Hülyeségadó

Most írni kellene a Jobbikról és annak hatalmas győzelméről Tapolcán, ahol pár száz meggyőződéses elment szavazni, párezer nem meggyőződéses meg otthon maradt. A feladat még mindig az lenne, hogy a nem meggyőződéseket meg kellene győzni valamiről.

A baloldali ellenzék közben úgy csinál, mint a kétezres évek elejének “galaktikus” Real Madrid-ja, ahol nyolc világszínvonalú csatár várt arra, hogy gólt rúghasson, aztán mégsem lett gól, mert ugye a csatár nem azért van hogy védekezzen, vagy kipasszolja a középpályás védekezést, mindenki arra várt, hogy a tisztán kapott passzból majd elfektetik a kapust, esetleg egy jó beívelésből ollóznak, vagy valami ilyesmi. Természetesen mivel a hátsóbb sorokban a Madrid-ifi focizott, vagy kiöregedett negyvenéves legendák, akiket senki nem mert lecserélni, a passzok nem jöttek.

A magyar baloldalon mindenki a Szadesz szeretne lenni, ahol semmit sem kell csinálni, csak amolyan balos KDNP-ként hatalomra kerülni, varázsütésre, és különböző szólamokat hangoztatni, a pénzen pedig csendben de annál szorgalmasabban risztelgetni. Hát, ez nem fog menni. Ez az egyetlen üzenete van a tapolcai választásnak.

Egy szélsőséges pártot megverni a politikai kisegyszeregy kellene, hogy legyen. Szerencsére nem abból élek, hogy aktuálpolitikai tanácsokat adok. Egyrészt, mert már éhen haltam volna, másrészt nincs most kedvem végigírni, hogy egy rendes Fidesz-kihívónak már el kellett volna kezdeni felépíteni a Hiteles Cigány Politikust a Hiteles Cigány Megoldás propagálására. Nem is beszélve a Hiteles Antimatolcsysta Közgazdászról, a Hiteles Antikorrupciós Fiatal Csajról és a többiről. Tényleg nem bonyolult. Ha a Jobbik 2018-ban nyer, az azért lesz, mert a kurvaértelmes européer urak álltak a tizenhatosnál és várták a labdát. Az meg nem gyütt.

Szerencse, hogy írhatok a magyar politika ténylegesen izgalmas mozzanatairól, amelyekre tényleg figyelni kell. Két fontos dolog is történt a héten.

Az egyik, hogy a BEVA fog fizetni a Quaestor “károsultaknak”. Erről már több írásban fejtettem itt ki a véleményem, noha tudtam, hogy a végén ez fog történni. ez ugyanis a mai Magyarország lényege. Aki hülye, azt megmentjük a nemhülyék pénzéből. Mert azért nem másról volt itt szó, mint hogy ahelyett, hogy a pénzére vigyázott volna egy csomó ember, bevitte egy utazási irodába, amely egy focibuzulásból feltört, Orbán-közeli szürkezónás alak tulajdonában állt. Ennyi erővel odaadhatta volna Simicska Lajosnak is, tuti jobban vigyázott volna rá.

A Quaestor-kártalanítás univerzálisan igaz, mindenre ebben az országban: ha megpróbálod becsülettel és szorgalommal csinálni, akkor minden erővel megakadályoznak benne. Büntetőadókat kapsz a nyakadba, hiszen fizetni kell a tarsolycsabákat, és azokat a hülyéket, akik bedőlnek a tarsolycsabáknak. Az államnak fontosabbak ezek a hülyék, mint te, aki keresel rájuk.

Mi sem illusztrálja ezt jobban, mint a Kaya család története. A Kaya család vagy húsz éve jött Magyarországra, abból a Kurdisztánból, ahol Vegyi Ali, Szaddam Husszein rettegett vezíre rendszeresen irtott ki kisebb városokat iszonyatos kínhalált okozó harci gázzal. Ha valaki esetleg nem olvasott utána ezeknek a gázoknak, tegye nyugodtan, van például olyan, amelyik az élő ember bőréből egy nagy hólyagot csinál, miközben kipukkannak a szemei, és majd csak ezután fog a tüdeje is kipukkanni, addig mindent érez. Nagyon vidám olvasmány. Ma, ugyanebben a Kurdisztánban az ISIS nevű vademberek ellen kell minden felnőtt férfinak (felnőtt: elbírja a Kalasnyikovot) puskával a kézben járnia.

Ha netalán Törökországban élnek, akkor annyira vidám életük van, hogy ahhoz képest magyarnak lenni Meciar Szlovákiájában maga volt a felhőtlen öröm.

A Kaya család megélt, csinálta, amihez értett, büfét, kiskereskedelmet, a gyerekeket taníttatta, fogorvosnak, kereskedőnek készülnek a gyerekek. Ha sok ilyen család jön, szépen lassan kialakulnak majd Budapesten (és vidéki városokban) azok a részek, amelyek egy várost várossá tesznek. Örmény, zsidó, kurd kereskedők, kurd és délszláv vendéglátósok, balkáni zöldség-gyümölcs termesztők és -kereskedők, mindenféle mesteremberek. Egytől-egyig erős vággyal, hogy beilleszkedjenek a magyar társadalomba. Második generációban már kifogástalanul beszélő gyerekekkel, a harmadik generációban az első vegyes házasságokkal. A boldog békeidők Magyarországát ez a háromgenerációs integráció tette többek között nagyon erőssé. Olyan erőforrás ez, amely teljesen magától nő, egyszerűen attól, hogy EU- és Schengen-tagok vagyunk.

A hírekből már talán mindenki tudja, hogy mi lesz Kayáékkal: ki fogják őket utasítani. Ki fogják őket utasítani, mert nem férnek hozzá a velejéig korrupt rendszer egyik titkos kapcsolójához sem. Hiányzik a pénzük, amely megvan az integrálódni és a mi kultúránkhoz alkalmazkodni egyáltalán nem akaró kínaiaknak, és hiányzik a tömegük, amely a Quaestor-hülyéknek van.

Ez a két példa egy és ugyanazon szemlélet manifesztációja. Ennek a használatába mostanában bukik bele a Fidesz. A Jobbik még nem győzött meg mindenkit, hogy ennek egy szélsőségesebb változatával sikeres lesz. Nem kellene hagyni neki.

14 hozzászólás

 1. panamajack — 2015-04-13 11:37 

A kiutasításhoz érdekes adalék, hogy a Külügyminiszter Úr a minap személyesen járt közben annak a fogyatékos magyar lánynak az érdekében, akit a svéd hatóságok akartak visszatoloncolni Magyarországra. Humanitárius okokból.

 2. hadrian77 — 2015-04-13 11:44 

Jön a Jobbik nagy dilemmája. Maradnak elvhűek és kicsik vagy a győzlem ízét érezve konszolidálódnak és a következő választásokon jelentős sikereket érnek el.

 3. tiboru — 2015-04-13 11:53 

@hadrian77:

Nem kérdés. Vagy ha kérdés, már megvan a válasz.

 4. panamajack — 2015-04-13 11:59 

@tiboru: Na igen, a kérdés ma inkább az, hogy “ha nyernek, mi lesz azután?”

 5. szomgy — 2015-04-13 13:07 

@panamajack: azután kérlek szépen megrontják pénzzel őket, mint ahogy idáig is történt, a pofák meggazdagodnak és korruptak lesznek.

 6. molnibalage — 2015-04-13 13:26 

A Kaya családnál milyen faktor játszik, hogy ennyi idő után utasítják ki őket? Komolyan mondom, hogy ökölbe szorul ilyenkor a kezem.

 7. panamajack — 2015-04-13 13:28 

@molnibalage: Semmi különös. Egyszerűen csődbement a vállalkozásuk, és a hatóság “nem látja biztosítottnak, hogy eltartsák magukat”. Amúgy pont ugyanezzel az indoklással akarták a svédek kiutasítani a magyar lányt.

 8. panamajack — 2015-04-13 13:29 

@szomgy: Miért, most szerinted nem azok?

 9. professzorpizka — 2015-04-13 13:35 

@panamajack: ráadásul ugye Kayáék húsz éve magyar adófizetők…

 10. komojtalan — 2015-04-13 14:41 

A Jobbik megteszi azt amit a MSzP nem: Dolgozik. Ahogy írtad, úgy igaz: A zsíros fazék körül sok az ember, fát vágni meg senki nem akar. Ez nem megy, legalábbis a MSzP -nek nem. A Fidesz meg erőből próbálja az embereket lenyomni. 5 évig ment az ellenzék töketlensége miatt, úgy látszik kifulladt. Nem lehet büntetlenül ennyit lopni, elzavarni a legjobb propagandistánkat (Simicska), stb … Hír TV, MN, óriásplakátok nélkül vesztett a Fidesz, ha ezek meglettek volna lehet ugyanennyivel nyernek. Ahogy az Indexen írták most lenne érdekes egy 2. forduló, mit tenne a Fidesz, illetve mit tenne a MSzP (-s szavazó)? Nagy a gyanúm, hogy a szavazók Jobbikra szavaznának, mert annyira utálják a Fideszt. Már írtam, hogy nem eszik olyan forrón a kását, nem tudnának durva dolgokat tenni ők sem, ahogy megy a kötélhúzás a Görögöknél, de lehet írni Haidert is példának hozni. Annyira függünk az EU -tól, hogy nincs más út, sőt mivel nyíltan náci pártnak tartják a Jobbikot még nehezebb dolga is lenne mint a Fidesznek, jobban kellene alkalmazkodnia. Ha elzárja az EU a pénzcsapot pillanatok alatt tönkre megy az ország.

 11. szomgy — 2015-04-13 15:33 

@panamajack: Konkrétan fogalmam nincs, az biztos, hogy autópályát még nem építettek.
🙂

 12. logiszton — 2015-04-15 04:00 

“A boldog békeidők Magyarországát ez a három generációs integráció tette többek között nagyon erőssé.”

Meg tianonistává is. Mint az összes többi kedves integrálódott náció.
Vagy kimaradtam valamiből?

 13. logiszton — 2015-04-15 04:06 

@panamajack:
7.panamajack
molnibalage
Akkor ha ezt a svédek csinálják, akkor érthető, ha meg mi csináljuk, akkor felháborító? Na, végre értem.

Amúgy nem ők voltak a Kaya Ibrahim-Joszip Tot 6-800 milliós adócsalás ügykörben szerplők annak idején?

 14. logiszton — 2015-04-15 04:12 

A Jobbikban is emberek vannak nem angyalok, de ez a zsigeri Jobbikozás teljesen leárnyékolja itt a tisztánlátást. Olyan önkielégítés ez itt, mint “amazoknál” egy jó zsidózás.
Nem kéne már abbahagyni? Olyan kontraproduktívvá vált már.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.