A bili

…amibe belelóg a kéz. Nem fogjuk hosszasan elemezgetni Budapest 2024-es pályázatának esélyeit. Csak megemlítjük:

– hogy például Budapest az a város, amelynek a kellős közepén még mindig átmegy az ország kelet-nyugati tengelyét képező főútvonal, egy hatsávos hídon.

– hogy Budapesten 2024-ben az egyik fő metróvonalon egy gyanús mutyi keretében felújított, 50-60 éves szovjet szerelvények fognak közlekedni.

– hogy a nagy FIFA botrány után a Schmitt Pál-féle alakokat igyekeznek mellőzni világszerte.

– hogy ha a német ipari kapacitást kivonjuk, a magyar gazdaság áll, és esélye sincs érdemben beindulni, és nincs olajunk, hogy ennek ellenére legyen bevételünk.

– hogy Párizs is pályázik.

– hogy az egész nem más, mint a fideszes másodvonalnak kiadott matinéműsor nyárra.

Lapozzunk, mindenki olvassa és ossza meg az előző bejegyzést, (by Panamajack) az aktuális.

5 hozzászólás

 1. noirp — 2015-06-23 16:30 

Kiváló. Köszi 🙂

 2. panamajack — 2015-06-23 17:50 

Kedves Pizka, óriási tévedésben vagy! A kormány által megrendelt színvonalas hatástanulmány alapján az olimpiát könnyű lesz megrendezni, olcsó lesz, és nyereséges!

http://444.hu/2015/06/23/10-meglepo-allitas-a-budapesti-olimpiat-megalapozo-tanulmanybol/

 3. vittore — 2015-06-24 10:26 

Elfogytak, beszűkültek a mutyilehetőségek, valójában senkit nem érdekel, hogy megrendezzük e vagy sem, addíg is el lehet költeni néhány tíz /száz/ milliárdot a pályázatokra, tanulmányokra.
Az igazi meglepi akkor lenne, ha megnyernénk. A miénknél sokkal stabilabb gazdasági helyzetben lévő országokat is igencsak megterhel egy olimpia rendezése, a gyengébbeknél majdnem bele is buktak.Ráadásul általánban a vége pénzügyileg mínuszos. Sebaj, nálunk megmondták, hogy olcsó és ráadásul nyereséges lesz! Vérlázító b.sszameg!

 4. Rumcájsz von Jicsin — 2015-06-26 10:13 

Nem csak Párizs, de Róma is pályázni fog!
Az olimpiák üzleti eredményességéről érdemes elolvasni Pogi blogját:

„Olimpiaipar: priváthaszon és társadalmi károkozás közpénzből”

http://pogi.blog.fn.hu/index.php?view=bejegyzes_oldal&bejid=175067

 5. komojtalan — 2015-06-28 09:18 

@vittore: Azt hiszem te látod tökéletesen a helyzetet és (végre újra 🙂 ) Prof téved. Nem is akarjuk mi ezt megrendezni, ha véletlen megnyernénk (esélytelen) a legnagyobb bajban lennénk, de pár 10 milliárdot el lehet osztani, a népnek el lehet mondani hogy megpróbáltuk, stb … Azt meg remélem ő sem gondolja komolyan, hogy másutt a politikusok, vezetők Grál lovagok, legfeljebb Magyarországról nézve. Szerintem Al Capone csak előre köszönhetne a Fidesznek, még sem mondanánk becsületes embernek.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.