A magyar ellenzék fekete napja

Az előző, időzavarról szóló cikk óta egy nap telt el, Orbán Viktor mostanra tekintette át a táblát és döntött, visszavonul. Két tiszt fedezi a visszavonulást, a sikerekben mindig egyedül előretörő miniszterelnök most a MOB elnökével és a főpolgármesterrel konzultálja meg a döntést. Igyekeznek az „elhúzódásra” és a „megbomlott egységre” mutatni, a Momentumot nem nevezik néven.

Naná, hogy nem, észbekaptak, hogy akármint mondanak róluk, azzal csak tartják  őket a hírekben. Most jön a szokásos orbáni taktikai elem, az ellenzék agyonhallgatása. Ugyanakkor most nehezebb dolguk lesz a szokásosnál, mert le vannak győzve. Bennük van az ütés, de tudják – hisz nem az első pofon ez a Fidesz életében – hogy fej elé tartott kézzel, ütőképes bokszoló képét mutatva kell táncolniuk a gongütésig.

A feladat a Momentum számára adott. A választási iroda határozatot fog hozni az érvényes aláírások számáról, lesz itt újabb szám (a 266 151 nettója) százféleképp lehet a kérdést még napirenden tartani. Ha az ellenfél azt választotta, hogy nem fekszik le hanem próbálja kitopogni a menet hátralevő részét, ütni kell.

Nem koalíciózni, nem rendszerváltózni, hanem ütni, ügyekkel. Hogy például mennyi pénzt, és hova kellene fektetni az olimpiára szánt keretből. Itt az ideje – még van 45 nap, legalább nagyjából összedobni – hogy megmondják, mire lehetne költeni azt a 774 vagy hány milliárdot ami a PwC tanulmányban volt. Orbán pénze, be lehet osztani helyette. Elő a fiatal szakpolitikusokkal, ütni-verni kell a megroggyant ellenfelet.

Hogy miért fekete nap?

Nos, azért, mert az elmúlt hat évnek most van vége, az MSZP, az LMP, PM, Együtt, Liberálisok, MoMa számára.

266 151 aláírást kell összeszedni, és akkora gyomrost lehet bevinni a nemzeti háromharmadnak, hogy számolni kell rá. Ennyike (elnézést a bántó kollokvializmusért). Ennyike, ki kell menni a februári esőbe, és egész nap kint állni egy érdekes témával. Ez az ún. munka, amelyet a sok fotel-miniszterelnökünk elfelfejtett, hogy mi is az. Most vagy felveszik a ritmust, vagy mehetnek visza a balettbe ugrálni.

12 hozzászólás

 1. kheiron — 2017-02-22 21:12 

Nem megmondtam? 😀

 2. flanker — 2017-02-22 21:24 

Drasztikus, de kiváló meglátás. Elég érdekes tavaszunk lesz, végre.

De ha csak annyi lesz belőle hogy nem pályázunk az olimpiára ,már az is megérte. Én még kérnék egy Jobbik pártszakadást is idénre 😉

 3. tiboru — 2017-02-22 21:43 

@flanker:

Az majd jövő nyáron, a választások után, addig összetartja őket a remény 🙂

 4. flanker — 2017-02-22 23:15 

@tiboru:

Én remélem hogy a belső feszültségek és a cukisodás versus mélymagyarok repedés kettétépi őket, nyugodtabb lennék 🙂

 5. tiboru — 2017-02-22 23:25 

@flanker:

Az lesz a törésvonal, ha Vona nem ér el legalább 20-22 százalékot. Márpedig nem fog elérni, csak maximum 15-öt (szerintem, legalábbis ha valami extrém dolog nem történik).

 6. tiboru — 2017-02-23 00:20 

Gyorsan ide is beírom, mert annyira tetszik (saját ötlet, büszke vagyok rá!):

Szóval mi van, ha pár nap múlva kiderül, hogy a Momentum egy óriásit blöffölt és az általuk ízlésesen becsomagolt ívek jelentős része vagy üres, vagy totál kamu nevek és aláírások vannak rajtuk? Magyarul: átverés volt, még a 138 ezer sem volt meg, nemhogy a 266 ezer, Orbánék meg beszartak és visszavonták a pályázatot, noha nem is lehetett volna népszavazást kiírni.

A Momentum mondhatja, hogy kérem szépen, mi nem tehetünk róla, hogy a 266 ezerből 200 ezer kamu volt, ezért van a választási iroda, hogy ellenőrizze. És arról sem tehetnek, hogy az olimpiapártiak visszavonulót fújtak.

Szóval lehet, hogy a Vezénylő Tábornok hosszú kezelésre szorulna…

 7. porkiparkasz — 2017-02-23 06:19 

Én azon sem csodálkoznék, ha a momentum mögött felsejlene a Fidesz. Tökéletes és Orbánnak kedvező időzítéssel szálltunk ki egy vesztes pályázatból, ráadásul úgy, hogy a téma a nemzeti egységet megbontó, romboló ellenzék, nem pedig a vesztes pályázat miatt magyarázkodni kényszerülő kormány.

 8. stoppos — 2017-02-23 08:54 

@tiboru: Ez annyira gyönyörű, hogy nem is tudom hirtelenjében, hogy megdícsérjelek, vagy simán ellopjam. 🙂

 9. yenoee — 2017-02-23 08:54 

@porkiparkasz: szerintem nem volt ez ennyire körmönfont. Valószínűleg úgysem Budapest lett volna a leginkább esélyes, de a fenntartott remények ürügyén sok pénzt le lehetett volna még húzni az ügyről, aztán a vesztes pályázatot a hanyatló Nyugat ármánykodásával megmagyarázni. Orbánnak ez lett volna a leginkább jövedelmező forgatókönyv.
Azt persze simán el tudom képzelni, hogy ha Momentumék nincsenek résen, előbb-utóbb „véletlenül” kiderül néhány támogatójukról, hogy Orbán köreihez tartozik, amiről egy sértett szalonellenzéki orgánum jól leránthatja a leplet (ld. még az Amerikai Népszava raklapos sztoriját).
De jönni fog a buzikártya is, menetrendszerűen…

 10. neoprimitiv — 2017-02-23 10:17 

@porkiparkasz: Nem magyarázkodtak volna, a teljesen segghülye 0,5%-on kívül a saját támogatóik is tudták, hogy esélytelenek vagyunk. A NOB-nak azért volt jó a magyar kandidálás, mert papíron mutathatták, hogy lám, ők mindent megtesznek az olcsó olimpiáért.

Sőt, egy mostani vesztes pályázat után (amiért persze megkaptuk volna az elismerő buksi simit) azonnal bejelentették volna, hogy nyicsevo, azonnal elkezdjük a 2028-as pályázatra felkészülést és olyan szlalomkajak arénát építünk, hogy ihaj.

 11. helloworld — 2017-02-23 11:17 

@tiboru: hasonlóra én is gondoltam, amikor láttam a képeket a Momentumos dobozok kipakolásáról. „Mi van, ha tök üres, eredeti csomagolásban lévő A4-es lapokat adnak le?” És már csak ennyi kell hozzá: https://www.random.org/integers/?num=1&min=200000&max=300000&col=5&base=10&format=html&rnd=new

 12. untermensch4 — 2017-02-24 22:55 

@tiboru: Nagyon jó ötlet. De így hogy már megjelent a nagy nyilvánosság előtt, nem lehet konteót alkotni belőle, feldobni és nézni hogyan szárnyal önjáróan… 🙂 Pedig a könyvnek nagy reklám lehetne. Tudom hogy nem etikus…
Ha ez történt volna akkor viktorék töprenghetnének, kezdjenek-e ellentámadni hogy „üres papírok, nincs is annyi aláírás”, és esetleg visszanyal a fagyi hogy „kicserélték az íveket üres papírokra…” na meg a presztízsveszteség ha kiderül hogy néhány kiló üres papírral meg lehet szorongatni a fideszt…
Az inspirációban lehetett szerepe a jelenetnek aminek a végén a zsebéből nem revolvert hanem egy almát vesz ki Piszkos Fred? 🙂

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.