Gazpacho

Na, ez is hatalmas finomságokat és hat edényt feltételező étel és úgy is nagyon finom. Ellenben nagyszerű trash-kaja is. Van az úgy, hogy az ember este már csak pár szikkadt kiflit tud venni, amit másnap regggel még csak-csak elcsócsál, de aztán a maradék kettő megkeményedik.

Turmixgép  kell. Beletördeltem a kiflit, majd ráborítottam két teszkós paradicsomkonzervet, egy deci olívaolajat, és két evőkanál balzsamecet-utánzatot és egy gerezd fokhagymát. Elvileg uborka és hagyma is kellene bele, de a hagymát nem szeretem bele, uborkát meg nem veszek csak ezért, hiszen maradék-feldolgozásról van szó.

Celofán, hűtő. Az előbbieket reggel csináltam, estig állt a hűtőben a turmixgép edénye, majd este visszatettem a gépre és elkezdtem darálni. Közben még belement egy kevés olívaolaj (metros amúgy) és egy pohár víz, szép fokozatosan amíg kellően híg nem lesz. Vissza a hűtőbe, és egy óra múlva fogyasztható. Rövid főzőműsorunkat hallották.

3 hozzászólás

 2. noirp — 2013-08-12 07:07 

Trashkaját csinálni jó.
Szombaton kitűnő ragut vágtam össze “Réfrigeratur Nettoyé” címen, szerepelt benne 10 dkg rakott nyelv, 2 gomba, 1 hagyma, 1 paradicsom és 1 dl csirkepecsenye-lé+kakukkfű+rozmaring. A hagyma, nyelv, gomba megpirítva, a lével-paradicsommal megpárolva és tejföl(?) lel behabarva.
A végeredményt inkább nem írom le, hogy nézett ki. De jó volt nagyon. Csőtésztával al dente.
És a hűtő is ki van puculva. Az is valami.

 3. dagadong — 2013-08-20 07:58 

Legkozelebb pontosabb instrukciokat kernek, valamit elszurtam, a farkam beleszorult a turmixgepbe.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.