Panamajack: Az osztály hülyéje

Az osztály hülyéje alacsony, köpcös kamaszfiú volt, rendetlen, elhanyagolt külsővel és nem túl fejlett higiéniával. Gyakran folyt az orra, olyankor a taknyát vagy az ingujjába törölte, vagy hangos szörcsögéssel szívta vissza. A keze szinte mindig ragacsos és piszkos volt, és a testszaga miatt soha senki nem akart vele egy padba ülni. Igazából nem volt gyengeelméjű vagy különösebben ostoba, csak lusta, türelmetlen és végtelenül önző. Mindig azt csinálta, amihez éppen kedve volt (és ez a valami valahogy soha nem a tanulás volt), teljesen hiányzott belőle az önfegyelem képessége. Hogy kóros koncentráció-zavarban szenvedett-e, azt nem tudni, igazából senkit nem is érdekelt. Egyszerűen mindenki tisztában volt vele, hogy nála gügyébb szerencsétlent még nem hordott a hátán a föld.

Az érintett nem tartotta hülyének magát. Sőt, meg volt győződve róla, hogy okosabb ő, mint a güzü tanulógépek, a tanárnénik és –bácsik kedvencei. Ő öntörvényű egyéniség, aki sokkal többre hivatott annál, hogy egy iskolapadban vesztegesse az idejét. Különben is szar ez az iskola, Kínában sokkal jobbak vannak. Efelöli meggyőződésének többször hangot is adott, leginkább feleltetés után, mikor a tanár szégyenszemre a helyére küldte és bevéste a karót. Persze senki sem vette őt komolyan, hiába jelent meg az egyik nap punknak öltözve, vagy borotválta le a fejét és akasztott horogkeresztet a nyakába, vagy sminkelte hullasápadtra az arcát, senki sem hitte el, hogy ő most valójában a rendszer ellen lázad.

Az osztálytársai is csak akkor figyeltek oda rá, amikor rossz fát tett a tűzre. Minél nagyobb balhét csinált, annál több figyelmet kapott. Igaz, hogy ez a figyelem kevés tiszteletet, annál több borzongó kárörvendést tartalmazott, de legalább figyelem volt. Ilyenkor a tanárok is vele foglalkoztak, behívták az igazgatói irodába, elbeszélgetett vele az iskolapszichológus. Sztár volt. A baj csak az volt, mint a sztársággal általában: hamar hozzászokott a közönség a showhoz, és csak valami új, még vadabb mutatványtól jött ismét lázba. Folyamatosan emelni kellett a tétet. Először még nagyot szólt, amikor órán faszhelikopterezni kezdett, de harmadszorra már csak rezignált sóhajjal kiküldte a tanár a folyosóra, meztelenül. Borzasztóan érezte magát akkor, különösen amikor óra végeztével kitódultak az alsó tagozatosok és mutogatni meg röhögni kezdtek rajta, de úgy adta elő a dolgot, mintha pont ez lett volna a célja, és hatalmas győzelmet aratott volna a tanári karon.

Persze ezek után, részben bosszúból, terrorizálni kezdte a nála kisebbeket és gyengébbeket. Ilyenből amúgy nem volt sok, a saját korosztályában szinte senki. Az elsősöket nézte ki magának, elszedte a zsebpénzüket (ami még neki is kissé nevetségesnek tűnt, hiszen szabad szemmel alig látható összegekről volt szó), néha lekevert nekik egy-egy pofont, aztán elszaladt, mert a bőgésre hamar ott termett egy tanár vagy a pedellus. Egyszer megpróbált összehaverkodni az igazi, iskolaszerte rettegett bullyk-kal, de azok olyan méla undorral fordultak el tőle, hogy inkább odébbállt. Később fennen hangoztatta, hogy azok is megijedtek tőle.

Végül valami piszlicsáré ügy miatt tanácsolták el. Olyasmiért, amit már százszor megúszott intővel vagy büntetődolgozattal. Amiért bárki más csak figyelmeztetést kapott volna. Beleüvöltötte a világba az őt ért szörnyű igazságtalanságot, a keserű valóságot az álszent kettős mércéről. Fellebezett, elment az önkormányzatra, ahol meg sem hallgatták, hiszen a híre megelőzte. Senki sem akart neki segíteni, az emberek átnéztek rajta, még a volt osztálytársak is félrehúzódtak előle az utcán. Szerette volna tragikus hősnek, mártírnak látni magát, elbukott forradalmárnak, akit bedarált a rothadó, hanyatló Rendszer. De néhány hónapon belül azt is elfelejtették, hogy valaha az iskolába járt.

54 hozzászólás

 1. stoppos — 2015-05-20 22:00 

A történet egyetlen szépséghibája, hogy a hülyét egy normális osztályba helyezted és ez így sci-fi.
Ő kisegítőbe jár és ott ez menő.

 2. noirp — 2015-05-21 07:58 

Nekem is ez a gondom. Hogy ti. én úgy látom, az osztály kb. fele ájult örömmel követi a hülyegyerek minden mozdulatát. A másik felét meg nem kérdezi senki.

 3. panamajack — 2015-05-21 08:16 

@noirp: és ha az osztály = EU?

 4. flashbang52 — 2015-05-21 08:16 

@stoppos:

Kisegítőben sem volt az.
A kisegítő iskolákat már nagyon rég megszüntették ( 1985-ben,) de az ilyen viselkedés ott sem volt menő, A helyükre lépő Eltérő Tantervű iskolákban sem volt menő.( ezeken a helyeken a gyógypeagógusoknak még volt tisztelete és a debil other imbecil Dezsőkék és Máriók még fenntartás nélkül követték a tanárok utasításait.) Menő akkor vált amikor a NAT alapján ezeket az iskolákat beolvasztották a ” normál ” iskolák közé, ahol a tanárok értetlenül ( és felkészületlenül) álltak a rájuk szabadított értfogyos /deviáns gyerekek előtt.
Viszont akkor jöjjön egy coming out 🙂 Ha a felvezetőben leírtak igazak, ( márpedig) akkor rá kellett jönnöm, hogy én egy szemét buzeráns gazdasági bevándorló vagyok. 🙂
Uram atyám mit fog ehhez szólni a feleségem a barátnőm, az elvált szomszédasszony, Yvette a harmadikról akit ver a férje, Claudia a főnök titkárnője, Babette a postázóból, a vörös hajú gordonkás lány ( most hirtelen nem ugrik be a neve Violetta, vagy Ramóna) Ja nem Ramóna az a fővadász lánya 🙂 Cheng cheng a kínai masszőrlány valahogy fel fogja dolgozni mert legalább gazdasági bevándorló alapon jutunk közös nevezőre. 🙂

 5. flashbang52 — 2015-05-21 08:18 

Hehe ahogy olvasom a komenteket másnak is lesznek ezzel problémái 🙂

 6. marcipan — 2015-05-21 08:22 

@noirp: amíg a mindenki által utált rosszindulatú kémiatanárnak faszhelikopterezik vagy az árulkodós-több házit követelős eminensnek szól be, jóval több mint a fele fog örülni. a gond ott jön, amikor a sikertől vérszemet kapva, egyszer előrántja mindenkipótanyjakatinéninek a farkát. vagy, ami ennél is rosszabb a megítélésére nézve, csak elindul a pletyka, hogy megtette.
ami kellemetlen a fenti történet ihlette a valóságban, h katinéni nem annyira van.

 7. noirp — 2015-05-21 08:31 

@marcipan:

„ami kellemetlen a fenti történet ihlette a valóságban, h katinéni nem annyira van.”
Mint mindig, a végén csattintod el a lényeget 🙂
Katinéni nincs, és ennyi. Persze néhány gyógyegér reménykedett, mikor két osztállyal arrébbról átjött a mindenki által utált fiz-kém szakos nyányá, hogy elbeszélgessen kissé az osztály Józsijával, de akinek egy kis esze volt, tudta: ettől az osztály gondjai nem fognak megoldódni, a fehérköpenyes meg megy vissza a sajátjaival foglalkozni és/vagy a tanáriba, van mindkét helyen ölég baja. Aztán jött a másik szomszéd-ofő, a kopasz tesitanár, aki valljuk be, sokkal menőbb, elnézik neki a kollégái is, hogy időnként bebaszva csicskáztatja és egymással vereti a diákjait; de persze attól se lett jobb semmi. Az osztály hülyéje változatlanul a nyakunkon van.

 8. noirp — 2015-05-21 08:34 

@panamajack: Gondolod? Na, az eszembe se jutott, én isi = Eurázsia (EU+FÁK) alapon értelmeztem. Bocsánat!

 9. noirp — 2015-05-21 08:38 

@panamajack:
Akkor sajnos hallgatnak mindazok, akiket köt a néppárti frakciófegyelem, úgy látom.

 10. flashbang52 — 2015-05-21 09:01 

Sajnos ott van az eb elhantolva, hogy az osztály hülyéje ( hülyéi) igen gyorsan felimserték, hogy ebből az iskolából sem a diri sem az ofők testülete nem fogja kicsapni őket, de még körmöst sem kapnak mert az már nem egyeztethető össze az új pedagógiai alapelvekkel. Kvázi betörhetik az iskola ablakát felrugdalhatják a szemetest, hangosan szidhatják a félkubai Eleanort, megehetik az alsósok uzsonnáját, eladhatják Dezső csontvázát a szertárból, speedért cserébe. Maximum egy szóbeli megrovást kapnak amit még az ellenörzőbe sem írnak be. Legfeljebb az osztálynaplóba tesznek a nevük mellé egy nagy fekete keresztet, de az meg a kutyát sem érdekli. A sulinak előbb utóbb vége de addig qrva jól érezték magunkat a többiek rovására. No ez a baj az osztály hülyéivel, hogy nincs meg a gyors és hatékony módszer az eltávolításukra. ( illetve van de azt 10-től 20 évig terjedően lehet büntetni, ha minősítő körülmény nem áll fenn ) 🙂

 12. noirp — 2015-05-21 12:36 

@panamajack:
Köszönöm, olvasom. Elég lehangoló, hogy még mindig akadnak, akik simi-simit adnak a fejére (CSU).
Olvasom, és közben lassan leesik a húszfillér.

Aztán szerinted mi lesz az osztály hülyejózsijával? Ha kilökik (ha kilökik) a csürhéjét a Néppártból, mi változhat? Komolyan kíváncsi vagyok a véleményedre. Én attól félek, itthon csak a hőzöngő retorika erősödik tovább, pedig már nekem így is alig elviselhető.

Még egy kérdés. Szerinted Orbán hogy a francba gondolhatta, hogy ennek a játszadozásnak a halálbüntetéssel nem lesz az EU-n belül visszhangja? De tényleg, hogy? Szeretném megérteni az észjárását.

 13. Tromb74 — 2015-05-21 12:42 

@panamajack:
Az van, hogy az EU-t is kénytelenek vagyunk a félhülyék osztályába sorolni. Saját töketlensége miatt nem tud semmit kezdeni az ilyen Pistikékkel. Minden komolyabb következmények nélkül hagyják, hogy bele csócsáljanak a szendvicsükbe, körzővel bökdössék az ülepüket és hasonlók. Értem én, hogy szuvenerit meg toleranc meg tiszteletben tart, de ez pöcsfej nem csak magyar, de uniós érdekeket is sért.
A nagy képmutatás mellet azért némi titkosszolgálati ügyködéssel ki lehetne iktatni v. legalább külső segítséggel létrehozni életképes ellenzéket, ha már mi olyan szerencsétlenek vagyunk, hogy akkor se támad fel bennünk az életösztön ha fát vágnak a hátunkon.

 14. panamajack — 2015-05-21 13:01 

@Tromb74: az EU (és a NATO) egy masztodon. Lassú, álmos, nehezen reagál. Aztán egyszer csak nekiindul, és akkor magára vessen, aki eléáll. Ezt azért Putyin is megtapasztalta (lehet, hogy mást mond, de oltári nagyot szívott a szankciókkal). Most még az a rész van, amikor az osztályban már sokaknak elege van a hülyegyerekből, de még nem tűnik kezelhetetlen problémának. De tudjátok, a zuhanó ember sem érez semmit a becsapódásig…

 15. panamajack — 2015-05-21 13:13 

@noirp: a kitiltási botrány és a Merkel/Putyin látogatások óta világos, hogy Orbán külpolitikai befolyása nullára redukálódott. Már csak ilyen műbalhékra telik neki, mint a halálbüntetés (amiről ő is tudja, hogy teljesen komolytalan, és csak megbotránkoztatásra jó – lásd faszhelikopter). A bevándorlás már komolyabb kérdés, amiről nincs egyetértés az EU-tagországok között, de Orbánt kihagyják mindenfajta komolyabb egyeztetésből. Magyarországot gyakorlatilag elszigetelték. Innentől már csak olyan retorziók jöhetnek, amik már konkrétan a magyar lakosságnak fájnának (pl támogatások befagyasztása, kizárás Schengenből, szavazati jog felfüggesztése). Ezt azért is vonakodnak meglépni (azon kívül hogy nem akarnak EU-polgárokat fölöslegesen szívatni), nehogy a Jobbik és Oroszország karjaiba lökjék az országot. Közben azért a háttérben keresik az alternatívát, és szükség esetén a legváratlanab helyzetben fognak Orbánék alá vágni.

 16. panamajack — 2015-05-21 13:23 

@panamajack: persze ez is végletes leegyszerűsítése a dolgoknak. A pillanatnyi politikai érdekek sok mindent felülírnak…

 17. noirp — 2015-05-21 13:38 

@panamajack:
„Közben azért a háttérben keresik az alternatívát, és szükség esetén a legváratlanab helyzetben fognak Orbánék alá vágni.”
Például?

 18. flashbang52 — 2015-05-21 13:50 

@Tromb74:

A zeju titokzatos szolgálata még csak gyerekcipőben sem jár ( inkább rugdalózóban). A tagországokon belüli titokzatos szolgálatok legnagyobb örömüket egymás szívatásában találják meg. Együttműködés még papíron is alig létezik. Akik kormánybuktatásban nagy spillerek azok egyik fele érdektelen ( US) a másik része meg éppen, hogy támogatólag lép fel RUS) mert neki még sokáig van szüksége Idiot Pistikére, mert amig a tanárnénik vele vannak elfoglalva addig ő tud puskázni, meg elvenni még több salátás szendvicset. Valahol ott van az igazság, Von Panamánál.

 19. flashbang52 — 2015-05-21 13:52 

Jut eszembe! Ennyi buzi meg leszbikus bevándorlót csak az X-Hamster weboldalon látni 🙂

 20. panamajack — 2015-05-21 14:18 

@noirp: hát ha ezt lehetne előre tudni, akkor nem lenne váratlan, ugye? 🙂

De mondjuk alaposabban belepiszkálhatnak a közbeszerzésekbe, a gázbizniszbe, Paksba, az ilyen- olyan mutyikba… Egyelőre még csak finoman szúrkálódnak az ilyen ügyekben, hisz van még egy jópár tagország, ahol nem mennek makulátlanul a dolgok. De ez adott esetben gyorsan változhat.

 21. Tromb74 — 2015-05-21 21:40 

@panamajack: Putyin köszöni, jól van. Akik szívtak, az az orosz nép. Hasonló a helyzet velünk is. Lehet akármilyen szankció, ez az ártány holt nyugodtan kanalazza a perkeltet alsógatyában a felcsúti haciendán. Mégis mit veszíthet? Mit veszített Gyurcsány? Lecsukják, elkobozzák a vagyonát? Fenéket. Legfeljebb nem hívják majd tekintetesméltóságosnak, csak simàn civilként dorbézol az összelopott javakból. Azért ilyen kockázat mellett tényleg nem nehéz gerinctelen takonnyá válni, pláne ha amúgy is megvan rá a hajlam.

Másrészről meg szívesen olvasnék a következmény-nélküliségről, mint legfőbb hungarikumról ( vagy vót má ilyen?)

 22. panamajack — 2015-05-21 23:28 

@Tromb74: nem érted ezeket az embereket. Nekik a vereség, a hatalom elvesztése vagy akár csökkenése önmagában is elviselhetetlen kín. Ezért is olyan veszélyesek, és hajlandóak látszólag irracionális, önpusztító módon ragaszkodni hozzá.

 23. Tromb74 — 2015-05-21 23:48 

@panamajack:
Értem én, de egy golog az elviselhetetlen érzés, és egy másik az elviselhetetlen élet.
A parizer pl. egy olyan egzakt dolog, ami vagy van, vagy nincs. Sajnos pszichoterápiával és gyógyszeres kezeléssel sem lehet pótolni a hiányát. Márpedig az ország jelentős része nem azzal van elfoglalva, hogy milyen titulust írjon a névjegykártyájára.

Naná, hogy én is látom, Gyurcsány lelkiekben tört össze-vissza, amikor megbukott, soha nem fogja teljesen kiheverni a kudarcot.
Viszont a másik dolog, amit soha nem fog, az az éhezés, vagy azon gyötrödni, hogy miből vegyen új cipőt a gyerekének. Áldásos tevékenységének köszönhetően családok tömegei ismerkedtek meg ezekkel az érzésekkel, cserébe neki meg pötit sérült az énképe, há’ mingyá elkezdem megsajnálni.

 24. Tromb74 — 2015-05-22 00:22 

@flashbang52: Hát az eu titokszolgák összefésülése hagyján, hogy gyerekcipőben jár, de nyilván nem is túl motiváltak ezirányulag a tagországok, mert hát olyan egyetértés sose lesz, hogy ne egymást kelljen megkémkedni meg hasonlók.
Viszont a fritzeknek elég használható szervezeteik vannak ilyen célokra. Elvileg amúgy is ők szeretnék a legtöbb hasznot húzni ebből a úniózásból, akkor meg nyugodtan átcsoportosíthatnának a muszlim ügyi megfigyelő szpesöl forszizból egy kisebb csapatot, akik jól gondoskodnának az ungarisch prájm miniszterről.

 25. Tromb74 — 2015-05-22 00:38 

@panamajack:
Az EU szempontjából nem tartozunk a legfontosabb problémák közé, gyakorlatilag nem sok vizet zavarunk. Ha szerencsénk van, ez a barom még miniszterelnökként fog megbírkózni a demencia kihívásaival.
Putyinnak is leeset mostanra, hogy kár ránk időt meg drága spermiumokat pazarolni, nem mi vagyunk az EU előszobája.

Ne legyen igazam, de leginkább olyan karrier néz ki nekünk, hogy mi leszünk a félkegyelmű renitens, akivel példát lehet statuálni. Tökéletesek vagyunk erre a szerepre. Kicsi, gazdaságilag jelentéktelen ország, az EU mezsgyéjén. Nyugodtan lehet minket szopatni, komolyabb globális következmények nélkül. Ráadásul önként rábukunk a bránerre, csak azért hogy otthon elmondhassuk, nahát ez az EU nem tiszteli a magyarokat.

 26. panamajack — 2015-05-22 07:17 

@Tromb74: ezt sajnos eléggé jól látod.

 27. Tromb74 — 2015-05-22 09:45 

Hehe, szerencsére a mi titkosszolgálatunk vérprofi 😀

http://hvg.hu/itthon/20150522_Titkosszolga_hagyta_el_telefonjat_a_Jobbi

 28. panamajack — 2015-05-22 09:50 

@Tromb74: „a hivatal közleményben tagadta, hogy a tárca gazdája megfigyelte volna az eseményt, állításuk szerint azért ment ki a széljobb fesztiválra, hogy meghallgassa egyik kedvenc zenekarát.”

:))))))))))))))

 29. Tromb74 — 2015-05-22 09:59 

@panamajack: 😀 😀 😀 jól kivágták magukat. Inkább bevállalják, hogy az ügynökük önmagában is állambiztonsági kockázatot jelent, mint azt, hogy tette a dolgát.

 30. noirp — 2015-05-22 11:19 

27, 28, 29. sz. kommentekhez együtt: összekarmoltam magam, utána fináléként lefejeltem az asztalt. A magyar dzsémszbond elhagyja a telláját ott, ahol ő ott sincs, azután az ügyfélszolgálatos kisasszony felsikkant: jah, hát ez a James telefonja…:D

 31. flashbang52 — 2015-05-22 15:35 

@noirp:

Ebbúl má tuti filmet fog forgatni Vajna Andy gazdasági bevándorló cirka 2 milliárdos költségvetéssel.
A telefonos kisasszony szerepében Vajnáné született P Tímea mert vísítani azt jól tud. A megtévedt Ungarische 006 és fél ügynök szerepét először Tom Cruise-na k ajánlották fel, de ő nagyon elfoglalt. Ezért 8 sörért és két csik koxért eljátssza helyette Buci András, aki a telefon miatt mély társadalmi válságba kerül, mert benne volt az anyósa telefonszáma is meg az összes IH/AH/TEK belépési kód. Hazafelé menet ezért bánatában megugdal két arrajáró nyugdíjast akik azonban nem ismerik fel, hanem helyette Balta Arcú Árpád – „az ember aki ott sem volt és fizetést sem kap” nyomába erednek a liberális firkászok. Ő egy fekete luxus kisbusszal menekül. a tatabányai kosárlabda arénáig, ahol elrejtőzik egy XXXXXL es női kosaras mögött.A film csúcsjelenete ahogy egyirányú útcában balra fordulva átlépi a záróvonalat. ( Magyaroszágon először egyszerre 12 kamerával és helikopterből is felvett jelenetet a HM által kölcsönadott Grippenek teszik még izgalmasabbá, akik áthúznak az út felett, majd elfelejtik behúzni a kéziféket ezért túlfutnak a kifutópálya végén.) De ezt a honvédelmi miniszter nem látja mert elfelejti levenni a távcsőről a védőkupakot igy gondtalanul utazik el extitkárnőjével egy egy exkluzív extra szolgáltatást nyújtó extrém szállodába. Mindeközben a TEK 7-8-9- 10- 12 – es számú rohamcsoportja óvatosan körbe veszi a mobilszolgáltató épületét, hogy terítékre hozza a visongós ügyfélszolgálatost akit a kollégái már rohadtul útálnak. Közben nagytotálból látjuk a szolgálat épületét aminek sarokszobájában zéró zéró hat és fél próbál valami épkézlább magyarázattal szolgálni, hogy mennyire volt bebaszva ( a látszat kedvéért), hogy elhagyta a csak a cég részére legyártott – kép és hangfelvevős lézerirányzékos, sokkolós, meztelennős – mobil telefont.Vivódását figyelmmel kíséri Dr Tóth obezitológus, és Müller Péter szelleme. A TEK végre megkapja a parancsot a behatolásra. 82 halott ( részben saját) 124 sebesült ( anyagi kár jelentős) után rájönnek, hogy a másik mobilszolgálató épületét rohanták le, ezért a parancsnok egy szál barett sapkába öltözve megmagyarázza, hogy mindez szükséges volt, mert csak így tudták megállapítani, hogy aktív shooter nem tevékenykedik az épületben. Közben zéró zéró válsága tovább mélyül mert a telefonban voltak a számítógépének saját jelszavai ( 3 naponta változó 24 karakteres kis és nagybetük számok és írásjelek random kombinációja.) e nélkül pedig nem ud jelentés írni. Végül egy ( bal )kézzel írott cetlit tesz a főnöke asztalára, hogy „Igazából ott sem voltam és akor is csak zenét hallgattam.” A vele szemben eddig is jóindulattal viselkedő főnöke( nagybátyja) a jelentést felterjeszti a Titkosszolgálatokat Felügyelő Tárcsa Nélküli Miniszternek aki azt elfogadja és kormányközleményt ad ki. A zenekar tust húz a TEK visszatér a Zách utcába ( közben összetörnek 4 db új Mercedest. A miniszter megkéri az ex titkárnője kezét, Baltaarcú egy londoni gyorsétterembe meghívja egy hambira az őt megmentő kosarast.Zéró zéró felszív egy kis kokót és hazafelé kocsival együtt elsodor egy komplett nyugdíjas kirándulást, de megússza. A visitós csajt egy telefonkönyvvel leütik a kollégái és végre csend lesz. Vége főcím. Stáblista 🙂

 32. flashbang52 — 2015-05-22 20:14 

Von Panama Zseniál!!!!!!!
Itt már tényleg úgy bánnak vele ahogy az osztály hülyéjével szoktak.

https://www.youtube.com/watch?v=juFxBhDSK9s

 33. bertrand — 2015-05-22 22:33 

@flashbang52: már bocsánat, de Juncker húzzon a pokolba. Értem én, hogy ez a stílusa és Orbánnál komolyabb figurákat is fejbelegyintett már. Viszont az EU felelős vezetőjeként könyörgöm, gondoljon már bele, hogy egy olyan ország vezetőjét veszi látványosan hülyére, amelyik választópolgárai tömegesen fordulnak el az EU-tól (és fordulnak a Jobbikhoz), és egyébként is hajlamosak megsértődni. Most aztán lesz mire hivatkozniuk az agyalágyult fideszeseknek, jobbikosoknak.

 34. bertrand — 2015-05-22 22:38 

@bertrand: na jó, nem leszek álszent, jót röhögtem rajta, de akkor is.

 35. komojtalan — 2015-05-23 13:53 

Azért nem kell mindent elhinni amit a Jobbik mond. Egy mezei ügyfélszolgálatos miből tudná kié a telefon? Abba nem merek belegondolni, hogy az előfizetőnek TEK van beírva, mert az volna a csúcs :-). Nyilván a Jobbikosoknak is megvannak a kapcsolataik, a hülye titkosszolgálat meg kapásból bevallotta, ahelyett hogy a csillagot is letagadta volna, ahogy Habony(?) kocsijánál.

 37. bertrand — 2015-05-23 14:26 

@komojtalan: hidd el, hogy amikor majd Viktort elsöpri a népharag és büntetésből kap három kör békaügetést a Parlament körül, ott fogok röhögni az első sorban. Mint írtam, személy szerint nagyon szórakoztatónak találom a sallert. Viszont Juncker felelőtlenséget követett el az EU-val és Magyarországgal szemben. Szerintem elég sokan vannak ebben az országban, akik nem Junckert fogják rossz ízlésű vén fasznak tartani, hanem az EU süllyed még mélyebbre a szemükben. Márpedig Junckernek nem épp az EU bomlasztása a feladata.

(És persze ott van az is, hogy Viktor ott Magyarország Miniszterelnöke volt, és aki őt megpofozta, az az országot pofozta meg, még ha szimbolikusan is.)

 38. komojtalan — 2015-05-23 14:38 

@bertrand: Nem értetted meg, a lényeget összefoglalom: OV -t annyira utálja mindenki és annyira nincs súlya (Magyarországnak), hogy bármit meg lehet vele csinálni következmények nélkül. Ezt egy másik miniszterelnökkel nem mernék megcsinálni, itt tartunk, illetve itt tart OV és a Fidesz.

 39. bertrand — 2015-05-23 14:50 

@komojtalan: érteni véllek, de szerintem meg nem ez a lényeg. Aki kicsit is tájékozott, az eddig is tudta, hogy Magyarország és OV nemzetközi helyzetét hiába keresné a béka segge fölött. A lényeg az, hogy Juncker viselkedésével bomlasztja és komolytalanná teszi az EU-t belülről és kívülről nézve egyaránt. Rá kéne valahogy venni, hogy fogja vissza magát.

Másképp: ebben a történetben most nem Viktor az érdekes, hanem Juncker.

 40. Tromb74 — 2015-05-24 23:36 

@bertrand: Számunkra Viktor az érdekes. Elvileg neki kéne a magyarok érdekeit képviselni, nem Dzsunkernek.
Másrészről, mikor Orbán elkezdte a szokásos maszatolást, ki is hangsúlyozták, hogy a kritika személy szerint neki és pártjának szól, nem a magyar népnek, Kossuth Lajosnak v. a puli kutyának vagy mittoménminek.
Nem ártana ha kivilágosodna a fejekben, hogy Orbán pont azzal szórakozik, hogy bármilyen őt v. kormányát érő kritikát úgy kommunikál, mintha a magyar embörök, a magyar nép lenne bármilyen szemponból sértegetve.

 41. bertrand — 2015-05-25 05:01 

@Tromb74: „Nem ártana ha kivilágosodna a fejekben, hogy Orbán pont azzal szórakozik, hogy bármilyen őt v. kormányát érő kritikát úgy kommunikál, mintha a magyar embörök, a magyar nép lenne bármilyen szemponból sértegetve.”

Ezzel nagyon is egyetértek, és a legjobb az lenne, ha ez Juncker fejében is kivilágosodna. Talán előtte kellett volna jobban átgondolnia, hogy hogyan akarja kezelni Orbánt, és akkor nem kellene utólag magyarázni, hogy csak személyes kritika volt. Ha pl. nyilatkozatban ítélte volna el Orbánt, akkor mindenki számára egyértelmű lett volna, hogy személyes a panasz. Nem értek hozzá, de szerintem EU-bizottsági elnökként ismernie kellene az egyes tagállami vezetők kis játszmáit, és több óvatosságot várnék tőle.

(Egyébként persze, Viktor is érdekes, és beszélni kell róla, hogy milyen béna külügyet viszünk. Csak hát ezt nem ebből a nagyjelenetből tudtuk meg…)

 42. bertrand — 2015-05-25 05:21 

@bertrand: még annyit, hogy Juncker nem Merkel, tehát nem pusztán egy magas rangú külföldi politikus, hanem annak az EU-nak vezetője, aminek Magyarország úgy vált tagjává, hogy feladta az önállóságának egy részét. Ezért magyar állampolgárként igenis elvárásaim vannak vele szemben, és hasonló szemmel figyelem, mint egy belföldi magyar politikust. Persze nem vagyok naiv, tudom, hogy ha mi nem képviseljük magunkat az EU-ban, akkor azt nem fogja megtenni más. Mégis úgy gondolom, hogy érdemes Junckerről beszélni, különösen, hogy a világ többi része felé nem kis részben ő képvisel minket az EU-n keresztül.

 43. wazelin — 2015-05-25 11:06 

@panamajack: A flották tényleg így működnek, simán lehet családtag telefonja is. Persze szar a helyzet, mert senki sem hisz el egy ilyen magyarázatot 🙂

 44. komojtalan — 2015-05-25 13:51 

@bertrand: Azt hiszem magad körül kellene körbenézned, hogy megértsd mi történt. Gondolom vannak ismerőseid, partnereid akiket uramnak/hölgyemnek szólítasz, ezekkel szemben eszedbe nem jutna a legkisebb bizalmaskodás sem, nem vagytok olyan viszonyban. Aztán vannak olyanok, akiket esetleg tegezel, ezekkel szemben többet megengedsz magadnak, de még mindig betartod a 3 lépés távolságot. És végül van hogy stílusos legyek „az osztály hülyéje”, akit mindenki lenéz, akit mindenki céltáblának tekint, akinek nincsenek barátai, vele szemben olyant is önkéntelenül megengedsz amit senki mással szemben nem. Mivel Juncker már „viccelődött” így mással is, ez benne van a magatartásában, de annyi esze neki is van, hogy kivel szemben engedheti ezt meg magának és ki tartozik az első csoportba. OV -nak kemény munkával sikerült elérni elérni hogy az első, de minimum a második kategóriából átkerült a harmadikba, ami politikusként óriási (negatív) teljesítmény. A 90 -es években mindenki úgy tekintett rá, mint a jövő nagy politikusára, Antall József fiává fogadta, stb … A bizalmat külföldről is megkapta, de mivel visszaélt vele, sőt egyre inkább, ezért átcsúszott a 3. kalapba, már sokan Janukovicsot is előrébb sorolják nála, ami azért valljuk be nem semmi.

 45. professzorpizka — 2015-05-25 16:21 

@wazelin: kérdés, hogy miért van a nemzetbiztonság nevén flotta, miért nem öt külön cég nevén futva látja az egyszeri tékomos alkalmazott…

 46. bertrand — 2015-05-25 18:11 

@komojtalan: „annyi esze neki [Junckernek] is van, hogy kivel szemben engedheti ezt meg magának és ki tartozik az első csoportba.”

Na, én pont erről nem vagyok meggyőződve, de mivel nem értek a diplomáciához, ezért lehet, hogy tévedek. Mindenesetre az EU egységének legfőbb letéteményesétől nem tűnik túl bölcs húzásnak nyilvánosan megalázni egy kifelé kacsintgató ország miniszterelnökét.

 47. flashbang52 — 2015-05-25 22:14 

@bertrand:

Sir Bertrand. Van abban igazság amit mondasz, de nézzük a másik oldalról. Diplomáciában ilyet tenni nem illik. Pont. Diplomáciában viszont olyat sem illik, hogy egy démarchét meglobogtatatnak a tömeg előtt és azt mondják rá mi ez a xar.
Aki ilyet lép az kinyilvánítja, hogy igazából tesz a diplomáciai játékszabályokra. Ha viszont tesz rá akkor vele szemben sem a diplomáciai szabályok szerint fognak játszani. Mert minek, ha úgysem ért belőle. Nem fogsz újszuahéli nyelven beszélni ahhoz aki nem ért újszuahéli nyelven. Milyen nyelven fogsz vele kommunikálni? Amilyen nyelven ért. OV és külügyes analfabétái már többször kinyilvánították, hogy fingjuk sincs a nagypolitikában és a diplomáciában használatos jelképrendszerről és szófordulatokról.Ha nem hát nem, akkor jön a következő lépcső. Úgy kell vele viselkedni amit érteni fog. Kivonszolták a szinpadról, abból sem értett, kihagyták a közös fotózásból abból sem esett le neki, hogy mi a pálya. Ha egy suttyó parasztgyerek szintjén van akkor le kell neki nyomni egy taslit. Egyébként csak úgy visszaemlékezés képpen. Ki is hencegett azzal, hogy „Az Európai Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit, leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést”.Hát most visszakapta csak éppen a valóságban. ( nem vagyok nem meggyőződve arról, hogy Juncker nem hallott erről az orbáni kiszólásról és okkal csinálta amit csinált).Juncker ebben nagy f@sz, és tudta, hogy van ennek rizikója de hát ettől ő sokkal nagyobb risk managementre is fel van készülve azon a poszton ahol van.Plusz szerintem több támogatót szerzett vele a EU részére itthon. Mi magyarok professzionális messiás várók vagyunk. Mindig valami felsőbb hatalomtól várjuk a problémáink megoldását. Törzsfőnök, király császár, führer, pártfőtitkár, majd ” leszól” és minden menni fog flottul. Hányszor lehetett hallani a múlt hónapokban, miért nem tesz valamit a USA a CIA az FBI az EU Astar kapitány stb. Hát most tett.:)

 48. bertrand — 2015-05-26 00:22 

@flashbang52: ok, belátom, hogy nem rendelkezem elég politikai ismerettel ahhoz, hogy megítélhessem a dolgot. Érdekes lenne egy Magyarországi közvélemény-kutatás, hogy az emberek mit gondolnak róla. Mindenesetre elsőre elég öncélú geciskedésnek tűnt, és ezt még akkor is szóvá teszem, ha nem Junckertől várom Magyarország megváltását.

 49. panamajack — 2015-05-26 09:14 

@flashbang52: hajlamos vagyok egyetérteni veled. Az a pofon ki lett számolva. Nem biztos, hogy jól, de tutira nem volt véletlen.

 50. flashbang52 — 2015-05-26 10:03 

@panamajack:

A fülesben én sem vagyok biztos ( bár azon a szinten már megvan a kellő önfegyelem) de, hogy a diktátor beszólás a mikrofonba az tuti nem véletlen volt. (Mariska néni fia nyári gyakorlaton van Brüsszelben egy török kebabárusnál szendvicsember. Őtőle tudjuk, hogy a jelenlévőknek azonnal nyílvánvaló volt a párhuzam Sacha Baron Cohen filmje és a poén céltáblája között.
https://www.youtube.com/watch?v=iIIZf_gT53k

 51. flashbang52 — 2015-05-26 10:18 

@bertrand:
Saját felmérés nem cáfolhatatlan, és mivel csak egy forrásból származik ( tőlem) igy semmilyen tudományos alapja, nincs -ezért érvnek is gyenge.- Talán a demográfia merítés amiben kielégíti a közvélemény kutatások kritériumait. A mintavételi helyszínek,a székesfővárosi étteremtől a mátrai vadászházon keresztül a közép – magyarországi gyógyfürdős wellnes szállodán át a tokaji pincesorig terjednek. ( tényleg hosszú volt a hétvége)
Szóval a látottak, hallottak ( főleg a pincészetekben mert ugye tudjuk, hogy a borban az igazság) alapján azt gondolom, hogy a ” csendes többségnek” igencsak bejött Juncker akciója.

 52. bertrand — 2015-05-26 11:40 

http://index.hu/kulfold/eurologus/2015/05/26/itt_a_teljes_juncker-video/

Na, itt a teljes igazság, és így azért másképp néz ki. A magyar sajtó csak Cipraszról és Orbánról beszélt, hogy mit kaptak, de igazából az atyáskodóan lekezelő hátlapogatás volt a minimum. Gondolom, azt próbálta viccesen kifejezni, hogy ő a főnök. Mintha Obama találkozna valamelyik egyesült állam kormányzójával. Arról persze lehet vitatkozni, hogy ez jó ötlet-e.

 53. bertrand — 2015-05-26 11:46 

@flashbang52 @bertrand: a diktátorozás persze kilóg a sorból.

 54. flashbang52 — 2015-05-26 12:28 

@bertrand:

Amit a szem lát és a fül hall azt az agy elhiszi 🙂

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.