Noirpova közlöny

Tisztelt Közönség!

A gyurcsányista-bajnaista bankárreakciós ellenforradalmárok okozta blogtespedés és kánikula közepette hirdetem, hogy Noirpova kartársnő már megen’ nem látszik ki az általa termelt és/vagy árokparton lelegelt gaz alól, így azt a szokásos vegyipari minőségben a köz javára felajánlja. Alant a választék, bótolni magával a termelővel kell, a kommentekben illetve emailben. Jegyezz te is Béketurbolyát!

Van két ötliteres nejlonzsák szárított turbolya.

Fekete üröm. (ukránul: csornobil) ipari mennyiségben

Illatos macskamenta virágos hajtások, egyelőre feldolgozva 2-4 adag, a többi az függ a további időjárástól.

Oregano, a Bükk-hegység lankáiról gyűjtve, terroiros, fajtajelleges, déligyümölcsös-presszókávés-hajdinakásás lecsengéssel.

(vállalatirányítási intermezzo:)

“A csokimenta nevű növényt (Mentha x piperita cv. ‘Chocolate’) sikeresen bevontam a Kombinéba. Ez a növény az After Eight csoki alapanyaga, a rendes bormentáénál édesebb, erős és tartós illattal.
Még nem tudom, hány adag lesz, mert (normális mentafélékkel ellentétben) tetű lassan szaporodik. Szeptemberben talán tudok 2-3 adagot kimérni belőle.”

(na  erre azt mondja a RD department hogy  van, a marketing szerint Jön! Jön! Jön!, a jogászok szerint nincs, az ügyfélszolgálat szerint tessék holnap érdeklődni)

További szerzemény 2 különböző típusú bazsalikom, mindkettőből valószínűleg szeptemberben tudok 1-3 adagot kimérni, addig kérünk türelmet. Mindkettő a “most hálisten egyenesben van, de még hagynám fejlődni” fázisban van.
Egyik fajta: görög-vagy törpebazsalikom, jó erős, vegyes vagy gyümölcsös illattal.
Másik fajta: normál (méretű), de szárítva kifejezetten édes illatú, enyhén ánizsszerű beütéssel.
[Neked sztem veszély nélkül megjegyezhetem: Valószínű, hogy illóolajra nézve esztragol vagy metilcinnamát típus, azaz a hatóanyaga a tárkonyéval vagy a fahéjéval egyezik, ezért édeskés illatú. Elég nehéz ám ilyet fogni amúgy]”

Most, hogy nyilvánosságra hoztam az esztragol- és a metilcinnamát-titkot itt rettegek a nemzetközi metilcinnamát-összeesüvés bosszújától.

Ha valakit egyébként bármilyen fűszernövény hatóanyaga, annak félépítése, élettani hatásai, kapcsolódó hiedelmei vagy bármi ilyesmi érdekel szintén keresse bizalommal Noirpova kartársnőt, ha már egyszer ez a szakterülete neki.

Hölgyeim és uraim, tegyék meg tétjeiket.
 

 

7 hozzászólás

 1. hadrian77 — 2013-08-06 13:05 

A kartácsnő már Maria Treben is? 🙂

 2. noirp — 2013-08-06 14:41 

öööö 🙂 🙂 🙂 belepirulok
Kicsit szerintem túlértékelnek itten. Kézrátételt, ülőfürdőztetést, izsópköteggel való jurtaszentelést, stb. nem vállalok 🙂
Kémikus volnÁk, aki növényes témában nyomul — noha nyomult már másban is — és kissé hát keveri a melót a hobbikertészkedéssel meg a főzőcskézéssel.

 3. panamajack — 2013-08-06 18:07 

@noirp: “Kézrátételt, ülőfürdőztetést, izsópköteggel való jurtaszentelést, stb. nem vállalok” – aztán mé nem? Há abban van a biznic! Sőt, nyithatnál Nemzeti Füvesboltot!

 4. noirp — 2013-08-06 19:30 

“Sőt, nyithatnál Nemzeti Füvesboltot!”

Hova a rekedt répába is tudtam má elhányni a párttagkönyvemet…anélkül meg hogy nyitok Nemzeti Füvesboltot?

[+gonosz möhöhöhö]

 5. becsuszoszereles1k — 2013-08-09 16:41 

Ugy erzem, ezennel megtalalodott az egyetlen es (jobbrol-balrol) helyes paradigma:
“Jegyezz te is Béketurbolyát!”

 6. badogember — 2013-08-21 16:43 

Drága Vegyi Kombiné Elnök-vezérigazgató Asszony!

Kérem, hogy a múltkor a professzornál elhalálozott élő üröm gyökérkönyvtárat szíveskedjék a fennálló szerződéses kötelem fennállása miatt mocskos kezeimhez eljuttatni. 🙂 Vagy mi. Vagy szóval a kánikula múltával ültetnék a citromfű és menta közé, mint terveztem vala. Tehát valahogy találjunk ki valamit, mert értelmetlen az életem üröm nélkül. 🙂

 7. noirp — 2013-08-22 07:43 

@badogember:
Nagyrabecsült Kollega Úr!
Szerződéses kötelmemet természetesen igyekszem teljesíteni, de ezennel kérek némi halasztást a szervezésre szeptember elejéig, egyéb elfoglaltságom mián (pár napig lengyel barátainknál fogok citromfűolaj-hamisítást, zsubrówka-szintézist és hasonlókat tanulni).
Kérem, hogy valamikor a jövő héten juttasson el kezeimhez 1 db elektronyos levelet a g betűs szolgáltatóhoz.
p+Shakespeare makrancos hősnője+3*5 mindez egyben leírva, kisbetűvel, kukaccal, kenyérgombóccal.

Aztán megbeszéljük 🙂 🙂

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.