Átváltozás

(F. K. zsidó-buzi-liberális-bölcsész nyomán)

Amikor egy reggel Samsa József, magyar állampolgár, keresztény, családapa, fradidrukker és trafiktulajdonos nyugtalan álmából felébredt, szörnyű féreggé változva találta magát ágyában. Páncélszerűen kemény hátán feküdt, és ha kissé fölemelte a fejét, meglátta domború, barna, ív alakú, kemény szelvényekkel ízelt hasát, amelyen alig maradt már meg végleg lecsúszni készülő paplana. Számtalan, testének egyéb méreteihez képest siralmasan vékony lába tehetetlenül kapálódzott szeme előtt.

« Mi történt velem? » – gondolta. Megártott volna a tegnap esti mangalicaszufflé? Vagy a sógor házipálinkája volt erősebb a szokásosnál, és ez csak a másnaposság egyik kellemetlen tünete? Lehet, hogy ez csak amolyan rémálom, ahol az ember azt hiszi, hogy már ébren van, pedig nem is? Igen, az lehet az, látott már ilyesmit filmekben is. Egy ideig próbált még feljebb ébredni, de aztán rá kellett jönnie, ez mégis csak a valóság. Megpróbált segítségért kiáltani, de a szája is eltűnt, helyette valami undorító szívóka türemkedett ki az arcából. Rémült és dühös volt.

Most mi legyen? Samsa József vonagoltatni kezdte féregtestét az ágyon, míg egyszer csak le nem pottyant róla. Szerencsére a hasára esett, így némi próbálkozás után sikeresen felegyenesedett apró ízelt lábain. Ekkor belenézett a tükörbe, és hátrahőkölt. Egy jó másfélméteres, leginkább óriás pincebogárra hasonlító szürkésbarna förmedvény nézett vele szembe. Samsa József megpróbált ellenállni a gyomrából feltörő pániknak, de szájszervéből így is lecsöpögött némi zöldes trutyi a kínai perzsaszőnyegre, ami azonnal füstölni kezdett. “Húbazdmeg, ennek a fele se tréfa!” – gondolta. Segítséget kell kérni! Mégpedig gyorsan, mielőtt még állandósulna ez az… állapot. Na jó, de kit hívjon? Mentőket, rendőrséget? Mire a mentők kiérnek, már talán be is bábozódik, a rendőrök meg eleve nem jönnek ha nem folyik vér, abban meg egyáltalán nem volt biztos, hogy őbenne most épp mi csordogál… Hijjnye a rohadtbuziniggerbevándorlók! Biztosan erről is ők tehetnek, behurcoltak valami vírust, aztán ő szívta meg, egy Normális Magyar Ember! Pedig tényleg mindent megtett, hogy elkerülje az ilyesmit. A gyerekét szigorú atyai pofonokkal tanácsolta el attól, hogy a szomszéd utcában lakó büdös cigánypurdékkal barátkozzon. A legutóbbi buziparádé után leköpött egy szivárványszínű pólóban babakocsit tologató kis lotyót. Az utcán is mindig átmegy a másik oldalra, ha valami sötétbőrű jön vele szembe. Egyszer még valami petíciót is aláírt, hogy a nyomi fogyatékos kölyköket ne hozzák ugyanarra a játszótérre, ahol a normálisok gyerekei vannak. És most tessék! Mit fognak ehhez szólni a kollégák, a család, a haverok?

Ezen a ponton Samsa József kissé megszeppent. Tényleg, mit fognak szólni? Mert hát ezzel a kinézettel igencsak messze került a Normális Magyar Ember eszményképétől… Na jó, gondolta, de hát ez csak egy külső dolog, belül ő továbbra is az maradt, aki volt: egy tisztességes (na jó, nagyjából tisztességes, azért hülyének sem kell lenni…), keresztény erkölcsű (tényleg, templomba is el kéne már egyszer menni…), szerető (jólvanna, a férfiember szerető nélkül mit sem ér…), és legfőképpen MAGYAR családapa. Fehérember!!! Na jó, perpill éppen szürkésbarna rovarszerűség, de hát nem a külső a lényeg, ugye! Ugye??? Hát azért élünk demokráciában meg jogállamban, hogy az embert ne vegzálják azért, ha kicsit más a megjelenése, mint a többségnek, nem? Hát nem bűn az! Rajta segítsenek a buzilibsi jogvédők meg a Helsinki bizottság, ne a büdöscigányokon meg a retkesbevándorlókon! A kurva anyjukat az ilyen idegenszívű magyarellenes zsidóbérenc csőcseléknek! Na! Most akkor ő szépen lemegy az utcára, és segítséget kér. Ahogy az neki, mint Normális Magyar Embernek jár!

Sajnos, mire kiért a folyosóra, Samsa József haragja, s vele együtt bátorsága elpárolgott. Életében nem rettegett még ennyire. Félt a szégyentől, a megaláztatástól, attól hogy az emberek megijednek tőle, utálkoznak rajta, esetleg tettleg is bántalmazzák, valami miatt, amiről igazán nem ő tehet. Hogy undorodni fognak tőle, mint valami fartúró buzeránstól. Borzasztóan érezte magát, és már majdnem visszafordult, amikor egyszer csak ráköszöntek. “Jó reggelt szomszéd, hallotta a híreket?” – kérdezte tőle K-né, aki szokása szerint a gangon ácsorgott a korlátnak támaszkodva. Illetve egy barnásvörös óriáscsótány állt a korlátnál, de valahogy Samsa József rögtön tudta, hogy K-né az. Talán abból, ahogy a bajúszával integetett. “Öööö nem, nem néztem ma még TV-t” – felelte – “Mi történt?” “Hát képzelje el, állítólag az éjjel Magyarország teljes lakossága ízeltlábúvá változott! Senki sem tudja miért, senki sem tudja mitől. De csak Magyarországon. A határokat lezárták, azt mondják, meg akartják állítani a kór terjedését. De a Miniszterelnök Úr szerint nincs semi baj, ez csak a Nemzeti Összefogás hatalmas erejét mutatja! Az Echo TV-ben meg azt mondták, hogy ez titkos szíriuszi gének ma-ni-feszt-ációja, és azért van, hogy megvédjen minket a globális karvalytőke támadásaitól. Érdekes, nem?” “Érdekes bizony!” – felelte hatalmas megkönnyebbüléssel Samsa József – “Mindig is tudtam én, hogy a Magyar faj genetikai felsőbbrendűsége egyszer mindenki számára látható lesz!” Kihúzta magát, és miután ízelt lábain lekúszott a lépcsőn, büszkén lépett ki a Hieronymus Bosch legelborultabb festményeit idéző pesti utcára. Otthon volt!

138 hozzászólás

 1. professzorpizka — 2015-07-20 07:37 

Válasz arra, hogy miért nincs ennek a blognak tízezres olvasótábora: Olyan emberek írják, akik tudják, hogy ki az a Franz Kafka és Hieronymus Bosch, olyan embereknek, akik tudják, hogy ki az a Franz Kafka és Hieronymus Bosch. 🙂

 2. grofzero — 2015-07-20 08:12 

Már hogyne tudnám kérem! Az első a Kaffka Margit férje, a második meg híres mosógépgyártó!

 3. Rumcájsz von Jicsin — 2015-07-20 08:44 

@grofzero:
Tud az hűtőszekrényt is gyártani!

 4. Tromb74 — 2015-07-20 09:34 

Majdnem jó

…ekkor belenézett a tükörbe, azt gondolta magában, hogy így 40 évesen ez a kis pocak nem nagy tragédia (100 alatt a férfi…), az ívelt hát meg teljesen érthető, hiszen keményen húzza az igát nap mint nap. A fényviszonyok nem éppen ideálisak, ezért a szürkés árnyalat. Szerény ember, így csak egy diszkrét mosolyt engedett meg magának, majd fogat mosott pálinkával…

 5. Tromb74 — 2015-07-20 09:44 

Ja, és a kulcs mondat: Lassan több joguk van bármihez, mint nekünk!!!

…de hát mint tudjuk, mindannyian Kafka köpönyege alatt Gogolunk.

 6. hadrian77 — 2015-07-20 14:08 

Kicsi Örkény is van benne, kicsi Moldova is, de azért jó. 🙂

 7. komojtalan — 2015-07-20 14:48 

@professzorpizka: Ne túlozzunk, a Hieronymus Bosch -t meg kellett néznem, az életben nem hallottam róla.

 8. flashbang52 — 2015-07-20 18:13 

Emmán milyen eccerű! Franz és Kafka testvérek voltak. Róluk nevezték el a Franzstadnak az egyik budapesti kerületet a Ződ sasok otthonát Fradikaaaaaa!!!! Itten van a honlapjuk is Jómagyarembereknek jómagyar focistákat http://www.fradi.hu/hu/labdarugas/nb-i/jatekosok/r/28
( Mocskos kétlábú bevándorlók fúj)
Kafkáról meg Vlagyikafkáz oszét fővárost amit az arra járó csekista Petőfikutatók átneveztek Szergo Ordzsonikidze után Ordzsonokidzére de szerencsére 1990 ben visszanevezték Puskin, Lermontov, Gribojedov, Csehov, Osztrovszkij és Lev Tolsztojegyüttes emlékére. Egyébként itt állították meg a Sztavka emberei az utolsó német támadást ahogy mink is megállítsuk az emberszabású menekültek áradatját. Fradikaaaa !!!!!

Hieroglifás Bosch pediglen egyiptomi gyújtógyertya gyártó és forgalmazó cég aminek Miskolcon és Hatvanban van egy nagy bótja ahol még 8 és feles villáskulcs is kapható meg akkumulátoros pajszerlazító és falalfel meg kebab is. ( Piros Mercibe és sárga Ladába is jó Bosch gyertya)

A hármójuk közötti kapcsolat az onnan ered, hogy a Franzstadti igazmagyarosizeltlábúak előszeretettel vásárolják a jászok (az oszétok rokonai) által Jászberényben gyártott Bosch hűtőszekrényt, hogy hideg sörrel alapozhassanak a Fradikaaaaa!!!!! következő meccsére Grupama ( emá- meg milyen magyar név ehe… stadionba!! Gera Zoli a király….!!!!!!!

Zöld Csótány Sport klubra történő elnevezésünket a Miniszterelnöki hivatal foglalkozás és sportelnevezési államtitkárság illetékes kormánybiztosa már jóvá is hagyta. Ennek örömére „Szeretem a kerítést” címmel nagyszabású focigálát szervezünk ahol minimum a hat láb kötelező per játékos. Ne hagyjuk hogy a chemtrail mellékhatásaként nyolclábú libsi zsidó pókok nyerjenek akiket a Fekete özveggyel keresztezett a jó édesapjuk !!! Banánevők menjenek haza !!!! Ha Magyarországra jösz nem veheted el a stadionjainkat!!!! A rendezvényt támogatja Bábolna Bio Protect és Stop termékcsaládja 🙂

 9. pandacsoki — 2015-07-21 00:04 

Ha már irodalom… korábban felmerült itt egy kérdés, hogy mér’ olyan jó az „Iskola a határon”, objektíve (pontosabban miért jobb, mint a Nobel díjasok legtöbbje)
Azóta ezen gondolkoztam (nem dicsekvés…), és arra jutottam, hogy azért, mert elég sok ember érzi úgy (a környezetemben is van pár ilyen), hogy közvetlenül róla szól. Persze, valamennyire minden könyv (köztük a Sorstalanság is) ilyen. De van mégis pár, ami még sokkal ilyenebb. Nem sok van. A Faust is ilyen (főleg egy németnek). Természetesen a Biblia is ilyen (főleg egy kereszténynek). Esetleg Petri versei is (hogy liberálist is mondjak :-))

 10. noirp — 2015-07-21 09:48 

Szabadjon megjegyeznem, hogy aztakurvaezigen!

Tökéletes és durva összefoglaló az elmúlt másfél hónapunkról.

 11. holgerhartland — 2015-07-21 18:11 

Kár volt a végére tett poént előre összerondítani a magyarellenes ballibbant fröcsögéssel. Ilyen az, amikor a képesség megvan, csak rossz emberben.

 12. panamajack — 2015-07-21 21:52 

@holgerhartland: Először is, ez nem poénos írás. Másodszor: szóval szerinted a rossz ember az, akit felháborít embertársaink szóbeli és tettleges megfosztása emberi méltóságuktól, az egymás iránti alapvető tisztelet és tolerancia lábbal tiprása, a legsötétebb bunkóság diadalmenete. Gondolom Radnóti a te értelmezésedben egy magyarellenes ballibbant fröcsögő volt (oly korban éltem én…).

 13. panamajack — 2015-07-21 22:08 

Egyébként bevallom, a poszt egyfajta önterápiás célzattal született. Az utóbbi hetek, napok eseményei annyira kiborítottak, hogy valahogy ki kellett adnom magamból. Kafka stílusa pont megfelelőnek tünt a hangulatom kifejezésére. Ja és nem gyűlölöm Magyarországot, hanem siratom.

 14. bertrand — 2015-07-22 02:20 

@panamajack: tudom, hogy ezt ciki leírni, de most már komolyan gondolkodom, hogy a doktori képzés után nem jövök haza. Ha szimplán csak arról lenne szó, hogy nehezek a körülmények, akkor csak-csak hazajönnék, azt viszont nem akarom belülről nézni, ahogy a nemzeti-kádárista polgártársak eszetlensége miatt szép lassan szétrohad az ország. A 2018-as választásokat tekintem utolsó határidőnek, ha akkor nem sikerül viszonylag értelmes és erkölcsös emberek kezére játszani az országot, akkor én feladom. Lelkiismeret-furdalásomat azzal próbálom enyhíteni, hogy úgyis annak az EU-nak maradok adófizetője, aminek eddigi jólétemet köszönhetem.

 15. holgerhartland — 2015-07-22 03:23 

@panamajack: Pedig jó a poén a végén, de nem bánom, nevezhetjük csavarnak is, vagy akárminek. Előtte viszont kb. a Heti Hetes színvonalán sorakoznak az idióta balliberális toposzok a mangalicazabáló, alkesz, képmutató, aljas, fasiszta magyarokról. Próbáld ki az ilyen rosszindulatú sztereotípiákat zsidókkal, cigányokkal vagy épp menekültekkel – hogy tetszik? Ha nem, akkor miért jó ugyanez velünk, magyarokkal? Radnóti mögé meg ne bújj, először is neki egy kicsit más kor és élet jutott, másodszor talán a színvonal sem ugyanaz, harmadszor pedig most erről a szellemesen befejezett szemétről beszélünk itt fent, és nem Radnótiról.

 16. holgerhartland — 2015-07-22 03:32 

@bertrand: Komolyan mondom, ne gyere. Ahogyan Dobó István mondta az Egri csillagokban, „inkább kevés oroszlán, mint sok nyúl”. Az ilyenek miatt tudom teljes mértékben támogatni a balliberálisok által „röghöz kötésnek” hazudott humántőke-védelmi rendszabályt. 🙂 A nyomorgatott magyar felsőoktatás úgysem fog megállni csak a hazai lábán, a magyar fiatalokat oktatva, hanem kénytelen lesz a hiányzó összeget a fizetős külföldiek oktatásával előteremteni – egy-két orvoskar meg néhány másik talán felkerül majd a legnépszerűbb norvég képzőhelyek listájára. (Végül is, ár-érték arányban mindenképpen jó! :))

Nb. Magyarországon csináltam doktorit (még ha neked ez annyit is ér :)), és egyelőre itt is maradtam. El lehet menni, csak nem biztos, hogy érdemes belőle műsort csinálni.

 17. professzorpizka — 2015-07-22 07:33 

Ez a balliberális mindig olyan érdekes, amikor futballrajongó doktorandusz (ne vedd személyeskedésnek, ez egy típusa annak, a szakterületéhez minden bizonnyal értő, ám a világ egyéb dolgaira vak, és a magyar szalámi világhírűségében szilárdan hívő embernek, aki te is vagy) írja itt a blogban.
Ugyan semmi köze a témához, de mindig érdemes azt tudatosítani, hogy panamajack is, meg én is klasszik jobboldali gondolkodású, konzervatív alakok vagyunk, akik Amerikában a republikánusokra, Angliában a torykra vagy a liberálisokra (de semmiképp sem a taxraiser labour-re) Németországban a CDU-ra vagy valamelyik értelmiségi kispártra szavaznánk. A blogon előadott dolgaink nagy része harc az államot, mint állítólagos bölcs entitást a szabadon gondolkodó és dolgozó, felelős polgára felé helyező, atyáskodó politika ellen. Az emberi méltóságban, józanságban és az ember alapvető jóságában hívő szabadelvű konzervatív politikai és gazdasági írásokat lehet itt olvasni.
A balliberális kifejezés a blog kommentjeiben kétfajta embertől szokott jönni. Az egyik, aki nem érti az írást, amit épp olvasott (téged, kedves Holger nem sorollak ide, felteszem doktorátusod felruház mindazon képességekkel, amelyek egy ilyen szöveg, és annak többes jelentései felfogásához kellenek) a másik, meg aki érti ugyan, de nem tetszik neki. Ilyenkor szokott jönni a személyes támadás, a balliberálisozás, amely ugye két dolgot jelent: az egyik, hogy a szerző zsidó (ez panama esetében így van, de mit kezdjünk velem, aki teljesen pedigrés, református fajmagyar vagyok, nemesi és vitézi rendű felmenőkkel?) a másik pedig, hogy – dacára annak, hogy mindkét szerző egyébként szolid polgári jólétben él a munkájából, ezt a kommentet például épp egy giccses tengeröbölre néző erkélyen írom – bérencek volnánk, akik valakik (tudjukkik) megbízásából valamilyen nemzetromboló munkában vesznek részt.
Pedig itt rossz szándék nincs, és tévedhetetlenek sem vagyunk. Két, sajnálatos módon hiperintelligens és a magyar átlagot kb ötszázszorosan meghaladó olvasottságú szerző (ha noirpovát, sajnálatosan ritka megnyilvánulásai ellenére is ideszámítjuk, akkor három) írja ide azt, amit lát, és érteni vél.
Sajnos, azzal, még mi se tudunk mit kezdeni, bármilyen kurva okosak is vagyunk, hogy a magyar szalámi nem világhírű. De körbejártuk a világot, ettünk mindenféle szalámit, és rájöttünk, hogy vannak mindenütt jó szalámik, amelyek jobbak, mint a magyar. Mégsajnosabb az, hogy magyar szalámi is lehetne minden további nélkül világszínvonalú, amennyiben nem a világhírűségének a hirdetésével, hanem azzal lennének elfoglalva, hogy rendesen megcsinálják.
Onnantól kezdve, hogy erre rájövünk, és ezt elfogadjuk, bölcs politikusaink hirtelen kisszerű, gonosz törpékké válnak. Magyarországot pedig az ember hirtelen jobbítani akarja, és magára zúdítja mindazok haragját, akik szerint itt minden jó, a magyar szalámi világhírű, és mindenki, aki másképp gondolja, menjen a picsába.
Ilyen az élet. De nyugtasson meg a tudat, hogy nekünk nagyon tetszik a kitinpácélod, mert mint nemzetközi zsidók és zsidóbérencek, mi mind kényszeresen toleránsak vagyunk.

 18. panamajack — 2015-07-22 10:24 

@holgerhartland: Doktori ide vagy oda, nekem úgy tűnik, hogy semmit nem értettél meg az írás lényegéből. Mert hát mire gondolt a szerző (a szexen kívül)?

Ad 1. A mangalicazabáló alkesz fasiszta magyar nem balliberális, hanem népnemzeti jobbos toposz. Mert hát ki az, aki hungarikummá nyilvánítja (kvázi szakralizálja) a debreceni kolbászt, kanonizálja a legsilányabb kriptonáci giccsirodalmat és szabadságharcot vív a zugpálinkafőzés jogáért? Ki rittyent tschikosch-gulasch-tschodazongora tematikájú gyagyipavilont a fenntartható fejlődésről szóló világkiállításra? Hát nem a Heti Hetes stábja. Őszintén szólva én magyarságomban mélységesen sértve érzem magamat attól, hogy országom vezetői Samsa Józsefet nevezték ki nemzeti ideálnak.

Ad 2. Nem bújok Radnóti mögé, hanem érzékeltetni kívánom, hogy az ő kora és élete annyiban nem különbözött a mostanitól, mint azt te állítod. Például egy szíriai keresztény, aki az ISIS elől menekül, valószínűleg mélységeiben is értené az „eröltetett menet”-et. De szerintem az a lány, akit fajgyalázásért (igen, a kifejezést – nem ironikusan – használta néhány hazafias kommentelő az utóbbi napokban) félholtra vertek sem látna olyan alapvető különbséget a 30-as évek és a jelenkor között.

Ad 3. Nem értem, hogy tetszhet a befejezés, ha a többit szemétnek tartod. Mint Kafka eredeti (nyilván nagyságrendekkel jobb) műve, ez is egy allegória akart lenni. Magyarország nem valami külső beavatkozás nyomán válik féregtanyává, hanem szép lassan, kitartó munkával saját magát teszi azzá. Leginkább úgy, hogy elhiszi velejéig korrupt és gonosz vezetőinek, hogy a tisztesség és a jóság luxus, sőt káros luxus. Azok az ocsmány gondolatok, amiket szegény Samsa úr szájába adtam, naponta szó szerint elhangzanak magukat nagyon kurvára magyarnak tartó emberek szájából. A szelvényezett test csak külső megjelenése annak, amivé belül válunk.

Ad 4. Ahogyan tanult kollégám is kifejtette, mi igenis hiszünk az ezeréves magyarságban. Hisszük, hogy sokkal több van benne annál, mint amit mostanában mutat. Hisszük, hogy nem kell sértetten büszkének lennünk arra, ami silány, mert tudunk mi ennél sokkal jobbat is. Hogy fölösleges Mari néni bal bütykét és a pesti gangosházak folyosóján terjengő állott kelkáposztaszagot hungarikummá nyilvánítva aranyborjúként imádni, amikor tudnánk éppenséggel marsjárót is tervezni. Nem lenézzük a magyarokat, hanem éppen hogy fel akarjuk rúgdosni a pocsolyából, ahol azzal a hamis képzettel fekszik, hogy neki valóban ott a helye…

 19. holgerhartland — 2015-07-22 12:43 

@professzorpizka: Bármilyen meglepő, amikor azt írom, hogy „balliberális”, akkor azt úgy értem, hogy „a balliberális ideológiai, kulturális, politikai és társadalmi szekértáborhoz tartozó emberekre jellemző nézeteket hangoztató ill. attitűdöket kifejező személy vagy írás”. Attól, hogy konzervatívnak nevezitek magatokat (:DDD) és külföldön állításotok szerint úgy is szavaznátok, idehaza még simán lehettek ballibek, illetve az írásaitok lehetnek ballibek. Ajánlom figyelmetekbe az általatok más kontextusban olyannyira kedvelt „Ha úgy hápog, mint egy kacsa…” kezdetű mondást.

Már nem lep meg, hogy a hiperintelligenciátokból és az ötszázszoros olvasottságotokból csak a sértett és jelen esetben teljesen indokolatlan anti-antiszemitizmus póza és hozzá – szakad a kitinpáncélom a röhögéstől! 😀 – a nem is olyan burkolt lerovarozásra futja. Szalámi-hasonlattal: míg a magyar jobboldal silány alapanyagból gyárt hitvány, ehetőnek alig nevezhető szalámit, addig ti kiváló alapanyagból gyártotok élelmiszeripari hulladékot.

Változtassatok magatokon is, ez nemcsak az ország érdeke, hanem a tiétek is.

 20. holgerhartland — 2015-07-22 13:01 

@panamajack: A művet megírtad, itt van, onnantól kezdve magáért beszél, te pedig csak ugyanolyan olvasója vagy, mint én. Egy szerző ne magyarázza utólag az alkotását.

Ad 1. Attól, hogy az írásban a magyar nemzeti autosztereotípiákból átvett elemek szerepelnek, az még lehet a magyarokra nézve sértő, lealacsonyító, dehonesztáló. (Mit lehet – az.)

Ad 2. Nemcsak a te életed különbözik Radnótiétól, de még az elüldözött szíriai keresztényé, sőt, a felháborító bűncselekmény áldozatává lett szegedi lányé is. (Akinek az esete kapcsán most nagyon hasonló morális pánik játszódik le a ballib oldalon, mint ami a Szögi- vagy a Cozma-gyilkosságok után a jobbon.)

Ad 3. A befejezésben az ötlet az, ami tetszik. Az előtte sorakozó buta és bocs, de tényleg Heti Hetes-színvonalú sztereotípiák és az általuk megteremtett kontextus már nem. Vagy nincs olyan, hogy a kép el van cseszve ugyan, de pár ecsetvonás azért még jó?

Ad 4. Ez a rész a legjobb: akinek nem tetszenek a magyargyalázó sztereotípiák, az nyilván a „magyar ugart” akarja fenyvesekkel, sziklákkal és vízesésekkel tarkított, szemet gyönyörködtető alpesi tájnak hazudni. És ez a kommunikációs pozicionálás, hogy mi csak fel akarjuk emelni a magyar népet! „Felkelni, büdös csótányok, szedjétek a szaros ízelt lábaitokat, hé, ne csípjetek, hát nem látjátok, hogy mi csak jót akarunk nektek???”

 21. panamajack — 2015-07-22 13:05 

@holgerhartland: Ja, hogy nem beszélgetni akarsz, hanem bunkóskodni? Oké, tudomásul vettük. Kellemes további dagonyázást.

 22. holgerhartland — 2015-07-22 17:25 

@panamajack: Hahaha! Onnan indultunk, hogy szerinted mi, magyarok alkesz, gonosz, gyerek- és nőverő fasiszták vagyunk, de szerencsére tanítómesternek itt vagytok nekünk ti, akik majd kirúgdostok a kitinpáncélunkból. Szerintem a bunkóskodás erre pont megfelelő válasz, erre megsértődni pedig elég nevetséges. De kösz az ihletet, írtam én is egy Átváltozás-remixet:

http://hartland.blog.hu/2015/07/22/az_utolso_paciens

 23. panamajack — 2015-07-22 18:10 

@holgerhartland: Az írásod szar, viszont a felvetett téma érdekes: mi történik akkor, ha tényleg az aberrált válik normálissá? Ha a „belül embereket” a legjobb esetben is kiröhögik? Ha a többség Jézus megfeszítését akarja? Hoppá, már meg is van a válasz.

 24. flashbang52 — 2015-07-22 18:32 

@holgerhartland:

Nu ez is megvót. Kár hogy a végpoént a Majmok bolygója már elsütötte, ez még szódával elmegy. A gond az, hogy a Heti hetes színvonalán sorakoznak benne a balliberális toposzok az állandóan félretájékoztatott és félrediagnosztizált elhízott idegbajos, betegekről,, a magukat istennek tekintő orvosokról, akik mindent csak gyógyszeres kezeléssel oldanak meg , de nem legobbal, hanem a sunyi orvoslátogató által beígért karibi konferenciással. Akik macsósan csapkodják az asszisztencia tomporát ( hiszen az nem mer ellenkezni, mert tudja a helyét a hierarchiában (valahol az egyszer használatos gumikesztyű és a lábtörlő között) Persze a tökéletes alakú nővérkék is s megérik a pénzüket, mert kiröhögik a háta mögött a beteget, de állandóan felizgulva végzik a munkájukat és alig várják, hogy odadobhassák a testüket a dokinak egy jó kis karibi utazásért ( az asszony háta megett mert attól vagyunk mi igaz magyar macsók)

 25. panamajack — 2015-07-22 19:50 

@flashbang52: Érdekes, amit mondasz. Tulajdonképpen ebben az írásban a doki az igazi Samsa.

 26. holgerhartland — 2015-07-22 20:02 

@panamajack: Szar vagy nem szar, számold bele a szerző személyét: ennyire fussa egy ugari-mucsai büdös magyar csótánytól! Talán indulhat „a legjobb elbeszélés csótánytól” kategóriában. De már az is megtiszteltetés, hogy a 21. század Ignotusai egyáltalán foglalkoznak vele itt. Értékelem. Te pedig értékeld, hogy elég sokan vagyunk még ebben az országban, akik nem bántanánk téged a származási vagy etnikai identitásodban akkor sem, ha te viszont pontosan ezzel próbálkozol ellenünk.

 27. panamajack — 2015-07-22 20:17 

@holgerhartland: Még jó, hogy nem vagy antiszemita. Istenem, de kiszámíthatóak vagytok! (nem, nem a magyarokra gondolok)

 28. szunditj — 2015-07-22 20:53 

Bocsánat hogy beleugatok, de van pár dolog amit csökött agyammal nem értek és ez engem zavar. Például hogy miért baj, sőt szégyen, sőt már-már jellemhiba, genetikai torzulás (mint pl. a vízfejűség) ha valaki baloldali, esetleg (uram bocsá’) liberális? Ez olyan bűn, hogy csak éjjel és álarcban merjen kimenni az utcára is? Az ilyeneket az összes becsületes embernek ki kell közösíteni, megvetéssel súlytani? Persze lehet hogy az összes ballibsi valójában bevándorló, titkon ide beépített (tudjuk honnan) felforgató elem.
Hiszen a Kárpátok büszke bércei által ölelt földi Paradicsomunk (Paradise, nem tomato) a honfoglalókig felmenőkkel büszkélkedő igaz MAGYARRR keresztyén hazaszerető emberek vérrel-verejtékkel kiharcolt, Istentől való ősi jussa! (Na jó, a honfoglalók még nem voltak keresztények, de nekik ezt megbocsátjuk. Ezenkívül nálunk van a Föld szívcsakrája is -Pilis, Dobogókő-, bár hogy ez a kereszténységgel hogyan illeszthető össze azt tényleg nem tudom.) És (amivel nem kezdünk mondatot) aki veszi a már hazaárulással felérő bátorságot és ezzel merészel egyet nem érteni, az idegenszívű, ellenség és húzzon innen a fenébe! Az utolsó pedig kapcsolja le a villanyt.
De mi van azokkal akik úgy gondolják, hogy vannak A normális emberek (világnézettől függetlenül) és vannak A nácik/nyilasok, gengszterek, magukat politikusnak álcázó közönséges bűnözők? Akiknek nem magától értetődő, hogy mindenféle önjelölt bűnüldözők üldöznek mindent, amit ők bűnnek gondolnak? Akiknek nem tetszik, hogy az ország egész vagyonát pár száz, max. néhány ezer ember gátlástalanul, politikai uralmukat felhasználva egyszerűen ellopja? Akik kényelmetlenül érzik magukat, ha jogaikat szisztematikusan korlátozzák, leépítik, semmibe veszik? Akik nem szeretik, ha távirányítható hülyének nézik őket? Akik szeretnének olyan országban élni, ahol ezek nincsenek? Ja, hogy ők lennének a ballibsik! Vagy a libsibolsik, tetszés szerint. Szóval ők azok, akik csak ármánykodnak Szent Hazánk és a benne élő igaz/mély magyarrrok ellen. Hát aki ilyenre merészel vetemedni, az aztán tényleg húzzon innen a francba, de gyorsan, mielőtt valamilyen honvédő gárda rajtaüt, mert nem méltó arra, hogy ő is magyarrr legyen! Aha, kezdem érteni.

 29. panamajack — 2015-07-22 21:17 

@szunditj: én nagyon örülök, hogy beindult ez a vita. Úgy érzem, még én is jobban megértettem azt, miről is szól a saját írásom. Valójában egy kérdésfeltevés: létezik-e morális értelemben abszolút jó vagy gonosz? Vagy csak egyszerűen az erősebb kutya (illetve népesebb falka) baszik, és Churchill történelmi megítélése kizárólag azért jobb Hitlerénél, mert ő nyert? Tévedhet-e a többség, és lehet-e igaza azoknak, akik az éppen fúvó passzátszéllel szemben hugyoznak? Elképzelhető-e, hogy bizonyos rendszerekben az „ideális állampolgár” a kafkai féreg? Az, hogy most Magyarországról, az USA-ról, vagy akár éppen Izraelről beszélünk, tulajdonképpen teljesen lényegtelen.

 30. holgerhartland — 2015-07-22 21:48 

@panamajack: Ami kiszámítható, az a te aljas inszinuációd.

 31. pandacsoki — 2015-07-22 22:08 

@szunditj: de itt úgy tűnik, hogy te itt megtaláltad az egyedüli helyes és védhető álláspontot (Orbánnal és a kormányával kapcsolatban), és már csak annyi lenne a feladat, hogy ezt az álláspontot a többi tudatlannal minél érthetőbben közöld. De ha ilyet olvasok, ez számomra nagyon hasonló ahhoz, ls ugyanolyan tipikus (bocsánat) mantra, mint ha valaki mérgesen védi Orbánt, hogy márpedig a libsik hogy merik kritizálni stb. Szerintem Deák Ferenc egyszer születik 200 évben, és ha nincsen ilyen, akkor abból kell választani, ami van, ami többnyire demagóg, maga felé hajló kezű, nemszeressük, stb. Magyarul nem olyan egyszerű a helyzet, ahogy egyik vagy másik tábor lefesti. Számomra megvilágosító erejű volt a következp video abban a témában, hogy amit „gondolni illik” valamiről, az ritkán passzol egybe a valósággal:

https://www.youtube.com/watch?v=HrVy8tpVVJs

 32. pandacsoki — 2015-07-22 22:10 

@panamajack: ezt neked is címeztem, csak lemaradt…

 33. logiszton — 2015-07-22 22:28 

@professzorpizka:
1.professzorpizka
Én is pld. pontosan tudom, hogy ki volt Kafka és H.Bosch csak nem dicsérem magam agyon, mint ti: az ő szövegi és képi rémálmait valósítjátok meg ti nekünk.
Ez az igazi válasz arra, hogy mért nincs ennek a blognak tízezres olvasótábora.

Mért vagyok itt? A társadalmi mozgások irányításából kiszoruló neoliberális belpesti „értelmiségi”-tenyészet eszmei válságát tanulmányozom.

 34. logiszton — 2015-07-22 22:36 

@holgerhartland:
30.holgerhartland
Amúgy igazad van, ne hagyd magad, de ne ereszkedj le a pizka-panama színvonaltalanságra.

Ha valamiről másként gondolkozol, mint ők, itt úgysem leszel más, mint nácirasszistafasiszta és még talán pista is.

 35. logiszton — 2015-07-22 22:57 

@panamajack:
27.panamajack
Antiszemitának tilos lenni? Eddig csak a holokauszttörvényről hallottam. Már ez is tilos? Mert az antimagyarozás az megy itt szakmányban.

 36. logiszton — 2015-07-22 23:07 

@panamajack:
29.panamajack
” és Churchill történelmi megítélése kizárólag azért jobb Hitlerénél, mert ő nyert?”

Kizárólag azért. És ezért nincs reflektorfényben a búrokat megirtó koncentrációs táborok létrehozásában való szerepe, és Hitler szociális programjai sem. A történelmet a győztesek írják, és azt, amit akarnak. Nem tudjuk mi az igazság csak azt, amit nekünk igazságnak mondanak. És a kettő nem ugyanaz.

 37. panamajack — 2015-07-22 23:16 

@logiszton: tudod az erkölcsi relativizmussal és a szociáldarvinizmussal az a baj, hogy mindig akad egy nálad is erősebb kutya (ahogy ezt a nácik is megtapasztalhatták), és akkor majd lészen nagy sírás-rívás és ánuszok csikorgatása…

 38. panamajack — 2015-07-22 23:24 

@logiszton: továbbá felmerül a kérdés, hogy Sztálin megítélése miért áll közelebb Hitleréhez, mint Churchilléhez, mikor ő is a győztesek között volt?

 39. professzorpizka — 2015-07-22 23:30 

@holgerhartland: Onnan indultunk, hogy mi is magyarok vagyunk, annak ellenére, hogy nem értünk egyet veled. Ezen gondolkodj el és utána tényleg új távlatok fognak nyílni előtted.

 40. professzorpizka — 2015-07-22 23:34 

@holgerhartland: Mondom, az addig oké, hogy panama zsidó, de akkor mi van velem, a nemesi kutyabőrömmel, a vitéz és mindenféle kereszteket és érmeket szerző felmenőkkel? Akkor én most áruló vagyok?

 41. professzorpizka — 2015-07-22 23:41 

@szunditj: De még ha balliberálisok lennénk…de az a helyzet, hogy ha valaki ma Magyarországon nem a demagóg parasztpárti dumára vevő, akkor az balliberális. Holott az én álomkormányom kb öt perc alatt törölné el a közmunkát és vezetné be az évi hatvan nap (járulékkedvezményes) munka után a 120 nap segélyt. Nem valami balliberális dolog. Szerintem Panama álomkormánya kb öt perc alatt törölné el a MÁV kedvezményes jegyek kétharmadát és vezetne be zónaalapú jegyeket gyakoriságfüggő kedvezménnyel.
Kb öt perc alatt adnánk minden HT magyarnak korlátlan ösztöndíjakat, de helyi adófizetéshez kötött szavazójogot, és így tovább. Az a helyzet, hogy tisztességes jobbos pártot csinálnánk, ha nem lenne jobb dolgunk.
De szerencsére van, aki megmondja, hogy mi ballibek vagyunk, anélkül, hogy a saját szavaival el tudná mondani, mit jelent az, hogy politikai baloldal. Panama türelmesebb ezekkel a faszfejekkel, én általában hülyét kapok tőlük. Logiszton, heizer, holgerhartland… az a baj, hogy a mostani folyamatok alapján kiváló államtitkár-alapanyag az összes, mert ez a színvonal a minisztériumokban is.

 42. professzorpizka — 2015-07-22 23:44 

@logiszton: Sok sikert a tanulmányozáshoz, de én speciel nyíregyházi vagyok 😀

 43. professzorpizka — 2015-07-22 23:47 

@logiszton: De szar nektek, itt, ahol nem mondhatjátok el a véleményetek…csak, ellentétben a mandiner kellemes akolmelegével, itt nem béget veletek mindenki. Szar ügy. Szar blog. Szar szerzők. Szar kommentelők. Szar az élet, tök a tromf.

 44. professzorpizka — 2015-07-22 23:51 

@logiszton: Antimagyarozás? Idéznéd, lelkembogaram? Antiszemitának amúgy ezen a blogon kifejezetten szabad lenni, soha, senkit nem töröltem innen antiszemitizmus miatt. Olyat töröltem, aki szerint 1944-ben nem asszisztált az egész ország ahhoz, hogy kiirtsanak pár százezer magyar, magyarul beszélő, magyar hazáját szerető embert. Azért bármikor törlök most is. Ha valaki szerint a pesti zsidók egy nyafka, hisztis népség, azért nem fogok törölni senkit, részint azért, mert ez egy vélemény, másrészt pedig nagyrészt az én tapasztalataimmal is egybeesik…

 45. professzorpizka — 2015-07-22 23:52 

@logiszton: Vagy kicsit utánaolvasunk…

 46. holgerhartland — 2015-07-23 00:02 

@professzorpizka: Kösz, nem kérek a távlataidból, amit a dobozodból kibeszélve ajánlgatsz nekem. 😛 Onnan indultunk, hogy ti is magyarok vagytok? Nem, onnan indultunk, hogy ez egy magyargyalázó vagy magyaralázó poszt. Mutasd már meg, hol írtam én olyat, hogy ne lennétek magyarok… Sehol. Na ugye.

Ti magyarok vagytok, akik magyarellenes dumát nyomnak, tele igazságtalanul negatív, durván általánosító, sértő sztereotípiákkal. Van ilyen, vö. az „antiszemita zsidó” szintén létező jelenségével. Szociológiailag és pszichológiailag is jól interpretálható, de most faszomnak sincs kedve okos dogokról beszélgetni veletek.

Nézd meg inkább a „szerzői én” perspektíváját Panama Jack írásában és az enyémben, hogy látsz-e valami különbséget, és következik-e abból valami.

Ami pedig a származást illeti, kérlek szépen, leszarom. Bármilyen származással bármelyikőtöknek megadom a Gerő András Díjat, ki kéri? Lehet megosztva is. A zsidó származás itt legfeljebb annyiban lehet érdekes, hogy (utólag belátom: a butaságig naiv módon) azt hittem, hogy aki, mint Panama Jack, okos ember és lehet saját kellemetlen tapasztalata neki a negatív etnikai-nemzeti sztereotípiákról, az jobban meggondolja, hogy másokat illet-e ilyenekkel.

 47. holgerhartland — 2015-07-23 00:07 

@professzorpizka: Hoppá, ezt most látom. Törölhetsz engem is, mert szerintem „1944-ben nem asszisztált AZ EGÉSZ ország ahhoz, hogy kiirtsanak pár százezer magyar, magyarul beszélő, magyar hazáját szerető embert”. Kiemelés tőlem, kedves hiperintelligens, ötszázszorosan olvasott professzor.

 48. professzorpizka — 2015-07-23 00:08 

@holgerhartland: Gerő Andrást a zsidók sem szeretik, csak szólok 😀

Hol? Van? Magyarellenesség? A? Posztban?

hátonúszó barátom a fentire válaszolj 😀

 49. holgerhartland — 2015-07-23 00:18 

@professzorpizka: Nem érdekel, hogy szeretik-e, a Díj a lényeg, és az jár nektek. Nem kell szerénykedni!

Hogy hol van a posztban a magyarellenesség, nos, pont ezt fejtegettem a korábbi kommentjeim nem kis részében, ott a válasz.

 50. professzorpizka — 2015-07-23 00:30 

@holgerhartland: ott en csak faszsagokat lattam, a szokasos jobbhibbant fajtabol, de biztos hulye vagyok.

 51. bertrand — 2015-07-23 01:49 

Egyébként érdekes módon nem is emlékszem kifejezetten baloldali, progresszív kommentelőre ezen a blogon, pedig biztos érdekes lenne velük is beszélgetni.

 52. rdos — 2015-07-23 07:00 

Kicsit gusztustalan de sajnos találó írás. Csak a címe szorulhat némi igazításra. Nem az átváltozás, hanem az átváltoztatás lenne talán a jobb.

Az eredeti terv szerint rögtön az 1.vh. után kellett volna indulnia ennek az átváltoztatásnak (lenin fiúk), csak az ütemtervbe valami hiba csúszott. Gyorsan korrigálták is a következő világégés alatt és utána. 🙁

Születési kiváltságunk, polgárságunk, parasztságunk szó szerint megölve és/vagy kifosztva, elűzve van azóta is a mai napig. Új szövetségi rendszerünkben mindez a legnagyobb rendben van. Közben meg parasztvakításnak iderakják elénk ezt a többpártállami csürhét, ami között csak undorító meg még undorítóbb van. Olyan „finomságokkal”, mint az oroszok pénzelte jobbklikk, vagy az amik támogatta fityisz. Finki az amiknak már nem píszí! Nekünk még jó lesz jelszóval elküldték a keleti Eu-t boldogítani . 🙁

Tiszta szerencse, hogy az USA a szövetségesünk. Belegondolni is rossz, milyen sors várna ránk, ha az ellenségünk volna. Utoljára konkrétan szarrá bombázott minket, mikor nem egy oldalon álltunk.

Most csak ganajtúróvá transzformál minket. 🙁 Az vigasztal a legkevésbé, hogy sok orosz és ukrán sorstársunk is van, ott néhol még forróbb konfliktusban. 🙁

 53. professzorpizka — 2015-07-23 07:39 

@rdos: NA igen, a magyar történelmet el lehet úgy is mesélni, hogy mennyire kicsesztek velünk, meg úgy is, hogy mekkora hülyék voltunk. A kettő együtt vezetne valamiféle értelmes történelemszemlélethez.
Például nem látom, hogy mi köze lenne az amerikaiaknak ahhoz, hogy nálunk újra vissza akarják állítani a feudális nagybirtokokat. Ehhez nem kell nagyhatalmi sakkjátszma, ez a saját hülyeségünk.

 54. rdos — 2015-07-23 08:13 

@professzorpizka: „hogy mekkora hülyék voltunk”

Fején találtad a szöget, mert mind közül a legnagyobb aljasságnak ezt tartom. A butításunkat. A mindenhol jól látható kontraszelekciót. 🙁

A feudális nagybirtok, meg amit kikaprhatnak maguknak fityiszék, maszopék, … hagy ne soroljam fel a mindenoldali eftársakat, az az aprópénz, vagy ha úgy tetszik a júdáspénz. A nagy pénzek már régen ofsórban vannak, illetve felteszem most is mennek még oda. Talán ha itt lehetne keresni az amik és nyilván más, illetve további „népek” érdekét (nyilván ott sem a teljes népet értem a nép megadásakor).

Mondjuk én a testvérblogotokon, a konteón cucializálódtam, csak az én életemben 1956 volt ellenforradalom, népfelkelés, újabban forradalom a neve. És nem kizárt hogy szimpla kágébés provokáció volt. 🙁 Úgyhogy alapból semmit sem hiszek, amit az orrom elé tolnak. 🙁

 55. panamajack — 2015-07-23 08:31 

@rdos: nem kell semmit elhinni. Gondolkodni kell, több forrásból tájékozódni, és saját véleményt kialakítani.

 56. rdos — 2015-07-23 08:38 

@panamajack: 🙂 Ezt teszem. 🙂 Ezek alapján az a félelmem, kezdünk „fasizálódni”. Nem egyedül a volt coctáborból, de ugye egy „pofozkodáshoz” min két fő kell. 🙁 Ukrajnában már áll a bál. 🙁 Nehogy nálunk is eddig fokozódjon. Mintegy „magától” és „saját hülyeségünk” okán.

 57. panamajack — 2015-07-23 08:45 

@rdos: szerinted mely külső hatalom érdeke lenne, hogy Magyarországon kitörjön a balhé?

 58. rdos — 2015-07-23 08:55 

@panamajack: Szerinted melyik az az ország, amelyik érdekérvényesítő képessége egymaga felér az utána következő tíz országéval? Utalnék itt a nem régen távozott külügyi megbízottjuk és az apeh elnökasszony „pengeváltására”.

Talán szerencsénk lesz és elég lesz a donyecki polgárháború vagy háború is. Ugye trianon óta szeretjük nyalogatni sebeinket (nem is gyógyulnak), de azért azt ne feledjük, az oroszoknak, a szerbeknek, ukránoknak most történt, vagy nem régen a maguk trianonja. A történelem az erőszakos nagyhatalmi „politzálás”, a népek irtása jól láthatóan nem ért véget, holott nem maradt „ellenség a pályán”. 🙁

 59. panamajack — 2015-07-23 08:58 

@rdos: ok, tehát az USA. Miért lenne érdekük, hogy Magyarországon balhé legyen? Ne felejtsük el, hogy NATO és EU tagországról van szó, nem pedig pufferországról, mint Ukrajna.

 60. rdos — 2015-07-23 09:21 

@panamajack: A rövid válaszom, fogalmam sincs. Balhé éppen már van, és pl. a menekült kérdésre kialakított hazai többségi vélekedés némi aggodalomra ad okot. „Magyarkodunk” de közben megszűntünk embernek lenni. 🙁

Egy biztos. Ha az USA akar, akkor tud élhetőbb világok – országok kialakulásában segíteni (épp Tőled tudom Panama példáját, de Németországot, Ausztriát, Japánt is sorolhatnám, ahol stabilizálta a gazdaságot, a közéletet). És ha akar, akkor drónokkal vadászik felteszem – remélem nem bárkire, de már ez az elintézési mód is kissé aggasztó.

 61. yenoee — 2015-07-23 09:49 

@rdos: A saját vezetőink éppen egy országot tolnak át Ázsiába. Ehhez az usákoknak semmi köze, jól meg is lett mondva nekik.

 62. rdos — 2015-07-23 09:59 

@yenoee: Saját vezetőink:-)

Ki engedélyezte ovi 25 évvel ezelőtti beszédét NI újratemetésén? A valódi választ máig nem tudjuk. Ovi úgy adja elő, ő aztán nem kért erre engedélyt senkitől. Na persze ha ovi mondja, akkor ez az igazság. 🙂

Ki ad „tanácsot” most ovinak? Finki mester!

Akkor ovi mitől a miénk?

 63. professzorpizka — 2015-07-23 10:31 

@rdos: onnan, hogy megvalasztottuk, mar haromszor.

 64. yenoee — 2015-07-23 10:51 

@rdos: Ovi a sajátjaié. Ő a saját kis királyságát építgeti. Finki egy szakember, Ovi simán az ügyfele. Ha nem fizetnek neki, már holnap odébb áll. A vigéc bőröndjében nyilván más termékminták vannak, mintha a zokni- vagy gomb bizniszben utazna. Ovi az illiberál csomagra fizetett elő, de közben sem Finki, sem más nem szorított pisztolyt a halántékához.
Arra sem kényszerítette senki és semmilyen külső körülmény, hogy a haverjaival ejtse foglyul a magyar államot. Meg arra sem, hogy bevállalja Paks 2-t, a modern idők egyik legsúlyosabb hazaárulását követve el. A magyar közigazgatási és jogrendszert sem azért rángatja össze-vissza, mint a szaros gatyát, mert valakik kényszerítik rá.
Nyilván sokkal könnyebb valami külső, félelmetes, legendákkal körített ellenségre hárítani mindent, bármit, mint felelősséget vállalni a tetteinkért. A hárítás ráadásul még csak nem is az illiberál csomag része, ez valami saját anyag lehet, original from Hungary. No és a tettek, amelyeket nem lehetett másként, csakis így, hiszen kényszer és harc szülte őket. Még véletlenül sem a szervilis provincializmus, ami oldalfüggetlenül minden magyar politikus legfőbb ideológiája.
Csak felelősséget vállalni ne kelljen. Ezért bármilyen összeesküvés elméletre nyitottak vogymuk.

 65. panamajack — 2015-07-23 11:35 

@rdos: ilyenkor hasznos elgondolkodni. Ha van két rivális nagyhatalom (jelen esetben USA és Oroszország), mindkettő célja az, hogy a saját befolyási szféráját stabilizálja és ha lehet, növelje, a másikét pedig gyengítse. Ez történt Ukrajnában is: az oroszbarát Janukovics-kormány társulási szerződést kötött volna az EU-val, de ezt Oroszország megakadályozta. Erre a Nyugat segített a Majdan-mozgalomnak megbuktatni az oroszbarát kormányt. Válaszul jött Krím majd Donyeck. Klasszikus geopolitikai szkander. Magyarország a német és az amerikai érdekszféra része, így amikor (az ukrán válság közepette) Orbán látványosan közeledni próbált az oroszokhoz, az amcsik meglebegtették a NAV korrupciós ügyeit. Kis késéssel (Merkel látogatása után) oviék felfogták, mi az ábra, és szépen beálltak a tornasor végére. Innentől az amerikaiaknak Magyarország stabilitása az érdeke, meg hogy a 100%-ig oroszbarát Jobbik ne kerüljön hatalomra. Ami persze nem jelenti azt, hogy ne örülnének jobban egy Bajnai-féle nyugatos kormánynak, de mivel erre pillanatnyilag esély sincs, jobb híján hajlandóak együttműködni a Fidesszel.

 66. heizer — 2015-07-23 13:01 

@professzorpizka:
„Onnan indultunk, hogy mi is magyarok vagyunk, annak ellenére, hogy nem értünk egyet veled. Ezen gondolkodj el és utána tényleg új távlatok fognak nyílni előtted.”

Én mindig innen indulok el, és igyekszem is az szerint kommentelni, hogy megértselek benneteket, – és esetleg kulturált válaszreakciót váltsak ki ha a véleményem eltér (elsősorban a szerzőkre gondolok, akiket nagyon tisztelek az írásaikért, azért hogy csinálják, és mert sok mindenben egyet értek velük – olyankor általában nem kommentelek – sok mindenben meg nem, olyankor szoktam) A 41. komment szerint ennek ellenére mégis a kiakasztó faszfej kategóriába kerülök (ennél csak az „államtitkár-alapanyagot” érzem nagyobb sértésnek 🙂 ), pedig soha nem balliberálisoztam (pont azért mert nem tudom ez a fogalom mit jelent, számomra semmit, és az embereket hülyeségnek tartom olyan szoros kategóriákba fogni, amit ez a szó sokaknak jelent), nem zsidóztam, utálok véleménynyilvánításnál Ti vagy Ők formulát használni, mert az egyes emberekkel vitatkozom, és nem a balliberálisokkal.

Azt gondolom hogy a felesleges címkézgetés, táborba sorolás borzasztóan elront mindent, ugyanis onnantól csak feketében és fehérben gondolkodik mindenki, és mint az a jó veszekedéseknél lenni szokott mindenki mindent túlreagál.

Az írás: jó, mert ezek az emberek léteznek (a fentiek szerint valszeg én is közéjük tartozom, és mivel eddig ezt nem gondoltam volna, ez most komolyan megdöbbent), és viszonylag sokan vannak. (Annyira, hogy az ember már észre se veszi ha közéjük tartozik… jaj? 🙁 )

A legnagyobb baj, hogy az ország vezetők és véleményformálóik tekintélyes többsége is ebből az akolból származik, így mindent ez szerint reagál le, melyet ez a réteg megerősítésnek és igaznak vél.
Nem tartom azt magyarellenességnek ha ezt elmondjuk. De aki elmondja nem általánosíthat mindenkire, felteszem nem is akart. Csak elmondta hogy sajnos ma ez a szellemiség van hatalmon.

 67. panamajack — 2015-07-23 13:36 

@heizer: ha megnyugtat, én nem sorollak a „kiakasztó faszfej” kategóriába, és szerintem a Profból is csak a frusztráció szólt. A helyzet az, hogy mi nagyon szeretnénk, ha itt különböző világlátású emberek között kulturált vita folyna fontos kérdésekről, épp ezért kiakasztó, amikor síkbuta, kizárólag személyeskedéshez értő „államtikár-alapanyagok” viszik a prímet, az értelmes olvasók (mint akár te) pedig nem szólnak hozzá. Ilyenkor felmerül bennünk a kérdés, hogy egyáltalán érdemes-e csinálnunk ezt, vagy jobb ha elhallgatunk, és „műveljük kertjeinket”…

 68. rdos — 2015-07-23 13:54 

@professzorpizka: 63. Kedves professzorom. Én egyszer sem választottam ovit. Aztán mégis itt ül a nyakamon. 🙁 Sleppjével és hintermenjeivel. 🙁

Tovább megyek, az 1986-os választáson sem vettem részt. Ott ugye mán kettő népfrontos fontos ember közül választhattam volna. 🙁

A választás lényege nem a választás. Hanem a

jelölés.

 69. rdos — 2015-07-23 14:00 

@panamajack: 65. ” Ha van két rivális nagyhatalom ”

Miből gondolod, hogy rivális?

Bántották egymást valaha is? Már az amik és a szojvetek. Csak egy példát mondj. Köszi előre is.

Csak egy példa. A Csang Kaj Seknek szánt amerikai hadtáp, az rendre Mao-éknál landolt. 2.vh. időszaka. Biztosan véletlen. 🙁

Rímel a történetre, irakiaknak most adtak az amik egy csomó hadianyagot. Ki kapta meg? Ki használja?

Az isis. 🙁

 70. yenoee — 2015-07-23 14:08 

@panamajack: ennek a vitának az elindulásában valószínűleg sokat segítene, ha néhány kiemelt posztban tisztáznátok egy pár politológiai alapfogalmat. Teljesen homályos Magyarországon, ki mit ért (kellene értsen) baloldal és jobboldal, konzervatív és liberális alatt, de valahogy mindig ide fut ki a beszélgetés egy dolog jóságának megítélésében. Már ez is eléggé gáz. De következő lépés nyilván az előadó személyének megítélése jobbos/balos vonatkozásban, ami után már szinte mindegy is, miről ugat, hiszen ha azonosítva lett az oldal, egyből tudható, hogy milyen ember (!) és kinek a szekerét tolja.
Onnantól kezdve, hogy valaki egy beszélgetést ebbe az irányba terel, huszonöt éve építgetett lövészárkokba zökkenünk, ahol mondjuk egy szocdemes oktatáspolitika témájában érvként elő lehet hozni akár a 2004-es népszavazást is. Ez a vitastílus (nem hát, de minek nevezzem) szörnyen fárasztó.
Szóval ez a jobbos/balos fasság, vagy jobbos/balos fasz mondja és ezért fasság szintet kéne kissé emelni egy rövidke fogalmi kiskátéval 🙂 hátha kiderül, hogy árkok nincsenek, ellenben nézőpontok vannak, melyek közül nem csak egy (az enyém) elfogadható.

 71. panamajack — 2015-07-23 14:30 

@rdos: „Miből gondolod, hogy rivális?” – hülye kérdés. Két, azonos bolygón található nagyhatalom szükségképpen riválisa egymásnak. Ami nem zárja ki, hogy bizonyos esetekben egybeessenek az érdekeik és együttműködjenek. Hogy mikor ártottak az amik a ruszkiknak? Hát például amikor Reagan belekergette őket a fegyverkezési versenybe, ami a szovjet birodalom gazdasági, majd politikai összeomlását hozta. Ezt speciel az oroszok azóta sem tudták megbocsátani.

 72. panamajack — 2015-07-23 14:33 

@yenoee: az ötlet nagyon jó, majd gondolkodunk rajta. Persze, ha úgy gondolod, megírhatod te is…

 73. heizer — 2015-07-23 14:37 

@yenoee: Ebben csak az a nehézkes, hogy amennyiben értelmes és gondolkodó emberekről beszélünk, akkor emberenként más-más álláspontot képviselhet valaki egy adott témától függően.
Ugyanis minden szekértábor logikától mentesen az ember érvelhet a bevándorlás ellen és a kerítés mellett a Fideszétől homlokegyenest eltérő érvekkel, elítélheti a melegházasságot, miközben a gazdaság liberalizációját nagyon is jó dolognak tartja, erős államnak nem a nagy, mindenbe belepofázó vízfejet tartja, hanem a kicsi, de kérlelhetetlen szigorú és korrekt jogrendszert , kőkeményen, ugyanakkor kellő belátással vezetett és képzett fegyveres testületekkel kiegészítve. És ezeknek még számos kombinációja elképzelhető.

De az nem megy, hogyha levezeted, hogy a biblikus érvek szerint miért nem tartják a hívők jónak a melegházasságot, akkor egyből homofób vagy, sőt náci, sőt a hívők is azok. Ha támogatod a bevándorlást, vagy csak emberségesen állsz hozzá akkor neked semmit sem számít a saját fajtád, mocskos magyarellenes vagy, sőt buzi. Ha elmondod, hogy az emberek többsége erkölcsileg bizony erősen meghasonlott akkor takarodj az országból, és a fórumról is, amennyiben azt gondolod, hogy „1944-ben nem asszisztált az egész ország ahhoz, hogy kiirtsanak pár százezer magyar, magyarul beszélő, magyar hazáját szerető embert” – erre szerintem csak annak van joga, aki már át és túlélte azt vagy hasonlót, ami akkor volt, és képes volt helyesen dönteni.

Szóval ezen nem segít az, hogy leírjuk, hogy a konzervatív ember ilyen a másik meg olyan. Akkor elég volna mindenki neve elé egy jelző, és már nem is kéne beírni semmit egy posztnál se, mert úgyis tudjuk mit gondol a másik.

 74. panamajack — 2015-07-23 14:42 

@heizer: éppen az lenne a cél, hogy megmutassuk, a politikai paletta nem fekete és fehér, hanem meglehetősen színes. Egy amerikai republikánus szemszögéből pl Orbán kommunista.

 75. yenoee — 2015-07-23 14:46 

@panamajack: Kevés lennék ehhez 🙂 Mint elég sok más témához is, amiről itt olvasgatok. Ezért aztán általában maradok az egyetértő nemkommentelésnél.

 76. yenoee — 2015-07-23 14:58 

@heizer: Na, pont ezt a más-más álláspontot nem látom. Csak szekértábor logikát. Amikor egyetlen, négy évente esedékes szavazatod alapján megmondják rólad, hogy milyen ember vagy. Egyetlen témában megfogalmazott véleményed után is – függetlenül attól, mennyire látsz bele, mennyire érint közvetlenül. Mielőtt egyáltalán kiderülhetne a minőséged, máris be vagy skatulyázva: velünk vagy ellenünk. Aztán arra lesz figyelmes az ember, hogy liberálisnak szidják, pedig csak szakmája a környezetvédelem. Például ezért mondom, kapargassuk már meg, mit kéne értsünk liberalizmus alatt. Hadd legyen már ultragáz ilyenekkel szétvagdalni egy érdemi beszélgetést.

 77. noirp — 2015-07-23 16:24 

@holgerhartland:
Nem fröcsögés ez, hanem diagnózis. Nem tetszik? Pech…

 78. noirp — 2015-07-23 16:32 

@panamajack:
…végül pedig indul a nyivákolás Nürnbergből (levél Eisenhowernek), hogy dehát kéhérehem, itten minket nem a genfi egyezménynek megfelelően tartanak! Még a marsallbotjainkat is elvették! Tisztiszolgáink sincsenek! Buuuu, skandalum!

…hogy ez mikor lesz, hogy lesz, nem tudom, de az előző kör is így végződött.

 79. flashbang52 — 2015-07-23 19:03 

@bertrand:

Ha hinni lehet az ide beírt komenteknek én annyira balos vagyok hogy Trockij hozzám képest jobbra áll. Szó ami szó a hátamra egy Ho Si Minh idézet van tetoválva: „Fiaim csak balra tartsatok!! ” Sőt van egy gandzsát szívó Che Guevara pólóm is. A hálószobámban meg egy festmény „Mao elvtárs félmeztelen sportoló lányokkal beszélget a Tiltott Város tükörtermében”
Szóval akarsz róla beszélgetni ? 🙂

 80. flashbang52 — 2015-07-23 19:16 

@rdos:

Logisztikai balfácánkodás vagy a” fog of war” okán elkövetett balfaszkodást utólag nem kell tudatos döntésnek gondolni.
Az US meg ha akarja sem tudta volna támogatni felszereléssel az ISIS.t lévén amikor ezeket a cuccokat oda vitték akkor az ISIS még nem is létezett. Amit meg utólag vittek oda azt azért tették mert úgy gondolták, hogy ezzel meg tudják támogatni az iraki hadsereget, hogy képes lesz megállni. Arra álmukban sem gondoltak,hogy ezek csapot papot otthagyva menekülnek. ( Épeszű ember, ha el akar pucolni akkor nem otthagyja a HUMWEE-t hanem beleül és azzal menekül, mert mégiscsak gyorsabb mint papucsban futni a homokban. Pedig ez történt.)

 81. flashbang52 — 2015-07-23 19:45 

@rdos:

Hát azt azért lehet tudni, hogy OVI felesége igencsak közvetlen kapcsolatot ápolt egy Horváth Andrea nevű leányzóval akinek a férjét úgy hívták, hogy Stumpf István az apukáját meg úgy hogy Horváth István és akkoriban belügyminiszterként funkcionált ( már második alkalommal). Ahogy olvasom te sem óvodás voltál akkoriban és tudod, hogy működtek a dolgok. Nem kellett tényleges engedély semmire ha tudták, hogy nagy hátszeled van. Vitya politikai pályáját meg szépen keretezik azok a személyek akiket előbb felhasznált majd cserben hagyott a saját érdekében. Kosztolányi , Sasvári, Trombitás,Gógl,Juhos,Rockenbauer, Frajna, Gógl, Mádi,Simicska, jut hirtelen eszembe de ettől jóval szélesebb a kör.

 82. szunditj — 2015-07-23 20:10 

@yenoee: Emlékszik még valaki a 2002-es választásra? Amikor kezdődött az a „ki polgár – ki nem az” kampány? Amikor ha valaki májusban (!) nem viselt kokárdát az nem is számított igaz hazafinak? Amikor ilyenekkel zaklatták egymást felhergelt emberek a metrón? Én láttam ilyet, emlékszem rá. Ki mondta hogy „a haza nem lehet ellenzékben”? Melyik csapat vetett be minden gyűlöletet és rágalmat a többiek ellen és az sem számított, ha nyilvánvalóan köze sem volt az igazsághoz? És ki is az a pártvezér, akinek semmi nem számított, akit nem érdekelt hogy mekkora anyagi és erkölcsi kárt okoz ennek az országnak és népének, csak ő legyen a hatalom megtestesítője? Ennek áldozatai vagyunk mi is, mind a mai napig, hogy legtöbben már csak táborokban tudunk gondolkodni. Hogy valaki velünk van és ezt hűségesen deklarálja is, vagy ellenfél, sőt ellenség, akit le kell győzni, akivel nem lehet és szabad vitatkozni, mert úgyis hiába. Ezért változik nagyon gyorsan minden vita egymás szapulásává, ahol csak mi vagyunk meg ők, ballibsik kontra nácik és végül a téma elsikkad egymás szapulásában.
Normális ország normális népe közt élve is lehet vitatkozni a politikai táborok prioritásain, megoldásain, de ami itt megy….. Vajon az USA-ban vesznek össze emberek a buszon, csak mert az egyik republikánus a másik pedig demokrata? Vajon Németországban egy munkahelyen fajulhat ordibálásig egy vita, hogy Kohl vagy Merkel? Összevesznek-e egy londoni pubban azért mert tory vagy labour? Nekem mondta egy ember ’14-ben a választáskor, hogy ő azért nem szavaz a kommunistákra (!), mert az ötvenes években elvették a nagyapja teheneit. Beteg a mi társadalmunk, és ahelyett hogy próbálnák rendbehozni, vagy legalább békén hagynák, folyamatosan hergelik az éppen aktuális bármi ellen. Ki a jó francot érdekelne hogy jobboldali vagy baloldali kormány van hatalmon, ha a többség ( a nép, a keményen dolgozó kisemberek, stb) javára dolgozna? Ha számonkérhető lenne? Ha nem manipulálásban merülne ki a „tájékoztatása”? Ha nem tenné tönkre az ellenfeleit és nem kényszerítené állásfoglalásra a semlegeseket / közömböseket? Ha hagyná boldogulni aki tud és segítené aki nem? A fenébe, kicsit nem figyelek oda és már megint demagóg lettem.

 83. flashbang52 — 2015-07-23 20:57 

 84. kszabo — 2015-07-24 06:42 

Oxygénia még nem eléggé ismert országtípus, de Jókai így lát minket:) http://mek.niif.hu/00800/00846/html/jokai15.htm

 85. rdos — 2015-07-24 08:35 

@panamajack: 71. „Hogy mikor ártottak az amik a ruszkiknak” Ha jól megnézed, nem ezt kérdeztem. Az oroszokat valóban bántják. Szojveteket kérdeztem. SzU.

 86. rdos — 2015-07-24 08:44 

@flashbang52: 80 Voltam sorállományú katona, tudom amit el lehet rontani, azt biza néha elrontottuk. Számomra ezzel együtt sem tűnik bonyolult dolognak az áru és mennyiségének a megadása, helykoordinátákkal és egy tól ig időtartammal. Isis-iraki meccs. Ez most komoly hogy az irakiak elfutottak? Nem volt benzin a kocsikban, vagy miért?

81. Vitya jellemrajzát nem vitatva, azt azért megkérdem, ha még ma is kell neki súgó és vagy szövegíró (Habony és Finki), akkor korábban miért ne kellett volna? Ne feledjük, szotyizó focistáról, beteges focidrukkerről beszélünk annyira már nem is jó beszélőkével.

 87. rdos — 2015-07-24 08:49 

Ja és még 71 panamajack-hez. „a szovjet birodalom gazdasági, majd politikai összeomlását hozta”

A Szovjetúnió szerintem nem összedőlt. Az szkp verte szét. Belső munka volt, külső érdeknek engedelmeskedve, júdáspénzt persze a volt szojvet eftársak is megkapták.

 88. panamajack — 2015-07-24 09:13 

@rdos: azért ezt gondold át még egyszer-kétszer-háromszor. Szerinted a világ akkori második leghatalmasabb birodalmának elitje milyen kibaszott júdáspénzre vágyott a „külső erőktől”, ami ne lett volna meg nekik amúgy is?! A konteokkal nincs baj, de az óvodás szintű hülyeségeket legyünk szívesek ezen a fórumon mellőzni!

 89. rdos — 2015-07-24 09:31 

@panamajack: ” … ami ne lett volna meg nekik amúgy is?”

Nem tudom éltél-e az átkosban? A legmagasabb pártfunkciknak sem volt jelentős magánvagyona. Az egy másik dolog, hogy minden vadászházban volt csak a kádárjanibának egy lezárt szobája, de az nem az övé volt, hanem állami tulajdon volt. Ez tehát nem konteó!

De látom fárasztalak, másodszor érvelsz minősítve. Az ajtót bezárom kilincsre. Kulcsra Neked kell.

 90. panamajack — 2015-07-24 10:09 

@rdos: mert a Szovjetunió aztán PONTOSAN úgy működött, mint a kádári Magyarország! Jézusom…

 91. panamajack — 2015-07-24 10:16 

@rdos: Arról nem is beszélve, hogy a későbbi oligarchák szerinted az amerikaiaktól/gyíkemberektől kapták a vagyonukat?!

 92. rdos — 2015-07-24 11:30 

@panamajack: Nem pontosan úgy, de a párt felépítése, a szolgálatok lényegében egy kaptafára mentek. Egy volt magyar agitPRopos a mai É-Koreában jól elboldogulna a nomenklatúrában ha tudna koreaiul.

Az elsőre mindegy hogy az amik érték-e el a SzU felbomlását, vagy ténylegesen belső munka volt. Gorbi új államszerződést akart a régi helyett a SzU egybentartására amit eleinte az USA is támogatott, de ami aztán nem lett aláírva (közbe jött a Janajev puccs). Az orosz az ukrán és a belorusz vezetők ötlete volt a FÁK, magyarul a SzU szétverése, Gorbi funkciójának megszüntetésére (nem csak az addigra már csak papíron létező Szkp pártfőtitkár volt hanem államelnök is). És ha már a 3 szláv köztársaság feje megtette ezt a szívességet a világnak, láss csodát mindenki rábólintott. 🙂

Nagyon röviden nem szétesett, hanem szétverték.

 93. panamajack — 2015-07-24 11:57 

@rdos: házi feladat : számold meg, hány önellentmondás van a fenti fejtegetésedben!

 94. rdos — 2015-07-24 12:02 

@panamajack: Mihail Heller – Alexandr Nyekrics A Szovjetúnió története c. könyvből szedtem ki az események történetét. OSIRIS kiadó – 2000.

 95. panamajack — 2015-07-24 12:11 

@rdos: Nem a tényekkel van gond, hanem a kovetkeztetéseiddel.

 96. panamajack — 2015-07-24 13:29 

Ha esetleg valaki még mindig túl erősnek találná a féreg-allegóriát:

http://index.hu/belfold/2015/07/24/menekultek_bevandorlas_parbeszed_magyarorszagert_mav_feljelentes/

 97. flashbang52 — 2015-07-24 16:02 

@rdos:
Jah tök komoly kb 8000 ISIS balfácán állt fel 30 000 iraki katona ellen Moszulnál. Mindenki tök nyugodt volt, ennyi túlerőnek elég kell lenni. Hát nem lett. Olyan szinten terjedt a pánik, hogy elhitték a pletykát akinél amerikai felszerelést vagy amerikai egyenruhát és pénzt találnak azt ott rögtön kivégzik. Ezért aztán fegyvert, ruhát eldobva menekültek a sivatagba. Az ISIS emberei meg beültek a HUMWEE-ba és utolérték szerencsétlen marhákat és mégiscsak kivégeztek egy csomót belőlük. Ettől már az is jobb lett volna ha harcol.
Moszulnál begyütjtöttek. kb 500 millió dollárnyi készpénzt a bankokból meg kb 2300 db HUMWEET!!!! A kézifegyvereket már nem is számolják meg a középnehéz vasakat ( aknavetők, géppuskák HSN lövegeket) De zsákmányoltak helikoptereket sőt repülőgépeket is ( csak idő kérdése mikor érkezik meg hozzá valamelyik baráti országból a személyzet). Szóval nem gondolnám, hogy ezt Ámerika direktbe csinálta volna.
Vityával kapcsolatban azt kérdezted ki engedte fel a szinpadra. Senki nem engedte fel de senki nem merte neki mondani azt sem, hogy gyere onnan hülyegyerek mert megruglak. ( mert mi lesz ha Horváth elvtárs megtudja) Ő meg szépen ellavírozott a vákumban amig aztán önfenntartóvá nem vált a hatalma mint egy MLM rendszer.

 98. bertrand — 2015-07-24 21:37 

@panamajack: az itt a kérdés, hogy tényleg a kiesés veszélye miatt zárják-e le az ajtókat, mint ahogy állítják. Ha lezárják a szomszédos vagonok felé nyíló kijáratot is, akkor nyilván nem, és az nagyon undorító szemétség. A hétvégén utazom arra, hazafelé megnézem.

 99. bertrand — 2015-07-24 21:51 

@bertrand: jó, gondolom, hogy nem lett volna felháborodás, ha a belső ajtókat nyitva hagyják.

 101. logiszton — 2015-07-25 11:38 

@panamajack:
37.panamajack
De hát most éppen ti vagytok szopóágon. Vagyis ti rajtatok van az eb.És ezért megy nálatok a fogaknak csikorgatása./Meg az érvek helyetti felsőbbrendű lehülyézés./

 102. logiszton — 2015-07-25 11:45 

@panamajack:
38.panamajack
Ez eccerű! Azóta amióta ő is ellenség lett a „nyugat” számára. 46-ig ilyen közelítés fel sem merült. /Egy Hitlerhez hasonló fazonnal összeállni a demokráciában,?/ Nade a görög polgárháború és főként az orosz atom után…

 103. logiszton — 2015-07-25 11:47 

@professzorpizka:
43.professzorpizka
Hát ez a stílus tényleg sz@r!

 104. logiszton — 2015-07-25 11:54 

@holgerhartland:
Mi a fenének folyamatosan előjönni panamajack zsidóságával/téllegaz?/?
Bár így már értelmezhető a „panamajack” név: zsigeri vonzódás átvert emberek pénzére.

panama= átverés
jack(pot)= nyerészkedés

Khmmm….. khmmm….

 105. logiszton — 2015-07-25 11:57 

@rdos:
Itt van mindjárt kettő:
– Afganisztán
– Ukrajna

 106. logiszton — 2015-07-25 12:00 

@rdos
69.rdos
Itt van mindjárt kettő:
– Afganisztán
– Ukrajna

Bocs! Már én is lehagyom a sorszámot, mint az asztaltársaság szinte mindenkije, pedig enélkül utólag nehéz a választ beazonosítani

 107. rdos — 2015-07-25 12:14 

@panamajack: 95, 93. Nekem meg a stílusoddal. 94 hsz-emben és előzményében írtam a mai tudásunk szerinti tényeket (ugye van még pár elvarratlan szál titkosítva a mai napig, biztosan csak véletlen, vagy lezser figyelmetlenség). Abból és a korabeli hírekből tudható, hogy nem összeomlott, hanem megpuccsolták. A 4 elkövető személy is ismert. Csillagháború ide-oda szerencsétlen oroszok és ukránok évszázadok óta szokva vannak a nélkülözéshez, a túléléshez. Vagyis ha sikerül a Janajev puccs, ha nem, de ha lett volna szándék a szereplők részéről a SzU fenntartására, fenntarthatták volna.

És hogy ez belső munka volt vagy ámerikai ármány. Szinte mindegy is, de milyen érdekes, ahogy a cári birodalom szétbarmolásával, úgy a SzU szétverésével is alapvetően az amik jártak jól. Ez is biztosan véletlen. Én meg szokva vagyok az alul-határozott dolgokhoz és kombinálok. Sok itt a „véletlen”, de nem kizárt, valóban csak orbitális két nagy amibarát oroszellen véletlen és akkor Neked van igazad.

 108. rdos — 2015-07-25 12:17 

@flashbang52: 97. Ez komoly? Milyen kiképzést kaptak ezek az irakiak?

 109. rdos — 2015-07-25 12:28 

@logiszton: 106. A szojvet érában nyílt konfliktus az amik és a SzU között nem volt. Egy csomó hajdani gyarmatokat felszabadító (szarrá verő) háborúban a szemben álló feleknek persze adtak katonai tanácsokat, meg katonai tanácsadókat. 🙁

Ukrajna az már nem SzU. És milyen érdekes figyelmetlenség az amik részéről, de valahogy az oroszoknak, ukránoknak sem jutott eszükbe a köztársaság határokkal nem egyező etnikai eloszlás = időzített bomba.

Igencsak csökken az olaj ára. Irán rövidesen nagyban exportál. Az ámerikai és kanadai palaolaj és palagáz kitermelés a magasabb olajárnál éri meg. Eszkalálódó konfliktus nagy olajtermelő ország közelében dupla jó lenne. (háború többlet olaj keresletet jelent, háborúzó ország kevesebb olajat termel /2014-ben az orosz olajtermelés 2013-hoz képest csökkent, holott növelni akarták/) Putyinnak most esett, le, ha leesett egyáltalán, Nem Ukrajna volt a célpont, hanem ő.

Időzitő kioldva?

 110. panamajack — 2015-07-25 13:06 

Szépen egymásra talált itt a blogon a szélsőjobb és a szélsőbal! 🙂

 111. zsanvalzsan — 2015-07-25 13:31 

@rdos:

> alapvetően az amik jártak jól.

Húúú, ha ezt a zsidók megtudják!
Megeszi őket a sárga irigység!

 112. rdos — 2015-07-25 15:14 

@panamajack: Ha rám gondoltál, kérlek rakj be a szélsőközépbe. 🙂

Az összes izmust elvetem, mert sehova sem vezetett.

http://fullank.com/index.php/napiparaszt-2/2369-nyilt-level-a-vilag-osszes-politikusanak-s-ferfiemberenek-akit-illet

 113. rdos — 2015-07-25 15:31 

@zsanvalzsan: Nem is értem, hogy jönnek ide a zsidók. Ha a zsidó vallás, elfogadom. Ha etnikum, elfogadom. Ha kettős többes identitás, nemzetiségi – vallási alapon, elfogadom. Ahogy minden más népet is vallást is, hiszen nem vagyunk egyformák.

Egy valamivel szemben van ellenérzésem, ez pedig az erőszak és ennek egyik (szerencsére nem itt?) installált formája, a cionizmus. Miután lényegében semmit sem tudok ellene tenni, ezért aztán ezzel sem foglalkozom, ahogy a mostani rekkenő hőséggel sem. Ezért nálam ez nem téma. De nyugodtan zsidózhattok, ez sem zavar, csak ne csodálkozz, ha utána „lemagyaroznak”. Ja és nem kéne összemosni a cionizmust a zsidósággal. Mert (így kívülállóként számomra) nem ugyanaz.

Érveket felvetett gondolataimra alig látok, minősítést – személyeskedést szaporodóan. Ha azon az alapon ki tudnánk egyezni, hogy az erőszak semmit sem old meg, az biza már akár vezethetne is valahova.

Mert
a szer-etet,
a gyűl-ölet.

Olvassuk össze a szótagokat, magyarul úgy is értelmes, de a tagolt olvasat után más értelmet nyer.

De ezt sem erőltetem, csak elmondtam a gondolataimat. Ha nem tartotok rá igényt, jelezzétek, önként karanténba rakom magam, nehogy a blog szellemiségébe ne férjek bele.

 114. professzorpizka — 2015-07-25 16:51 

Könyörgök a szóelemzést hagyjuk, az a mindenegyben blog és társai asztala. Kezdem unni az okoskodást, de toleránsan eltűröm, de a szer-etetért és társaiért ütök.

 115. panamajack — 2015-07-25 16:59 

Egyetértek. Majd ha indítunk egy „Mari néni kedvenc falvédőhímzései” topikot, oda jöhet.

 116. rdos — 2015-07-26 00:50 

@professzorpizka: „toleránsan eltűröm, de a szer-etetért és társaiért ütök”

🙂 Békeharc eftársak? Sok érveteket nem láttam. További „harcos béketűrést” kívánok Nektek.

 117. professzorpizka — 2015-07-26 07:04 

@rdos: Mi is szeretettel és sok-sok jókívánsággal kívánunk sok sikert Istókhalmán, a Magyar-Svéd Szóelemző Baráti Társaság Elnökségében!

 118. tutajos — 2015-07-26 11:27 

Izrael? Menekültpolitikája? Kisebbségpolitikája? Kitinpáncél?

 119. zsanvalzsan — 2015-07-26 12:43 

@rdos:

> @zsanvalzsan: Nem is értem, hogy jönnek ide a zsidók.

Túl komolyan vetted a hozzászólásomat.
Te még sosem hallottad, hogy bármi történik, mindig a zs..k járnak jól? Háát, ha megtudják, hogy most meg az amiknak van szerencséjük, biztosan elepednek az irigységtől 🙂
(megette a fene, ha egy viccet magyarázni kell)

 120. panamajack — 2015-07-26 15:17 

@tutajos: Jó, hogy mondod. Amerikában meg verik a négereket.

 121. untermensch4 — 2015-07-26 16:43 

@professzorpizka: Ez most gonosz lesz: tudnék egy személyt az interneten aki minden politikai izében +szóelemzés, elsöprő mennyiségű hozzászólást gyártana… 🙂

 122. untermensch4 — 2015-07-26 16:46 

@rdos: Ha már konteósra vesszük a logikát akkor olajos országok tekintetében a zusákok érdeke az lenne hogy addig essen az olajár és nőjön az olcsó kitermelés amíg lendületből ki nem fogyasztják ezeket a lelőhelyeket. Akkor kellhet majd a hirtelen áremelkedést megtámogatni a már „bekészített” „helyi konfliktusok” felpörgetésével és marad az utolsók között kitermelhető palaolaj mint stabil forrás amihez így már eléggé magas is lesz a világpiaci ár. A technikai változásokkal ez a modell persze nem számol.

 123. untermensch4 — 2015-07-26 16:49 

@logiszton: Ha van kedved, lenyűgöthetnél az én nevem megfejtésével. Kevesen ismerik a „megfejtést” úgyhogy valódi teljesítmény nélkül, csak szerencsével nem sikerülhet. Nem hiszem hogy két sorba belefér de egy rövidke bekezdésbe megpróbálhatnád beleszorítani. Köszönöm.

 124. untermensch4 — 2015-07-26 16:53 

@panamajack: Ööö…. a „zugpálinkafőzés” az olyannak hangzik mint a „feketevágás”. Ha felnőtt emberek felelős viselkedéséről beszélünk akkor nekem beletartozik az hogy saját magának olyan kábítószert főz amilyet akar, hagyomány, jóárasság és egyéb szempontok mérlegelésével. Pár ezer évig működött a dolog állami túlszabályozás nélkül.

 125. norniron — 2015-07-26 17:42 

Amennyire én tudom, F. K. nem volt buzi, mindig is női szexpártnerei voltak. Bölcsész sem volt , jogászkollégánk volt, amint az a műveiből kiderül. Hogy liberális lett volna-e azt nem tudom, szerintem nem, szocialista gondolkodóként szerintem voltak olyan egalitárius gondolatai, amik összeegyeztethetetlenek a liberalizmussal. Zsidónak kétségkívül zsidó volt, de a zsidókkal is folyton baja volt. A cionistákkal például kifejezetten rosszban volt. Talán megérezte, hogy ez ugyanolyan nacionalista ideológia, mint a mi csodaszarvasunk.
De gondoljuk tovább a dolgot: Samsa Gergely egy nap felkelt. a szobájába ugyanúgy sütött be a nap, mint tegnap vagy tegnapelőtt.
Egyedül élt, hiszen 35 volt, sosem szerették a nők, mostanra ezzel is megbékélt.
Felkelt hát, és kiment a fürdőszobába
A tükörbe nézett, és egy hosszú szakállú, göndör hajú, denevérfülű, telt ajkú férfit látott, akiről ugyanakkor tudta, hogy ő az, sőt, látta a fürdőszobatükrön, hogy ő az.
Kétségbeesetten lenézett, és látta, hogy bizony körül van metélve. Aztán a könyvespolcra nézett, és kétségbeesve látta, hogy a Wass Albert kötetek helyett a talmud és a „Meséld el fiadnak” van a polcon.
De dolgoznia kellett, nem volt ideje borotválkozni, hát elindult reggel a buszjáraton.
Ott némi megkönnyebbüléssel látta, hogy mindenki olyan, mint ő. Az egész város zsidóvá változott!
Másnap az Erec Izráel ülésén testületileg felvetették, hogy a déli határra kellene egy fal, lehetőleg szögesdrótból. Mindenki támogatta 🙂
Bocs 🙂

 126. tutajos — 2015-07-26 19:58 

@panamajack: nem mondom, kérdezem. Ha az itteni állapootok olyan szörnyűségesek és elítélendőek, milyenek az ottaniak?

 127. panamajack — 2015-07-26 20:23 

@tutajos: Fogalmam sincs. Életemben nem jártam Izraelben. Jelenleg nem is tervezem.

 128. flashbang52 — 2015-07-26 20:45 

Mocskos USA!!! Miután 4 éven keresztűl megmentette az a szemét Franklin Templeton nevű amerikai pénzügyi alap a magyar államot, most amikor igazán dübörög a gazdaság itthagy bennünket. Há rohaggyanak meg.Csak ezé mert egy kicsit visszaesett ( történelmi mélyponton vannak) a rövid lejáratú állampapirjaink. Meg is érdemlik!! Majd az MNB mágusai és csodadoktor jósnői jól megvuduzzák őket oszt úgy járnak mint Tóásó Előd felesége.
Mocskos oroszok!!! Nem elég,hogy minden komolyabb gazdasági tendert ők nyernek, meg ők irányítják a fél magyar parlamentet és a magyar EU delegációt van pofájuk nem önteni ide tonna számra a jó kis rubeljüket hanem a görögöket akarják megmenteni. Az annyira sikeres az ukrán akciójuk után( példát mutatva az összes trianon traumán átesett kelet európai országnak) még a rendőrségüket létszámát is csökkentik, hogy ne omoljon össze az állami költségvetés. Persze nem veszik meg a méltán világhírű ( kivágott fákon termő szabolcsi jonatánt se, meg a műhúsból készült, felcsúti felvágottat se, hogy dűljön rá Putyinra a szverdlovszki dácsája amit nem magyar akácból épített.

Mocskos EU. Szemét gyarmatosító buzibarát elnyomó rezsim, a vén köcsög belgával az élén. Dögöljenek meg mind egy szálig, belefulladva a hamisított tokaji borba amit Dajcs Tomi nyomat be full beszpídezve a konferencia terembe, de előtte még utalják át gyorsan azt a pár milliárdos gazdaságélénkítő csomagot, mert nem lesz mit szétosztani a haverok között.

Mocskos bevándorlók.Napalmmal kellene megszórni a Földközi tengert úgy Gibraltártól a Boszporuszig naponta kétszer… De legjobb lenne Afrikát valami tektonikus bombával elsűllyeszteni, meg Ázsia felét, nehogy ide tolja a pofáját, és felélje a kiválóan működő magyar szociális rendszer kiemelkedően magas ellátási rendszerét, Hát hogy lesz így nyugdíjbefizetésből Klub tihany. ,meg a TB alapból…kaszinó… ( a mocskos amerikaiknak tuti, hogy van ilyen bombájuk de a szemétládák csak minket mérgeznek a chemtraillel nem pedig a fekákat)

Mocskos kivándorlók…
Mocskos bankok….
Mocskos multik…..
Mocsok liberálisok….
Mocskos értelmiségiek…
Mocskos nyugdíjasok…
Mocskos komcsik…
Mocskos buzik…
Mocskos kurvák…..
Mocskos…..
Ja és midenféleképpen… Mocskos zsidók… Csak… Mindenki tuggya miért!!….Nem tudod.?. Akkor te is az vagy!!! …Ha tudod akkor is az vagy, mert ezt csak ŐK tudják..!!!!

Igenis épüljön kerítés,,Nem is kerítés kupola, nehogy bármi ide be tudjon jönni… vagy ki…( na jó kiskapu legyen amin beadják a kaját meg a pénzt..Na jó legyen egy nagykapu is amin meg kiviszik a szart…

„A konyhai csótány, közönséges csótány, konyhai sváb, vagy svábbogár (Blatta orientalis), a rovarok (Insecta) osztályába, csótányok (Blattodea) rendjébe és csótányfélék (Blattidae) családjába tartozó faj.

Az egyik legelterjedtebb kártevő rovarfaj, az emberek körében jelentős közutálatnak örvend. A csótányok, életmódjukból adódóan, rendszerint környezetünk szennyezett helyein (pl. a csatornában, szeméttárolóban stb.) tartózkodnak, ahol az ott levő fertőző anyagokkal táplálkoznak.Világszerte egyre több adat utal arra, hogy a csótány váladéka és ürüléke, illetve külső takarójának fehérjetartalma, valamint az azon levő illat- és bűzmirigyek váladékai testidegen anyagnak (allergénnek) tekinthetők.
Terjeszkedésük horizontális irányban általában lassú, többnyire az ember közbenjárásával történik, vertikális irányban azonban gyorsan terjeszkednek.” ( Wikipédia)

 129. tutajos — 2015-07-26 21:40 

@panamajack: 10 mp guglizás után:

http://ardc-israel.org/en/content/refugees-israel

elég lehangoló a kép.

 130. panamajack — 2015-07-27 00:08 

@tutajos: És ennek mi köze bármihez is? Ha Izraelben szemétkednek, akkor nekünk is lehet? Vagy akkor a zsidók kussoljanak, még akkor is, ha semmi közük Izraelhez? Vagy mi?

 131. noirp — 2015-07-27 09:47 

@panamajack:

„Hogy fölösleges Mari néni bal bütykét és a pesti gangosházak folyosóján terjengő állott kelkáposztaszagot hungarikummá nyilvánítva aranyborjúként imádni, amikor tudnánk éppenséggel marsjárót is tervezni. Nem lenézzük a magyarokat, hanem éppen hogy fel akarjuk rúgdosni a pocsolyából, ahol azzal a hamis képzettel fekszik, hogy neki valóban ott a helye…”

P’jack, te még mindig túl optimista vagy (szomorú mosoly).
A többieknek szólván, itt komplett pesszimista alapvetés következik; aki simogatást vár nemzetiszínű selyemszalaggal, az most lapozzon.
Tehát: én egyre kevésbé hiszem, hogy a Nemzet — így, nagybetűvel — elkívánkozna a pocsolyából. Hiába rugdosod föl. Van egy mondás, ami szerint a kutya fejét hiába húzod az asztalra, ha alája kívánkozik. Nos, jelen pillanatban úgy látom, ez érvényes Magyarország népére.
Miért mondom ezt?

Ad 1) Azért, mert azt gondolom, a legutóbbi 1,5 hónap elmebeteg gyűlöletkampánya nem véletlenül volt ENNYIRE hatékony, volt rá igény, volt fogadtatás (elég, ha beleolvasol a Face kommentfolyamaiba, ahol az úgymond átlag is megnyilvánul). Még mindig nem nőttük ki ezt a szintet. Még mindig akad kommenter nem egy, nem kettő, aki nem érti, miért baj, hogy ő „hierarchiát állít fel a fajok között”. Nem értik, miért mondom nekik, hogy baj van a logikájukkal, amely szerint „az erősebb kutya baszik”, nem értik, hogy az erősebb kutya pozíciója nem életreszóló. Mindemellett pedig azt látom, hogy a jó nép nagy része — finoman fogalmazva — „kimaradt a globális jelenből”; mintha még mindig az extra Hungariam non est vita, si est vita, non est ita kóvályogna a fejekben.
Ha mindez ennyire mélyen benne van korunk magyarjának elméjében, akkor nem is várhatjuk, hogy más legyen a gondolkodás fő áramlata, a közbeszéd tárgya. Előbb-utóbb ennek a felszínre kellett jönnie, tekintettel a rendszerváltás óta elmaradt nevelő/önnevelő munkára.
Többedjére immár az a benyomásom, hogy nálunk _ez_ a normál üzemmód, és az európai értékek felé forduló korszakok pedig a kitérők. Most éppen elhagyunk egy kitérőt, úgy látom. Nem kell a marsjáró, ne hülyéskedjünk. Kóbász kell, fodbal, pálinka, szabadságból pedig annyi, hogy ott lehessen cigányozni, zsidózni, buzizni, liberálisozni, ahol éppen rájön a dolgozóra.
E rendszer jelenlegi formájában addig fog fennmaradni, amíg az EU-tól rendszeresen érkezik az apanázs, vagyis 2020-ig. Hogy utána mi lesz, nem tudom. Gondolom, rövid idő után kiderül, hogy innentől üres a pénztárca, se csoki, se kocsi; ez esetben két esélyünk van. Vagy megcáfolja az ország összessége mindazt, amit most leírtam, és feláll a disznószar-jacuzziból. Elszámol az összes kényes kérdéssel, amivel eddig baszott foglalkozni, kezdve a III/III-as aktákon. Felállít valamilyen konszenzust, ami pártok és koalíciók fölött határozza meg céljainkat és érdekeinket, illetve tisztességes alkotmányt ad saját magának.Bár így lenne!
Vagy pedig uccu neki, kiszabadságharcoljuk magunkat a mocskos gyarmatosító EU-ból, és életem hátralevő részére (tekintettel a foglalkozásomra, még úgy 35-40 évet adok magamnak) eltűnünk a civilizált világ térképéről, megjelenve más dimenziókban, valahol Koszovó vagy Transznyisztria mellett.

2) Ami bennem a pesszimizmust növeli, az nemcsak a fajgyűlöletre való fogékonyság, hanem általában az elesettjeinkhez való hozzáállás (kivéve persze az ujjpattintásra szavaztatható vagy annak tartott nyugdíjasokat). Utáljuk a csöveseket, a buzikat, a munkanélkülieket, a cigányokkal azonosított mélyszegényeket; látni se bírjuk a fogyatékkal élőket (illetve fenntartás nélkül lopjuk meg őket, ahol lehetőség van rá). Mindenki undorító vagy gyanús, aki hátrányos helyzetből indul, aki szegény vagy ilyen-olyan beteg. Ez olyan kulturálatlanságra vall, ami számomra beláthatatlan; utoljára 1933 körül volt ez comme il faut, ugye, és akkor is elég behatárolt területen. Itt pedig még nem is igen értik, mi a baj ezzel…

3) Végül pedig ami totálisan borúlátóvá tesz, az az, hogy arcizomrándulás nélkül hagyjuk szétverni a saját iskolarendszerünket, noha nem lehet elégszer mondani, hogy Magyarországnak kb. az egyetlen esélye az oktatás lenne. De az oktatásról és a munkáról alkotott fogalmaink is kb. 1933-1955 közötti mintákból táplálkoznak, úgy látom. Másra nem tudom fogni, hogy az ipari képzést betanítottmunkás-képzéssel intézné el Pártunk és Kormányunk. Mással nem tudom indokolni azt sem, hogy a közoktatásban nincs súlya az idegennyelvnek, informatikának, gazdasági és államplogári ismereteknek; ehelyett az ingatag lábakon álló erkölcstan („Világnézetünk alapjai” reloaded) na meg a testnevelés sarkalatos. Most, ebben a pár évben szedjük össze azt a 30-40 év lemaradást, amit felvetettem, azt gondolom. Pláne, hogy a képzett munkaerő szorgalmasan exportálja magát (persze, a rothadó Nyugatra), mert, fene a fejüket, nem akarnak 450 eurónak megfelelő játékpénzért tengődni egy alakulófélben lévő pasaságban…

Nem lesz itt marsjáró, öregem.

 132. noirp — 2015-07-27 10:01 

@panamajack:
1) mer’ a zsidók (ez nálunk ultima ratio)
2) ha valaki valahol a világban szemét, az minket felment a saját szemétségeink alól — nem tudtad?

 133. panamajack — 2015-07-27 10:46 

@noirp: Hát ja. De mindenesetre vígasztalja az ezeréves nemzetet az a szívmelengető érzés, hogy a ballibsiknek kuss van, mert kétharmad! Ja, és hogy az Audi TT hungarikum.

http://444.hu/2015/07/26/a-9-legutosebb-potencialis-hungarikum/

 134. noirp — 2015-07-27 11:36 

@panamajack:
Főleg az vigasztalja őket, hogy itt most rajtuk kívül mindenkinek kuss; imádnivalóak, mikor magyar felsőbbrendűségük teljes tudatában, gyalázatos helyesírású kommentekben szólítanak föl bárkit, aki nem ért velük egyet, hogy „retegjetek libsik” vagy hasonló. Retteg a radai rosseb — undorodom.

 135. slashtmp — 2015-07-27 20:44 

@noirp: Pesszimizmusodat osztom, de nem gondolom, hogy ez a nép hibája lenne. Nem gondolom, hogy ez magyar sajátosság, akármelyik országot nézed, népesség szignifikáns hányada sorolható a right wing authoritarian follower kategóriába.
A különbség ott van, hogy kap-e bátorítást felülről, ez az ami Magyarországon adott a tekintélyelvű domináns mácsó beteg fasz miniszterelnökünk révén.

 137. noirp — 2015-07-29 12:54 

Olvastam tegnap. Agyrohasztó következtetésre ad okot arról, hogy hogyan is csinál Pártunk és Kormányunk valós problémára megoldás helyett gumicsontgyártó gépsort.

 138. panamajack — 2015-07-29 20:30 

A féreggé válás iskolapéldája. A lelkesen buzizó, a hanyatló nyugat erkölcstelen és istentelen nihilizmusát keresztényi meggyőződéssel ostorozó jámbor lélek megfeddi azokat, akik a krisztusi szeretet parancsának tettekkel engedelmeskednek. És igen, 1944-ben is ugyanezt írta volna.

http://mandiner.hu/cikk/20150729_bencsik_gabor_jo_emberek

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.