Miért nem fogadok be egy menekültet sem?

A habogyfinkelstein kommunikáció egyik legmívesebb csúsztatása, hogy aki nem akar szögesdrót kerítést, az egy képmutató senki, akinek be kellene fogadni valami abroszfejű terroristát (büdös niggert, koszos cigányt) és majd meglátná, milyen vademberek ezek valójában.

Kedvenc demokratikus ellenzékem persze csak tátog és néz, mint hal a szatyorban, hogy hűbasszus itt most minket leérveltek, kész, sakk matt, csak ismételgetni tudjuk, hogy legyetek már jófejek.

Orbán nyert. Megint mindenki arról beszél, amit ő dobott be és úgy, ahogy ő szeretné. Nem meglepő az sem, hogy az intézményes ellenzék nem tud erre mit mondani, pedig igazán egyszerű.

Azért nem fogadok be egyetlen menekültet sem, mert nem az én feladatom, mint ahogy a tüzek eloltása, a betegek szirénázó kocsival kórházba szállítása, vagy a magyar légtér védelme sem az én feladatom. Erre fenntartok egy nagy közös képviselőt, akit államnak hívunk.

Egyetlen ellenzéki politikusnak sem jut eszébe feltenni a kérdést:

„Miniszterelnök úr, erre a menekült-dologra, pont az Ön által üldözött civilszervezetek, az EU, az ENSZ és még sokan mások évek óta próbálják felhívni a figyelmet. Öt éve tetszenek kormányozni. Eddig mit tetszettek csinálni?”

vagy

„Miniszterelnök úr, az Unió, a németek, az osztrákok adnak erre a bulira pénzt, paripát és fegyvert. Azt értem, hogy a jövőben kevesebb menekültet szeretne, még abban is együtt tudunk érteni, hogy ha több lesz belőlük, el fog kelni a kicsit keményebb kéz, de azért aki már itt van, azzal miért nem tudunk bánni, ha már ennyi pénzt kapunk rá?”

esetleg

„Miniszterelnök úr, miért van szanaszét verve a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal, miért lett az a leghülyébb fidelitasosokkal feltöltve, hát a legkomolyabb problémára nem valami übernagyonjó szervezettel kellett volna készülni?”

Mert a bevándorlásügy, akárcsak a közegészségügy vagy az agrárigazgatás vagy a gyerekvédelem, állami feladat.Pénzből, szakértelemből szépen fel kell rá készülni.

Ki kell mutatni, hogy a hibát az a kormány csinálja, amelyiknek – megfelelő elemzések beszerzése és értékelése után – lett volna ideje megerősíteni a csongrádi és a baranyai rendőrséget volt határőr tisztekkel. Lett volna ideje lemeccselni a németekkel, hogy finanszírozzanak meg minden bokorba infrakamerát, terepjárót, miegymást. Esetleg egy német-osztrák-magyar közös határrendészeti akciócsoportot.

Esetleg körbehaknizni Európa hadseregeit, hogy még építenénk egy-két menekülttábort, kéne ágy, pléd, miegymás, elfekvő tartalékokat tessék felköhögni.

Vagy mondjuk hatvan-hetven tanári státusz, a bevándorlók iskolájának.

Másik hatvan-hetven státusz olyan szakembereknek akik segítenek nekik beilleszkedni, vagy továbbmenni, vagy hazamenni.

Vagy – hogy legyen benne mélyütés is – fociklub, ahol össze lehet fociztatni a minden fajtájú és nációjú gyerekeket az etnikai feszültségeket csökkentendő.

Ez 10-20 milliárd forint, de legyen 50. Öt évre elosztva. Az ötszörösét költötték focira.

Ennyit kellene elmondani. És akkor nyugodtan vissza lehet utasítani azt a hülyeséget, hogy én üzemeltessek otthon menekülttábort, amikor kifizetem rá az adót.

UPDATE: Egy facebook megosztás alatti kommentből megtudtam, hogy a németekkel közös fellépés már van. Közben kaptunk soron kívül bő kétmilliárdnyi pénzt az EU-tól a helyzet kezelésére. Ennyire jajdenagyon cserben vagyunk mi hagyva…

39 hozzászólás

 1. noirp — 2015-07-02 13:08 

Fájóan igaz; terjeszteni fogom.

 2. bradley0429 — 2015-07-02 17:44 

A „a tüzek eloltása, a betegek szirénázó kocsival kórházba szállítása, vagy a magyar légtér védelme” valóban nem a mi személyes feladatunk, de az ezeket a feladatokat ellátó nagy közös képviselő, az állam, bizony pénzbe kerül és ezt adó formájában veszi el tőlünk. Ezzel eddig semmi baj nem lenne, hiszen ha tűz, betegség, ellenséges támadás ér _bennünket_, akkor a _mi_ pénzünkből fenntartott állam jön és segít.
A probléma ott van, hogy bármennyivel is járul hozzá bárki a menekültek istápolásához, azért mindenképpen a mi pénzünkből is megy a dolog. És mivel emiatt nem vetnek ki ránk különadót, ezért nyilván a többi feladat finanszírozásának rovására.
Ezeket az embereket senki nem hívta ide, a közösbe egy fillért nem tesznek be, tehát nettó bukó a történet az adófizetők szempontjából, nem beszélve a járulékos objektív és szubjektív közérzet-romlásról.
A „belső” EU országoknak persze még akkor is megéri a történet, ha netán elég pénzt adnak, hiszen nem nekik kell velük bajlódni, marad a periférián a probléma és kész. ha meg véletlenül eljutnak odáig, akkor jól visszaküldik őket, hiszen megfizették az árát…
Összegezve: a logikád alapján nem akkor működik jól az állam inkább, ha megvéd minket ettől a problémától?
A hab a tortán már csak az, hogy az egész probléma gyökerében rendesen benne van a keze a nyugati világnak, ez tagadhatatlan.

 3. szunditj — 2015-07-02 23:04 

Végülis ha belegéppuskáznánk őket a Tiszába vagy a Dunába, előbb-utóbb akkor is visszakerülnének Szerbiába és akkor már sokkal kevesebb gond lenne velük. Milyen nagyon-nagyon kár hogy ezt nem tehetjük meg, pedig biztosan találnánk hozzá szakembereket is.
Érdekes logika, hogy ha egy szerencsétlen átvergődik pl. az IS elől Törökországba, akkor még menekült akinek segítenünk kell, de ha onnan tovább szeretne menni (állítólag ott sem Hawai-dizsi-fanta-napszemüveg az élet a menekülttáborokban), onnantól gazdasági bevándorló, aki csak élősködni akar a gazdagabb országok szociális rendszerein. Ezenkívül arrogánsan el akarja venni Slupiczek Tóbiás munkáját, mivelhogy ezen emberek zöme magasan képzett euro-konform szakember, természetesen tökéletes nyelvtudással. Persze ha van negyedmillió Eurója akkor tárt karokkal várjuk, hiszen akkor már nem gazdasági menekült. Bevallom (és vessenek a mókusok elé) én nem értem miért lenne demagógia azt mondani, hogy ha nem b..znánk el (minden látható eredmény nélkül) focira évente kb. százmilliárdot, akkor ezt az egész –valóban brutálisan ránk zúduló- menekültproblémát sokkal hatékonyabban és emberségesebben tudnánk kezelni. Vagy ha nem Rogán úr és baráti köre zsírosodna a bevándorlási-bizniszből (ha már van ilyen), hanem az onnan befolyó összeget is ennek a problémának az enyhítésére fordítanák. Mellesleg ha már adó, az említett úr a hozzá onnan befolyó pénzből (heti több tízmillióról is susognak) vajon mennyit dob be a közösbe? Bár igaz, ha az a pénzecske valami nagyon messzi homályos bankszámlára megy, akkor tényleg elég bonyolult dolog lehet bajlódni mindenféle bevallásokkal meg átutalásokkal, jobb ha az ember bele sem kezd, mert csak összezavarodik.
Igaz hogy a bevándorlók „a közösbe egy fillért nem tesznek be” (mellesleg akik régebben jöttek és beilleszkedtek azok igen), de mennyit tesz bele az a székely aki még életében nem járt itt és soha nem is fog, vagy az a Dél-Amerikába menekült exnyilas, aki még el tudja makogni –bár már kicsi akcentussal- hogy ő magyar? Mert választott (?) uraink feléjük két kézzel szórják az állampolgárságot és az ezzel járó jogokat és lehetőségeket, amiket szintén mi finanszírozunk a nagy közösből. Ha pedig valaki szóba meri hozni hogy a magyar állampolgárságot a szerb és az ukrán maffiák is pénzért intézik fűnek-fának, bűnözőknek, kémeknek, stb., akkor az szellemi nagyjaink (pl. Semjén) szerint megátalkodott hazaáruló.
Tény sajnos, hogy Magyarországon is rengeteg ember él olyan színvonalon, mint az ide éppen elvergődött menekült. Hallottam már, hogy a menekültekre költött pénzt inkább ezek felemelésére kellene költeni. Ez jogos is lehetne akkor, ha 1; erre már eddig is beláthatatlanul nagy összegeket költöttek, aminek nem lett semmi látható eredménye és jelentős részét egyszerűen ellopták, 2; ennek a kormánynak ugyanúgy semmi szándéka nincs a helyzet kezelésére, mint a menekültügy megoldására. Illetve annyi, hogy tüntessük el őket.
Kormányfőnk a menekültekkel szembeni keresztényi irgalmasságról beszél, de szerinte ez már nem illeti meg azt aki nem fegyverek, hanem a szimpla éhhalál elől menekül. Aki azért indult útnak, mert hazájában már olyan körülmények között élt, ahol már nem lehet élni. Mellesleg a kettő gyakran együtt jár, elnyomorodó környékeken (Szomália, Nigéria, de Koszovó is, stb.) előbb-utóbb mindig felbukkan egy vagy több bűnbanda vagy hadúr, aki magát élet-halál urának tekinti és ezen jogának érvényt is kíván szerezni. Gazdasági bevándorló, vagy menekült az az ember, aki falujában remekül elvan, műveli a földecskéjét, jól kijön a szomszédokkal, de hallotta hogy a szomszéd falut (pl.) a boko-haram legényei lemészárolták és igaz hogy a katonák megígérték hogy őket megvédik, de látott ő már karón varjút és a szárazság miatt idén a termés sem volt túl jó, viszont a sógor fia Londonban (Frankfurtban) étteremben dolgozik és remekül elvan, nem piszkálja senki és már lakása is van és üzent, hogy ha jön, őt is be tudja ajánlani a tulajnak, aki egyébként szintén egy közeli faluból származik. Így eladja a földjét és útnak indul, mert a katonák éppolyan kiszámíthatatlanok, mint az időjárás. Szóval ő most Magyarországon minek minősül? És mi lesz vele, ha azt látja hogy visszaküldik, vagy ha perspektíva nélkül megreked itt? Igaz, ez nem a mi problémánk, minek jött ide.
Zárójelben jegyzném még meg, hogy a világ migrációjának csak a töredéke érint minket. A nagy többség a hadurak vagy az éhhalál elől csak a szomszéd országba menekül, ahol szintén max. annyit tudnak garantálni, hogy nem ölik meg és a „fejlett nyugatról” érkező segélyt a szintén onnan jövő szociális munkások odaadják neki.
Ja és még valami, ha már adó. Az embereknek az adójukkal bizony azt is meg kell finanszírozni, amit egyébként nem akarnak. Én pl. egy fillért sem költenék mondjuk képviselői fizetésekre, vagy erdélyi pártok finanszírozására. Focira pláne nem. Ez van, nekem sem tetszik, de nem én döntöm el!

 4. komojtalan — 2015-07-07 18:23 

Sajnos túl sokat vársz az ellenzéktől, még ahhoz is hülyék, hogy felismerjék a saját érdekeiket. Viszont itt még az sem biztos hogy az lenne az érdekük hogy a menekültekért szóljanak, nehezen tudok rosszabb témát mondani szavazat szerzésre. Te, én meg mondjuk pár 10-100k ember úgy gondolja segíteni kellene, de a többség, a szavazók biztos vagyok benne hogy nem látják őket szívesen és 1 forintot is sajnálnak tőlük. Bele esel abba a csapdába, hogy azt hiszed ha tudod, akkor azt más is tudja. Sajnos a legtöbb értelmiségi és főleg a budapesti értelmiségi azt hiszi ha ő mindent tud(ni vél), akkor a legutolsó zsák faluban is így lesz. El is vesztették a választásokat, a szavazókat és ebben jobb nagyságrendekkel a Jobbik. Tudják mi érdekli az embereket, mert elmennek közéjük. Ezért kell az Államnak a népszerűtlen döntéseket meghozni, amire a Fidesz kormány nem hajlandó. A téma túl van írva, az érdemi részét már kibeszéltük.

 5. logiszton — 2015-07-12 00:34 

Eléggé kevert itt a „menekült” és a „bevándorló” fogalma. Tisztázzuk:
menekült az, akit lakóhelyén üldöznek, ott háború van, életét fenyegetik, ezért azt elhagyni kényszerül. Aki pedig olyan helyről érkezik, ahol nem üldözik az bevándorló. Hozzánk csak olyan helyről/országból/ érkeznek/érkezhetnek, a szomszédos országokból, ahol nincs háború és nincsenek üldöztetésnek sem kitéve. Mért nem maradnak ott? Ja, persze ott nem kapnak menekült támogatást, ilyen-olyan egyéb támogatásokat-ellátásokat, iskoláztatást stb. Ezekért jönnek az Unioba! Mert ezeket ott maguknak kéne megszerezni.

De ez már nem menekültség, hanem szociális előnyökért való gazdasági bevándorlás. Orbán Viktorral nehéz egyetérteni, de ebben igaza van.

 6. flashbang52 — 2015-07-12 01:58 

Tisztázzuk a fogalmakat: A menekült az aki átlépte a magyar határt és a magyar hatóságoknál jelentkezve menekült státuszért folyamodott. Ezt a BÁH megvizsgálta és jogosnak találta vagy éppen még az eljárás folyamatban van. ( Ennek is több formája van. Van aki menekült státuszt kap ( ez a legjobb mert 3 év helybenlakás után kérheti a magyar állampolgárságot) van aki csak oltalmazotti státuszt, van aki befogadotti státuszt A magyarországra érkezők 90 % úgy megy innen tovább, hogy semmilyen kapcsolatba nem akar és nem fog lépni a magyar hatóságokkal mert nem akar itt letelepedeni. A maradék 10 %-nak ( éves szinten ez kb 42000 ad be menedék kérelmet de ebből csak 5500 képes a BÁH elbírálni és ennak a 9 % kapott valamilyen menekült státuszt.)

Tépjük a szánkat miközben arányaiban a legkevesebb menekültet fogdjuk be miközben éves szinten 1,5 millió eurót kapunk az EU tól a menekültügy kapacitás fejlesztésére. Ezt 2007 óta megkapjuk és 2007 ben is hozzánkvágtak pár milliárdot a külső határok megerősítésére. (amit mi jól elszórtunk fasságokra. Pedig akkor még a fal is belefért volna ha tudjuk az eU felé bizonyítani, hogy csak az a megoldás, de nem. Helyette i beszántottuk a határőrséget, feltaláltuk a mélységi határellenőrzést, és úton útfélen két hökamerát mutogattunk az EU delegációknak, hogy mi felkészültünk a külső határok védelmére. De menj be bármelik minisztériumba és nézz rá bármelyik dolgozó bármelyik asztali a monitorjára. Lesz rajta egy kis címke. Külső határok alap. ( meg a hardveren is, de még a közterület felügyelők elemlámpáján is ott diszeleg ha el nem hagyta azóta) Na erre ment el a schengeni pénz.( meg még sok más hülyeségre)
Igazából a hazájukat elhagyó ” migránsok” száma emelkedett, de ez megint nem igaz mert a migráció az állandó dolog amióta feltalálták az emberiséget.
Nálunk ez kb annyira csapódik, leh hogy éppen útba esünk Európa felé. Pár éve még rohadt buszkék voltunk rá Hid kelet és nyugat között meg Európa keresztútjain meg egyéb fasságok. Hát a hidon meg a keresztúton mindenki keresztül megy aki arra jár de senki nem akar hídon vagy útkereszteződésben lakni.
Bevándorló az aki letelepedési engedély vagy tartózkodási engedély birtokában Magyarországon életvitelszerűen itt élni ( 3 hónapon túl itt tarrtózkodik).( jelenleg ebből 140 000 van) A Magyarországra érkezett legtöbb bevándorló az határon túli magyar volt.A bevándorlók semmilyen menekült támogatást semmilyen szociális előnyt nem kapnak mert vagy tanulnak vagy dolgoznak. Tehát a bevándorló semmilyen terhet nem ró a magyar gazdaságra éppen ellenkezőleg.

No most mond hogy Vityának igaza van.

 7. untermensch4 — 2015-07-12 08:21 

@flashbang52: ” ( éves szinten ez kb 42000 ad be menedék kérelmet de ebből csak 5500 képes a BÁH elbírálni és ennak a 9 % kapott valamilyen menekült státuszt.)”
Akkor évente 36500 emberrel több akinek soha nem lesz elbírálva a kérelme..?!
Vitya meg olyan népmesei mint a lány aki vitt is ajándékot meg nem is. Normális működés mellett nem jelentene problémát egy ilyen kisebb népvándorlás de V pont tudja hogy mennyire joghézagos és nem normális itt a működés.

 8. flashbang52 — 2015-07-12 09:54 

Ez igy van de ez a 36500 meg se várja meg az elbírálás végét, hanem tovább utazik Nyugat felé. Mert tudják, hogy ha nálunk maradnak akkor se munkára se normális segélyre se normális ellátásra nem számíthatnak. Na a Lajtától Nyugatra, már joggal nyüszöghetnek, hogy az ő szociális és társadalom biztosítási rendszerüket terheli a sok migráns. Mert a bevándorlók miatt nem nyekeregnek ( max néhány neonáci kocsmában ahol magyar a felszolgáló 🙂 ) mert a bevándorló ott is rövid időn belül nettó befizetővé válik, ráadásul olyan munkát végez el amit az adott országban nem akarnak,( piszkos, veszélyes, fárasztó , de szükséges (pincér utcaseprő, bányász, urán fűtőelem pakoló nővér és bébisintér))) vagy nem tudnak( mert a szükségeshez képest kevés az orvos állatorvos, IT szakember,pénzügyi szakember stb)
Ha az elmúlt években a schengeni határokra meg segélyhelyzet fejlesztésére kapott uniós pénzt nem lopták/ sikkasztották volna el( értve ez alatt, hogy nem ott és nem azt fejlesztették ami szükséges lett volna) , akkor igazából a BÁH-nak nem jelenthetne gondot.a beadott kérelmek elbírálása. ( egyrészt mert kevesebb lenne az illegális átlépő, másrészt több gyorsabb lenne az elbírálás. A történelem azonban nem ismeri azt a kifejezést, hogy ” HA” Az egész annyira tipikusan magyar. Nagy pofával bevállalunk mindent ( NATO missziót schengeni határőrzést,visegrádi négyeket stb ) aztán meg sunnyogunk, hogy észre ne vegyék, hogy nem vagyunk képesek megcsinálni. Annyi változott, hogy régen legalább kussban voltunk és bíztunk abban, hogy nem veszik észre, most már agresszív kismalac módjára köpködve rugdosva mi vagyunk felháborodva ha valaki számon meri kérni amire pénzt adott nekünk vagy mi ajánlottuk fel de pénzzel támogatja.

 9. logiszton — 2015-07-12 15:15 

@flashbang52:
6.flashbang52
„A menekült az, aki átlépte a magyar határt és a magyar hatóságoknál jelentkezve menekültstátuszért folyamodott.”

Nem, drága barátom nem ez a menekült. Menekült az, akinek menekülnie kellett, és addig, amíg menekülnie kell/ett/.
Ez nem kinyilvánítás, hanem tények kérdése. Amit egyébként mások is /el/ismernek. A csodaszép szinésznő sem attól szép, hogy ezt kinyilvánítja magáról másoknak, hanem attól, hogy ezt mások állítják róla, mert tényleg az.

Éppen ezért, amit írtál az a tényeket teljesen figyelmen kívül hagyó öncélú adathalmazba bugyolált neoliberális álszenteskedés.Már írtam: ebbe az országba a szomszédos országokból – ahonnan jönnek, ez most Szerbia -senkinek nem KELL átmenekülnie. Tehát tényszerűen itt már senki nem lehet menekült, bármit is nyilatkozik bárkinek. Tehát bevándorló, akár ebben az országban marad, akár továbbmegy.
És mivel csak olyan országba megy tovább, ahol nagyon bőkezű a szociális ellátó rendszer, bizony ő nem más, mint ezen ellátórendszerre rátelepülő „potyautas”. Ez van. Különbe Litvániába menne letelepülni./ És nem akar „beilleszkedni”: sariát akar, meg a nők másodrendűsítését, stb./

A Kanadába „menekült” romákok is menekültnek nyilvánították magukat, de mégiscsak ilyen potyautasok voltak./Na, persze a kanadaiak is rasszisták./ Ők se Uruguayba menekültek.

De, szükségünk van-e ilyen be-, átvándorlókra? Úgytom napi 4.000 Ft-unkba kerül a napi ellátásuk, de szerintem ebben nincs benne a rendőri készültség, a szállító buszok bérleti díja, a bevándorlási hivatal plussz bér- és dologi ktg-e.
36.500 fő négyezer Ft-jával mennyi is az: = 146.000.000,-Ft egy napra! Három napot biztosan itt lesznek: 438 millió Ft. És ez akkor is sok, ha nyugat-európai polgár fizeti, mert neki sem kellene. Mert ezt valakinek meg kell termelni és elvenni tőle. Neked hogy tetszene, ha e „piti” probláma miatt elvennének tőled napi 4 ezret? Ha tetszene, akkor szállj be az üzletbe. Szerintem elfogadják a napi Xszer 4.000 Ft-odat. Azonkívül kellenek nekünk bármire is? Fekete Páko tényleg akkorát lendített a gazdasági-kultúrális-erkölcsi-stb. szintünkön? Nem. És ezért van igaza OV-nak. Amúgy, ha tisztességes lenne a shengeni határ őrizetlenül hagyása miatt /is/ már le kellett volna mondania./Ha még tisztességesebb lenne, már főbe lőtte volna magát./

 10. logiszton — 2015-07-12 15:33 

@logiszton:
„=146.000.000,-Ft egy napra!”
Egy évre! Bocs! De arra is sokkk.

 11. untermensch4 — 2015-07-12 17:40 

@logiszton: JOGILAG az a menekült akit még nem bíráltak el úgy a kérelme beadása után hogy megállapítsák: nem az. Az hogy a szomszédban nincs háború, szintén igaz. De a jogállam nem a folyamatos változásban lévő nyelvhasználat hanem a leírt jogszabályok alapján működik (elvileg), ez legalább a jogszolgáltatást védi némileg (annak rendszerszintű tehetetlensége által) a demagógiától. Egyik volt főnököm aki szintén fekete pl lendített a gazdasági-kulturális-erkölcsi szintünkön. Egyébként a bevándorlók „mérésénél” nekem már az átlagot meghaladó szint/képességek is elegek mert akkora zsenik akik egyszemélyben látványosan „lendítenének” rajtunk, pont nem szorulnak rá hogy egy ilyen országgal kössék össze magukat. A főbelövés-dologban lehet azért valami, mostanság már a rendőröktől is igyekszik a rendszer elvenni az önvédelmi fegyverüket, ennek pedig jól átgondolva az egyetlen logikus oka politikusok félelme lehet…

 12. flashbang52 — 2015-07-12 21:55 

@logiszton:

Nem tudtam, hogy haverok vagyunk de sebaj. Szeretem a titkos hódolóimat.

Ha már itt tartunk, meg tudnád magyarázni azt is, hogyan lehetek neoliberális és álszent egyszerre.

A neoliberalizmus kifejezés az ugye 1970-es években keletkezett többek között Joseph Stiglitz és Milton Friedman nézetei kapcsán. A leghiresebb neoliberálisok Pinochet, Teacher, Reagan ! Velük egy csoportba tartozni nekem nem kellemetlen sőt igazán megtisztelő. Sőt Ámerikában azt mondják, hogy a neoliberalizmust inkább neokonzervativizmusnak kellene nevezni, mert elfogadja, hogy az állam is beavatkozhat sőt nagyobb mértékben támogatja az állami beavatkozás elvét mint az őskonzervatívok.( vö jelenlegi kormány gazdasági és társadalom politikája is inkább neokonzervatív tehát velem megegyező álláspontú ha tényleg neoliberális vagyok)
Az álszent szinonímája pedig ugye a képmutató: Tehát én egy olyan képmutató vagyok aki elviekben elfogadja a mostani az állami beavatkozás szükségességét, menekült ügyi kérdésben? Ez remek.
Valóban mutattam a képet. Olyan képet, hogy két 30 μV amplitúdónál több alfa hullám kellene a feldolgozásához. Nem baj az, ha nem megy mindenkinek.
Bár már írtam, leírom még egyszer 1.5 milliór eurót kapunk a menekültekre évente az EU tól ez sacc/kb pont 146. millió forint. És ezt 1997 óta minden évben akkor is megkaptuk amikor még csak 1500 migráns jött át a határon évente. Plusz a magyar államnak saját magának is kötelezettsége, hogy a költségvetésből ilyen célokra pénzt különítsen el. Előre!!! Ergó az pénz amit te itten reklamálsz az évek óta benne van a költségvetésben, és az a fránya költségvetés olyan, hogy ha menekültügyre van betervezve akkor se lehet belőle vastüdőt vásárolni, ha Kovács Eleonóra cigánykereket hány a Lóvasút sortól a Nagytemplomig.

A kanadába kiutazó romák sem magukat nyilvánították menekültnek hanem kanadai hatóságok mert a magyar viszonyokat megvizsgálták és úgy találták, hogy a magyar roma jogosan érezheti azt, hogy a saját hazájában őtet mindenféle veszélyek fenyegetik. Hogy a kanadai államnak ez a megállapítása helyes vagy helytelen az nem szempont ( hiszen nincs is olyan fórum ahol ezt vitatni lehetn) ők ezt így látták és kész.
Azt, hogy migráns mit talál ki magának, hogy meddig megy el azt se kerítéssel se tarkónlövés kilátásba helyezésével nem tudod megváltoztatni. Ha neki a Kánaán az Luxemburg akkor oda fog menni, ha Szerbia akkor oda, ha Anglia akkor oda.
Mondjuk az Alfahír logika szerint ezért is a zsidók a hibásak mert ők találták ki ezt az egész Kánaán sztorit. 🙂
Nem furcsa egy kicsit, hogy eddig ment a szájtépés, hogy az EU gyarmatosit bennnünket le vele. ( égettük meg kidobáltuk a zászlót ) Most meg mi leszünk az új végvári vitézek akik EU zászlót megakadályozzuk, hogy a szemét gyarmattartó EU-t a még szemetebb migránsok elárasszák.

Na ebből a logikai aspektusból már nem is olyan nehéz eljutni a képmutató liberálisig vagy a judeo bolsevista össze esküvésig, meg a chemtrailt szóró bangladesi lopakodóig. 🙂

 13. flashbang52 — 2015-07-12 21:57 

@flashbang52:

eu zászlót lengetve….

 14. logiszton — 2015-07-17 01:54 

@untermensch4:
11.untermensch4
Én is tudom, hogy jogilag ki minősíthető menekültnek.De ettől egy Szerbiából érkezett ténylegesen nem menekült. A baj az,hogy a törvényt nem igazítják/értelmezik a helyzet szükségéhez, pedig lett volna rá idő/a Magyar Gárdánál vagy a Holokauszt tagadásnál milyen hamar tudtak törvényt alkotni. Majd elolvasom még a törvény szövegét, de eddig úgy látom mindenütt a származási oszágról van szó, ahonnan az illető menekül. Vagyis ha nem származási országából jön, ahol már nem üldözik, akkor már nem lehet menekült az Európai Tanács(ez mi?) 2004/83/EK (2004.ápr.29.) irányelvében foglaltak szerint sem, hiszen ha van olyan része az országának, ahol az üldöztetés nem áll fenn, a menekültstátusz megtagadható.Sőt a bevezető

ÖSSZEFOGLALÓ szerint:
„… biztosítva azt, hogy üldöztetés esetén senkit se küldjenek vissza oda, ahol üldöztetésnek lenne kitéve.”

Eszerint törvényt sem kellene módosítani, csak értelmezni. Vagyis oda már ahol nincs üldöztetésnek kitéve már vissza lehet küldeni az Eu-s irányelv szerint is. Hiszen egy afgán Szerbiában sincs már üldöztetésnek kitéve.

Ez pedig nem demagógia, hanem jogszabály értelmezés.

 15. logiszton — 2015-07-17 02:16 

@flashbang52:
12.flashbang52
Nyugi, nyugi te tényleg álszent és neoliberális vagy, de erről majd később.Néha aludnom is kell, mert nappal meg dolgozom/még akkor is, ha a munkát én osztom be/.

De addig is:
” A Kanadába kiutazó romák(nem cigányok?) sem magukat nyilvánították menekültnek, hanem kanadai hatóságok….”

Na ez egy tipikus álszent félrevezető csúsztatás : bizony a romákok adtak be menekültkérelmeket, menekültnek minősítve magukat(jellemzően ők sem Indiába mentek) amit a kanadaiak szépen be is kajáltak. Aztán rájöttek,hogy ezek a szociális ellátás potyautasai és szépen visszaküldték őket ide. + még megszüntették a vízummentességet, + azóta sem engedik fel őket a repülőgépre. Ezt azért hozzá kellett volna tenned a történetükhöz. És akkor igaz emberként szólsz.

 16. professzorpizka — 2015-07-17 06:27 

@logiszton: Képzeld el a következőt. Békésen sétálsz haza egy Ismerős Arcok vagy Kárpátia koncertről. Üldözőbe vesz egy csapat felhergelt liberális buzi. Álló fasszal, mert ma pont olyanjuk van, hogy a saját logikai hibáiba belesülő, arrogáns, félművelt kis fotelnácikat akarnak seggbe paprikázni. Természetesen a nyílt utcán, hiszen Orosz Mihály Zoltán óta tudjuk, hogy a nemzetközi buzilobbi mindent megtehet. Az első pillanatban eszedbe jut Otto Skorzeny, de aztán, felmérve, hogy a jó öreg Otto kicsit keményebb gyerek volt, mint te, futni kezdesz, az egyre közeledő agresszív, nyíltan liberális szitokszavakat (egyenlőség! szabad piac! adócsökkentés!) kiabáló buzik elől.
Futsz. Befutsz egy plázába, ahol nem tudod mi vár rád, nem tudod, hogy utolértek-e téged a buzik, vagy esetleg itt van még több buzi, vagy elvegyültek és lesbe állva várják, hogy rárontsanak nemzeti kis ánuszrózsádra és téged is liberális buzivá erőszakoljanak.
Meglátsz egy „BRFK Közbizalomépítő és a Lakossággal Kiépítésre Kerülő Jó Kapcsolat Pont” feliratú helyet, ahol a BRFK két legtésztaképűbb közrendőre és egy Brünhilde-szerephez sminkelt, 46-os bicepszű sajtós főhadnagy hölgy álldogál, eléggé el nem ítélhető módon, szolgálatban rágógumit fogyasztva.
Odarohansz. Közlöd, hogy téged a fél budapesti szadesz épp görcsös erekcióval üldöz. A magasabbik tésztaképű kicsit kinéz a folyosóra, majd közli, hogy itt nincsenek buzik. A másik a körmét piszkálja, a nő pedig egy 15 kilós, de rózsaszín kettlebell-lel bicepszezik, alig várva, hogy te lelépj, mert akkor partiba vágatja magát a két őrmikével.
Hogy elindítsanak haza, a körömpiszkálós még jól seggbe is rúg, és utánad is kiabálnak: „Milyen buzik, te kis köcsög?”
Rettegve, összeszorult ánusszal lépsz ki újra a pesti éjszakába…

(Ne írd le, hogy ez hányféle módon tér el attól, amit te itt a nem menekült a menekült témában írtál, mert senkit sem érdekel, azért írtam, hogy röhögjünk rajtad 😀 )

 17. heizer — 2015-07-17 13:51 

@logiszton: Jó lesz az 1 napra is.

Azért az emberséges bánásmódhoz hagy szóljak hozzá: ugye bajárta a videó hogy Merkel vigasztalja a 4 év után kitoloncolandó kislányt.
Őszintén: ennek mi értelme? Itt van 4 éve, ide szokott, valszeg barátai vannak, látja mi minden várna itt rá, és most hazazavarják. Nem lett volna jobb az elején megmondani nekik? Most ez így mennyivel is frankóbb mintha azt mondják rögtön a bejövetelkor, hogy szar a helyzet de nem jöhettek be?

És arról mi az itteni hozzászólók véleménye, hogy vajon ez most átmeneti probléma e és két év múlva minden visszaáll mondjuk a tavalyelőtti szinre, vagy tényleg egy újkori népvándorlás van, és már semmi nem lesz olyan mint azelőtt?

Mert ugyan ez itthon el-elhangzik, de mintha összeurópai szinten senki nem beszélne arról, mi is volna vagy lehetne a hosszútávú megoldás.

 18. panamajack — 2015-07-17 14:21 

@heizer: Bár a menekült kislány könnyei minden normális embert meghatnak (ha jól tudom, magát Merkelt is), de azért azt szögezzük le, hogy a menekültek fogadása nem feltétlenül azt jelenti, hogy örökre ott maradhatnak a fogadó országban, hanem azt, hogy addig nem küldik el őket, amíg veszélyben vannak (ez az úgynevezett oltalmazotti státusz). A menekültügyi vizsgálat idején maradhatnak, de ha a kérelmüket végül elutasítják, menniük kell. Ez a szabály mindenhol, ezt a menedékkérők is tudják. Ezért mondta Merkel is, hogy itt csak a vizsgálat időtartamának lerövidítésében tud segíteni a fogadó ország, az a jelenlegi törvények alapján nem működik, hogy csak azért maradhasson valaki, mert már régen itt van.

A menekültprobléma Európában nem úgy tűnik, hogy átmeneti lenne, fel kell készülni a hosszútávú kezelésére. Ezt kétféleképp lehet megtenni: vagy EU-szinten (pl a kvótajavaslat), ami egyértelműen a jobb megoldás, hiszen így el lehet osztani a terheket az 500 milliós kontinensen, és a gazdag, ám jó fekvésű országok sem kerülnek indokolatlan előnybe a szegényebb, schengen-határon lévő országokkal szemben.

Illetve van az Orbán-féle állaspont, hogy mindenki oldja meg maga a dolgot, úgy ahogy tudja. Nem tudom, ki kell-e fejtenem részletesen, hogy ez Magyarország szempontjából miért az elképzelhető legrosszabb forgatókönyv?

 19. flashbang52 — 2015-07-19 21:18 

Nemtom teccik e még emlékezni, miről írtam pár hete. Hát Szegeden nem volt szerencséje a fiatal párnak.( nem járt arra egyetlen művesés egyén sem 🙁 )

http://www.hir24.hu/belfold/2015/07/19/bevandorlonak-neztek-eltortek-baratnoje-arccsontjat/

 20. untermensch4 — 2015-07-19 22:22 

@flashbang52: Lehet hogy már pedzegettem a témát de erről megint eszembe jutott. Az ilyen „többet erővel mint ésszel” típusú „feketeruhás” (kiöltözöttség megfelelő fokán nekem operett-náci) illetőket kéne összegyűjteni egy helyre meg hasonló tesztoszteron-túltengéses nemtúlokosakat (első kiképzési veszteségek az „a seregben egy szín van: a zöld” megtanulása közben). Most pl végkimerülésig sétálgathatnának a határon (nem biztos hogy kell nekik lőfegyver hiszen bátrak és erősek), szépen kitaposhatnák a divatos bakancsaikkal a nyomsávot és jó esetben annyi hangos tömegverekedést produkálnának kint a természetben hogy a népvándorlás ne akarjon arra vándorolni ha lát róla egy jó bulvárosat a CNN-en. Ha meg áttévednek a szerb határon, legfeljebb lelövik őket.
Úgy egyébként olyan „nem retúrjegyes” bevetésekre lennének jól ahol egyébként az afgánok/ISIS/akárki arra számít hogy a „nyugatiakat” megviselik a veszteségeik, ha eleve olyanokat küldünk akik „győzelem vagy halál”-ra vannak idomítva akkor legalább azt a PR-előnyt ki lehet hozni a mészárlásokból hogy az abroszfejűekben rögződik az információ: a magyarok bárkinél tudnak őrültebbek lenni.
Persze, tudom hogy kevés pszichológusa van a seregnek ilyen emberanyag biztonságos kezeléséhez de van az a hülyeségi szint amikor más megéri sztem úgy elkölteni rájuk ugyanazt a pénzt hogy legalább területileg korlátozottan kártékonykodnak.

 21. bbrrrr — 2015-07-22 09:29 

A dolognak azt a részét nem értem, hogy ha nem a szerző feladata a menekültkérdés megoldása, akkor miért gondolja, hogy az állam feladata minden jöttment eltartása. Az állam feladatai elsősorban az állampolgárai felé irányulnak, és csak másodsorban (például nemzetközi szerződéseken keresztül) vonatkoznak idegenekre.
És miért gondolja a szerző, hogy minden, magát menekültnek valló valóban menekült. Lehet ekézni a kormányt, de a bevándorlás nem a valódi menekültek miatt probléma. A valódi menekült hazatér majd, amikor már lehet. Addig táborban lakik, és örül, hogy kap valamit. A bevándorló megszökik a táborból és illegálisan próbál munkát találni, erősíti a feketegazdaságot vagy bűnözik.

Azt kellene felfogni végre, hogy a bevándorlók ellen NEM gazdasági okból vagyunk, nem pénzkérdés a történet. Egész egyszerűen annyi kisebbségi probléma van az országban és a környező országokban, hogy LÁTJUK, hogy ez GOND. Tanulunk belőle, és nem szeretnénk hagyni egy újabb kisebbséget létrejönni, mert a kisebbségek társadalmi feszültséget okoznak. Minél nagyobb a kulturális különbség annál nagyobbat. A cigányság, vagy a határon túli magyarok oda születtek, ahova, ott nőttek fel az adott környezetben, mégis nehezen megy nekik a „beilleszkedés”. Elvárható, hogy egy 20-30-40 éves felnőtt alkalmazkodni fog ahhoz az országhoz, ahova megérkezik? Elvárható, de nem fog alkalmazkodni. Nem „kulturált, felvilágosult nyugateurópai toleráns” emberek jönnek, hanem olyanok, akiknek a vérükben van a kultúrájuk, és előbb mondanak le az életükről, mint a vallásukról. Azt látják, hogy otthon lehet, hogy választaniuk kell a kettő között, itt viszont nem. Nem azért jönnek, hogy alkalmazkodjanak. Fel sem merül bennük, hogy alkalmazkodniuk kell majd. Hogy itt más törvények vannak, hogy tiszteletben kell tartaniuk azokat az alapelveket, amikre a mi kultúránk épül. Nem is ismerik a kultúránkat, honnan ismernék?

Nem az a kérdés, hogy pár évig, amíg véget ér a háború, elférnek-e itt, van -e miből etetni őket, van-e hol aludniuk (erre ad pénzt az EU). Hanem az, hogy mi lesz utána? Hány százalék szül ide gyereket, és hány százalék fog itt maradni (akár illegálisan). A kulturális ellentét nem fog csökkenni, hacsak mi nem alkalmazkodunk hozzájuk. Én tudom, hogy nem lehet kényszeríteni senkit arra, hogy megváltozzon. Csak azt nem értem, hogy tőlem miért várják el a „befogadók”, hogy megváltozzak.

 22. bbrrrr — 2015-07-22 09:51 

Ja, és még egy: az, hogy humanitárius okokból segítenünk KELL, ezzel egyetértek. Azt, hogy meg kell velük osztanom az országot, és el kell tűrnöm az attrocitásokat (persze, nem csak a menekültek „balhésak”, hanem az itteniek is, lásd a megvert lány esete. De ha nem lenne „menekült probléma”, akkor senki nem verte volna meg a lányt), azt nem.
Nem arról vitatkozunk, hogy kell-e segítség. Véleményem szerint nem old meg semmit, ha néhányszázezer ember idejön. Sőt, csak nagyobb problémákat fog okozni, amiket hosszabb távon nem fogunk tudni kezelni.

Csináljunk menekülttábort Észak-Afrikában, demilitarizált zóna, ahova jöhet bármilyen fegyvertelen ember. Ez megoldaná a menekültkérdést.

 23. bbrrrr — 2015-07-22 10:08 

@flashbang52:
„A bevándorlók semmilyen menekült támogatást semmilyen szociális előnyt nem kapnak mert vagy tanulnak vagy dolgoznak.”
Vagy feketegazdaságban dolgoznak, vagy bűnöznek, ezt is tegyük hozzá. Illegálisan érkező ember legális munkát eleve nem kaphat. Turistaként jöhet egy afgán, de ahhoz, hogy itt éljen/dolgozzon, engedélyt kell kérnie és különféle feltételeknek megfelelni. Ha ezt kikerüli, akkor soha nem lesz bejelentett állása, tehát adót fizetni sem nagyon fog.

Most mondd, hogy erősíti a magyar vagy az EU gazdaságát…

 24. panamajack — 2015-07-22 11:01 

@bbrrrr: Ne hidd azt, hogy az általad említett dolgokkal nem vagyunk tisztában. Alapvető problémája a magyar politikai közbeszédnek, hogy kizárólag végletekben képes gondolkodni. Hidd el, mi sem szeretnénk, ha Európát menekültek százezrei vagy milliói árasztanák el, vagy ha Budapesten kötelezővé tennék a nők fátyolviselését (akár az ISIS, akár a KDNP). Viszont azt legalább ugyanekkora veszélynek tartunk, ha a józan észen és emberi tisztességen felülkerekedik a saját félelmünk és kicsinyességünk. Volt már rá elég példa, hogy Európa a saját, kulturálisan integrálódott kisebbségeivel szemben először tömeghisztériát szított, majd úgy bánt el velük, mint a hutuk a tutszikkal Ruandában. NEM vagyunk születésünk, bőrszínünk vagy vallásunk alapján felsőbbrendűek, csak és kizárólag annak alapján, ahogyan viselkedünk. És az ember (vagy egy nép) jelleme krízishelyzetben mutatkozik meg igazán, hiszen a Paradicsomban könnyű szentnek lenni… Ami pedig az évtizedek Európában élő sok millió muszlim, afrikai és egyéb bevándorlót illeti: okoznak problémákat. De ezzel együtt Nyugat-Európa még mindig a világ legjobbmódú, legbékésebb és legbiztonságosabb helyeinek egyike. Még a terrorizmussal együtt is nagyságrendekkel kisebb az esélye, hogy valaki Európában hal erőszakos halált, mint mondjuk az Egyesült Államokban, ahol a tömegmészárlásokat jellemzően fehér, keresztény, középosztálybeli amerikaiak követik el. Amúgy javaslom, hogy töltsél el egy kis időt Londonban, Párizsban vagy Berlinben. Érezd, milyen a különböző kultúrák együttélése. Rá fogsz jönni, hogy a dolog nagyjából működik, hogy néhány nagy visszhangot kiváltó szélsőségtől eltekintve NINCSEN civilizációk harca Európán belül. Ehhez képest Magyarország kormánya úgy tesz, mintha legalábbis a Római Birodalom végnapjait élnénk, a limesen dörömbölő barbár hordákkal. Erről egyelőre szó sincs, de ha lenne is, még a rómaiak is jobbnak látták a barbárok egy részét betelepíteni és asszimilálni, minthogy fogyatkozó és elpuhult/elöregedő lakossággal próbáljon szembeszállni a népvándorlással.

 26. flashbang52 — 2015-07-22 17:53 

@untermensch4:

Az ilyen ” emberanyag” kezeléséhez, nem pszichológus szükségeltetik hanem régi jógvágású ” jutasi őrmester” 🙂 Mindjárt meg lenne a motiváció is a ( Mars ou creves !!!)
Ahogy utóbb a hírekből kiderült a erős zsebnáci egy börtönőr volt.( csakhogy igaza legyen azoknak a folyosói pletykáknak, hogy a rendőrség és egyéb erőszakszervezetek fiataljai körében egyre nő a Jobbik ( és annak ideológiája) népszerűsége.

 27. flashbang52 — 2015-07-22 18:01 

@bbrrrr:

Úgy látom velem együtt te sem közgazdaság szakon végeztél. Ellentétben veled én tudom, hogy bármilyen munka ( akár fehér akár fekete) erősíti a gazdaságot. Állambácsi csak azért nem szereti a fekete munkát mert neki abból nincs haszna.
Mind az US mind az EU gazdasága igencsak megreccsenne ha hirtelen minden bevándorló fekete munkás eltünne.( szolgáltatóiparról nem is beszélve)
Bónusz plusz a jelenleg rendelkezésre álló információk szerint a bevándorlók elhanyagolható számban követnek el büncselekményeket. ( ha a rendőrségi statisztika hamisított akkor az a jelenlegi kormány tudtával történik, márpedig nem az a jellemző, hogy a kurmány eltitkolná a bevándorlók által elkövetett bűnöket.

 28. logiszton — 2015-07-22 23:43 

@flashbang52:
27.flashbang52
Te tényleg nem a közgazdasági szakon végeztél. A feketemunka feléli a jövedelmét, közcélokra nem ad semmit. De a közcélokra igényt tart: pld.vigye kórházba a mentő-lássák el, ha baleset érte, bár ő erre semmit nem áldozott.
Vagy szerinted hagyja ott a mentő, vagy ha már öreg dögöljön meg a híd alatt azhelyett, hogy valami otthonba helyeznék. Mert ezekre ő is igényt tart, de az ő részét is másokkal termelteti meg. Na, ez a probléma a fekete munkával.

A rendőrségi statisztika több szempontból is törvényesen hamisított illetve félrevezető:
a szabálysértési értékhatár 50 eFt-ra emelésével több százezer bűncselekmény vált nem bűncselekménnyé, annak ellenére, hogy valójában az volt/van/. A felderítetlen esetek nagy számáról miből gondolod, hogy nem bevándorlók követték el? A „kurmány” mindenféle bűncselekmény titkol, ha erre lehetősége van: hiszen már lejárt a két hét, tehát mindennek jobbnak kell lennie.

 29. logiszton — 2015-07-23 00:17 

@panamajack:
24.panamajack
„…még a rómaiak is jobbnak látták a barbárok egy részét betelepíteni és asszimilálni, …”

Hát nem vagy túl erős történelemből. Olvass utána, hogy mi lett ennek a vége.
Addig is az utólsó császárt és vele a birodalmat egy Odoaker nevű „nem asszimilálódott” döntötte meg.

„Ne hidd, hogy az általad említett dolgokkal nem vagyunk tisztában.”

Egy frászt vagytok tisztában!

„…okoznak problémákat.”

Persze, olyanokat, amik eddig nem voltak és nélkülük nem lennének.

„…Nyugat-Európa még mindig a világ ….legbékésebb…helyeinek egyike.”

Végre! Ráhibáztál: nem természetesen, csak még mindig. De meddig, barátocskám? A francos nagy olvasottságoddal még nem jutottál el Lenin elvtárs „…a mennyiség minőségbe csap át…”-jáig?
Nem akarnak beilleszkedni! Ezért vannak külön negyedeik, iskoláik, viseletük stb. Ez nem sokszínűség, hanem NEM BEILLESZKEDÉS! Nem érted?

A „No go” zónákban is sétáltál? Éjjel?

 30. professzorpizka — 2015-07-23 00:33 

@logiszton: a vilag jelentosebb gettoi kozul eddig a brazilok nem voltak meg, a tobbi nagyjabol mind. Metroztam a California allambeli Comptonban, ha wz mond valamit 🙂

 31. logiszton — 2015-07-23 00:45 

A különbség a régi amerikás és a mai „európás” bevándorlók között az, hogy Amerikába azért mentek, hogy hangsúlyozottan kemény munkával egzisztenciát teremtsenek maguknak. Ezzel szemben a mai Európába bevándorló minden hangoztatása ellenére nem a kemény munkát, hanem a bőkezű szociális juttatásokat keresi az Unióba. Ha nem ez lenne az igazság, akkor Litvániába mennének pld. mert az is az Unió ugyebár.
De, hát ott ugye annyit nem adnak, mint Németországban vagy Svédországban. Meg Uruguayban sem, ezért aztán oda se törekszenek. Na, ez a különbség az akkori meg a mostani bevándorlás között./ És persze azokra szüksége volt Amerikának, ezekre meg nincs szüksége Európának./

Vagyis a fenntebb leírtak alapján ez nem átmeneti helyzet. A gyors megoldás egy-két illegális határátlépő lelövése lenne, ami után nem jönne több./Kéretik a neoliberális fújőlást mellőzni./ Hosszabb távon pedig az USÁ-nak és az őt irányító Izraelneknem kellene demokráciát exportálnia mindenhova, ahova nekik tetszik./Legutóbb pld.: Ukrajnába./
Ez a nagyfokú népvándorlás Európába ui. az „arab tavasszal” kezdődött, és Szíria „demokratizálásával ért a jelenlegi szintre. Továbbá nem menekültként kezelni azt, aki itt már ténylegesen nem az. Erre jogi lehetőség is van:
lásd 14.logiszton.

 32. logiszton — 2015-07-23 01:21 

@professzorpizka:
16.professzorpizka
Kicsit gondolkodnom kellett, mert agyfuttatásod éppen annyira hamis, mint gusztustalan. De, milyen a valódi?
Ilyen:
A buzicsapat elől befutva a plázába nem megyek az ottani rendőrökhöz, mert sem ők sem én nem látom/látnám a buzikat, továbbá mivel gyalog vannak nem szállítanának el a Menekültellátó Hivatalba, legfeljebb megmondanák, hogy én a saját költségemen hogyan jutok oda.
Ezért átmegyek az utca túlsó oldalán lévő másik plázába, de ott is csak gyalogrendőrök vannak. Így hozzájuk sem megyek, hanem átmetrózom a város másik felére és feljőve autós rendőröket találok végre, akikkel elszállíttatom magam, a fenntebb említett hivatalba.

Hogy te is értsd:
– Afgán menekült/jó,tudom,hogy ilyen nép nincs/: én
– Buzik: szélsőséges iszlamisták, amerikai demokrátorok, moszad, stb.
– Első plaza: Irán
– Gyalog rendőrök: szegény menekültellátás
– Második pláza: Törökország
– Gyalog rendőrök: szegény menekültellátás
– metró: út az Unióig
– autós rendőrök: navégre, bőséges menekültellátás
– Menekültellátó Hivatal: UNIÓ!!!!!

Így már sokkal jobb és fedi a valóságot. Uff!… Én beszéltem.
És ha ti ilyeneken „röhögtök”, akkor a fejetekben a baj már nem kicsi.

 33. logiszton — 2015-07-23 01:31 

@professzorpizka:
30. professzorpizka
Nem mond semmit, csak azt, hogy a nagy világlátott „professzorságoddal” még a getto és a no go zóna közötti különbséget sem vagy képes felfogni.A gettoba, bár veszélyesen te is élhetsz, a no go zónában csak ŐK.

 34. professzorpizka — 2015-07-23 06:36 

@logiszton: olyan jo nektek, hogy ilyen okosak vagytok 🙂

 35. logiszton — 2015-07-25 12:09 

@professzorpizka:
34. professzorpizka
Ez így van.
És nem dorongolunk le senkit, ha jobb érvei vannak. Üdv.

 36. tudi — 2015-07-28 18:48 

Hogy én is mondjam a magamét, én ebben a témában igyekszem magamat mérsékeltnek mondani, olyannak, aki nem lát minden menekültben terroristát és nem gondolja úgy, hogy minden menekült aranyos kedves plüssmackó. Ők is emberek, vannak köztük rendes tisztességes emberek éppúgy, mint égetni való gazemberek és minden a szürke ötven árnyalatában. Ami még állami feladat, az pont az lenne, hogy az NBH-n vagy most min is keresztül kiszűrjék azokat, akik veszélyt jelenthetnek. Valamint, ha a lakosság részéről panasz érkezik a menekültekre, akkor ugye logikusan oda küldünk rendőröket, megfelelően felkészítve, hogy rend legyen, valamint elmagyarázzuk a menekülteknek, hogy itt mit szabad és mit nem. Ami fontos nekik is, hogy a lakosság szolidáris legyen velük és ne szemetelő ingyenélőket lásson bennük. Ami még feladat lenne, az nem a plakátolás meg gyűlölet szítása, hanem rendes kommunikáció, hogy mi miért van pl.: közösségi oldalon ma két ismerősöm is megosztotta azt a képet, amin két tálca étel volt látható, az egyik egy menekült étel, a másik egy kórházi koszt volt. Először persze bennem is felmerült, hogy mocskosszemétmenekültek, aztán rájöttem, hogy nem az ő hibájuk, hogy kormányunknak a focistadionok, meg a lopás fontosabb, mint a magyar egészségügy, amire többet kellene költeni. És itt jön a kommunikáció, hogy előáll valaki és elmondja, hogy igen ez ennyibe kerül, de ennek jó része EUs pénz, meg ez el van különítve a költségvetésben.

 37. untermensch4 — 2015-07-28 21:43 

@flashbang52: Sok „emberanyagot” jelenleg úgy pazarolunk el mintha hagynánk megszáradni a kenyeret és utána sem dobnánk ki (hisz mégiscak étel) hanem csodálkoznánk hogy sok az egér meg a csótány. A vonatkozó tanmesém egy kiképző őrmestertől származik: ő „balhés” környéken nőtt fel és szerencsésnek érzi magát hogy katona lett. Legtöbb korosztályos ismerőse bűnöző lett és sajnálja ezt mert tudja hogy azoknak az embereknek a nagyobb részéből jó és értékes katona is válhatott volna. Ahogyan belőle is lehetett volna bűnöző. A pszichológust azért erőltetem mert a kiképzésen felül előnyös némi „ideológiai agymosás” ha az a honvédség mint hadsereg céljaira használható. Adott esetben a valamennyire labilis egyszeri „emberanyag” „legjobb” katonai felhasználási módja lehet hogy a hadműveleti területen arccal az ellenség irányába, arcában orvosa,gyógyszerésze,edzője által megkomponált dopping-koktéllal megy hősi halál halni ami azért jó mert 1) otthon nem okoz bűnügyi költséget 2) a mészárlás után a pszichológiai hatások kihasználhatóak (COIN-t nem lehet kizárólag katonai eszközökkel nyerni).
A kapcsolódó tanmesét egy korai magyar eu-dolgozó mesélte, a német kocsmaszerűségben különféle „idegenek” sörözgettek együtt, mindenki mesélte hogy hol volt hol nem mielőtt oda került. Amikor úgy tűnt hogy a mexikói srác kezd kidőlni túl kevés alkoholtól és rákérdeztek, kiderült hogy a mellette ülőtől lett indokolatlanul stresszes. Olyan vidékről származott ahol Miksa császárkodása idején valamit alkotott a francia idegenlégió és ez kulturálisan rögzült trauma. Persze nem azt akarom hogy mindenhol felfegyverzett őrültekkel ijesztgessen a honvédség de adott esetben lenne haszna. Minimum az hogy a honvédségnek lenne egy „legultrább” részlege hogy a szél-ideológiások elkülönítve átnevelhetődjenek rambóvá. Sztem te nálam többet tanultál ilyesmit, ha piréziában az abroszfejűek külföldi túszokat akarnak, olyat hajlamosabbak választani akinek az országa azt mondogatja: „Senkit nem hagyunk hátra” vagy olyat akié azt: „Ha meg akarsz halni ne velünk ölesd meg magad, az a legfájdalmasabb”?

 38. flashbang52 — 2015-07-28 23:26 

@untermensch4:

Hát ez valahogy így. Akár jobb akár bal szélsőségesek ,mindíg a fegyveres szerveket találják meg elsőként. Aztán amikor rájönnek, hogy itt sem lehet könnyűszerrel, nácit buzit libsit verni, lőni, kínozni, stb.mert szabályok vannak illetve a rend fegyelem az csak látszólagos akkor gyorsan továbbállnak.
Pedig tényleg pazarlás, mert ők legalábbis az elején valóban motiváltak ( ellentétben a munkanélküliség elől menekülővel)
„Jó példa” pedig van elég Arkan Tigrisei , Dragan kapitány knindzsak egysége,vagy a Donbass milicia meg a Dnyepr kommandók akik igencsak megkönnyítették sok helyen a reguláris haderő dolgát. De mondhatnám a Black water, vagy az Academi embereit is. Köztük is jó sok volt a szélsőséges ideológiát valló. Fanatizmusukkal sokkal többre vitték mint az óvatoskodó hivatásosok. A sajátjaikat bátorították a legendájukk a z ellenfélre meg a szívbajt hozták már a hírükkel is.A vége persze mindegyiknek ugyan az. Elvész a kontroll elszabadulnak a pszichopaták és a végén már mindenki csak a disznóságaikra emlékszik.Ennek oka pedig éppen az a hülyeség, hogy az elején túl jók ezért nem engedjük őket gyorsan meghalni, hanem tartogatjuk, jó lesz az még valamire. Pedig az kellene használni és eldobni és hírnévől élni. De ezt hogyan tudná felvállalni egy békeidőben nevelkedett parancsnoki kar akikbe azt súlykolják éveken át, hogy maximum 0 áldozattal szabad befejeznie a karrierjét.
Most már megköpködik Zsukovot aki azt mondta – amikor meglátta az angolok büszekségét az aknaszedő harckocsit- Micsoda felesleges pénzköltés, erre a célra sokkal jobbak fanatikus komszomolisták. 🙂 ( Később persze azt mondta,hogy ez dícséret volt 🙂 )

 39. flashbang52 — 2015-07-29 01:12 

@logiszton:

Téged sem az eszed miatt szeretnek a Lendvay utcában vagy a Villányi úton. Ugye ?
Szerinted mi fordul elő gyakrabban hogy Alija Izetbegovic albán bevándorló és barátai learatja/ leszüreteli/ felfalazza fél Somogy Győr és Vas megyét (feketén)vagy bemegy a kórházba egy komplett szív koszorúér műtétre vagy egy végbéltükrözésre?
Jut eszembe éppen ti okoskodtátok eggyel feljebb, hogy a kórházi ellátás csak 500 forint/ nap a menekült ellátása meg 5000. Tehát jobban járnánk ha kórházba vinnénk őket menekült tábor helyett. Kevésbé terhelné a költségvetést. Ugyi 🙂
Bezony jobban járnánk. Mert ha mind a 35 000 menekült eltöltene egy hetet a kórházban akkor sem ütne akkora rést a költségvetésen mint egy nonproduktiv stadion felépítése vagy az állami pénzekkel játszott piramisjáték károsultjainak kifizetése, vagy rezsicsökkentésnek nevezett parasztvakítás és még sorolhatnám a többit .

Szóval a kurmány meg hamisítja a rendőrségi statisztikát egyik oldalról a másikról meg riogatja a jónépet, hogy mindenféle gazságot követnek el a bevándorlók. Akkor most melyik az igaz? Vagy mindkettő. Az is lehet, de azt skizofréniának ( bipolaritásnak ) hívják.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.