Villámposzt: Viszlát boltbezárás

Na igen. Ebben a blogban hosszú ideje fejtegetjük minden irányból, mitől retteg a politikai elitünk. Attól, hogy egyszer a magyar rájön, hogy az életét nagyjából kiválóan tudja irányítani anélkül, hogy a kormányra várna. Természetben már jó ideje ezt csinálja, visz magával vécépapírt a kórházba mert a kormány nem visz. Kifesti a kórházat, mert a kormány nem teszi. Telekocsi-fuvart szervez, mert a vonat tízből nyolcszor legalább negyedórát késik, és drága.

Mindezt azonban a magyarok még nem váltották politikai igényre, egyetlen párttól sem várnak el semmiféle racionális cselekvést, és nem jöttek rá arra sem, hogy még ilyen hülye népszavazási szabályokkal is bármikor meg lehet rendszabályozni még Orbán Viktort is.

A boltbezárós népszavazásnak ez volt az igazi veszélye, ezért nem volt szabad elengedni.

Azzal, hogy egyik pillanatról a másikra visszavonták a vasárnapi boltzárat, tisztet áldoztak, annak érdekében, hogy a matt, vagyis a magyarok politikai öntudatra ébredése elmaradjon.

A tisztáldozat viszi a KDNP-t amely eddig is egy viccpárt volt, mostantól meg lábtörlőnek se lesz jó. De helyzetbe hozhatja az MSZP-t is, mintha Nyakó István törte volna meg a boltzárat.

Semmi sem drága, csak a közösségalkotó élmény maradjon el. Meglátjuk.

61 hozzászólás

 1. noirp — 2016-04-11 16:35 

Egy árnyalat a gyönyörű összképhez: Viktor Viktorovics Traktorov pénteken ugye még a boltzár esetleges kiterjesztéséről szónokolt.
…azóta eszerint orra alá toltak pár statisztikát arról, hogy a kétmillió háziállatán kívül már kábé mindenki a nyavalyába kívánja (minimum)…és méltóztatott befosni.

 2. Rumcájsz von Jicsin — 2016-04-11 17:21 

Egy -két héten belül a főkommunikátorok, arról fognak beszélni, hogy a baloldali népszavazási trükközés dacára, hála a Fidibusz szívós és kitartó munkájának, végleg elbukott a Gyurcsány-Bajnai féle rémuralom egyik utolsó bástyája a vasárnapi boltzár!

 3. norniron — 2016-04-11 17:30 

Csodálatos fejlemények! :
http://index.hu/belfold/2016/04/11/rogan_szerint_nem_az_mszp_hanem_a_nok_gyoztek_meg_a_kormanyt/
Tóbiás szerint az MSZP győzelme a boltbezárás eltörlése. Szerintem az ősrobbanást meg én csináltam 😀
De örömmel olvasom, hogy a boltbezárással sikerült még a terrorfenyegetettséget is összefüggésbe hozni.
Csak a remény, az maradt a dobozban már megint…

 4. norniron — 2016-04-11 17:42 

@Rumcájsz von Jicsin:
Ezt rosszul tudod. A helyes kommunikáció az alábbi:
„Pártunk és kormányunk a baloldali és keresztény közös nevezőre hozva elérte, hogy a koszos pro… akarom mondani a büdös pa… ööö jaigen a dolgozó nép pihenésre hajthassa a hét közbeni hajtástól elfáradt fejét, és ne kelljen az árufeltöltőknek, pénztárosoknak még vasárnap is gürcölniük, a hetedik gyerekükkel terhes magyar anyáknak tologatniuk a tescoban a bevásárlókocsit. De sajnos a sötétben a múlt árnyai még ott ólálkodnak, és a pénzhatalmi világelit sajnos meggátolta Pártunk és kormányunk szabadságharcában ezt az újabb győzelmet. Sajnos az ellenség meghátrált, de most is láthattuk, hogy még győzelmünk nem teljes. Ezért változatlan fegyelemmel, elszántsággal és lelkesedéssel kell tovább folytatnunk a szabadságharcot, mert az ellenség lesben áll, és a megingásokra kíméletlenül lecsap. Sajnos tehát úgy látszik, hogy még további 5-6 évig el kell csalnunk a közbeszerzéseket, mert még nem vagyunk elég erősek, az ellenség pedig még mindig nem elég gyenge. De ne csüggedjünk, tartsuk magasba a zászlót, és meneteljünk az újabb győzelmek felé! Hajrá Magyarország, hajrá Magyarok!”

 5. tiboru — 2016-04-11 17:44 

Egy leheletnyi szarszagot érzek a Miniszterelnöki Hivatal felől fújó szellőben.

 6. Rumcájsz von Jicsin — 2016-04-11 17:55 

@norniron:
Ez, így nagyon hiányos! Nincs Soros,nincs álbaloldal, nincs Gyurcsány-Bajnai rémuralom!
Pótold a hiányosságokat!

 7. norniron — 2016-04-11 18:01 

@Rumcájsz von Jicsin:
A pénzhatalmi világelit ezeknek az összefoglaló neve, Puklitól Sorosig. Most különben is óvatosabban kell fogalmazni, mert félő, hogy Clinton lesz jövőre az elnök. Amíg ez el nem dől, inkább migráncsozni és Merkelezni kell, abból sosincs baj.

 8. professzorpizka — 2016-04-11 18:21 

@norniron: „Amíg ez el nem dől, inkább migráncsozni és Merkelezni kell, abból sosincs baj.”

dehogy nincs…

 9. norniron — 2016-04-11 18:34 

@professzorpizka:
Orbánnak még így is több barátja van a CDU-ban, mint a Demokrata Pártban.

 10. professzorpizka — 2016-04-11 18:41 

@norniron: by a narrow margin…

 11. noirp — 2016-04-11 19:04 

@Rumcájsz von Jicsin:
Simán! És lesz is, aki az Orbán-tumbleren megköszönje ezt a jótéteményt a Miniszter Elnők Úrnak [így]!

 12. noirp — 2016-04-11 19:05 

@tiboru: Te is? Ej, lehet, tényleg büdös van?

 13. tiboru — 2016-04-11 20:20 

Tippeket kérek:

Lázár megszavazza holnap?

 14. flashbang52 — 2016-04-11 21:11 

@norniron:

A Bicsérdi tavaknál nehézbúvár oktató barátnőm páfrányárus szomszédjának lánya azt hallotta Vörös Ördögben lófráló dajcsemigrant mérnököktől, hogy azért Észak Rajna Vesztfáliából is érkezett néhány ” szerény óhaj” Egész pontosan valahogy úgy fogalmazódott meg, hogy a Mercedes- Kecskemét II ütem alapkőletételét ( árprilis/ májusra várható ) már jó lenne egy vasárnap a Lidl ban vagy Aldiban vásárolt snapsszal leöblíteni.

Az eb ugat a karván meg halad oszt jónapot!

 15. panamajack — 2016-04-11 21:19 

@tiboru: Nem tökmindegy?

 16. tiboru — 2016-04-11 22:14 

@panamajack:

Szerintem nem. Elég komoly jelzés, ha nem szavazza meg. Aztán még ennél is komolyabb, ha ennek ellenére mégis miniszter marad.

Teszt lesz ez és arra irányul, hogy lehet-e az alfahím bajszát cibálgatni.

 17. panamajack — 2016-04-11 22:21 

@tiboru: vagy csak egy újabb gumicsont az egész, parasztvakítás céllal.

 18. professzorpizka — 2016-04-11 22:40 

@tiboru: egy az előre megjósolhatatatlan jelentőségű dolgok közül

 19. bezbolosdodi — 2016-04-12 08:25 

Ha már boltzár.. (előre leszögezem, hogy részemről nem oszt nem szoroz, amikor nyitva volt nagyon ritkán elmentem vasárnap is, de az se volt baj, ha nem tudtam…) szóval, ha már annyira a nyugathoz, meg európához akarunk tartozni, legalábbis itt a blogban biztosan, hogy van az, hogy ott meg zárva vannak?

 21. panamajack — 2016-04-12 09:16 

@bezbolosdodi: Abban kéne a Nyugathoz tartozni, hogy demokrácia van, és a kormány alapvetően olyan intézkedéseket hoz, amivel a nép is egyetért. Ebből a szempontból én egyáltalán nem örülök a boltzár egyoldalú visszavonásának. Annak örültem volna, ha megtartják a népszavazást, és végre kiderül, mit akarnak a zemberek valójában. Csak hát ehhez, úgy tűnik, nem eléggé bátor a fényességes kétharmad…

 22. untermensch4 — 2016-04-12 09:44 

Ha már annyira ragaszkodni akarnak a Zemberek védelméhez, egy ötlet: a vasárnapi bérpótlék és bér külön számolása (sokkal bonyolultabb már nem lesz mint az „egykulcsos” ahol változatos szuperbruttóból egy a kulcs…) és majd piaci alapon a boltok eldöntik hogy megéri-e annyi pénzért berángatni az alkalmazottakat. A vállalkozó kisboltos és családtagja meg beáll a saját pultja mögé és megvan a versenyelőnye.
Mivel egyszer már módosították a munka tvk-ét, talán újra sikerülhet (miután kidobták a kdnp-t a p…ba és a siker gazdája tényleg „csak a fidesz”).

 23. bezbolosdodi — 2016-04-12 10:16 

@panamajack:
Jaj ne gyere már ezzel a „nincs demokrácia” lózunggal.. főleg annak fényében ne, hogy a nagyon demokratikus Merkel, 2015 még együtt menetelt a CH merényletek után a sajtó-és szólásszabadság védelmében, hogy hát nem szép dolog a muzlmánokat ba..tatni, de akkor is szólásszabadság van és punktum.. erre meg most egy török feljelentés után egy német humoristát akarnak elítélni, mert beszólt a fényes tekintetű Erdogannak… (Kíváncsi lettem volna, ha éppen Orbánék perelik be a ZDF-et pl…) Vagy éppen egy norvég fickó a fészbúkon leírta a (negatív) véleményét a migránsokról és jött érte a rendőrség.. akkor miről beszélünk? Vagy a kölni szexuális erőszakolók felettes utasításra történő elhallgatása?? Miről is beszélünk???

Ti valahogy hajlamosak vagytok azt gondolni, hogy ott a „ájrópai unijóban” mindenki tisztességes, és nem korrupt, meg akármerre nézünk, csak demokráciát látunk… erre jön a „panama”, meg a fenti esetek..

 24. bezbolosdodi — 2016-04-12 10:17 

@bezbolosdodi:
mellesleg most esik le..
Panama Jack…

 25. noirp — 2016-04-12 10:36 

@bezbolosdodi: Nem mondanám, hogy túl fürge az agyműködésed 😀

 26. panamajack — 2016-04-12 10:37 

@bezbolosdodi: „Ti valahogy hajlamosak vagytok azt gondolni, hogy ott a “ájrópai unijóban” mindenki tisztességes, és nem korrupt, meg akármerre nézünk, csak demokráciát látunk…” – a faszt.

 27. untermensch4 — 2016-04-12 10:52 

@bezbolosdodi: Egyik kiváló tanárom mondott egy találót, megpróbálom tartalomhűen idézni:
Nem attól volt jobb az ország X időszakban és nem attól jobbak más országok hogy ott nincs korrupció és közpénzlopás. Attól hogy hagynak annyi teret és pénzt a „népnek” hogy boldogulni és haladni tudjon. Akkor ha ez fenntartható egyensúlyban van nagyjából mindenki boldog és a „kicsik” el tudnak nézni dolgokat a „nagyoknak” (mert minden szentnek…).
Ebből a szempontból hozzánk képest a „szent únió” jobb (ha úgy tetszik kevésbé rossz), putyin cár országa meg rosszabb. Az esetet nem ismerve az a tippem b.u. valahányban (breivik után…) lehet hogy a norvég rendőrségnél is van még hiány pszichológusból de fontosnak tarthatják a megelőzést.

 28. professzorpizka — 2016-04-12 10:54 

@bezbolosdodi: Legjobb tudomásom szerint (már amennyire a FAZ és a Spiegel elegendő információforrás) a törökök megkeresték a németeket, hogy egy német állampolgár olyan cselekményt követett el, amely – különböző büntetési tételekkel és minősítő körülményekkel ugyan – de mindkét országban büntetendő.

A németek erre azt válaszolták, eleget téve a nemzetközi jogból fakadó kötelezettségüknek, hogy köszönik a jelzést, megvizsgálják az ügyet.

Semmiféle, értsd: semmiféle eljárás nem indult a német humorista ellen.

Merkel szóvivője pedig azt mondta, hogy noha fontosak a közös politikai célok (ez esetben az Erdogannal kötött menekültpaktum) a német alaptörvény értékei, köztük a szólásszabadság minden esetben előbbre valóak. Ennek fényében fogják megvizsgálni a törökök jelzését.

UTOLSÓ FIGYELMEZTETÉS KÖVETKEZIK:

Minden új olvasónak és új kommentelőnek örülünk. De vagy elsajátítod az udvarias és tájékozódáson alapuló társalgás művészetét, vagy kénytelen leszel kommentelői karriered a mandineren vagy 444-en folytatni. A szerkesztőtársak és a törzsolvasók napok óta követelik a kitiltásod. Fontos hogy megértsd: csak azért, mert más a véleményed, mint bárki másnak ezen a blogon, nem leszel kitiltva. Mint ahogy nincs kitiltva több más, rendszeresen ellenvéleményt megfogalmazó olvasó sem.

A napi propagandából tájékozódó arrogáns, másokat leugató mindentudás részedről lassan azt a szintet éri el, ahol már nem fogjuk tolerálni. Először és utoljára szóltam.

 29. untermensch4 — 2016-04-12 11:29 

@professzorpizka: A tájékozódáson alapulásban nekem is vannak hiányosságaim de igyekszem udvariassággal pótolni.
Viszont már más helyeken és időben is felvetődött bennem hogy a „fekete-fehér” kitiltás vagy nem szisztémához képest fennállnak-e a technikai feltételei cizelláltabb moderálásnak? Adott esetben pl egy egy kommentnél a név után vagy ilyesmi. Tudom, a blogírás hatalom de a hatalom felelősséggel is jár (meg az értelmiségiség meg az állampolgárság meg még sokminden) és más platformon már láttam olyat hogy a bloggazda az évek során egyre csak sorjázó (itt egy tetszőleges pejoratív gyűjtőnév kéne)-kommentelők által próbára tett türelme egy-egy új, nem is (ugyanazon pejoratív gyűjtőnév)-kommentelő hanem naivan/esetlenül érdeklődő, kérdését rosszul megfogalmazó olvasó kapcsán felesleges konfliktushoz vezettek.
Plusz egy egymásra épülő kommentsorból kitörölt néhány elem az ezekre való utalásokat és válaszokat is nehezebben értelmezhetővé teszi.
No nem mintha nem lenne a neten sok olyan illető akikkel kapcsolatban rendkívül ellenséges és nemzetközi egyezményekbe ütköző dolgokat szeretnék művelni. Csak a titkos/láthatatlan cenzúra az nekem gyanús.

 30. untermensch4 — 2016-04-12 11:31 

@untermensch4: Adott esetben pl egy egy kommentnél a név után „cenzúrázva, mi és miért – katt ide” vagy ilyesmi.
Vicces módon véletlenül megtaláltam a technikai feltételét annak hogy előmoderáljam magam… 🙂

 31. panamajack — 2016-04-12 11:42 

@untermensch4: A blogon foszabalykent nem cenzurazunk. Igyekszunk az altalunk sertonek es elfogadhatatlannak itelt kommenteket is bennehagyni, a megfelelo reakciokkal egyutt (keves kivetellel). Amennyiben valaki teljesen keptelen a civilizalt es nemileg szinvonalas vitara (ezt nem egyetlen komment alapjan allapitjuk meg), az kap egy nyilvanos figyelmeztetest, lasd fentebb. Ha megfogadja a jotanacsot, minden rendben, ha nem, repul.

A demokraciat es a szolasszabadsagot nagyra tartjuk, azonban azt nem turjuk el, hogy valaki erre, mint urugyre hivatkozva tegye lehetetlenne a normalis beszelgetest. A szolasszabadsag ugy mukodik, hogy barki barmit mondhat, de nem kotelezhet masokat arra, hogy meg is hallgassak. Nem muszaj ezt a blogot olvasni, nem kotelezo itt kommentelni. Van meg rengeteg mas forum is.

 32. untermensch4 — 2016-04-12 12:33 

@panamajack: Oké. Hogy kerüljük a kommunikációs zavart, már láttam máskor a folyamatot. A „nem kötelezhet másokat arra hogy meg is hallgassák” lenne az a rész amire a „karantén” (kitakarás / helytakarékosan linkkel helyettesítés a név után) lenne a megoldás. A „takarodj” az nekem túlzottan hasonlít az „idegenrendészeti intézkedés” logikájú megközelítésre. És semmi akadálya hogy más néven reinkarnálódjon a troll (egy másik helyen van két ilyen notórius visszatérő és alkalmanként a kategorikus törlésük valódi tartalmakat is magával rántott). Másrészt kell idő a „beilleszkedéshez”, de pl egy valláskárosult blogon egyszer engem is kitiltottak ami (tekintetbe véve hogy a minőségi trollkodás híve vagyok /híve-szóvicc/ és mérsékelten provokatívan léptem fel, nekik meg még elvileg céljuk is lenne új arcok felé az egyetlen igaz hit és annak rituális köntösének terjesztése) azt a sejtést ültette el bennem hogy akár alkalmankénti türelmetlenség és a „két kattintásra megvan” fogyasztói gyorsaság a cenzori hatalom kapcsán túl nagy csábítás a sötét oldal részéről. Persze idővel nyomasztó lehet az is hogy mennyi sok trófea gyűlt össze a karanténban és tényleg tárhelypazarlásnak tűnik egy kaptafára készült ostobaságok gyűjteményét mások számára hozzáférhetővé tenni. Ezért is próbálok inkább kérdezni a témában, nem pedig megmondani a tutit mer’ aztat sajna nem tudom.

 33. panamajack — 2016-04-12 12:56 

@untermensch4: A blog eddigi tortenete soran eddig azt hiszem 2 vagy 3 embert tiltottunk ki. Termeszetesen nincs technikai akadalya, hogy barki ujraregisztraljon, es nem is zavar minket, ha az uj neven mar normalisan kommentel. Ha ugyanott folytatja, megint kitiltjuk (de erre eddig meg nem volt pelda).

Amugy nalunk a moderacios alapelvek rendkivul egyszeruek es vilagosak: itt barki, (szinte) barmilyen velemenyt kepviselhet, azt nyugodtan kifejtheti. Azert, mert nem ertunk vele egyet, semmilyen hatrany nem fogja erni (viszont elmondjuk rola a velemenyunket).

Ellenben nagyon kenyesek vagyunk a vita alapveto szabalyainak betartasara. Ezek diohejban a kovetkezok:

– A velemenyt ervvel illik alatamasztani.
– A vitapartner sertegetese nem erv. (de azt nyugodtan lehet mondani, hogy az allaspontja teljesen elfogadhatatlan hulyeseg, mert)
– Lehet hulyeseget mondani (neha meg velunk is megesik), de minden nyilvanvalo cafolat ELLENERE agressziven ragaszkodni hozza nem ildomos.
– Direkt rosszindulatu, masok alapveto emberi meltosagat serto megjegyzeseket mellozzuk. Ez nem ugyanaz, mint a PC.
– Zsidozni, ciganyozni, buzizni LEHET, de a fenti feltetel figyelembe vetele mellett.
– Nagyon hulyenek lenni viszont nem ajanlott (sziriuszi konteok, chemtrail/oltasellenesseg/vilagosszeeskuves, orosz propaganda kritikatlan terjeszteset nem toleraljuk). Ez nem az a hely.

Nagyjabol ennyi.

 34. marcipan — 2016-04-12 13:48 

különvéleményt jelentek be.
egyrészt, mert semmi meglepő nincs abban, h egy politikai entitás nem akarja hüjére pofoztatni magát. a kormányunknak és/vagy a fidesznek igen kevés tankönyvszerű megmozdulása van, ez most épp az. (ettől még nem vitatom senkinek a jogát h örüljön vagy kurvaanyázzon a fejleményeken)
másrészt, mert ugyan azt gondolom, h a demokráciába átvezetésben lehetett volna a fidesznek történelmi jelentősége (és ennek a kihagyását tartom a legnagyobb hibájuknak), de ha a politikai öntudatra ébredéshez az kell, hogy felülről irányítsák, akkor az de facto nem az.

 35. professzorpizka — 2016-04-12 16:37 

@marcipan: A tankönyvszerűségben egyetértünk.

Én pont azt mondom, hogy ez a népszavazás pont azzal fenyegetett, hogy nem felülről irányított, hanem kontrollálatlan folyamatok indulhattak volna be.

 36. marcipan — 2016-04-12 19:01 

@professzorpizka: igen, részben legalábbis.
személy szerint pártolom, ha a politikus politikusként viselkedik (nem írom le megint a politikai entitást, így is kínos már 😀 ), ezért nem háborodok fel a lépésen.
ez a helyzet viszont nem alakult volna ki, ha betartják a szakma szabályait. normális esetben vhogy így nézett volna ki:
– gyerekek, itten vagyok mint politikus, véleményem van a világról, legyen vasárnap minden zárva.
– aha főnök, szólok katikának meg pistának.
(el)
(pár hét múlva)
– na, főnök, megnéztük, az van, h kb kurva sok %-a az embereknek nem örülne, y %-ot tuti kirugnának, z%-kal esne az ilyen és ilyen profilú cégek bevétele, esetleg az amolyan profilúé nőne q%kal. összességének a többséget rosszul érintené anyagilag. ne csinájjuk má.
– de hát ez fontos nekem.
– tudjuk főnök, ezért van ötletünk: megnéztük az mt-t, ha itt és itt átírjuk, akkor ennyivel többet kap, aki eddig amennyit kapott, érdemi elbocsátást nem okozna, és megszondáztattuk, vállalkozói részről nincs ellenállás, ha hagyunk kb fél évnyi átállást.
– remek, jövő héten be tudjuk nyújtani?

és csapó.

 37. panamajack — 2016-04-12 20:05 

@marcipan: „de hát ez fontos nekem” – itt felmerül egy nagyon lényeges kérdés: MIÉRT fontos?

 38. flashbang52 — 2016-04-12 21:38 

@panamajack:

Mert rögeszmésen istennek képzeli magát akinek akaratával nem lehet szembeni ( messiás komplexus)

A holdudvar pedig nem meri mondani, hogy a király meztelen mert akkor bukja az elithez tartozás minden előnyét ( pénz ribancok kokó, csilliárdos házak és disznófarmok)

 39. marcipan — 2016-04-12 22:31 

@panamajack:
@flashbang52:

mert a politikusnak az a dolga 🙂
gyerekek, tessék elnök embereit nézni!

 40. flashbang52 — 2016-04-12 22:45 

@marcipan:

Ma már mindenki a House of Card-ot nézi.:)
Sajnos az ” elnok emberei ” is. A még sajnosabb, hogy zt hiszik az a valóság vagy legalábbis igyekszenek felvenni néhán y karakter jellemét.

 41. marcipan — 2016-04-12 23:18 

@flashbang52:
jobban kedvellek, ha nem célozgatsz arra, h öreg vagyok:))
a fenti párbeszédben nem gondoltam konkrét emberre egyébként, kissé túlozva, de így kellene működnie.
eddig azt hittem, szarnak rá, h rendes elő/hatástanulmányt csináljanak, de a mai hírek után úgy tűnik, h csináltak, de nem törődtek az eredménnyel. tudni, h mit kéne figyelembe venni a döntésnél, de nem figyelembe venni elképesztő hüjeség.

 42. professzorpizka — 2016-04-12 23:24 

@marcipan: Már Té is nagyon rá akart beszélni.

 43. marcipan — 2016-04-12 23:39 

@professzorpizka: 40 perces. tudsz annyi ideig egy helyben ülni? 🙂
tényleg szórakoztató, néhány túl pátoszos pontot leszámítva elég jól közelíti a valóságot, anno csak bibliának hívtuk.

 44. panamajack — 2016-04-12 23:40 

@marcipan: nem feltétlenül az. Nem véletlenül kérdeztem rá az intézkedés valódi céljára. Mert ha mondjuk az, hogy a Tecsó rovására a CBA-t hozzák helyzetbe a piacon, akkor a tanulmány eredményei irrelevánsak.

 45. marcipan — 2016-04-12 23:47 

@panamajack: hm, erre most nem tudok válaszolni, de ha összejön egy sörözés, van pár jó sztorim 🙂

 46. flashbang52 — 2016-04-13 00:16 

@marcipan:

Kisztihand Mademoiselle !

Inkább sétálok amerikai egyenruhában Kandahár főutcáján mintsem magamra haragítsak egy lányt. 🙂
Nem feletted járt el az idő hanem az a korszak múlt el amiben az Elnök emberei játszódik. ( 99- 06 )
A mostani politikai rendszerek működéséhez közelebb áll a HoC.

Haladni kell a korral 🙂
http://24.hu/kultura/2016/03/07/egyben-felkerult-a-netflixre-orban-viktor-alma/

http://index.hu/belfold/2014/10/20/a_house_of_cards-bol_tanultak_politizalni_a_budapesti_zsido_hitkozseg_vezetoi/

http://media.mandiner.hu/cikk/20140311_kis_magyar_politikai_drama

 47. bezbolosdodi — 2016-04-13 08:23 

@professzorpizka:
” A szerkesztőtársak és a törzsolvasók napok óta követelik a kitiltásod. Fontos hogy megértsd: csak azért, mert más a véleményed, mint bárki másnak ezen a blogon, nem leszel kitiltva”
Nos: ami a más véleményt illeti. Való igaz, olvasva a német nyelvű portálokat, ott tényleg csak az van, hogy majd megvizsgálják azt, indítanak-e eljárást vagy sem? Mindenesetre illene megvárni, hogy mit lépnek a németek, és utánna „ugrani” nekem. Én fent valóban megelőlegeztem egy eljárást, ami még nem sel sem indult!!! Ebben igazad van. De azt mondom, várjuk meg a végét.
A másik pedig: talán mégis az zavarja a „törzsolvasókat”, és téged, hogy én más véleményt képviselek, illetve írtam le? Talán emiatt le törölve – általad- az a kommentem is, amiben az osztrák soha nem éptünk kerítéstől a szárnyaskapun át eljutottunk a katonákkal védett kerítésig? 🙂
Talán nem tetszett a törzsközönségnek, a no-go zonákról alkotott véleményem (amely szerintetek nem létezik, és tényleg nem létezik abban a tekintetben, hogy nincs kapu, rajta tábla: hogy itten és most no-go zóna), de ahová én többször jártam felkutatni bizonyos személyeket, megismerve az ottani „szabályokat” és nem túl barátságos milliőt?
Ez nem illik bele a liberális, minden véleményt elfogadunk nézetedbe?? Plusz illene rámutatni arra, hogy voltam bárkivel is sértő. Egyébként nem hinném, hogy könnyeket fogok ejteni ha ezek után kitiltasz. Valahogy majd túltteszem magam ezen.
Tisztelettel.

 48. bezbolosdodi — 2016-04-13 08:25 

@bezbolosdodi:
jav: hogy voltam bárkivel helyett: hol voltam

 49. professzorpizka — 2016-04-13 08:38 

@marcipan: 40 perc? Kizárt dolog. Max ha olvashatok közben.

 50. professzorpizka — 2016-04-13 08:40 

@bezbolosdodi: Felkutatni bizonyos személyeket? Akkor mindent értek :DDD Stirlitz tudta, hogy most majdnem lebukott :DDD

 51. untermensch4 — 2016-04-13 09:06 

@bezbolosdodi: no-go zóna -ügyben konkrétan biztos vagyok hogy a kommunikációs zavar jelentős részt tesz ki a problémá(nk)ból. A kommunikáció megszüntetése pedig nem jó zavarelhárítási mód.

 52. untermensch4 — 2016-04-13 09:13 

@panamajack: „a Tecsó rovására a CBA-t hozzák helyzetbe a piacon” esetére még mellőzhető is lett volna az elő- és hatástanulmány. Elég ha végigfutnak szóban a „központ” elvárásai és kb egy hét alatt annyira meg lehet bírságolni a tecsót országszerte (hosszú csekkek éjszakája -jelleggel) hogy lehet erőből tárgyalni (ha „önként” zárva lesztek vasárnap akkor megvédünk magunktól).
Rövid számolgatás hogy hány hetes büntetőhadjárat kell ahhoz hogy a magyarországi láncot eladják 1euróért egy felcsúti gázszerelőnek vagy ilyesmi…

 53. Ősmágus — 2016-04-13 09:58 

@untermensch4:
Engem nagyon érdekelme, hogy miért vezették be a vasárnapi zárvatartást és miért ragaszkodik még mindig ennyire hozzá a KDNP. A vasárnap tudjanak a zemberek pihenni vagy templomba menni nyilvánvalóan kamu, a gyáriparban a gyártósorokon pont kétszer annyian dolgoznak (vasárnap is), mint a kereskedelemben. A CBA helyzetbe hozása már közelebb állhat a valósághoz, bár tényleg van rá más módszer.

 54. untermensch4 — 2016-04-13 10:09 

@Ősmágus: Nagyon jól kelti a demokrácia látszatát ha a mérhetetlenül kicsi koalíciós partner ilyen eredményt tud elérni „elvi alapon” (a szómágia, ha engem fizetnének érte, vmi olyasmi lenne hogy Jézus kiűzte a pénzváltókat a templomból ahová vasárnap járunk… ezt túlbonyolítanám kb 30 oldalban és jó kis gumicsont lenne belőle). Meg tényleg gumicsont is. Gyárakban munkaidő-kerettel vagy bebuktatható munkaerő-kölcsönzőkkel megoldják, a narancsos gyártulajdonosnak nem kell aggódnia amíg az exportcikkével egy „jókor jött” forintleértékelésnek csak az árfolyam-különbözete százmilliókat jelent (az egyébként is masszívan nyereséges cégnek és ez csak egyetlen arc a kitudja hányból), borítékra jut bőven, ha kisebb komplikációk adódnának akkor ügyész/bíró is akadhat még olyan mint „Zwack ügyésze” anno.

 55. bezbolosdodi — 2016-04-13 10:25 

@untermensch4:
Nos, ti azt mondjátok, hogy olyan mint „no-go zona” nem létezik.Lecsúszott, lepukkant szegény-és vagy munkásnegyednek nevezitek…Én meg mást mondok. Vagy te minek hívod azt, hogy vannak olyan helyek ahol pl. nincsen olyan állami(!!) szolgáltatás, mint posta, vagy olyan egyszerű dolog mint pl. bankautomata, amely majd minden sarkon van Budapesten. És még sorolhatnám. És tényleg nincsen tábla, hogy ez tiltott övezet, ennek ellenére egy észak-Marseille-i esti séta nem ajánlott. Ez nem kommunikációs zavar, hanem tény.

 56. bezbolosdodi — 2016-04-13 10:29 

@professzorpizka:
Stiriltz..pfff…:) Egyébként annak olyanok, akik el akarnak tűnnik.. feleség elől, hitelező elől..csak úgy..

 57. marcipan — 2016-04-13 10:48 

@bezbolosdodi:
jaj. a no go zonara senki nem mondta, h nem létező jelenség. olyan hely, ahol az állam elveszítette az irányítást. már többen nekifutottak elmagyarázni, h ez mit jelent:
„A favelák Rio de Janeiroban szinte mind hegyen vannak (ezek a morro-k), amelyekre valahogy fel kell jutni. Régebben helikopterből ereszkedtek lefelé, de aztán a bandák beszerezték a föld-levegő rakétáikat és elkezdtek fenyegetőzni, hogy leszedik a rendőrségi helikoptereket (októberben végül le is lőttek egyet). Szóval ezért inkább alulról támadnak, ez talán a művelet legnehezebb része. A gangek által bevezetett kijárási tilalom (lásd 2. cikk) miatt ugyanis nagyon egyszerű kiszúrni a felfelé óvakodó kommandósokat. Kezdődik a támadás, a zegzugos utcákon indul a menet felfelé. Persze a helyiek sem tétlenkednek, a katonákat megerősített védállások és csapdák tömege fogadja. Az őrszemek ahogy meglátják az első katonákat máris értesítik a geng többi tagját, ilyenkor egyszercsak felreppennek a riadó színű papírsárkányok, durrognak a petárdák, izzanak a mobiltelefonok. A skacok felkapják a falnak támasztott fegyvereket és mennek megvédeni a főnököt, a cuccot, a családot. A favelákban állandó a harckészültség, a gazfickók minden pillanatban várják a támadást, hiszen a rendőröknél kicsit aktívabbak a szomszéd hegyek gengszterei, akik bármikor támadhatnak, hogy elfoglalják a morro-t.”
(http://lemil.blog.hu/2010/01/12/b_o_p_e_es_a_verben_furdo_nyomornegyedek)
nincs ilyen európában. és elég nagy különbség van egy civilizált város szar környéke és ez között.

 58. hazitroll — 2016-04-13 10:48 

@bezbolosdodi: Nem tudom a postával mi a helyzet, de bankautomata Budapesten sincs mindenhol, sőt elég sok helyen Magyarországon. És olyan környék is van, ahova az ember eléggé nem szívesen megy este sétálni. Budapesten is.
Sőt, Szentpéterváron is, csak ott nem no-go zónáknak hívják. Igazából ez a no-go zóna eléggé túlterhelt fogalom, mindenki mást és máshogy ért rajta. Én a saját szülőfalum bizonyos részén sem sétálok szívesen. Azt nem tudom, hogy a postás jár-e valaha arrafele, de az tuti, hogy nem nagyon küld oda senki levelet. Rendőr az egész faluban nincs. Azért nem hívom cigánytelepnek egyébként, mert az ott élő emberek egy része nem cigány, hanem egyszerűen mélyszegénységben él. (persze lehet mondani hogy cigány módra él) Ezen lehetne és kéne is ezer módon segíteni, viszont nem rassz és nem vallás következménye.

 59. marcipan — 2016-04-13 10:56 

@flashbang52:
áh, volt már rá példa (csak az istennek se jut eszembe, melyik húzás), h azon röhögtünk a kartácsokkal, h na, vki leült megnézni a vonatkozó elnök emberei részt 🙂
amúgy belenéztem a house of cardsba, akkor nem bűvölt el, de teszek még egy próbát 🙂

 60. untermensch4 — 2016-04-13 11:40 

@bezbolosdodi: Én magam azt mondom hogy nincs pontosan definiálva a no-go zóna és az hogy félelemkeltő manipulációra használ akárki egy homályos fogalmat, az nekem nem tetszik. Ugyanakkor már jóval a „no-go szint” előtti fázist is komoly problémának tartok annak ellenére hogy lepukkantabb, rossz közbiztonságú környékről is lehet szép statisztikákat készíteni és húzni a tésztát. Konkrét alföldi falu (ottani ismeretség révén tudtam pontosítani a neten elérhető anyagok alapján hiányosan megalkotható képet) sem no-go zóna de simán „elfért” már korábban lájtosabb „b.o.pe.-hobbiklubb”-szerű esemény mert mind a „jó a közbiztonság”-rendőrség, mind a helyiek kissé favellás mentalitásához passzolt a dolog. Ez pedig nekem azt sugallja hogy a „normális” állapothoz képest az adott hely kissé el van csúszva a „no-go” felé. Messze nem az (akármelyik közkeletű homályos elképzelés alapján) de nekem már ez sem tetszik mert a fixa ideám az egyenlő jogokon (és kötelességeken) alapuló szekuláris jogállam, ha bárki(k) saját kulturális-ideológiai-vallási izéjük miatt ezt olyanok számára korlátozzák/torzítják (saját magánterületükön kívül) akik maguk nem osztoznak ama kulturális-ideológiai-vallási izében, az már nem jó. (Mondjuk már arra is túlérzékeny vagyok ha polgárőr rendőrösdit akar játszani de az intézkedési jogot kérvén a nagyobb felelősséget azért elfelejti hiányolni, ez pont kulturális és hűde pc is lehetnék /mert jó kis nem rasszista-gyanús példa/ de sokan szerintem azt is túltolják csak ez nem vág a témába illetve akár igen ha a pc növeli a komm.zavart).
A rosszul definiáltságot pedig azért tartom komoly kommunikációs zavarnak mert így hogy a fogalom képlékeny, nagyon végletes „valóságok” között lehet szaporítani a szavakat. Az egyik véglet hogy igazából egyetlen igazi no-go zóna van, vmi törzsi területen, ami ennél „lazább” az már nem is az. A másik hogy tele lehet rajzolni a térképet mindenféle zónákkal mert itt is ott is vannak olyan kisebb területek ahol időről időre (akár csak népesebb esküvő, sportesemény egyéb rendezvény és az ott lakók kombinációja alapján) meggyengül a „rend”. Az első verzióban („biztonságos világ”) lehet azzal fokozni a szómágiát hogy papírforma szerint a képesség megvan minden államban hogy erőforrásait koncentráltan felhasználva egyenként „levadássza” a potenciális/alakuló zónákat, ha mégsem akkor nemzetközi kapcsolatai mentén akármelyik bandához/bűnszervezethez képest végtelennek tűnő további erőforrásokat tud bevonni a projektbe, nincs itt semmi látnivaló (ez szépen lepapírozható ha több morro-t pacifikálnak évente mint ahány új keletkezik, lehet adatzsonglőrködni). A második verzióban az egész világ egy veszélyes helynek ábrázolható ahol talpig fegyverben kéne járnunk ha egyáltalán kimerészkedünk a bunkerünkből mert számzsonglőrködéssel kimutatható hogy elkerülhetetlenül sokszor túl közel kerül az ember ilyen-olyan veszélyekhez, az egy-egy utcácskányi „zónák” mind egy-egy komplett gettó ahol ugye egy mezei rendőrjárőr a túlerő miatt esélytelen, nincs annyi katona hogy az összes rendőrt megvédjük ha egyszerre kellene mindenféle zónákba bemenniük országszerte, itt a világvége.
Ha pontatlan fogalmakkal beszélgetünk akkor az bárhova vezethet de általában meddő hitvitához szokott mivel mindenki a saját „kommunikációs térfelén” igyekszik tartani a társalgást ha már nincs közös.

 61. komojtalan — 2016-04-14 13:10 

Már meg is született az új boltbezárós (KDNP -s) dal: https://www.youtube.com/watch?v=2hGEMFeLFFs&feature=youtu.be

Túl leegyszerűsíted a helyzetet. Mi volt a MSzP első nagy pofonja? A vizitdíjas népszavazás. Mivel azt a Fidesz csinálta, pontosan tudták mik lehetnek a következményei. Viszont azt nem értem miért kellett eddig húzni? Olyan nyilvánvaló volt, hogy egyszer csak lesz egy népszavazás és azt nagy valószínűséggel el is vesztik. Akkor miért nem mondták januárban: Az eddigi adatok alapján nem volt jó ötlet, stb … Ekkor még akár nyertesen is kijöhettek volna az egészből, így csak a vereség mértéke a kérdéses. Persze mint írtam annyira nem a földön élnek a politikusok, tényleg azt hitték hogy örökké el tudják odázni a népszavazást?

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.