Parainesis Géfodorhoz és a pisztránghoz

Drága G. Fodor Gábor, politikai és közgondolkodászati izé!

Drága édesapám most azt kérdezné, hogy miért foglalkozom Önnel, különben is, én nem is szeretem a halat. (Kicsi koromban a torkomon akadt egy szálka, én nem is emlékszem az esetre, az azóta eltelt közel 35 évben nem sikerül újra halat ennem, émelygés fog el tőle.)

Ellenben Ön, a Magyar Közgondolkodás Legfőbb Valamije (remélem pontosan idéztem titulusát) a Miniszterelnök Úr férfiassága után most a paprikás lisztben sült pisztránghoz írt ódát. Szögezzük le, hogy ha valaki amúgy szereti a halat, akkor a paprikás lisztben sült pisztrángban minden bizonnyal örömét fogja lelni. Mert az finom. Nem is ez a gond.

Paszkvillusában azonban Ön, szertelen ifjú Sith lovagként felidézi a depressziós fideszes értelmiségi fényes ösvényén messze ön előtt járó Sötét Nagyúr, Bayer Zsolt stílusát és “Michelin csillagos baszakodásról” és “lelketlen Onyx-buzikról” ír.

És ez baj.

Egyrészt azért baj, mert Ön, mint Konzervatív Fiatal Gondolkodó, aki különb Mráz Ágoston Sámuelnél, Zárug Péter Farkasnál, meg a harmadik ilyen arcnál, akinek a neve most nem jut eszembe, de ő is nagyon jelentős gondolkodó, nos Ön nem tanúsít tiszteletet.

Egy rendes pöcsölős-csillagos pisztrángcsinálás ugyanis mesterségbeli tudást igényel, ugyanúgy, mint az, hogy olajban á pointe (pont jóra, csak ez így előkelőbben hangzik) süssük meg a finom, laza szerkezetű halhúst.

Az Önök köreiben divat mindenkit hülyének nézni, és leszólni és fumigálni mindent és mindenkit, aki nem illeszkedik a kopott farmerhez stílustalan bőrcipőt és kockás inget hordó, nokedlit kanállal fogyasztó világba.

Mondom ezt úgy, hogy ezt a posztot farmerben, ingben és bőrcipőben írom. Igaz, zseb nélküli ingben, koptatás nélküli farmerben és szolid bőrcipőben, de ez mindegy is.

Van egy mondás, miszerint mindenki úgy szokott enni, ahogy kefélni is.

Az addig teljesen rendben van, hogy néha kell zúzapörköltet enni, nokedlivel, mély tányérból, kanállal.

A Michelin csillagos baszakodás lényege az, hogy megismerjük ugyanazokat az ételeket teljesen új oldalukról. Nézzük meg, milyen az, amikor külön erre a célra készült sütőben a pisztrángot liszt nélkül sütik kívül ropogósra, belül szaftosra. Próbáljunk ki az egyenízű sült krumpli mellett vagy helyett, valami intenzív ízű mártást mellé. Kalandozzunk el, legfeljebb a kiindulópontra visszatérve azt fogjuk találni, hogy jójó, de azért a zúzapörkölt meg a nokedli, az az igazi, abból kell többet enni.

Most nem írom ki a párhuzamokat arról, hogy milyen az, amikor a nőt nem lisztbe forgatva, a gorenjéből előszedett krumplival fogyasztjuk el, hanem épp csak feszesre párolva, mogyoróolajon hirtelen körbepirítva, csalamádé helyett mondjuk egy finom zöldsalátával (nem arra a zacskós förmedvényre gondolok, a lelketlen hűtőpultban), leöntve beurre blanc-nal. Fröccs helyett egy pohár proseccoval.

Próbálja ki. Érdemes. Mindkettőt. Mindenkinek jobb lesz.

72 hozzászólás

 1. Tromb74 — 2015-11-05 14:45 

😀 😀 😀 oszt hol van ez az ömlengős óda? nem lelem.

Hát rajtam koptatottlan farmer van kockás inggel, barna mártensz bakanccsal, sportos zakóval (de azé’ ez nem a biznisz dresszem), s túrós csuszát ebédöltem pirított szalonnával. Ámde ez nekem így jól áll.
A G. Fodor meg alapvetően egy beszari, beton merev valaki, akinek eddigi élete során a legnagyobb lazulás az, hogy az nyelvét nem jobbra, hanem balra forgatá fenséges királyi valagakban.
Izzadságszagúan lazulós erőlködésének is az az egyetlen oka, hogy központilag utasítást kapott, vegye fel a harcot ezen a téren a szakadt libörális értelmiséggel, mert má’ hót ciki, hogy nincs olyan, hogy jobboldali lazaság meg humor.

Csak hát ugye az nem úgy működik, hogy minél jobban akarjuk, annál jobban lazulunk. Sőt, épp ellenkezőleg szokik működni. Egy ilyen komplexushalmaznak esélye sincs, mert bármilyen csiricsáré nyakkendőt köt magára, ha szorosra köti, lilul beléje az orcája. Oszt a nevetségest a viccestől egy univerzum választja el, és ezt a különbséget a nevetséges soha nem érzékeli.

…de mind ez tök mellékes. Ami viszont nagyon fontos, hogy a te halfóbiádat sebtiben kezelni kell, terápiás eszközökkel mégpedig.
A legszívesebben nyakon csípnélek (mondjuk jövő tavasszal), lecibálnálak Gemencre, Bajára. Na, ott próbálj meg életben maradni hal fogyasztás nélkül!
A terápia az alábbi fogásokon alapulna:

Reggeli:
– olívában pácolt ropogós füstölt halszeletkék pirítós kenyérrel, lilahagymával, olívabogyóval
– Házipálinka

Ebéd:
-Túrós (házi)csusza harcsapaprikással
– Bock Kékfrankos
– Házipálinka

Vacsora:
– Bajai halászlé Dunából fogott pontyból, harcsából, csukfejből házi készítésű gyufatésztával, Természetesen bográcsban, tábortűzön lobogó vízzel főzve
– nyárson sütött keszeg deszertnek
– Házipálinka
– Házipálinka
– Házipálinka

 2. zsanvalzsan — 2015-11-05 14:55 

Mindeközben Magyarorszàg fövàrosàban:
http://hvg.hu/plazs/20151105_Hiszteria_es_verekedes_tort_ki_a_a_Vorosm

Edes jo Istenem … kész. Nem tudom megfogalmazni, amit mondani szeretnék.

 3. Tromb74 — 2015-11-05 14:58 

@zsanvalzsan: A vidijó láttán felmerül az emberben a kérdés, nem-e vírus marketingről-e van-e szó, vagy esetleg a H&M az új Iphone?

 4. zsanvalzsan — 2015-11-05 15:06 

@Tromb74:
Ha virusmarketing, az jo. Akkor megnyugodtam, akkor tudom, hogy mit mondjak.
A marketingesnek is, meg a hvg-nek is.
Ha valodi, megtörtént dologrol tudositanak, akkor kérem, igen nagy a gàz.

 5. panamajack — 2015-11-05 15:07 

@zsanvalzsan: Black Friday.

 6. panamajack — 2015-11-05 15:09 

A Professzor meg egy kriptocionista, burzsoá-kozmopolita, liberálsorosista elhajló. Magyar embernek jó a nokedli kanállal, bármi más a dekadens Nyugat nemzetrontó mákonya!

 7. Tromb74 — 2015-11-05 15:10 

@panamajack: Ja, szegény ember fekete péntekje csütörtökre esik 😀

 8. zsanvalzsan — 2015-11-05 15:11 

@panamajack:
De csakis alaméniomkanàllal!

 9. noirp — 2015-11-05 15:13 

Prof, őszintén szólva, én sem értem, miért foglalkozol Gé Fodorral, de el kell ismerjem, stílusosan teszed. Érteni pedig azért nem értem, mert mintha rácsodálkoznál: itthon a “konzervatív” a provinciális, sudri suttyó fedőneve, aki leggtöbbször azért fikázza a hokkerlin és a kromplilevesen túli világot, mert baromira nem ismeri és/vagy nem ért belőle egy hangot sem.
Pedig itthon a “konzervatív” egyre inkább a provinciális, sudri suttyó fedőneve, aki leggtöbbször azért fikázza a hokkerlin és a kromplilevesen túli világot, mert baromira nem ismeri és/vagy nem ért belőle egy hangot sem.
Azt hiszem, a kiirthatatlan optimizmus és némi pedagógus-becsípődés teszi. Respect 🙂

 10. noirp — 2015-11-05 15:14 

@Tromb74: ?

 11. zsanvalzsan — 2015-11-05 15:18 

@panamajack:
Black Friday-kor mindent (làtszolag) rettentö olcson adtak. Ez meg a konjugàltja: itt valami méregràga kollekciot lehetett megkapni dràgàn, ezért zuztàk egymàst pépesre a böcs fövàrosi emberek.

Amugy a Black Friday az jo dolog, én olyankor otthon szoktam olvasgatni az àgyamon fekve.

 12. Tromb74 — 2015-11-05 15:18 

@noirp: Hát a Zsanvalzsan által linkelt vidijóra reagálánk, melyben megvadult emberek tapossák egymást, hogy egy esetleges, de soha meg nem valósuló összejövetelen egyforma öltözékben jelenhessenek meg.

 13. Tromb74 — 2015-11-05 15:20 

@zsanvalzsan:
Én meg megnézek róla pár videót, majd sóhajtok egyet, hogy ‘be jó, én nem voltam ott.

 14. noirp — 2015-11-05 15:33 

@Tromb74: Á. Érteni. Nekem ez aztán magas, mint malacnak a zsiráfvályú 🙂

 15. Tromb74 — 2015-11-05 15:42 

@noirp: Ebben van egy ilyen feloldhatatlan ellentmondás, miszerint ha valami különleges, azért nem tépik ezrével egymást az emberek, vagy nem kaparintható meg 3 nap üzlet előtti sátrazás árán (iPhone).
Ilyen hisztéria csak középszerű v. felesleges cuccok körűl alakul ki.

…de miért nem foglalkozunk inkább Professzore posztjával?

 16. panamajack — 2015-11-05 15:46 

@noirp: Ilyenkor egy pillanatra fel szokott bennem merülni a kérdés, hogy a lui vütyon tasi, meg a guccsi karóra mennyiben nemzeti-konzervatív viselet. Azután rájövök, hogy nagyon is, hiszen ilyet kizárólag gazdag, provinciális, sudri suttyók hordanak…

 17. noirp — 2015-11-05 15:50 

@panamajack:
Megfogtál; nem tudom, ironizálsz-e, vagy a LV és a Gucci tényleg prolimárka. Mindenesetre, a luivutyön táska csak addig fedi el sudri mivoltodat, míg meg nem szólalsz…A méregdrága öltöny meg még annyira sem, ti., amint moccan egyet benne a páciens és kiderül, hogy a félmilliós szerkó nem az ő mérete.

 18. Tromb74 — 2015-11-05 16:00 

@noirp: Há’ mert az méretre szokás igazítani, de az nálunk akkora luxus, mint 5-ös BMW-be a gyári alkatrész.
Másrészről meg az öltönynek inkább jól szabottnak és alkalomhoz illőnek kell lennie, mint drágának.
Én pl. az esküvőmre csináltattam öltönyt ángliából hozott kelmébűl egy konzervatív és szakmájában ismert szabóval.
Talán ha négyszer mentem próbálni, s az eredmény elégedett női sóhajok, s tekintetek voltak 😀 😀
Az egész cirka hetvenezer pénzbe került, szerintem megérte. Egyetlen hátránya, hogy annyira alkalmira sikeredett, hogy hacsak nem óhajtok további házasságokat kötni, büdös életbe nem fogom többet felvenni.

 19. panamajack — 2015-11-05 16:05 

@noirp: az LV és a Gucci nem proli, hanem újgazdag orosz/kínai/arab oligarchák, valamint segghülye celebek márkája. Vastag aranylánc mellé szokás viselni.

 20. panamajack — 2015-11-05 16:06 

@panamajack: Jó, egy kicsit túlzok. Az LV-t a miniszoknyás japán gimnazistalányok is imádják! 🙂

 21. panamajack — 2015-11-05 16:10 

Egyébként általános alapelv, hogy IGAZI uriember nem hord olyasmit, amin túl feltűnő márkajelzés található. Főleg nem olyan, amiről néhány tucat embernél több is hallott már… 🙂

 22. Tromb74 — 2015-11-05 16:11 

@panamajack:
https://whycauseican.files.wordpress.com/2012/05/gucci-mane.jpg?w=700

A képeken nem látszik, de a kifinomult ízlésű úriembernek egy fagylalt van az arcára tetoválva 😀

 23. Tromb74 — 2015-11-05 16:14 

@panamajack:
Én pl. ifjú koromban mindig leműtöttem a márkajelzéseket a cuccokról. Mai napig rettentően zavar, ha jól látható helyen, v. nagy méretben helyezik el őket.

 24. panamajack — 2015-11-05 16:14 

@Tromb74: Naigen. Azért valljuk be, Habony Árpádnál szimpatikusabb az illető… 🙂

 25. panamajack — 2015-11-05 16:18 

@Tromb74: Teljesen érthető. A márkajelzés arra való, hogy a VEVŐ számára garantáljon egy bizonyos minőséget. Ha arra használják, hogy helyettesítse a minőséget a feltűnő DRÁGASÁGGAL, onnantól “conspicuous consumption” esete forog fenn, ami egy gentlemant kizárólag méla undorral tölthet el.

 26. Tromb74 — 2015-11-05 16:28 

@panamajack: Meg hát úgy gondolom, hogy ha leperkálom a cucc ellenértékét, akkor ne kelljen már hirdetőfelületként is funkcionálnom a továbbiakban.

 27. escargot — 2015-11-05 16:45 

H&M kollaborációkkal mindig ez van. Kicsit olyan, mint az iPhone-őrület, azzal a különbséggel, hogy itt nem az elsőségért küzdesz, hanem másnap már egyáltalán nem kapsz belőle. Limitált kollekciók, olyan márkákkal együttműködve, amelyekre a fast fashion fogyasztók zömének másképp esélye sem lenne. Ráadásul a Balmain-vonalban voltak tényleg szép, majdnem couture-igényességű darabok is, ahhoz képest nem drágán. Csak nekem a Greshamben volt szerencsém megnézni, ahol nem vér folyt, hanem Kreinbacher pezsgő. 😀
Ha valakit érdekelne:
http://markamonitor.hu/markak/Balmaination-couture-es-popkultura-elerheto-aron/1174/

 28. Tromb74 — 2015-11-05 16:55 

@escargot: Fasza. A promó videónál már vártam, mikor jelenik meg az ellenőr a metrón, hogy leszállítsa a feketéket.

 29. zsanvalzsan — 2015-11-05 17:32 

@Tromb74:
> …de miért nem foglalkozunk inkább Professzore posztjával?

1.: Nincs vele mit foglalkozni, ugy kerek ahogy van, meg van irva, kész van.

2.: Mink itten kemény csàvok vagyunk, szabad emberek, minket nem lehet cask ugy terelgetni, plane nem egy ilyen fideszes tik-tak vagy hogy mondjàk àltal.

 30. zsanvalzsan — 2015-11-05 17:34 

@escargot:
Jaa, hogy ez ilyen limitàlt izé?
Akkor meg a nagytudàsu markecolos izé miért nem tudott olyan àrat kitalàlni, mondjuk a jelenlegieknek a tizenötszörösét, hogy ne legyen tumultus?

 31. panamajack — 2015-11-05 17:44 

@zsanvalzsan: Mert pontosan az a cél, hogy tumultus legyen, tudósítsanak róla a médiákok, és beszéljenek róla a zemberek!

 32. panamajack — 2015-11-05 17:46 

Amúgy szerintem ez kapcsolódik a Prof posztjához, ami elsősorban a kulturált fogyasztói magatartásról szól.

 33. hadrian77 — 2015-11-05 19:26 

Vásároljunk luxus jellegű cuccokat, hogy úgy nézzünk ki mint egy rossz buzi. Az ámérikai elnök meg köcsög mer csak Timex órája van.

 34. panamajack — 2015-11-05 20:07 

@hadrian77: Azt, hogy egy amerikai elnök mit visel, azt nem ő dönti el, hanem a kampánystáb! 🙂

 35. Tromb74 — 2015-11-05 20:34 

@zsanvalzsan: Ez már a prémium márkáknál is bevett szokás, legyen szó autókról, órákról, vagy ruházatról. Élet van, ma már senki nem engedheti meg magának, hogy bármely fizetőképes piaci szegmenst hanyagolja. Ha valakinél van egy kis pénz, azt meg kell kaparintani.

 36. hadrian77 — 2015-11-05 20:42 

@panamajack: ha minden nap az van a kezén 8 éven át, akkor kétlem. 🙂

 37. flashbang52 — 2015-11-05 21:23 

Honnan tudod, hogy illiberális konzervatív surmó vagy:

Képes vagy a drága pénzen lízingelt kocsidból kiszállni, hogy hasba rugjál egy idős házaspárt majd Vertu telefonodon jelented a cégnek, hogy megtámadtak és el akarták rabolni a kocsidat.

Egy metroszexuálisoknak ajánlott Gucci táskát szorongatva gyalogolsz át szociális megszorítások ellen tüntetőkön.

Gucci bőrőndre támaszkodsz a Londoni repülőtéren miközben a veled utazó nőismerősöd lábán olyan cipő van amit a Lajtától keletre csak a prostik viselnek.

A Bentley’s étteremben eszel egy jócsaj társaságában miközben a segged kilátszik a gatyából.

Az első feleséged anyjának nevére bérelt luxuslakásban élsz egy ukrán maffiózó lányával miközben a második feleségedtől még nem váltál el
.
Leülsz a Capitólum lépcsőjére egy újsággal demonstrálandó, hogy téged nem rugtak ki Amerikából és ezt a volt nejed megosztja a faszbukon miközben már két éve a legjobb rádiós cimborád keféli.

Filmes kaszinós életművészekkel furikázol egy nem létező rendszámú luxus mikrobusszal de a veszprémi aréna előtt úgy parkolsz le, hogy akadályozod a forgalmat
.
Svájci bankba jársz ügyet intézni, de hazafelé már másodosztályú vonatjegyet váltasz ( amit véletlenül lefotózz egy arrajáró)

Elmégy egy nemzetközi találkozóra kihízott öltönyben.

Celebekkel fotózkodsz az ENSz székházban és közben olyan fejet vágsz mint aki elhasználta a pelenkáját.

Állandóan a nők kezét csókolgatod de fogalmad sincs hogyan kell azt rendesen csinálni.

Véletlenül a kamerával szemben villantod meg a milliós órádat a rosszul szabott öltönyödből ( a legjobb haverodnak véletlenül pont olyan órája van).

A szolgálati kocsidra is felszereled a lézerblokkolót.

Milliós hotelekbe viszed haverjaidat bulizni és közben azt mondod, mindenkinek, hogy titkos szolgálati úton voltál.

Amikor lebuksz akkor zsebből visszafizeted a pénzt és közben hangosan leanyázod az újságírókat.

Drága vadászruhákban feszítesz drága vadászatokon miközben a puskádra egy tiltott vadászati eszköznek minősülő tárgy van felszerelve.

Nem indulsz el nemzetközi tárgyalásra hajzselé nélkül.

Milliós luxus lakásban élsz szolgákkal körülvéve de a feleséged olyan ruhákat visel, hogy a Leisure and pleasure magazin nem teszi be még a szakadt kurvák rovatba se.

Milliós luxus lakásban élsz de nem tudod megjegyezni két afrikai népcsoport nevét.

Ausztráliában egy Rolling Stones koncerten kutatod a szórvány magyarságot a titkárnőd társaságában.

Gyakran nyilatkozol fontos kérdésekben teljesen összefüggéstelenül.

Káromkodás és csúnya szavak használata nélkül nem tudsz megírni egy apróhirdetést sem.

Mindenről határozott véleményed van kivéve a saját múltadat.

Konzervatív keresztényi értékeket hirdetsz betépve öt válás után.

 38. panamajack — 2015-11-05 22:06 

@hadrian77: pedig de. Obama laza-jófej-fiatalos imázsához egyszerűen nem illene valami sznob Rolex vagy Omega. Ha felvenne egy olyat, napokig arról cikkezne a bulvársajtó. Így meg mindenki látja, hogy nem ad az ilyen hívságokra.

 39. panamajack — 2015-11-05 22:12 

@flashbang52: mondjuk nálunk a ballib politikusok se jobbak. Csak így hirtelen beugrik: Suchmann Tamás, Baja Ferenc, Szanyi Kapitány…

 40. flashbang52 — 2015-11-05 23:19 

@panamajack:

No róluk is lehetne egy ilyen szösszenetet összehozni ) csak most éppen nem ők vannak teritéken. 🙂 meg az ő listájuk kicsit röviebb is

Honnan tudod, hogy balliberális surmó vagy:

Csúnyán beszélsz a pártgyűlésen ..

A választási plakátod eltakarja egy 18 emeletes ház minden ablakát

Nem tudod hol a magyar határ.

Két falábad van de felteszed a netre a táncolós videódat.

Pénzért vetted a diplomádat és még dicsekszel is vele ( ez mondjuk szinte mind a két oldalra igaz )

Nyílvánosan beszólsz arab futballistáknak és középkirú hölgyeknek.

Felrúgod egykori haverjaid szavazatgyűjtő pultját..

Legjobb haverjaid vodkahamísító ukránok, és egy papír nélkül álbróker

Titkárnőd a román titkosszolgálat Mucuska fedőnevű ügynöke

Állami pénzen fogadod motoros haverjaidat Brüsszelben majd leanyázzátok egymást

Eu képviselőként is Tintás Tibi marad a neved amit a Lehel piaci kofáktól kaptál.

Hótra bebaszva még átvenni vadonatúj vadászgépeket.

A párttól elsikkasztott pénzen gyorsulási versenyt és előszilveszteri bulit szervezel.

Közismert gengszterekkel készítesz közös fotót.

 41. hadrian77 — 2015-11-06 08:14 

@panamajack: én duplavé Bushra céloztam. 🙂 A Clintont meg digi kvarc órával fotózták folyton. 🙂

Amúgy ebben az országban ez a jelenség mindenhol megvan, ha a prolinak van nehezen összekuporgatott egy milkája kocsira, akkor biztos, hogy egy 20 éves szarrá hajtott, németből behozott bmw/audi/mercit vesz, mert az ugye neki jár, de hamarosan persze a gatyáját is szervízre fogja költeni.

 42. noirp — 2015-11-06 10:09 

@flashbang52:
Ez nagyon ott van 😀
Kifelejtettétek, hogy

a parlamenti ülésen enyhén(?) bebaszva Pubinak szólítja — amúgy nem az eszéért közkedvelt — képviselőtársát.

 43. flashbang52 — 2015-11-06 10:21 

@noirp:

Sajnos a terjedelmi korlátok nem engedik a teljes felsorolás elkészítését. De a lista ( bármelyik oldalra vontakozó) korlátlanul bővithető

Közben nekem is eszembe jutott még néhány:

A haverod videóra veszi ,, hogy kokaint szívsz fel ruhátlan kurvák hasáról egy drága bérelt hajón

Vezénylő tábronoki egyenruhában előbb oldalba pisálod a mukahelyedet majd összetörsz pár autót a környéken.menedzser tabletta hatása alatt..

Nyilvános étteremben beszélsz meg titkos dolgokat közismert bűnözőkkel miközben pénzt is elfogadsz tőlük majd hangosan odaköszönsz a téged megfigyelő kollégádnak.

Nyelvtudás hiányában odaállsz kötözködni az amerikai nagykövetség elé.1982 ben divatos ruhában.

 44. tudi — 2015-11-06 17:43 

Herr Prof. nem értem miért fecséreled idődet erre a G. Fodor gyerekre, ő úgy konzervatív, ahogyan én japán kardkovács. Egyrészt ugye ilyen flancos Michelin csillagos étterembe nem azért megy az ember, hogy jól lakjon, hanem, hogy megkóstolja a fürjbe töltött kakasherét sütőtökszufléval. Ha jól akar lakni elmegy egy jobb helyi étterembe, vagy valami csárdába és ott ehet zuzapörköltet meg nokedlit, igaz nem kanállal meg mélytányérból, hanem késsel és villával, sőt oda még farmerban meg kockás ingben is mehet, akkor sem nézik talán ki. Ha meg valóban konzervatív, akkor saját brancsától kellene a belét is kihánynia nem a csillagos baszakodástól. Ja és a kommentekkel egyetértve ÚRIEMBER így nagybetűvel stílusosan és elegánsan jelenik meg és öltözködik, nem úgy mint egy két lábon járó márkajelzés.

 45. noirp — 2015-11-06 19:21 

@tudi:
Valami ilyesmi dilemmám volt nekem is 😀

 46. flashbang52 — 2015-11-06 19:48 

Ezért az mekkora összehasonlítani egy patakparti pisztrángsütőt egy tengeri ( mondom TENGERI) halfilét árusító gyorséttermet es egy kisérletező kedvű étteremláncot, majd kihozni, belőle, hogy akinek kicsi a farka és nem vágyik nagyobbra az egyen pisztrángot vidéken amit a nője filéz ki neki ( mondjuk ha már nem tudja rendesen. meg… ni. akkor legalább hagyjuk, hogy dógozzon a beste némber) Na mer attól jobban nő ám a pöcs….mintha elvisszük egy elegáns étterembe.( mert az még drága is Annyit nem érsz anyukám.)
Hozzá illusztrációnak meg egy mobillal készült fotósorozat. ( parasztnak vidékre jó azis he)
Ha gerilla marketing akart lenni akkor azt még tanulni kell, Ha tanmese akkor még rosszabb, ha csak egyszerűen ki kellett tölteni az oldalt az meg már bunkóság.

 47. panamajack — 2015-11-06 20:00 

@flashbang52: Nem tudna valaki egy linket adni a cikkhez?

 48. flashbang52 — 2015-11-06 22:03 

Tessék!

http://888.hu/article-sult-pisztrang

Jó étvágyat 🙂

 49. panamajack — 2015-11-06 22:10 

@flashbang52: köszi! 🙂

A pisztráng tényleg gusztusosan néz ki, de ez a géfodor egy… nem is tudom mi. Talán Gollam ötvözi még ilyen tökéletesen a szánalmast a visszataszítóval, bár ővele legalább együtt lehetett érezni valamennyire.

 50. flashbang52 — 2015-11-06 23:28 

Gollam egy jóvágású gerinces szerethető karakter hozzá képest 🙂

Gondolom nem igazán érdekelte, hogy 2010 ben mikor a főnöke meg hómezők lovagja Bakondi ( 0 km es gumicsizmában távcsövön át )bámulták Felsőszolcánál az elárasztott Auchant. Onnan pár 10 km re ezek az emberek mindenfajta külső segítség nélkül éjjel nappal azon dolgoztak, hogy telepet megmentsék, és ő most nyugodtan tömhesse a fejibe a sült pisztrángot meg írjon marhaságokat a 888 ( B+ ennyire fantáziátlan nem lehet valaki ) nevű lapjába.

Mellesleg csak szólok, hogy amit ő ott evett az is fúziós konyha terméke ( a legmagyarabb étellel a paprikás krumplival egyetemben) Ugyanis két kontinens ételeinek a fúziójából jött létre ( paprika/ krumpli Amerika kolbász /pisztráng Európa)

Csak ehhez olvasni kéne egy kicsit bakker. 🙂

 51. norniron — 2015-11-07 00:50 

@panamajack:
Viszont Gollam nyersen ette a halat.

 52. norniron — 2015-11-07 01:02 

Én egyébként nem szeretem a halat, bár a halászlé szagát kifejezetten szeretem. Semmiféle trauma nem ért a halszálkával, egyszerűen nem szeretem az ízét. Nincs az a harcsapaprikás, bajai halászlé, szusi, fruttadimáre ami ezen segíteni tudna.
Viszont az a fajta sznobéria is távol áll tőlem, hogy az evéshez kiöltözzek, elköltsem a félhavi fizetésemet olyasmire, amivel hamarabb végzek, mint egy parizeres zsömlével, ellenben a tápértéke még azt sem éri el. És azokkal a nőkkel, akik nem állnának velem szóba, ha nem viszem el őket ilyen helyre, én sem állok szóba 🙂 Az egész milliő olyan, hogy nemhogy nem vágyom rá, hanem egyenesen taszít. Viszont a másik véglet sem vonz, a tajparasztok világa, vödörnyi pörkölttel meg “a férfi nem férfi 100 kiló alatt” hozzáállással, ahol annyi kaja megevése az elvárás, hogy már a harmadánál rosszul vagyok, de csúnyán néznek, ha meghagyom.
Én leginkább egyedül szeretek enni, nem túl sokat.

 53. panamajack — 2015-11-07 09:55 

@norniron:  “elköltsem a félhavi fizetésemet olyasmire, amivel hamarabb végzek, mint egy parizeres zsömlével, ellenben a tápértéke még azt sem éri el.” – azt ugye tudod, hogy ez a szalmabáb-érvelés minősített esete? 🙂

 54. norniron — 2015-11-07 13:30 

@panamajack:
Kérlek alássan, én nem érveltem, hanem ismertettem a saját áttitűdömet. 😉
Egyébként szégyen, de én itt és most bevallom, hogy néha szeretek bülni a mekibe és enni valamit, és hagyni, hogy a mesterségesen felturbózott ízek lebombázzák az agyamat. Az vesse rám az első követ, aki nem követett el bűnt 🙂

 55. panamajack — 2015-11-07 13:41 

@norniron: Na ja, csak itt az égvilágon senki sem mondta, hogy kizárólag a molekuláris haute cuisine a menő. Sőt, a mekivel sincs semmi gond, ha valakinek épp olyanja van (bár én a Burger Kinget preferálom). A lényeg az, hogy érdemes mindent kipróbálni, attól okosodik az ember!

 56. flashbang52 — 2015-11-07 13:41 

@norniron:

Akkor várjuk gfg legközelebbi bejelentkezését a bivalyhertelendi szusibárból 🙂

A csajokról : Helyes!!!! Csak így tovább ne add fel az elveidet. Ne is állj szóba velü!!!!.
Kiöltözött, túlsminkelt, agyonékszerezett, beparfümözött csak victoria secret fehérneműt viselő , tűsarkon tipegő sznob csajokat, hagyjad csak az ilyen vén hülyékre 🙂 🙂 🙂

 57. norniron — 2015-11-07 14:03 

@flashbang52:
Én dolgoztam egyetem alatt szusi-étteremben. Az étterem azzal reklámozta magát, hogy igazi menő japán csávó a séf, ez azt fedte, hogy 3 magyar szakácsot dolgoztattak halálra napi 14 órában, a japcsit, amíg ott voltam, egyszer sem láttam. Mindenesetre a szusitól egy életre elvette a kedvem, azt a szagot meg 10 év után is érzem.

 58. panamajack — 2015-11-07 14:07 

@norniron: Szusit szinte kizárólag Japánban érdemes fogyasztani, amit Európában a legtöbb helyen ilyen néven árulnak, az egyszerűen szar.

 59. norniron — 2015-11-07 14:18 

@panamajack:
Ezt nem akartam mondani, mivel sosem jártam Japánban és nem tudom, ott milyen. Csak gyanakodtam, mivel a szusit olyan másodpercre kimért precízkedéssel kell elkészíteni (hiába relatíve egyszerű étel, hiszen sem sütni, sem habarni, sem rántani, sem pácolni stb. nem kell), amire mi magyarok sajnos alkalmatlanok vagyunk. De a forgalomra nem lehetett panaszunk, akármit is csináltunk, zabálták…

 60. norniron — 2015-11-07 14:38 

@panamajack:
Jut eszembe, azért nem mindegy, hogy kinél eszik az ember. Nem tudom, máshol hogy van, de a Bp-i japán éttermek között volt egy informális rangsor, amit elismerten vezetett hosszú idő óta a Szépvölgyi úti Fuji étterem. Ott tényleg japán séf van, és a BP-en tartózkodó japánok is oda szoktak menni.
Ott 20 éve tényleg minőségi kínálat van. Nem árulom el, hogy hol dolgoztam, elég annyi, hogy nem itt 🙂

 61. panamajack — 2015-11-07 14:45 

@norniron: Persze, vannak jobb japán éttermek is. Viszont a szusi esetén sajnos az alapanyag frissessége elsődleges, ami ugye nem ugyanaz egy szigeten és egy kontinentális országban…

 62. norniron — 2015-11-07 15:05 

@panamajack:
Cuzco több száz km-re van a tengerparttól, az Inca mégis minden nap aznap hajnalban fogott halat evett, amit a kokalevéltől fűtött futárjai hoztak a tengerpartról a kiválóan megépített hegyi utakon, kerék és ló nélkül, a saját lábukon futva 🙂

 63. panamajack — 2015-11-07 15:10 

@norniron: feltétezem, hogy a pesti szusibárokba nem így kerül az étel… 🙂

 64. norniron — 2015-11-07 15:17 

Hát nem sok kitágult pupillájú ágyékkötős peruit lehet látni futkosni a Rijeka-Budapest autópályán 🙂

 65. norniron — 2015-11-07 15:27 

Különben meg, ha én szusibárt nyitnék, simán meglovagolnám a hazafiasch érzéscheket, és csinálnék hungaroszusit, lazac és tigrisrák szusi és nigiri helyett pontyból, keszegből, folyami rákból stb. És még a minőségre sem nagyon lehetne panasz.

 66. panamajack — 2015-11-07 16:14 

@norniron: erős kétségeim vannak afelől, hogy az édesvízi hal alkalmas szusinak…

 67. norniron — 2015-11-07 16:25 

@panamajack:
Nem az a lényeg, hogy alkalmas-e, hanem, hogy megvennék-e 🙂

 68. norniron — 2015-11-07 16:37 

Ha már itt tartunk, Magyarország egyik nemzeti kincse (pl. az erdélyi agárral és a túró rudival ellentétben) a Bp. Szépvölgyi úti (valójában Csatárka út 54.) japán étterem. Itt minőségi étkezést kínálunk a világ 3. vagy 4. legnagyobb gazdasági hatalmától érkező embereknek. Ezek az emberek meg nem csak úgy véletlenül tévednek ide, szóval nem ártana jobban odafigyelni rájuk. Szóval a Fujira kicsit jobban figyelni kéne, mint a debreceni kolbászra…

 69. norniron — 2015-11-07 18:52 

@norniron:
Arról persze nincsenek illúzióim – sőt, remélem, hogy így van, mert jól néznénk ki, ha nem – hogy az összes kelet-ázsia-szakos hírszerzőnk is nagyon jól ismeri a helyet, és gyankran megfordul ott. 🙂

 70. Tromb74 — 2015-11-08 17:10 

@panamajack: nem tök mindegy mit dugsz a rizsába?

Különben is, rendes étel el sem képzelhető hagymás pirospaprikás alap nélkül 😀 😀 😀

 71. Tromb74 — 2015-11-08 17:16 

@norniron: Én igazából a csak a wasabiban ettem japán kaját, de az szerintem szar.
A japánokkal kapcsolatban két dolog biztosan nem érdekel: hogy mit csinálnak a konyhában, meg mit a hálószobában.

 72. panamajack — 2015-11-09 00:08 

@Tromb74: nem tudod mit veszítesz. A japán konyha a világ egyik legjobbja. Más kérdés, hogy nálunk általában iszonyatosan szarul csinálják, de a helyzet az, hogy Tokióban meg kurva nehéz ehető olasz kaját találni…

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.