Keep calm and worry on

Az úgy van, hogy bizonyos pozíciókban a vezető szeret bizonyos karaktereket látni. Már ha jó vezető. Például az elhárítás élén valami nem túl jószándékú, minden hájjal megkent gazembert, aki a külvárosi kurvák hajkurászásával kezdte, kinyírta (adminisztratíve) négy-öt ellenfelét a karrierje során, emellett ravasz mint a róka. Ezen kívül lehet dühöngő őrült vagy simára borotvált gentleman, de legyen ilyen.

A pénzügyek élén is legyen könyvelő, valahogy nyugodtabban alszik az ember, ha azokat nem valami fantasztára bízzák.

Mindezt azért tartom fontosnak leszögezni, mert Magyarország nemzetbiztonsági helyzete nem valami nagyos stabil dolog. Igaz, momentán egyik környékbeli birodalom sincs olyan passzban, hogy lerohanjon minket, ám van másféle fenyegetés.

Nem, nem arra gondolok, hogy holnaptól haccá’eze’ migráncs fog minket lerohanni. Hanem arra, hogy professzionális, a magyar állam stabilitására törő szervezetek munkájának lehet nyomát találni.

Egyrészt a hídfő, a nemzeti arcvonal és más teljesen független oldalak tevékenységére gondolok, másrészt arra, hogy tegnap állítólag egy, a Daesh-hez köthető közlemény kezdett keringeni, hogy célpont lehet Magyarország.

Ebben a helyzetben kiáll Bakondi, mind valami hülyeséget, majd a katicabogár-erősségű magyar ütőerő felvonul a határra, hiszen a terroristák már csak olyanok, hogy a lófarkas zászlókkal és foguk közé szorított handzsárokkal rohamoznak.

Őszintén remélem, hogy van olyan kapacitás, amely ezeket a fenyegetéseket értékeli, forrásukat meghatározni törekszik és a szövetséges szolgálatokkal együttműködve az elhárításukról próbál gondoskodni.

Mindenesetre nem erre utal, hogy Bakondi egyáltalán megszólalhat, és ebből a kérdésből is csinálnak egy jó kis belpolt és egy jó kis habonyismót.

Talán fölösleges leírni, hogy amikor majd a Deák téren vagy a Bazilikánál pukkan valami, akkor abból nagyon nehéz lesz habonyismót csinálni.

Ugyanis, a franciákkal ellentétben nincsen olyan rendőri és kommandós kapacitás, amely néhány órán belül mindenkit levadász és szétlő.

A németekkel ellentétben (sejthetően) nincsen olyan precíz elhárítás, amely havonta, különösebb csinnadratta nélkül, de azért a sajtóban megjelenően kiemel 4-5 embert kényes helyekről, nem az előtt, hogy bizonyítékai lennének, de még azelőtt, hogy bármit megtehetnének.

Ha az Iszlám Államos hír igaz, az messze nem csak politikai dolog, hanem jelenti, hogy az egyik legprofibban működő terrorista szervezet potenciális célpontja vagyunk. Ez ellen viszont kevés a kisbakond és a tehetséges főhangya, akiből tábornok lett. Illetve csak akkor elég, ha maradunk csak potenciális célpont.

Lehet persze gondolkodni azon, hogy milyen jó kis statárium, meg alkotmánymódosítás tud ebből lenni, csak épp nem az lesz, hanem olyan instabilitás, amely nyílt utcai erőszakhoz fog vezetni, amikor kiderül, hogy az állam mennyire eszköztelen.

Persze ez mind csak paranoid nyugtalankodás, a magyar titkosszolgálatokat az utóbbi tíz évben egyszer sem ciánozták végig, szervezték át- szét- és össze, a legnyugodtabb szakmai munka folyik. Mindenki nyugodjon le a … és carry on.

22 hozzászólás

 1. heizer — 2016-03-31 09:04 

Az az igazság, hogy minden nyavalygás ellenére, mely az sugallja, hogy mi magyarok történelmileg mennyire szerencsétlenek vagyunk, a II. vh. óta gyakorlatilag olyan békében és nyugalomban éldegélünk, annyira elkerül minket minden létező szörnyűség (politikai, társadalmi és természeti katasztrófa), hogy az emberek (és bevallom jó magam is) teljesen elszoktak attól, hogy itt tényleg történjen valami szörnyű és rettenetes, és hogy attól igazán tartani kellene.

Most is az első érzésem az, hogy csak azért rakták be Portugáliát és Mo-t a közleménybe, hogy a nagyok lássák, hogy ők aztán tényleg nem viccelnek. De aztán lehet hogy nem.

Sokszor beszéltünk arról családilag-barátilag, hogy lehet, hogy mi nem vagyunk ilyen szempontból célpont, de azért ha valaki ottfelejtene egy kisteherautót 2 tonna robbanóanyaggal, bármely tetszőleges tízemeletes közintézmény tövénél, egyrészt kurvára nem tűnne fel senkinek, másrészt az akkorát szólna, és annyi áldozattal, hogy erősen felfigyelne rá mindenki nyugaton is.

Hogy ebből nem lenne habonyismo: szerintem el tudjuk képzelni, ahogy még aznap este nyomnák az okosok, hogy ez is a mocskos Brüsszel miatt van, stb.stb.

 2. noirp — 2016-03-31 09:24 

@heizer:
„Hogy ebből nem lenne habonyismo: szerintem el tudjuk képzelni, ahogy még aznap este nyomnák az okosok, hogy ez is a mocskos Brüsszel miatt van, stb.stb.”
Simán. Sőt, ebből lehet csak igazán szaftos habonyismo-t kavarintani, az isten verje meg.

 3. komojtalan — 2016-03-31 10:35 

Az a baj (jó), hogy mindenki többre értékeli a saját hazáját mint amennyi. Az USA lakosságának 3/4 -e nem is hallott rólunk, a Hungary helyett hungry jut eszükbe. Afrikában gondolom rosszabb a helyzet, tehát tényleg nem vagyunk célpont, de azért olvassák Orbán marhaságait és ezért rájátszanak. Nem érdekli hogy ezt belpolitika miatt mondja, valószínűleg nem is tudják, de itt van egy EU -s ország vezetője aki (szóban) beszart tőlünk, akkor említsük már meg őket is, hátha jó lesz valamire egyszer.

 4. komojtalan — 2016-03-31 10:38 

Ja, amúgy 2 tonna robbanóanyag rengeteg, azt jól felhasználva fél Budapest romokban heverne, nem is biztos van ennyijük. Kilókról, dekákról van szó, mert nem olyan egyszerű hozzájutni, azért a titkosszolgálatok sem teljesen hülyék. A pénz egy dolog, de azért fegyvert, robbanószert szerezni sokkal nehezebb ha az nem egy pisztoly mondjuk.

 5. heizer — 2016-03-31 10:46 

@komojtalan: Tudom, csak eltúlzott példa volt arra vonatkozólag, hogy mennyire egyszerű volna megtenni – nyílván, akkor, ha már valamennyi robbanóanyag van.

 6. heizer — 2016-03-31 11:01 

http://index.hu/belfold/2016/03/30/titkosszolgalat_elemzokozpont/

Ennek szerintetek van értelme?
Elsőre pont úgy néz ki mint az eddig remekül bevált KLIK, ÁEEK, központi segélyhívó és társaik. Majd valakik fentebb, a helyzet ismeretétől távol, eldöntik, hogy mi a fontos, mi a hasznos, mi a további teendő.

” így elkerülhetőek lennének azok az esetek, amelyeknek a „szerzői vakság” az oka. Tehát az, hogy egy szervezet nem mindig tudja megfelelően értékelni és elemezni a saját információját, ellenben egy külső szemmel, amely azt az információt a többi szervezet által gyűjtött adatokkal is össze tudja vetni. ”

Ez most komoly, ilyen van? Hogy egy szervezet nem tudja értékelni a saját információját? Akkor nem esetleg őket kéne megerősíteni?
Egyébiránt nem úgy van, hogy a katonai titkosszolgálatokat leszámítva mindenki egy vezetés alá tartozik?

 7. porkiparkasz — 2016-03-31 11:54 

Ha én Daesh lennék, valamelyik jelképes káajrópai fővárost venném célba. Budapest, Prága, Pozsony ideális célpontok lennének. Nem csak azért, mert az orosz elvtársak sokkal jobban ismerik, de azért is, mert a rendvédelmi szervek még ma is szovjet mintára szerveződnek és nem túl effektívek. Lehetne gyártani sok hullát, sok füstöt és nagy-nagy káoszt, ami jól áll minden esti híradónak. Ráadásul az emberek tűrésszintje is alacsonyan van, így tuti megvernének néhány török giroszost, ami abszolút közvetlen és direkt hozadék lenne a Daesh számára.

 8. maroz — 2016-03-31 11:58 

Egy magyarorszagi terrortamadas szerintem nagyon jol jonne a kormanynak. Igazolna, hogy amit eddig mondtak az tokeletesen igaz, es nehany vagokep veres es serult emberekrol hozna jo sok szazalekot.

 9. flashbang52 — 2016-03-31 16:16 

Ha holnap a DAESH ledózerolná mondjuk a Westendet akkor holnap után Lézer Jani, Don Pintér és a Pasa lakóparki kis csapat a terror veszélyre hivatkozással már a magán bankszámlákban turkálna, hogy kire lehet ráküldeni az adóhivatalt vagy kinek van olyan pénzöszege a számláján, amit terrorgyanús felkiáltással le lehet foglalni és ha nem teccik majg a független magyar biróság megállapitja úgy öt év múlva, hogy jogtalan volt és újabb per megnyerése esetén visszafizetik részletekben 15 év alatt.
Vetézlő kerálunk megszaggatott( kihízott) öltönyében megáldaná a fél térdre ereszkedett TEK eseket és dörgő hangon küldené őket hogy álljanak neki bosszút a liberálisok által feltüzlet migránsokon, de először is razziázzanak az ellenzék irodáiban és foglaljanak le mindent ami arra utal, hogy belső ellenség hozta ránk a vészt.( Ezt követőne Hajdú B János immár háromcsillagos tábornok csapatával visszavonulna a Zách utcai bázisra és három évre bezárkóznának, hogy kidolgozzák azokat a terveket amelyekkel majd jól megakadályozzák az ilyen cselekményeket és nagyvonalún nem vennék figyelembe, hogy annak ideján éppen azért hozták létre és tömték ki milliárdokkal őket, hogy ilyen soha nem fordulhasson elő)
Don Pintér sürgősen nekilátna megszervezni saját terrorfelderitő,elhárító felszámoló nyomolvasó pénzbehajtó egységét ami a TESZ nevet kapná és fő feldatának tekintené, hogy megvédje Andy Pubi Vajna kaszinóit a csúnya eurokratáktól.
Kövér felmenne a Budakeszi útra megnyugtani a IH s haverokat, hogy nem az ő hibájuk volt hogy nem jelezték előre, de azért mutassanak már fel valami kompromittáló adatot az osztrék szlovák, román, horvát, szerb poltikusiokról, hogy tudon ő is valamit bedobna a nemzetbitzonsági bizottság ülésén.

Lenne még háromnapos országos gyász ami során az RTL klub műsorát felfüggesztenék és az MTV 1 alá rendelnék és közben szép csendben elkezdődne a pletykálkodás, hogy ez is zsidók műve, bezzeg ha Putyin itt lett volna akkor ez nem történik meg és igenis jól járunk Pakssal mert onnan tudunk majd atomot szerezni, hogy kilőhesse rájuk a magyar tengerészlovasság Horthy Ágota különitménye.

A robbanó anyagokról majd kicsit kisőbb mert meg kell kevernem a Erithritol-tetranirátot nehogy odakozmáljon mert akkor nem lesz jó a TNT egyenértéke ami 1,6 (akár csak az RDX nek!) 🙂

 10. bezbolosdodi — 2016-03-31 20:16 

@heizer:
Szerintem ezt a kérdésedet a belgáknak tedd fel.. nálunk szépen elsikkadt valahol a törökök figyelmeztetése…

 11. bezbolosdodi — 2016-03-31 20:19 

@flashbang52:
Patriot Act. Azért az jóval keményebb törvény.

 12. hadrian77 — 2016-03-31 21:55 

@heizer: mink itten olyan békében éltünk, hogy először horvát terroristákat képeztünk ki, aztán meg Carlos héderezett itt egy darabig.

 14. flashbang52 — 2016-04-01 00:11 

@hadrian77:

Ezzel a cikkel két baj van,. Az egyik, hogy sajnos igaz, a másik, hogy megint megerősítette amit már a TEK- es parádé első napján írtam. Felesleges és haszontalan őket a metrókba küldeni, nem ez a dolguk 🙂

 15. pandacsoki — 2016-04-01 07:05 

árnyalandó a képet, mint olvasom, a bonni pályaudvaron 2012-ben azért nem tudott robbantani egy szalafista (Marco Gabel, echte német konvertita, aki addig nem szerepelt a radikális, veszélyes iszlamisták rendőrségi listáján), mert nem volt képes beindítani a bombáját. A bonni Tannenbusch negyed pl. a radikálisok és szalafisták keltetője. Ha a rendőrök bemennek az arab kolónia lakótelepi dzsungelébe, azt látják, hogy minden ajtón ugyanaz a név van kiírva, a kedves szomszédok mindig máshová küldik át őket, ha egy gyanúsítottak keresnek, finoman szólva nem együttműködőek. A kormány milliókat költött a negyed szanálására, de a nők még mindig félnek kimenni az utcára sötétedés után.
Mellesleg a kölni szilveszteri sajnálatos események után erősen megugrott a paprikaspray eladás a közeli tartományokban, ez is jelez valamit…

 16. tiboru — 2016-04-01 09:39 

@heizer:

„Egyébiránt nem úgy van, hogy a katonai titkosszolgálatokat leszámítva mindenki egy vezetés alá tartozik?”

A polgári hírszerzés (Információs Hivatal) Lázár alá, a polgári elhárítás (Alkotmányvédelmi Hivatal) és a háttértámogató logisztika (Nemzetbiztonsági Szakszolgálat) Pintér alá.

Amúgy (csak hogy hasogassam a szőrt) a „katonai titkosszolgálatok” elnevezés nem helyes, mert 2012 óta, amikor összevonták az addig létező KBH-t és KFH-t, már csak egy van (KNBSZ, Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat).

 17. tiboru — 2016-04-01 09:41 

Az iszlamisták állítólagos fenyegetéséről pedig az a véleményem, hogy egyszerűen kiválasztották a legnyugatibb és a legkeletibb NATO/EU tagot (Portugália és Magyarország), és mivel 2007 előtti politikai térképből dolgoztak, nem jöttek rá, hogy azóta Románia és Bulgária is bent van a klubban.

 18. padi — 2016-04-01 10:20 

@tiboru:

Egyetertek. Továbbá, a nyugat-európai támadásoknak két nagy előnye van terroristák szempontjából. Egyrészt vannak ott született, helyismerettel rendelkező radikálisok, másrészt a médiában sokkal jobban hangzik Brüsszel, Párizs, London stb. neve, mint bármelyik közép-európai városé. Nagyon meg kell őket szorongatniuk a nyugat-európai mindenféle szerveknek ahhoz, hogy kevésbé jól hangzó célpontokat válasszanak.

Egyébként pedig jelentős különbséget látok a tényleges illetve a média által sugallt terrorveszély között. 2004 óta 5 komolyabb terrorcselekmény volt (Madrid, London, kétszer Párizs, Brüsszel), és kb. 10 kisebb. Kalasnyikovot beszerezni könnyű, a tömegközlekedésben és a bevásárlóközpontokban nincsenek fémdetektoros kapuk, szóval elvileg rendszeresen tudnának vérfürdőt rendezni.

 19. marcipan — 2016-04-01 11:40 

@tiboru: én arra tippeltem, h sok az újságcikk rólunk, nemigen hiszem, h térképen megtalálják 🙂
ha jól értem, akkor a terrorizmus ellen mi töltetlen fegyvereket, páncélozott eszközöket és a https betiltását vetjük be. esetleg még egy taktikai, vállról indítható békemenet kéne, és ki is maxoltuk a szakmaiságot.

 20. tudi — 2016-04-01 16:51 

Tudtommal a sajtó közleményben amit az IÁ kiadott leginkább az USA-t fenyegette meg, hogy most aztán lesz ne mulass. Mondjuk én azt gondolom, hogy a jóemberek azért követték el, amit elkövettek, mert féltek, hogy az elfogott társuk feladja őket és inkább robbanjanak fel, mint hogy kimenjen értünk a jard. Vagy mivel az IÁ szénája odahaza nem áll valami fényesen ezért kellett valami, ami nagyot szól, és hát szólt is nagyot. Mondjuk drága kormányunk reakcióját kicsit túlzónak vélem és inkább az lehetett az üzenet, hogy kemények vagyunk, mint az Izom Tibi, szvsz az összes TEK-t kivezényelték az utcára teljes díszben, még szerintem a szabadságosokat is berendelték. Amúgy nálam az év poénja díj esélyese, hogy 2-s terrorfenyegetettségnél kiraboltak egy bankot a főváros szívében.

 21. heizer — 2016-04-04 08:33 

@tiboru: köszönöm, ezt nem tudtam.
A szolgálatok fölé rendelt csúcsszervről pedig most is az a véleményem, hogy lehet hogy lehetne jó is, de az ilyeneket ez a kormány el szokta cseszni.
Pl. a KLIK vagy ÁEEK pont hasonló okok miatt lett létrehozva.

 22. noirp — 2016-04-07 09:55 

Hm-hm
http://hvg.hu/itthon/20160404_CIA_budapest_terrorfenyegetes_varso_berlin#rss

ennyire amatőrök volnánk? (nem csodálkozom semmin)

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.