Inferno 2

Noirpova fiktív és minden valós alapot nélkülöző szürrealista darabja folytatódik:

A próbaterem most úgy nézett ki, mint az őrültekháza (már amíg volt olyan). Valami csúnyán el lett szúrva azzal a vizitációval a múltkor! Szarul állhat az impresszárió szénája odafönn, mert hirtelen mindenki a zenekart akarta ellenőrizni. Az ellenőrzésnek eredménye is lett, csak nem az, amit vártak. Ennek utána valahogy sorban jöttek a zenészeket érő kisebb-nagyobb balesetek. Telebuggyant az internet nyilatkozattal és ellennyilatkozattal. Aztán előkerült a szokásos amatőr videó és feltalált a jutyúbra. Majd még egy. (Fél év elteltével az I…videó is jött, természetesen.)

(video)

Bal 1-en az ÁNTSZ vesz vér-, nyál-és szőrmintát a trombitástól. Már harmadszor. A szerencsétlennek tiltakozni sincs ereje, pedig elsőre egészen kivirult a képe, mikor meglátta a négy, anyányi, anyahajó-elülnézetű nőt a derékig érő fehér köpenyben. Tévedett. És a könnyeiből is mintát vesznek. (A nagy csomag minta amúgy — jóisten se tudja, hogyan— nem a legközelebbi mikrobiológián kötött ki, hanem az ország túlsó csücskében, egy csapat meglepett vegyvizsgálónál, összes növényirost-, urán- és kalóriatartalom meghatározására.) Tulajdonképp azért csaptak le, mert a kottablog.hu egyik bejegyzéséből kiderült, hogy veszett jó fúvós a gyerek. Uuu, hát ezért korhatáros a videó. Szegény, szegény Frédi.
Sajátos, de hát láthatjuk: a megereszkedett, erősen muslicásodó basszgitárost eközben mind a négy köjálos észrevétel nélkül kerülgeti.

Kint az ajtóban, a kapcsolószekrényeknél az Állami Egyesített Oltárinagy Nemzeti Áramszolgáltató embere ordít a szintissel, és viszont. Az üvöltözés hirtelen orgiasztikus röhögésbe csap át, mikor rádöbbennek, hogy a százharminckilenc villanyóra közül a buherált darab alatti kapcsoló tömör aranyból van, belégravírozva: Sopán, Sopán & Sopán Nemzeti Szórakáztató, Tücsökkihangosító és Rejtvényügyi Kft. A szekrénybe amatőrül begányolt, baromi tápkábel-köteg egy részében a leány ujjongva ismeri föl rég és rejtélyesen eltűnt munkaeszközeit, hisz a szigetelésről már kezdenek kopni az utólagos aranybetűk. A két EON-ürge kibogozza a köteget — Jocó! Hová a leprába megy ez egyáltalán??? a terembe nem, az tuti! Hű, te, Gézu, a rajz szerint itt seprűtároló van egy csupasz körtével! — majd vigyorogva összenéz: hja, sokat fogyasztanak a böhöm jupiterlámpák, meg a hálózatra is csatlakoztatható segédeszközök…

A gitáros újdonatúj subáján ül törökülésben és kedélyesen improvizálgat kilenc adóellenőr csattogó tapsa közepette. Semmit a világon nem bírtak ráfogni. Eleinte nagyon nem értették, hogy a francba volt pofája nem kiszámlázni a heti két ingyen szolfézsórát a kisiskolásoknak. De aztán kiderült, hogy ez a gitáros nagyon belevaló fiú, mer’ nemcsak azt az… elkobzot vagy mit vakargatja egész nap, hanem komolyan dolgozik. Bezonyám, igazi magyar gazdálkodó! Olyan ordát meg körözötteket csinál, hogy besza, behu. Tyű, kutyagyerek ez, nem sajnálja a csípős paprikát, meg a hagymát a szájunktól.

Éjjel kettőkor, utolsóként, még befut a Nemzeti Trafikközpont Rt., azzal a szilárd meggyőződéssel, hogy most ők egy egész csapat jövedéki bűnöző csaló tróger kamanyista állatot fognak elcipelni. Mert múlt hétfőn ráakadtak a banda egyik —2002-es — pályázati anyagában a filter szóra. Az öt szép nagy szál férfi eztán hátratett kézzel, szigorúan nézi, amint a kiscsaj szétpakolja a kocsiládáit és előhúzza a legalsót. A láda csupa luk, meg külföldi felirat: sinus…oscilloscope 1 … és igen: voltage controlledfilter 1. Az egyik egyenruhás — visszafordulva — még megkérdi: tefigyi, ezzel lehet úgy újraéleszteni, mint a Vészhelyzetben? A másik levezetésképp belerúg a lábaügyébe eső ládába. Hálisten rossz helyen.

(kapcsolódó video, életlen felvétel, zajos, titokzatos, izzadságszagú)

Kora hajnal (jobb alsó sarokban felirat: UTC 10:30). Az az izgága bigedék nem bírt magával, bejött gyakorolni. Most a billentyűk közül kaparássza ki a szépen, egyenletesen felhordott, vastag kutyaszuvenír-réteget. Hopsz… mintha megcsusszanna az egyik láda a feje fölött. Hátrapördül. Odaugrik. (UTC 13:30) Az öltözőben láthatjuk viszont, a földön ül, magához szorétja a megmentett hangszert vagy mit, miközben a gitáros varrja a fejét. Sodrott juhbéllel, naná.— Még legalább tizenöt öltés, gyerekek. — A trombitás közben érzéstelenít. — Igyad, bogaram! Cseresznye Szabolcs-Szatmárból, igazi elixír!

Az üzemorvoshoz is a gitáros meg a trombitás támogatta el a kisjányt, miután megtalálták, de ott nem foglalkoztak velük. Vagyis de, mert jó hangosan elküldték a két bohócot a bebrogozott kurvával együtt a cigányzsidóbuzi anyjukba, mit zavarkodnak itten, kiemelt súlyponti centrális erőtér központi rendelőintézetben, munkaidőben. Ki van írva, hogy ne tessék kopogni. Mi? Vérzik a feje? És?

Eh Jocikám, most nézd meg, és ezek állítólag művészek. Hát most mondd…múltkor ott az ünnepi matinén, bezzeg ki voltak öltöztetve szépen, és csendesen, rendesen muzsikáltak mindenféle régi jó számot… Tudod, amilyenre a Honthy Hanna szokott bevonulni. Aztán meg ide állítanak dologidőben, tántorogva. Hát mosmá az ember a saját szemének se higgyen? Bezzeg míg Kádár élt!

(kapcsolódó video folytatása, a hvg szerezte egy tuvalui serverről)

(UTC 21:00) Az öltözőben most mindenki a — csúnyául idegesnek látszó — dobos körül hemzseg. Gyapjúrongy fehérlik fejmagasságban. A dobos előszed egy zsepit, benne egy ujjnyi vastag vécélánc-szerűséggel. Hű a teremtésit, ez aranyból van. Szakadt… A dobos ráförmed a beérzéstelenítőzött hármakra: —… basszájba, annyit nem ihattatok, hogy ne tudjátok, kié!
(UTC 04:00) A dobos az egyik kék-fehér kongájába van beledőlve, körülötte valami folyadék, de ha húsz liter nem folyt szét belőle, akkor egy csepp se. Valami higító vagy mi lehet, mert ázik le benne a festék.

Egy buszmegállóra elegendő kis hír az Egységes Nemzet Nemzeti Újságjából:

Négy héttel ezelőtt holtan találták a Domus Aurea próbatermében …-t, az ismert ütős zenészt, a nemrég megújult … Zenekar tagját, mindenki kedvencét, a vidám színösszeállítású kongadobok mesterét. Halálát az első nyomozati anyagok szerint metilalkohol okozta. A mérgező oldószer nyomait kimutatták hangszerében és szervezetében egyaránt (!). A jeles muzsikus halálának okát egyértelműen az elmúlt nyolc év mulasztásaiban kereshetjük: a liberális közoktatás káoszában elsikkadt az a fontos tény, hogy a metilalkoholt nem szabad összetéveszteni a denaturált szesszel, és meginni. Szeretett halottunkért gyertyafényes virrasztást tartunk a … téren.

Tárcacikk részlete a Nemzeti Egységes Heti Magazinból:

Mint azonban mi nagyon jól tudjuk, a magyar tradícióban a metilalkohol mint a rézeleje szerepel, és azt tisztességes magyar úri ember kenyérre csöppentve kisded gyermekének nyújtja,az egész család éji nyugodalmát előmozdítandó.(…)

 

Ütőér közéleti megmondó blog, Bűn bélyegét hordó hordó poszt, 597. hsz. :

faszé regisztráltam: @ faszé regisztráltam: Hát ennek a Simánnak vagy kinek nincs esze, fijjug. Há ha én csináltam volna, akkor felgyújtom az egész pecut hordóstól, nitrohigítóstul a faszba, az lett volna tuti.

 

11 hozzászólás

 1. escargot — 2012-10-08 13:25 

Látom, más sem tud ehhez mit hozzáfűzni. A stílusbeli gratulációk már a múltkor megvoltak, jobbulást kívánni meg érzéketlenség volna. Valószínűleg a nitrohigítóstul a megoldás kulcsa.

 2. noirp — 2012-10-08 14:32 

Kösz a hozzáfűzést…Azért még nem kötöttem fel magam, és bár továbbra is sok baromságba botlom, nem is fogom 🙂 úgyhogy köszi, tényleg nem szükséges jobbulást kívánni 🙂
Inkább szegény olvasóközönséget sajnálom, idegyűlnek vmi szép, disztingvált stílusú közéleti elemzés reményében, és egy behigítózott némbert találnak. 😀 Mivel volt gyerekszobájuk, hát nem szólnak, azaz: _no comment_ 😀

Pizkának meg megen’ a lehetőséget.

 3. escargot — 2012-10-08 16:07 

@noirp: Vive la revolution, jól megmutatjuk nekik, juszt sem kötjük fel magunkat? 🙂
Az úri közönséget ne féltsd: disztingvált sosem volt ez a felület (igaz, kicsit egyházi gimnáziumosabb a hangvétele, mint egy átlagsugarú tótaw-darabnak), ez a kis gótos-punkos íz meg csak pikánsabbá teszi, de az alapkoncepciót nem bántja. 🙂

 4. panamajack — 2012-10-08 18:12 

@noirp: Nagyon jo kis iras ez! Ha dekadens francia szimbolistak lennenk adhatnank neki a “Végromlas viragai” cimet.

 5. noirp — 2012-10-11 14:16 

index.hu/belfold/2012/10/11/a_politika_es_a_kozhangulat_miatt_menekulnek_a_magyarok/

Asszem egyre többünket vidítanak fejbe terjedelmes, nehéz tárgyakkal.

 6. panamajack — 2012-10-11 15:31 

@noirp: érdemes osszevetni ezt Bede Marton korabbi agymenesevel:

http://index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/11/23/kivandorlasrol_sirankozni_nem_meno/

 7. escargot — 2012-10-11 18:18 

@panamajack: Bedének abban igaza volt, hogy a nyavalygás, főleg a “meg nem értett zseni” nyavalygása szánalmas tud lenni. Azért 2009 óta sok minden változott: például kevesebb a nyavalygó és jóval több az aktuális migráns (ha a KSH 180 ezret lát, kíváncsi lennék a valós számra), és nem annyira a művészlelkek, mint a mezei, kvalifikált dolgozók, a reménybeli középosztály távozik.
Ezt az ifjúságpolitikai vonalat egyébként nagyon komolyan látszanak venni, már endorserek is vannak: a Viva TV-n futó néhány ifjú sztárocska (Megasztár, ilyesmi) is szeret olyan szövegeket énekelni, hogy itt vagy otthon, seggeden maradsz, de pl. a Quimby jubileumi koncertjén külön speech is volt a témában, mintha rendelésre készült volna…

 8. panamajack — 2012-10-11 20:51 

@escargot: Na arra kíváncsi lettem volna: “Ne mennyé Londonyba mosogatni bazdmeg, mer sírni fog a Vörösmarty Misi”

 9. escargot — 2012-10-12 12:49 

A hanyatló nyugat kissé marxista, kissé zöld/lilásködös, de mindenképpen elgondolkodtató hozzászólása a földi pokol, a munkahely és az élet értelme kérdésében:
http://blogs.hbr.org/haque/2012/10/making_the_choice_between_mone.html

 10. noirp — 2012-10-12 16:43 

@escargot:
Jaaa, hát ha megasztáros kis csillámporocska volnék, én is azt és úgy énekelném, amit és amiért fizetnek, különben mehetnék vissza a malacokat etetni a tanyára. Ha az Egyesített Oltárinagy Nemzeti Áramszolgáltató többet pörköl a menágeremnek az áramlopás elleni protest songért, mint a nemtommelyik lemezkiadó az egyszerű nyári dalért, akkor szerinted melyik lesz kész két héten belül? 😀

 11. escargot — 2012-10-12 17:37 

@noirp: A Megasztárosoknál értem is, a saját jogon, masszív munkával befutottaknál már kevésbé. Hacsak nem _tényleg_ hisznek benne. (Igaz, akinek sikerült a mosókonyhából stadionszínpadra, vagy ezzel ekvivalens mutatvány, az – tapasztalataim szerint – valamiért elkezdi jobban szeretni a rendszert.)

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.