Nem vagyunk egyedül

Kiváló szerzőtársunk, a belső emigrációban élő csehszlovák baromessz, Noirpova elvtársnő vette észre ezt a cikket.

Itt

A cikk kötelező olvasmány. Jobb nem lesz tőle se az országnak, se nekünk, de legalább az a tudat megvan, hogy van más is aki látja, hogy merre mennek a dolgok.

Papp Réka Kingát csókoltatjuk.

6 hozzászólás

 1. flashbang52 — 2015-05-14 16:33 

Respect !!! A Deep Drilling Management Közép Európai bajnoka a „Ostre sledované vlaky” térdszalagrend lova( gja) aka Noirp ezt jól előbányászta 🙂

Egyedül ezzel a kitétellel nem vagyok kibékülve mert ezt szerintem már nem igaz kb ( 10 éve még az volt )

„Rendelkezésünkre áll sok magas színvonalon képzett, tapasztalattal is rendelkező társadalomtudós és médiamunkás, változatos tudományterületekről: antropológusok, szociológusok, szociális munkások, kultúratudósok, szocioriporterek, dokumentumfilmesek és még sok társszakma művelői.”

?????? Hol vannak már ezek ? Kb ott ahol a tavalyi hó ..

 2. Tromb74 — 2015-05-15 12:32 

@flashbang52:

Még vagyogatnak azért. Elegen lennének csak nem jutnak szóhoz.

Ebben a cikkben minden benne vagyon, minek benne köll lennie.
Különösen tetszik a szinte anarchizmust súroló rendszer kritika.

Másrészről meg van egy olyan sejtésem, hogy azt a köztudomású tényt, hogy a választási hajlandóság a magasabb iskolázottságúak körében nagyobb, kicsit szeretik félreérteni.
Ha figyelembe vesszük, hogy nagyon nagy a nem szavazók aránya a 18-24 éves korosztályban (43%, ez a legrosszabb arány életkor alapján), érdekes következtetésekre jutunk. Nagyjából 400 000 fiatalról beszélünk, aki nem nyilvánítja ki az akaratát. Viszont jó részük még nem fejezte be a tanulmányait, és amelyik befejezte az se biztos, hogy nem folytatja a későbbiekben.
Ők nem feltétlenül a begyöpösödött, megrekedt tömegek létszámát erősítik. Rengetegen lehetnek köztük olyanok, akik nem hisznek a népmesékben, elég jól átlátják a rendszert ahhoz, hogy tisztában legyenek vele: „át vagyunk mi itten baszva kéremszépen. Nem lesz itt semmiféle pannon puma meg gyorsnaszád”
Sokan közülük már eleve nem terveznek itt élni. Ehhez még hozzáadódik a 24-30-as korosztály, ahol szintén nagyon alacsony a részvétel. Ők még szívesen fektetnek be nyelvtanulásba, illetve nagyméretű, gurulós bőröndökbe.

Aki ezt a generációt megnyeri magának, az megnyeri a következő választásokat.
Nem könnyű feladat, mert nem kiszolgáltatott, nyugdíjas zombikról van szó, hanem potens fiatalokról, akik nem esznek meg bármit.

 3. flashbang52 — 2015-05-15 21:50 

Tisztességben megszőkült nyelvtanár barátnők és külföldnek is dolgozó miniszoknyás HR manager lányok mondják, rémült arccal, hogy bizony már 45-55 éveseket is elérte a Mars ou creves !!! ( menni vagy meghalni) életérzés.Nyelvet ugyan nem ( nagyon )beszél ( mondjuk inkább nem használta és ezért újra kell tanúlnia, ) és még hajlandó gurulós böröndöt is venni ( XXXXL méretűt és ne legyen sárga vagy pink 🙂 Úgy érzik a történelem átlépett felettük, már nincsenek illuzióik, de ami még hátra van nekik azt szeretnék normális keretek között viszonylagos vagyoni jómódban leélni, ahol nem vágják naponta a fejükhöz 23 éves Bolognai edukációban szocializálódott főnökeik, kollégáik, hogy …vén sz@ros !!!!! ????? tünjél már el a rendszerből…. Jah ha kérik akkor ő eltünik amerre a nap nyugszik és b@sszon mindenki egyedül az ő tapasztalata nélkül.( ami ezért az álszocializmustól a rablókapitalizmuson keresztűl az illiberális demokráciáig elég jelentős). Neki ne vágja a fejéhez egyetlen bodzaszedő manager se, hogy nincs szükség arra a szakértelemre amivel ő bír. ( ami ugye minimum érdekes mert a szerencsésebb történelmi fejlődésű országokban éppen ezek a megállapodott fazonok adják a a társadalom gerincét akik ugyan nem fognak a holdra szállni, de nélkülük a rakéta el sem jut az inditó állásig)

 4. flashbang52 — 2015-05-15 21:54 

 5. pandacsoki — 2015-05-17 00:15 

A Jobbik legalább annyiban megértő „a néppel, mint olyannal”, hogy van ez a „demográfiai” probléma. Vagyis tulképp a romáknak köszönhetik, hogy bárki is szavaz rájuk, nem? De?
Egyébként ja, a politika ma befelé kemény hatalmi harc, kifelé meg propaganda, mindenhol. Csoda, hogy kevesen veszik komolyan? (mi, kis naiv idealisták)

 6. csapos — 2015-05-20 21:48 

Orbán éppen most rombolja le a Corvinus-t, leánykori nevén Kögázt, azután majd jön a többi egyetem. Saját államigazgatási tapasztalatom, hogy a turultojáson, és Ómagyar Mária-siralom-on nevelkedett ifjú TITÁNOK szakmai tudása a béka segge alatt, pofájuk a Bécsi kapu, felelősséget vállalni rettegnek, egyet tudnak, ENGEDELMESKEDNI a főnöküknek. A félelem a FŐNÖK-től a zsigereikben van.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.