Bezzeg a zsidók

Szeretnék pár kérdést tisztázni itt a blogban, ha már alapvető fogalmak meghatározására kért meg valamelyik Ny. Olvasó.

Izrael államnak, mint minden államnak, vannak jó és kevésbé jó lépései, jó és kevésbé jó politikusai. Van propaganda-gépezete és hadserege, továbbá van jelentős lobbiereje.

Ezek egyike sem valid érv akkor, amikor a magyar állam, vagy annak bármelyik vezetője tetteit elemezzük. Ugyanúgy nem az, mintha a bezzeg a németek, a bezzeg a franciák, amerikaiak, oroszok, kínaiak stb. érvet vesszük elő.

Ennek ellenére nem fogok senkit se törölni invalid érvek használatáért, mert ettől a hibától én sem vagyok mentes, meg senki sem az.

Csak nyomatékosan kérek mindenkit arra, hogy tisztelje meg a blogot azzal, hogy kihagyja a vitából az „Izraelben is pont ezt csinálják és mégse szól senki érte” érvet, mivel ez az „Amerikában meg verik a négereket” érv egyik változata, amely amellett, hogy rendszeresen mindent félrevisz, egyben szegénységi bizonyítványt is kiállít a használójáról.

Van egy másik dolog, amelyre viszont nyomatékosan szeretnék mindenkit figyelmeztetni: a zsidó vallás követése, a zsidó identitás megélése vagy megvallása senkit sem zár ki abból, hogy jó magyar hazafi legyen. Hazánk története tele van jó magyar zsidó hazafiakkal és magyar zsidó gazemberekkel, mint ahogy tele van jó és rossz németekkel, szlovákokkal, szerbekkel. Az a magyar nép, amelynek a leghazafiasabb versét egy szerb-szlovák vegyesházasságból született fiatalember írta, ne válogasson.

Csak nyomatékosan kérek mindenkit arra, hogy ne hangoztasson olyan érveket, hogy a magyarok egyik vagy másik csoportja valamivel kapcsolatban ne nyilvánuljon meg. Cserébe (a beteges szittya szóelemzéseket leszámítva) meghallgatjuk a véleményét és aztán úgy a finnyás zsidó értelmiségiek, mint az elpestiesedett református fajmagyarok nevében elmondjuk, mit gondolunk róla.

És végezetül, emlékeztetek mindenkit arra a bölcs mondásra, hogy az elvek olyanok, mint a szellentés. Tartja az ember, amíg tudja, de aztán néha engedni kényszerül. Látom, hogy a blog kommentjeinek színvonala árnyalatnyit közelebb mozdult a mandiner színvonalához, és ennek örülök,  mert vitatkozni jó. Amint azonban még egy árnyalatnyit közelebb fogunk menni, és önkorlátozóan nem vagyunk képesek a fentiek betartására, közbe fogok lépni.

Köszönöm a figyelmet, holnap a világhírű magyar szalámiról és a pornóról, mint hungarikumról fogok értekezni, bár a ma délelőtt egy jelentős részét végigcseteltük panamával, megvitatva Kína pénzügyi és energetikai helyzetét, különös tekintettel a laboratóriumi körülmények között 46%-os hatékonyságot elért napelemekre, szóval ebből még bármi lehet.

Panamajack kiegészítése:

A fentiekhez annyit még, hogy tegyük fel, hogy egy ember szívproblémákkal küzd. Azt a tanácsot kapja a háziorvosától, hogy ha hosszú életet szeretne, fel kell hagynia a dohányzással, kevesebb alkoholt innia, és leadnia minimum 20 kilót. Erre az illető felháborodik, mert:

1. A háziorvos sógora is egy elhízott láncdohányos, ha annak szabad, akkor neki miért nem?

2. Különben is, a háziorvos zsidó, mit szól bele a magyar emberek hagyományos életmódjába?

Ki fog rosszul járni a végén?

És most zene

36 hozzászólás

 1. noirp — 2015-07-27 12:56 

Nyilvánvaló, hogy ki fog a végén rosszul járni; de van rá egy fogadásom, hogy még a halálos ágyán is azt a büdös zsidó fehérköpenyest fogja szidni. „Ha az nem pofázik bele, te Mari, még 20 évig élhetnÁk”

 2. vanek — 2015-07-27 14:34 

Nem vagyok egy hozzászóló típus de ezt elmesélném:
Nagymamámnak mindenféle betegsége volt (cukor, szív stb.), a szigorú diétával kb egy évvel tovább élhetett. Ezt a plusz évet végigszenvedte, utálta, mert nem ehette, ihatta azt, amit szeretne, szurkálnia kellett magát stb – és a végén így is meghalt. Azóta is azon gondolkodom, nem lett volna-e jobb neki, ha egy évvel kevesebbet de kedvére élhetett volna.

Én nagy tisztelettel figyelem az erőfeszítéseiteket de lehet, kár belénk. Mi ezt szeretjük, előbb-utóbb úgyis végünk, inkább essünk gyorsan túl rajta, rajtunk.

 3. panamajack — 2015-07-27 14:47 

@vanek: Korrekt. Akkor ezzel a hozzászólással be is rekeszthetjük a blog működését? Esetleg helyette indíthatnánk egy kampányt Magyarország EU-ból való kiléptetésére, és az uniós pénzügyi transzferek leállítására.

 4. professzorpizka — 2015-07-27 14:58 

@vanek: Azt azért érzed, hogy a két eset nem ugyanaz?

 5. panamajack — 2015-07-27 15:08 

@professzorpizka: tulajdonképpen azzal a kiegészítéssel alkalmazható az analógia, hogy a láncdohányos szívbeteg nem csak a saját életét rövidíti meg, hanem esetleg a vele egy háztartásban élő nemdohányzókét is.

 6. professzorpizka — 2015-07-27 15:15 

@panamajack: Valóban van olyan, amikor a doktor nem veszi észre, hogy az életkort és a szépen lassan leállogató szerveket nem tudja meggyógyítani és az a tanács a helyes, hogy ha jólesik, tessék mértékkel pörköltet enni és bort inni.
Csak ugye te nem erről írtál…

 7. panamajack — 2015-07-27 15:19 

@professzorpizka: Hát nem. Legalábbis szeretném remélni, hogy Magyarország esetében még korai lenne a passzív euthanázia…

 8. professzorpizka — 2015-07-27 15:32 

@panamajack: Jajmár, nem a passzív eutanáziáról beszélek. Hanem például szegény nagyapámról, akit nyolcvansok évesen is tiltottak a cukortól, aztán ha meg hozzájutott, akkor hirtelen sokat evett és vitte a mentő. Amíg egy orvos (aki nemcsak könyvből tudta a szakmáját) meg nem nézte a leleteit, amelyből látta, hogy ennek a bácsikának mindigis kurva magas lesz a cukra, inkább adjanak neki mindennap cukros ennivalót, meg ha sört akar inni, hát igyon sört, és élvezze, ami hátravan. Ezek után nagyapám még nyugodtan megivott két-három naponta egy-egy doboz sört, és három-négy évvel később, bőven kilencven fölött, a saját ágyában halt meg.

de ez ugye NEM az, amikor negyven-ötven éves emberek nem tartják be azt, amit az orvosuk mond. Bár az is igaz, hogy Magyarország tényleg olyan, hogy most még vidám, de bármikor beüthet a guttmann, elég egy sikertelen Audi vagy Suzuki modell…

 9. panamajack — 2015-07-27 15:35 

@professzorpizka: világos, hogy miről beszélsz, ugyanazt mondjuk…

 10. eltopo — 2015-07-27 17:15 

Aha, látom beleakadtatok a mandineres köménymagba.

 11. flashbang52 — 2015-07-27 17:46 

Eccerű!!! A zsidó háziorvos fog rosszul járni mert az illető hamar meghal és nem fogja azt a hálapénz mennyiséget a zsebébe csúsztatni amit egyébként megtehetne ( ha betartaná amit be kell) 🙂

 12. tutajos — 2015-07-27 20:01 

Némileg érintve érzem magam az ügyben, ezért engedelmet kérek meghunyászkodni. Azért bátorkodtam felhozni korábbi hozzászólásomban az Állam Nevét, Amit Nem Lehet Kiejteni, Mert Színvonalesést Okoz, mert eszembe jutott, hogy bizonyára azon a környéken is van elég sok menekült. És mert a Merkel asszony vállán síró kislány palesztin kislány volt. Bizonyára teljesen önkényes és náci gondolattársítás. Nyilván, nyilván ezer különbség van az egyes országok biztonsági helyzete között. Ami hasonló, és csak ezért írtam le azt a hozzászólást, hogy a „kívülről”, a mi kis szempontunkból embertelennek tűnő kormányzati lépések, akár itt, akár ott, egy távoli országot szemlélve akár fel se tűnnek, legfeljebb annyit mondunk, hogy ja, pragmatikus. Ugyanígy hasonlíthattam volna más országokhoz is, mint ahogy egyébként szoktam is. Igen, sokszor nem mi jövünk ki jól az összehasonlításból.

Én a saját kis személyes életemben kettő, azaz kettő embert tudok felelősséggel eltartani magamon kívül. Ennél többet a legnagyobb jószándékkal sem. Az egyes államoknak is van egy határa, ameddig bírják. Ezt IS figyelembe kéne venni.

Szerintem a színvonalesést az okozza, hogy bizonyos témákról lehetetlen normális

 13. panamajack — 2015-07-27 20:48 

@tutajos: Oké, egyezzünk meg abban, hogy Izraelnek a kurva anyját. Mennyivel lett ettől jobb a magyar helyzet?

 14. professzorpizka — 2015-07-27 21:01 

@tutajos: Van egy r
ossz hírem, jelenkeg is kb eltartasz a családon kívül még 4-5 embert 🙂
Pontosan tapintasz a problémára: Honnan tudjuk, hogy Izrael jól csinálja? Létezik esetleg hogy Netanjahu egy orbitális seggfej?
Én nem tudom, mert nem nagyon követem az izraeli eseményeket, meghagyom cionista barátaimnak, akik minden ilyen felvetésra félórás, rendkívül unalmas tirádákkal reagálnak, számtalan, torokhangon ejtendő névvel és statisztikával.
Miközben az egésznek semmi köze ahhoz, amit a mi kormányunk készül tenni a szerb határon.

 15. tutajos — 2015-07-27 21:12 

@panamajack: annyival, hogy látható, hogy valamire igenis jók a kormányzati lépések… lásd, máshol is csinálnak ilyet, és nem azért, mert hűdeszemetek. Lásd Nógrádi György papa nyilatkozatait a Youtube-on.
Másrészt persze, az ember leveszi a kalapot pl. a szegedi önkéntesek előtt, hogy (főleg) időt és pénzt szánnak a menekültek legalább ideiglenes segítésére. Ugyanakkor. Egy orvos linkelte be az adatot: Ma Magyarországon 1 fő kórházi ellátása 500 fő/nap. Menekültek 5000 ft/nap. Ez hogy van? Ez akkor oké?
Utánaolvasok, kiderül, hogy a görögöknél rendszeresek a menekültverések. Azért van ez, mert a görögök csúnyán benácultak? Vagy azért, mert számszerűen annyian vannak már a menekültek (kb. félmillió), hogy mindenki besokall tőlük, és a reményvesztettebbek és kétségbeesettek meg ütnek. Nyilván nem „igazat adok nekik.”
Keletnémeteknél nő a menekültekkel szembeni agresszió. Megint benáculnak? Inkább csak egyszerűen van egy határ, amit még vállal a helyi közösség (hadd döntsenek már ők, kit fogadnak be nem? Olyan egyértelmű lenne…)

 16. panamajack — 2015-07-27 21:36 

@tutajos: Más az, ha helyi keménycsávók azért támadnak menekültekre, mert tényleg besokalltak, meg az is más, ha a kormány hergeli ugyanerre a jónépet, akiknek amúgy eddig semmi baja nem volt velük. Nem tudom, érzed-e az árnyalatnyi különbséget? Különösen, ha azt nézzük, valójában hány menekült tartózkodik hazánkban huzamosabb ideig?

 17. tutajos — 2015-07-27 22:13 

@panamajack: ja, a „nem veheted el a magyarok munkáját” plakát abszolút szar és semmirekellő. És igen, rossz hallani, hogy vannak emiatt gyűlöletből fakadó cselekmények, még rosszabb lehet átélni, ezen nincs mit szépíteni.

A feszkó viszont szvsz a napi ezer (?) menekülttel a szar populista plakátoktól függetlenül is nő. Mivel Orbánt semmi se érdekli jobban a népszerűségnél (=hatalom), bepánikoltak, hogy esik, szóltak Árpinak meg Artúrnak, hogy kéne valami új dolog, és csak a plakátokkal tudtak jönni. De ettől függetlenül maga a probléma létezik, és valóban egyre nagyobb lesz.

 18. panamajack — 2015-07-27 22:19 

@tutajos: soha sem tagadtuk, hogy a probléma komoly és létezik. Azt mondjuk, hogy amit a kormány „megoldás” címén művel, az nem csak undorító, hanem mindenféle szempontból káros és kontraproduktív is.

 19. tutajos — 2015-07-27 22:20 

@panamajack: azt, hogy melyik részük mennyi ideig tartózkodik, nem tudjuk, az osztrákok már most vissza akarják őket toloncolni, nem? Plusz a szlovákokkal egyezkednek arról, hogy nem nyomhatnák-e át őket valahová Pozsony környékére. Bajorország, Baden-Württenberg, a déli német tartományok se kérnek többet..

Guglizva: tavaly az 5. helyen voltunk az EU országok között a menedékkérelmek mennyiségét nézve, előttünk a kőgazdag svédek kivételével mind nálunk sokkal nagyobb országok, német, olasz, francia. Marhára nem könnyű helyzet.

 20. panamajack — 2015-07-27 22:55 

@tutajos: valóban nem. Nem kéne azzal tovább rontani, hogy felkorbácsoljuk az amúgy is létező idegengyűlöletet, miközben elutasítunk bármiféle közös európai megoldást. A menekültek továbbra is jönni fognak. Ami nem mindegy, milyen változásokat fognak okozni az országban. És ez nem CSAK rajtuk fog múlni, hanem rajtunk is.

 21. untermensch4 — 2015-07-27 23:45 

@panamajack: A közös európai megoldás attól hogy közös, nem feltétlenül jó. Az EU bürokratikus tehetetlensége miatt viszont biztosan túl lassú. Sajnos ez is olyan nulla összegű játék ahol azzal nyerünk ha nálunk kevés a menekült de emiatt mások (ahol sok vagy a menekültek akiket otthagynak az út szélén) „veszítenek” (kevésbé nyernek). A trianoni tünetegyüttes mindenképpen magában hordozza azt a megközelítést hogy egy nagy embertömeg amelyik ugyanúgy a „fejünkre nőhet” mint a „rácok/tótok/oláhok”, az inkább merő paranoiából ne legyen. Ráadásul pártunk és kurmányunk nem jeleskedik külpolitikai érdekérvényesítésben (na itt kéne szemünket izraelre meg még pár országra vetnünk hogy mi tanulnivalónk van) így az EU „erősebb kutyái” esetleg egy óvatlan pillanatban hozzánk toloncolják a tömeg egy részét hogy „oldjátok meg”. Döbrögisztánban pedig ez úgy néz ki hogy pénz fent lenyúl, feladat alvállalkozónak/alkalmazottaknak/hivatalnak/közmunkásnak továbbad némi apróval és a tápláléklánc alján az illetők kapják az utasítást hogy „oldjátok meg”.

 22. panamajack — 2015-07-28 09:57 

@untermensch4: Ebben is sok igazság van. Tény, hogy az EU jó szokásához híven most is töketlenkedik, a menekültek meg csak özönlenek. Viszont akkor is marad az alapvető kérdés: mégis milyen következményei lesznek a magyar kormány politikájának? Mi az, amit ténylegesen tesznek?

– Az egyetlen KONKRÉT intézkedés, ami az érkező menekültek számának csökkentését irányozza elő, az a kerítés. Na most ennek a hatékonysága egy teljesen laikus számára is erősen megkérdőjelezhető, hiszen egy drótkerítés általában még az almalopást sem gátolja meg, nem hogy egy népvándorlást. A határvédelem igazán hatékony megerősítéséhez viszont rengeteg pénz kellene. Ami ugyebár az EU-nak van, és valószínűleg hajlandó is lenne költeni a schengeni határok megerősítésére. Csakhogy mi éppen (megint) elküldtük őket a picsába, mondván, majd magunk megoldjuk.
– Na de mi lesz, ha nem tudjuk megoldani? Ha átengedünk mindenkit Ausztriába, miközben nem vagyunk hajlandóak senkit befogadni, és a visszatoloncolásokat is megakadályozzuk? Megmondom mi lesz: Ausztria is lezárja a határait velünk szemben, gyakorlatilag kiszorítva minket a schengeni övezetből. Ezt annál könnyebb lesz elfogadtania az EU-val, mert mi látványosan felrúgunk minden szabályt és megállapodást. Vagyis hozzánk továbbra is jönni fognak a bokszosok, tovább viszont nem tudnak menni. Akkor majd talán elgondolkodunk rajta, biztosan jó ötlet volt-e EGYETLEN uniós tagországként 0 befogadási kvótát vállalni…
– Végül, de egyáltalán nem utolsósorban: mi a fészkes francnak kell dehumanizáló, rasszista és úszító kommunikációt nyomatni szerencsétlen, otthonukat gyerekkel, családdal elhagyni kénytelen emberekről? Amikor a magyar társadalom amúgy sem a toleranciájáról ismert? Van aki komolyan azt hiszi, hogy a szegedi lány és sötétbőrű magyar barátja megverése független a kormány által keltett hisztériától? És hogy ez nem fog megismétlődni? Ja, és most hogy szeretett Miniszterelnökünk Tusványoson kijelentette, hogy aki védi a bevándorlókat, az „gyűlöli a magyarokat”, mennyi idő kell hozzá, hogy például ételosztó önkénteseket támadjanak meg „hazafias érzelmű” seggfejek? És ha a menekültkrízis előbb-utóbb meg is oldódik, milyen nyomot fog hagyni a már most végletesen szétszakadt magyar közéletben ez az újabb, minden eddiginél agresszívabb ideológiai front?
– Ja, és ha a már itt lévő menekültektől elvesszük az utolsó reményt is, nem fognak kétségbeesésükben ellenünk fordulni? Éhes ember lopni, rabolni fog. Előbb-utóbb a menekülteket démonizáló propaganda önbeteljesítő jóslattá válhat. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy az egész kampány 90%-ban a kormány rövidlátó önérdekét szolgálja, és talán 10% az, ami ténylegesen létező problémával foglalkozik (és nem az ellenzék további földbe döngölését célozza). Itt életekről van szó, minden szónak, minden jelképes gesztusnak jelentősége van! Nem kéne a tűzzel játszadozni…

 23. noirp — 2015-07-28 10:01 

@eltopo:
Off: Ajj, iparbáró úr, te vagy az? Ezer éve nem láttalak!

 24. noirp — 2015-07-28 10:05 

@panamajack:
Kösz, hogy ezt megírtad helyettem is.

 25. panamajack — 2015-07-28 10:07 

@noirp: Szívesen, de azért te is gyakrabban megnyilvánulhatnál itt a blogon! 🙂

 26. noirp — 2015-07-28 10:52 

@panamajack:
Bocs, kevesebb társaséletet éltem az elmúlt 1,5-2 hónapban, majd bepótolom; családi okok miatt hiányoztam, tanár úr, kérem. — Másfelől, készülök egy poszttal, de azért sem spojlerezek 🙂 Igyekszem, hogy érdekes legyen.

 27. panamajack — 2015-07-28 10:53 

@noirp: Várjuk szeretettel!

 28. zsanvalzsan — 2015-07-28 11:41 

@panamajack:

> Az egyetlen KONKRÉT intézkedés, ami az érkező
> menekültek számának csökkentését irányozza elő, az a
> kerítés. Na most ennek a hatékonysága egy teljesen laikus
> számára is erősen megkérdőjelezhető, hiszen egy
> drótkerítés általában még az almalopást sem gátolja meg,
> nem hogy egy népvándorlást.

Elnézést, de nem értek egyet ezzel a véleménnyel. Korábban nagyon sokáig egyetértettem, de meg kellett változtatnom a véleményemet.

A jelenlegi helyzet: az országba érkező menekültek 98%-át valami módon a hatóság tereli a menekülttáborok irányába. (Nem akarom azt írni, hogy „elfogja”)
Ehhez az kell, hogy a szerb határon folyamatosan cirkuláljon X ember.
Ez a rengeteg ember mind kiképzett rendőr, határőr, vagy hasonló kell legyen.
Amikor az önkéntes dúltkeblű mélymagyar megy határt védeni, nem sikerül neki, mert nem találja a határt, ahogy a nemzeti színházat se találták meg anno 🙂

Le merem fogadni, ezekre a rendőrökre az ország más pontjain is szükség lenne.
Azt is le merem fogadni, hogy a határon cirkuláló rendőröknek nem jut egy pohár víz, gond nekik, ha ki kéne menni kisebb-nagyobb biológiai dolgaikat elintézni, a szolgálati idejüknek pedig csak eleje van, a végét senki sem tudja.

Namost, épül kerítés.

Ahol kerítés van, ott nem tud átjönni a menekült, mert nem hülye, hogy össze-vissza vagdalja magát. Ezt a kerítést persze őrizni kell, de ehhez kevesebb ember is elég.
Lehet az erőket koncentrálni.
Átjön tehát a menekült a határállomáson. (a szerb határőr pont akkor nem fog odanézni, hiszen a szerbeknek nem kellenek a menekülők)
Ott legyen egy fogadó iroda, talán konténerből, talán sátorból, de még mindig sokkal kulturáltabb, mint csak úgy a mezőn fogdosni a menedékkérőket.
Itt megszervezhető, hgy az ott dolgozók váltsák egymást. Lehet nekik egy vízcsapot szerelni, egy WC-t odavinni.
Ha a hatósági „keményen dolgozó” emberi(-bbnek mondható) körülmények között tudja végezni a munkáját, akkor annak mindenki örül, mert szakszerűbben, hatékonyabban, türelmesebben tud eljárni.

A be nem fogadás pedig rettentő rossz politika.
Nem kell mindenkit befogadni, napi ezer emberrel tényleg nem tud mit kezdeni Magyarország.
Nade ki kéne használni, hogy azok az emberek pont Magyarországon lépnek be az unióba.
(Tudom, Görögország meg Bulgária, de ki nem sz..ja le őket)

Meg lehetne szűrni ezt a népséget.

Nyilván nem mindenki agysebész közülük, de hátha mégis akad valaki, aki használható?
Aki képzett, aki valami nyelveket is tud.
Aki nem fundamentalista iszlamista dzsihadista tanulatlan jóskapista, hanem modern gondolkodású, netalántán keresztény, akitől elvárható, hogy beilleszkedik majd a magyar társadalomba.
Ezeknek fel lehetne ajánlani a letelepedés lehetőségét. Vagy elfogadják, vagy nem.

És akkor lehet a mellünket döngetni nyugaton, hogy lám, kicsi, gyenge, eladósodott ország létünkre mégis befogadunk a menedékkérők közül ennyi meg annyi embert.
Azt nem kell hangsúlyozni, hogy pont a legjavát 🙂

Nos, mélymagyar nemzetvédő honfitársaim, mi a véleményetek?

Jaa, majd elfelejtettem: mi lenne, ha a külügy meghívná az Al Jazeera TV-t (így kell írni?), de nem futsal-meccsre, hanem csinálhatnának egy riportot, bemutatván, milyen körülmények várják itt a menekülőket. Arrafelé, ahonnan ezek az emberek jönnek, az Al Jazeera (így kell írni?) nagyobb nézettségnek örvend, mint a Duna TV.

Be lehetne mutatni a zsúfolt táborokat. El lehetne mondani, hogy nem kap mindenki automatikusan lakást, autót, melót. Állítólag ezzel hülyítik a jónépet az embercsempészek. Ha még riportot is csinálnak bizonyos BV törzsőrmesterekkel …

 29. panamajack — 2015-07-28 11:48 

@zsanvalzsan: Az, hogy a kerítés valójában mennyit ér, akkor fog kiderülni, ha már elkészült (ugyebár drótvágó is van a világon, de lehet, hogy valamennyit tényleg segíteni fog). A többivel nagyjából egyetértek.

 30. zsanvalzsan — 2015-07-28 12:09 

@panamajack:
> Esetleg helyette indíthatnánk egy kampányt Magyarország
> EU-ból való kiléptetésére, és az uniós pénzügyi transzferek
> leállítására.

A kilépéssel mindenki rosszul járna.
Viszont, valaki meg tudná mondani, mi haszna van az EU-s pénzügyi transzfereknek? Úgy értem, országos szinten. Nem arra a néhány emberre gondolok, akinek a karibi bankszámlája hízik, hogy saját lábán állhasson, hanem úgy mindnyájunkra.

Valahol azt olvastam – lehet, pont ezen a blogon – hogy mindenki akkor járna a legjobban, ha a felzárkózó országoknak szánt pénzt az EU összelapátolná Brüsszel főterén, és meggyújtaná. Elsőre meghökkentő vélemény, jobban belegondolva viszont van benne igazság. Lásd még Jézus tévedését, amikor halat és kenyeret osztott, csónak, háló és eke helyett.

 31. untermensch4 — 2015-07-28 21:02 

@zsanvalzsan: 28. Kb ilyet tudok elképzelni legjobb(/legkevésbé rossz) megoldásnak. A szűrés/beillesztésnél pedig ott a kiváló alkalom hogy az országos jelenlétű „nagyonmagyar” egyházak (a reformátusokra és a katolikusokra gondolok ezzel) együttműködve az illetékes (és tételezzük fel, funkcionáló) minisztériummal (emberi erőforrás?) ügyesen széttelepítsék a számunkra hasznos jónépet. Pl így klímaváltozásilag egy szárazabb vidékről való hozzáértő földműves és családja lehet hogy egy egyébként reménytelen zsákfalu szekerét lendítené mozgásba (meséltem már hogy az egyébként mérnök nigériai főnököm milyen lenyűgözően kapált a kertjében, hobbiból, nigériai stílusban?).

 32. untermensch4 — 2015-07-28 21:06 

@zsanvalzsan: Egyet kihagytam: az aldzsazirás riport mellé gerilla-marketingként fel lehetne turbózni a határnemtalálók és egyéb nagyonokosok tevékenységét egy-két hoax riportfilmben amiből az derül ki hogy a magyar zöldhatáron a rendessel ellentétben vérengzés van és emberevés. Még akár pénzdíjas pályázatot is ki lehetne írni erre a vonalra, a jobb pályaművek pedig szakfordítás után mehetnek is a tecsőre

 33. untermensch4 — 2015-07-28 21:09 

@panamajack: A politikusoknak nagyon kell egy olyan célpont-csoport aki biztosan különbözik tőlük és a politikusoknál jobban meg lehet gyűlöltetni a keményen dolgozó kisemberrel. Erre szegény menekültek tökéletesek, arab, afrikai politikusunk nincs és így ha vérfürdőnek kell vala lennie akkor elsőként legalább nem politikusokat mészárolnak majd. Politikusainkból az életösztön beszél, hiszen valahol mégiscsak emberek.

 34. flashbang52 — 2015-07-28 21:13 

A fal sok mindenre jó, de ami nálunk épül az nem fal hiába hívják annak. Hanem egy kerítés. Ami Gázában van a legcudarabb részeken az tényleg fal. Arra lehet, mondani, hogy kevesebb élő erő kell az őrzéséhez. A kerítésre azonban ez nem igaz. Erre csúnyán rájöttek az amerikaik akik ugyan ezt hitték a mexikói határon. Megcsinálták a kis keritésüket ami néhol fal ( a városokban) és rögtön elzavartáka határőrség felét mondván nem kell belőlük annyi. Az eredmény a mexikói bevándorlók száma nem csökkent hanem nőtt. Most már ott tartanak, hogy az eredeti határőrség dupláját kell felvenni, mert vagy átvágják a kerítést, vagy áfúrnak alatta. A lukat/ alagutat meg őrizni kell amig a szakember oda nem ér és be nem foltozza. Márpedig nekik sincs állandó készültségben egy alagútrobbantó, vagy kerítésfoltozó brigádjuk.
Bolgár kerítés. A bolgár határőrség szerint nagy siker( akkor hogy a fenébe van, hogy nálunk még több lett az illegális migráns). A bolgár határőrségnél komoly pénzeket kell fizetni azért, hogy valaki a kerítésnél szolgálhasson. Vajon miért? Mert egy éjszaka alatt meg lehet keresni a fizetés többszörösét.
Az amerikaik elkezdték lecserélni a kerítést falra. Ennek erdményeképpen úgy megnövekedett a legális határátkelőkön a forgalom, hogy jelenleg 100 autóból 8 at képesek tisztességesen ellenőrizni. Ha mindet ellenőriznék hónapokig tartó dugó lenne az eredménye. Pedig ha valahol akkor ott van pénz meg technika mindenre. ( nálunk nincs) A magyar kerítés egyes részei a határól 25 m húzódnak tehát a szerbek jogosan mondják, hogy aki kerítés tövében van az már nem az ő gondjuk hanem a magyaroké mert átlépte a határt. Innen már csak gyalogolnia kell egy kicsit és az első kapunál jelentkezni, hogy csókolom menedékjogot kérek, és onnan már nem tudjuk visszaküldeni a másik oldalra hiszen már nálunk van.
A magyar kerítés bármennyire is reklámozták nem NATO drótból készül. Mert olyan nincs. Van NATO szabvány szöges vagy vágó drót de ezt a kerítés tetejére illetve a tövébe teszik le A kerítés többi része jó magyar drótkerítés amit a Sad Novi Bazar-ban 3 euróért kapható Baku márkájú drótvágóval átvágható. ( kb 80 cm magasan) Kis idő meg türelem kell hozzá, de ha meglát a határőr akkor mi van. A kerítésen ő sem tud átjönni. Ha meg már átmentem akkor meg ott vagyunk ahol eddig is. Elfogott és írány a gyűjtő állomás. A lukat meg őrizhetik amig arra nem jár egy befoltozó brigád. Ha 10- 20 -100 luk lesz egyszerre akkor annyit kell majd őrizni. Gázában ahol kerítés van ott vele fut párhuzamosan egy jó minőségű beton vagy földút, hogy adott szakaszt minél gyorsabban tudjanak a katonák elérni. Plusz majdnem teljes hosszában ki van építve világítás is, meg olyan huncutságok mint lépés érzékelő szenzorok. Az út másik oldalán pedig szépen lerakott szögesdrót tekercsek, hogy ha a falon át is jut akkor is ott a második akadály.De ez megitn csak sok sok pénz. Ja persze a zsidóknak van. Tőlünk lopják 🙂

 35. zsanvalzsan — 2015-07-29 13:37 

@untermensch4 / 31:
> mérnök nigériai főnököm milyen lenyűgözően kapált a
> kertjében, hobbiból, nigériai stílusban?

Nem mesélted, de hogyan kell nigériai stílusban kapálni?

 36. panamajack — 2015-07-29 14:24 

Azért valahol ez is hungarikum:

http://mandiner.hu/cikk/20150729_orbanistan_cimmel_orbanozik_egy_uj_film

Szóval adott egy tökismeretlen, az előzetes alapján se tehetséggel, se stílusérzékkel nem rendelkező, eredeti gondolatokat nyomokban sem tartalmazó, nevetségesen fontoskodó, közhelypuffogtató, örökegyetemista elkényeztetett pesti zsidópicsa (vulva judica neolipotica, píszí jobber kifejezéssel: ballibbant femináci). Készít egy ordítóan dilettáns low-budget dokumentumfilmecskét, amit majd egy berlini klubban fognak bemutatni, körülbelül húszfős közönség előtt. Aki valamicskét is tud a mai magyar politikai helyzetről, az valószínűleg már az első öt percbe bele fog aludni, aki még nem, az “hű, nahát”-ozik egyet, aztán másnapra elfelejti az egészet. Az alkotó szerencsés esetben megkapja érte hatodik bölcsészdiplomáját. Ennyi lenne a történet.

De nem, mi nagymagyarok annyira komolyan vesszük az ilyet, hogy a kormánypárt legolvasottabb palotapincsiblogjában külön cikket szentelünk neki, majd rituálisan megkövezzük az alkotót, a baloldalt, a nemzetközi liberális összeesküvést, és természetesen, elsősorban és legfőképpen a ZSIDÓKAT. Fennhangon követeljük a hazaárulóK példás megbüntetését, állampolgárságának megvonását, bebörtönzését, Dunába lövetését. Ezzel remek kis reklámot csinálunk az amúgy teljesen érdektelen fércműnek (aminél naponta sokkal durvább és szórakoztatóbb mémek terjengenek a facebookon bármelyik tetszőleges nációról), alátámasztjuk a szerző állításait a magyar antiszemitizmusról és a szólásszabadság lábbal tiprásáról, az illetőt pedig hőssé avatjuk. Magunkról pedig kiállítunk egy olyan képet, amihez képest Borat disztingvált angol arisztokrata.

Ezúton is gratulálunk!

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.