embert, nem sért, h az usa korrupt gecinek tartja habony árpádot vagy nav elnökét. az azonban sokkal inkább, h a magyar állam nem a magyar államot védi, hanem egyes embereket. ha kulturáltan akarják őket elküldeni a picsába, akkor mondjuk azt kellett volna mondani, h van rendőrségünk, van egy külön a korrupció felszámolására felállított szervünk, bíróságunk, titkosszolgálatunk, tetszőleges egyéb egységünk, akik teszik a dolgukat. a megfelelő csatornákon keresztül érkezett minden bejelentést kivizsgálunk, nyomozunk és a törvényeink megszegőit lecsukjuk.

a bizonyítsd be köcsögnek az lesz a vége, h bebizonyítják.

 12. komojtalan — 2014-10-18 09:18 

@marcipan: De hogy bizonyítják be? A gaz imperialisták nem érnek annyit mint mi magyarok, tehát ha ott ketten mondanak valamit az még csak nem is egyenlő azzal amit mi mondunk :-). Hangfelvétel lehet manipulált, ha esetleg írás is készült – simán elhiszem, hogy vannak olyan pofátlanok és hülyék – az hamisítvány. Tehát nincs bizonyíték csak az ellenkezőjére: 2/3. Az országban kb. 2 millió embert nem érdekel mit mond más, elég nekik OV szava és az megfellebbezhetetlen, mondhatni kinyilatkoztatás. Hogy előtte 1 héttel teljesen az ellenkezőjét mondta? Nem érdekes most ez van. Bár talán változik valami, egy ismerősöm vér Fideszes volt már 15 éve és most azt mondta ha így folytatják akkor 18 -ban nem rájuk fog szavazni. Kis vállalkozó, nagyon csípi a szemét a 27% ÁFA, meg az egyéb bújtatott adók. Viszont ha ők nem a Fideszre szavaznak, akkor a 4 alkalmazottjuk sem … Ha minden áron tenni akarna a nyugat valamit küldjön ide szakértőket, mert ez a szerencsétlen ellenzék magától nem képes semmire. 4 év talán elég lenne egy új pártot felépíteni, vagy egy régit megújítani.

 13. marcipan — 2014-10-18 09:47 

@komojtalan: az öszödibeszéd valódiságát se kérdőjelezte meg senki 😉

szerintem a nato-titkok orosz kézre juttatásától(opciójától), úgy általában az orosz érdekszféra növekedésétől, az állandóan picsogó amerikai vállalatoktól és nyugati kultúrországoktól állt égnek a hajuk. az ilyen-olyan demokráciadeficit csak hab a tortán.
nem orbán viktor/a kormány/ a jobboldal a bajuk. ov politikája a bajuk. a hüjeség pártsemleges.

 14. becsuszoszereles1k — 2014-10-18 10:24 

@marcipan:
Legalabb is vannak bizonyitekaik – gondolom nem hasalnak, hogy (esetleg) pofaraessenek. 😀

„Szijjártó például úgy látja, a magyar kereszténydemokrácia természetes, hogy más alapokra épül, mint az amerikai liberális állam.” – Vagy lehet, hogy nem kellene csusztatni az ideologia belso es kulso vonatkozasat illetoen?

 15. Rumcájsz von Jicsin — 2014-10-18 10:47 

Pricelles!!!!
Hihihi-hahaha! 😆
„Szijjártó Péter azon kijelentésére, hogy ‘Amerika mutasson bizonyítékokat a korrupcióra’, Barack Obama titkársága visszaküldött egy képet Szijjártó Péter 708 négyzetméteres házáról.”

https://www.facebook.com/hircsarda?fref=nf

 16. komojtalan — 2014-10-18 11:42 

@marcipan: Én nem arra gondoltam hogy az értelmes emberek közül ki hiszi el, azoknak nem is kell bizonyíték, illetve kaptak már elég bizonyítékot, hanem hogy a 2 millió Fidesz szavazó közül ki hiszi el? Esetleg az ügyészség és/vagy a bíróság részéről ki mer tenni valamit? Tippem: Senki. Egyébként Gyurcsány nem is tagadta, hogy ezt mondta, csak gyenge próbálkozásai voltak. A politikát ma Magyarországon OV jelenti, amíg őt le nem váltják nem fog változni semmi. Szerintem voltak erre gyenge próbálkozások (Varga meglebegtetése), de nem voltak sikeresek, komolyak(?).

 17. marcipan — 2014-10-18 15:27 

@komojtalan: nem beszélünk másról 🙂
azt akartam mondani, h ezt kellett volna válaszolni, mert kulturáltabb. (egyébként nem kell megpróbálni megzsarolni őket és úgy egyáltalán úgy viselkedni mint elefánt a porcelánboltban).
senki nem nyúlt ov embereihez eddig, ez nyílt „hadüzenet”. és amíg a cia jobb mint ih/ah, addig a royalflush az amerikaiak kezében van. kérdés, h mikor tolnak allint.

a hüje szavazókkal az a baj, h nemcsak azt eszik meg, amit a fidesz előad, hanem bármi mást is, ami eléggé meglovagolja a közhangulatot. vagyis – teljesen a példa kedvéért mondom – ha előkerül egy felvétel, amin orbán viktor/vmelyik közeli embere a t-commal üzletet köt arról, h telepíthetnek az emberek fejéhez nagyon közel mobilállomást, ha fizetnek nekik, abból ordenáré botrány lehet. szabadjára engedték a kispolgári pitiánerséget, és szerintem előbb-utóbb ez lesz a vesztük.

 18. marcipan — 2014-10-18 15:30 

@becsuszoszereles1k: az még szép lesz, amikor a nálunk a vallást sokkal fontosabbnak tekintő amerikának elmagyarázzák, h ők buzidrogoslibsik, mi meg keresztény, templomba járó rendes emberek 😀

mindezt úgy, h amikor utoljára megpróbálták megmérni a kdnpt, statisztikailag nem volt kimutatható a támogatottsága (0,2%, hibahatáron belül 😀 ). magyarországon a vallás alapvetően nem törésvonal, bármennyire is tolja a fidesz. (egyébként őszintén nem értem, milyen hasznuk van a kdnpből, kb 3 szavazatról beszélünk)

 19. becsuszoszereles1k — 2014-10-18 22:45 

@marcipan: 😀 es 😀
: Hogyhat prularis legyen a proletariatus, aze’…

[miota Mo. allamformaja rantotthus, mar nem ernek nagy megrazkodtatasok]

 21. Rumcájsz von Jicsin — 2014-10-19 10:26 

@marcipan:

„(egyébként őszintén nem értem, milyen hasznuk van a kdnpből, kb 3 szavazatról beszélünk)”
Szerintem pedig a haszon többrétegű.
1. Az egyház gazdagon juttat „támogatást” a pártszövetségnek (ügyesbe, okosba).
2. Szállítja az egyház a kellőképpen agymosott hívekből álló, kb 10%-nyi biztos szavazót!

 22. psmotor — 2014-10-19 10:41 

@marcipan:
Véleményem szerint a Fidesz nevében a KDNP egy biztosíték a katolikus egyházak felé, hogy részt kapnak a hatalomból. 1996-ban a Fidesz felismerhette azt az európai hagyományt, miszerint a katolikus egyház(ak) részese(i) volt(ak) a hatalomnak. Gondolom ígéretet kaphattak a Fidesztől ez újra így lesz, amennyiben kölcsönösen támogatják egymást. Talán ezért kerülhetett – egy politikai trükkel – a Fidesz nevébe a KDNP jelző.
Úgy tudom az USA élesen szétválasztja a hatalom gyakorlását a vallástól. Azt gyanítom a helyi egyházaknak ez nem tetszik. A „buzidrogoslibsi” csak a politikai fűszerezés.

 23. marcipan — 2014-10-19 12:10 

@Rumcájsz von Jicsin: milyen 10%?

 24. Rumcájsz von Jicsin — 2014-10-19 12:36 

@marcipan:
Azok a keresztyének, akik bevallottan gyakorolják a vallásukat.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.