Noirpova: Mikor ugrik a kutya a vízbe?

Meleg van, dögség van, uborkaszezon van, botrányos mértékben van időm internetezni. Ennek minden és mindenki csak hátrányát látja, az Olvasóktól a magyar GDP-ig, de ez van. Nos, kedvelt fórumozó-homokozó helyem, a címében három darab négyessel izzító, önhibáján kívül kőkeményen szociográfikus honlap tegnap ezt dobta elém:

http://www.sportsgrid.com/swimming/the-mascot-for-the-2017-world-aquatics-championships-has-no-pigment-or-earthly-soul/

…persze mindjárt kanyarítottak is a leletükhöz egy posztot, és tkp. ennek nyomán kezdtem én is írni.

A kommentfolyamban vérmérséklettől függően kiröhögtük és kiőrjöngtük magunkat az elb…izészúrt kabalafigura fölött. Hogy ezt. Hogy ennyiért. Hogy bánná a lekváros kutyafasza, hogy ennyiért, de közpénzből!! Hogy ez ocsmány. Nem, nem ocsmány, csak röhejes. Albínó. Ufó. Moncsicsi. Uramfia, és most ez az országimázs. Tessék, máris röhög rajtunk a világ. Miiii, dehogy az egész világ, csak egy honlap. Satöbbi. Magam is kivettem a részem az össznépi bacchanáliából; valljuk be, kitűnően szórakoztam, nagyokat röhögtünk.

Itt jegyzem meg, a nevezett imázsjószág szerintem nem ronda, hanem szimplán jellegtelen. Játékkutya műszálból, stilizált-lapos arccal, a 80-as évek elejéről, az oviból. Hozta többedmagával az áfészes apuka, mikor megnyílt végre az ovi a telepen. Déli alváskor magadhoz szoríthattad, ha nagyon egyedül érezted magad, és mindjárt jobb is lett tőle minden. Idősebb kartársa momentán nálam dekkol, nyugdíjas szemlélődésben. Meghatározhatatlan kora (35? 55? egyformán lehet), elkoszolódott műszőrme bundája arra mutat, hogy a családom mindenkori kölykei nagyon szerethették; noha nem emlékszem, mikor nyúztam utoljára, én se véletlenül kaptam ki egy selejtezésre szánt kupacból.
https://a.disquscdn.com/uploads/mediaupload/tmp/a0c57a263d63f7fd374ae08921795e5118049409e4038df1255b6563/original.jpg
Arcra is pont olyan életvidám és kifejező szerintem, mint ezen tyűdekabala. A két, számomra erősen hasonló kutyaféleség ár-érték arányainak latolgatásától azonban most eltekintenék, inkább ráállnék végre a lényegre.

Mert az sajnos a sorok közé csúszott, és sajnos úgy látom, kevesen vették, vettük észre. Tessék:

„Upon actually budgeting the event and figuring it would cost about $100 million, Mexico pulled out. In March of this year, Hungary’s prime minister, , stepped in and said that Budapest would host the event, and that he could do it for $76 million.”

Magyarország miniszterelnöke, , előlépett, és…

…és a (műszál)kutyának se jutott eszébe a miniszterelnök úr becsületes neve. Kihagytuk neki a helyet, hogy majd kigugelozzuk, aztán hopp, lóhalálában le kellett adni a posztot. Darn, hadd menjen.

Rossz hírem van: alighanem ennyire vagyunk fönn a világtérképen, mint miniszterelnökünk neve a világ köztudatában. Nyilván, most helyre lehet ütni lehet azzal a ténnyel a nemzethy böcsületet, hogy ezek amerikaiak, tudatlan bunkók, meg se találják édes hazánkat a térképen. Valószínű, hogy tényleg azok, és tényleg nem találják meg; nem szokták.
Ám: ha akkora volna a súlyunk a világban, mint amennyit — többek között méregdrága és jelen poszt írója szerint tökfölösleges élsport-cirkuszok felvállalásával — mutatni vágyunk, nem eszébe jutna valakinek, hogy jobban odafigyeljen?

Ha másra nem, arra, hogy a segédfogalmazásgátló-helyettes Joe G. I. Venyigejoe Jr. tényleg kiguglizza, kik most odaát Yuropban a miniszterelnökök, kancellárok, főcsővezetők. Ha másért nem, amiatt, hogy még véletlenül se érkezzen tiltakozás… még a Facebookon át se.
Az istenért, véletlenül se legyen konfliktus fontos yurop-beli partnerükkel, Magyarországgal per ne vadítsuk az oroszok veszedelmes yurop-beli bábját, a barbár magyarokat (nem kívánt törlendő)…

No és? Kiguglizták, kikorrigálták? Netán meglátták tudatlanságuk rettentő szakadékait, és ezért meghallgatták-megnézték a vébéhimnuszt is, melynek klipjében Európa Erős Embere természetesen az őt megillető gyakorisággal tűnik föl?

https://www.youtube.com/watch?v=j4IJEsbGiMc

Nem. A kisszínes számba menő hír a magyar rendezésről, magyar kabaláról ezidáig (rögzítsük, 15. 08. 11.) javítatlanul gyönyörködteti az avatott szemet az azt közlő honlapon. „Ennyi, meg egy Bambi”, ahogy filozófus hajlamú takarító néninktől tanultam pár éve.

Természetesen tudom, hogy itt, Európa közepe táján, 2017-ben alighanem olyan esemény lesz, ami minden figyelmet idevonz. Hetekig fognak beszélni róla, míg hosszas latolgatás után végre megszületnek az eredmények, amelyek minimum öt évre meghatározzák Európa további sorsát, és mindenki elénekelheti a nagy trullallát. Megkönnyebbülve, aki nyert, kicsit leszegett fejjel, aki vesztett.

Csakhogy ez az esemény előreláthatóan nem a budapest-balatonfüredi vizes vébé lesz, hanem a német parlamenti választások.

Én szóltam.

 

 

 

29 hozzászólás

 1. Rumcájsz von Jicsin — 2015-08-13 16:17 

Nemcsak a Bol-dog nevű “ilyen nincs is”-sel van córesz! Ez még a kisebbik kaki a palacsintában. A VB himnuszaként ismert dallal és a szövetség hozzáállásával orbitális a córesz, csak lapítanak!

http://cink.hu/demjen-rozsi-vizes-vb-himnuszanak-8-legfontosabb-pillan-1711678105

 2. tudi — 2015-08-13 18:17 

Saját meglátásom szerint ezek az okosok bármit is akarnak csinálni, amivel megmutatják, hogy mi most aztán, az valami eszeveszett lebőgésbe szokott torkollani, mert ízléstelenül giccses lesz, vagy simán elszúrják. Ezt a Demjén Rózsis klipet még nem láttam, kár volt most megnéznem, egyszerre csaptam a homokamra és a térdemre a nevetéstől. Nagyon gáz, mintha drága miniszterelnökünk mindenhez értene és olyan sokoldalú, hogy az már gömb. azért remélem a vb alatt a sportolókat fogják majd mutatni, mint őt a díszpáholyban. És remélem a létesítményeket nem Makovecz tervezte.

 3. flashbang52 — 2015-08-13 18:40 

@Rumcájsz von Jicsin:

Nem tudom mi a baj ezzel?

Ússz ameddig élsz,. Ez a dal címe.
Orbán egy g.ci mondta Simicska
Mit csinál a g.ci ? Úszik amíg él.
Szóval teljesen helyénvaló, hogy ő szerepeljen a fílmben 🙂

 4. zsanvalzsan — 2015-08-13 19:49 

Én nem is értem, mi a gond ezzel az egésszel.
A kabalafiguráról olvastam a következőket:
– ez egy vak komondor
– Kóbor kutya (ehhez kéne fotó is, de nem tudom beszúrni ide)
– Balázs Puli

És a Street – View-n megnézte-e valaki a Dózsa György út – Szabolcs utva sarkát?

 5. noirp — 2015-08-14 09:08 

@zsanvalzsan:
Ha _tényleg olvastad_ a posztot, akkor rájössz, nem a kutyával van a legnagyobb gond (csak tünet az egész története). A türkménbasis tévéműsorokat kenterbe verő videoklip úgyszintén csak tünet, bár nem akármilyen.

A lényeg a sorok között van, mint azt bátorkodtam leírni (csak még mindig marha kevesen veszitek észre).

Felvállaltunk méregdrágán egy kurva élsport-cirkuszt, mert a magyar világhírű ez meg világhírű az majd megint megmutatja magát.
Erre kiderül, hogy a világ, ahol mi elvileg híresek vagyunk az úszóinktól kezdve a paprikán át az acélos magyar pináig bármivel,
olyan mértékben szarik ránk, hogy még az — itthon istenként imádandó — miniszterelnök nevét sem guglizzák ki, amikor hírül adják, miszerint “fellépett és bejelentette, hogy Budapest vállalta a rendezést”

Figyeltél? Figyeltetek?!
“In March of this year, Hungary’s prime minister, , stepped in and said that Budapest would host the event”

Ennyire vagyunk fönn a térképen. Ennyire. De biztos kurva jó ez így,ahogy van. És biztos meg lehet magyarázni azzal, hogy mindenki hülye, és mi a szívcsakra meg nem értett/elnyomott népe vagyunk; nem pedig egy, egyre kevésbé európainak mondható banánköztársaság.

Ahol értelmes beruházások helyett parasztvakító gladiátorjátékokkal próbálja magára felhívni az elit a világ figyelmét. Tök hiába, de legalább bitang sok pénzért.

Kissé(?) a frusztráció és a keserűség beszél belőlem, az az igazság. De talán megértitek.

 6. hadrian77 — 2015-08-14 09:36 

Mindeközben csendben készülnek a 2017-es ifjúsági olimpiára, ami szintén nálunk lesz, Győrben.

 7. zsanvalzsan — 2015-08-14 09:56 

@noirp:

Nézd, aki eltávolodik a szívcsakrától olyan 600 – 800 km-re, vagy még odébb, ahol már nem tartanak nyári egyetemet meg nem hordanak zsinóros röhögényt, szóval, aki arrafelé próbál létezni, az kb 24 óra alatt rájön, hogy nincs világhírű magyar. Néhány csúcsértelmiségi talán hallott magyar karmesterekről, esetleg rácsodálkoznak, hogy jaa, a Rubik kocka? Az tényleg magyar? Ja, und so was?

Kérdés, hogy akkor sto gylaty?
Kell-e mindenféle giga-marketing, mint pl úszóvébé meg formaegy, olimpia meg világkiállítás meg izé?
Nem tudom, én nem vagyok egy markecing guru, sőt, meglehetősen sarkos véleményem van ezekről a szagemberekről, de úgy gondolom, hogy:
Kell.
Persze, kellene valami a háttérbe is, amit jól megmarkecingolunk.
Még jobb lenne mind a kettőt jól csinálni.
Önmagában a háttér nem elég, nem adja el magát.
Önmagában ez a markec-izé az se elég, mert mijaf..t ad el?
Valami Harmonia, vagy minek híják. Caelestis nélkül.

Street-View megvolt? Dózsa György út, Szabolcs utca sarok!

 8. panamajack — 2015-08-14 10:26 

@zsanvalzsan: Erre azt mondom, hogy Európán kívül Dániáról vagy Luxemburgról sem tudnak többet, mint rólunk. Szerintem azt sem sokan tudnák megmondani, hogy a Lego honnan származik. De azért dánnak vagy luxemburginak akkor sem olyan rossz lenni…

 9. noirp — 2015-08-14 10:40 

@zsanvalzsan:
Markecingolni vagy nem markecingolni, az itt a kérdés. Valóban, valamivel fel kell a kedves többiek figyelmét híni arra, hogy itt vannak a magyarok.

Nos, kevésbé regényes és látványos, de hosszútávon eredményes megoldásnak tartanám, ha a “vakujjá paraszt” céllal elkúrt milliárdokat — világkiállítás, olimpiarendezés, vizes vébé, millenejomi happyness, Országimázs Központ (emlékszünk?) vizes EB, táncválasztó-párválasztó, gyerehaza.org, anyámöröme — kíméletlenül, lassan és szisztematikusan oktatásba és effélékbe tolnánk.
De úgy, hogy a betáplálás után fejvesztve rohanunk a kockás füzettel a fejtermék-vezetékhez, ellenőrzendő, az jön-e ki a rendszerből, ami kéne. Magyarul: nemcsak pízt, utánkövetést is illene tolni az oskolaügybe és K+F-be. Hátha aztán így felfigyelnének ránk a környéken: nini, ezek miket csinálnak mostanában? Hoppá, egy Pille detektor. Hoppá, egy kemoterápiás szer, amitől a kedves páciens kevesebbet rókázik. Nicsak!

Hogy ez beérjen, ahhoz kell minimum 20-25 év, én azt jól tudom. De! Most mondjam el huszadjára a közhelyet, hogy Szingapúr is egy lerobbant halász-és kurvapecér-központ volt 1970-ben, ámde ma…stb.?

Másik, amit szintén sokadjára mondok: Akinek kilóg a segge a gatyából — ami még szaros is — az ne aranypaszományt vegyen a kis pénzéből gyémántos kardbojttal, hanem foltnakvalót és mosóport. Főleg, ha a pénzének usque 90%-a segély.
Lásd a kedvenc posztjaim egyikét https://raerunk.blogrepublik.eu/2014/05/09/van-ez-a-nepseg/

Szóval, nem a tulipános, pulis, hosszúkatinkás markecing kéne, hogy a központi kérdés és a legfontosabb költségvetési rublika legyen, én úgy gondolom…

 10. panamajack — 2015-08-14 11:02 

@noirp: Igen, a lényeg ez. Gyors, látványos parasztvakítás vs. lassan megtérülő beruházás. Svájc sem az Országimázs Központjától lett az, ami.

 11. professzorpizka — 2015-08-14 12:25 

@zsanvalzsan: Arról nem beszélve, hogy a marketing (már ha van mit marketingelve) kőkemény tudomány, amelyhez olyan dolgokat kell kiválóan művelni, mint statisztika, pszichológia, szociológia…

 12. zsanvalzsan — 2015-08-14 12:56 

@noirp:
Hmmm … elég nehéz úgy beszélgetni, ha a másiknak minden szavával egyetértek. Egy idő után majd beszámozzuk a gondolatainkat, mint a bolondok a vicceket …

” Most mondjam el huszadjára a közhelyet, hogy Szingapúr is egy lerobbant halász-és kurvapecér-központ volt 1970-ben, ámde ma…stb.? ”

Egy kacagtató kis apróságról nem szabad megfeledkezni:
A szingapúri főnök – legalábbis innen úgy tűnik – egy felvilágosult abszolutista, nem pedig egy tejhatalmú felkapaszkodott bugris. Továbbá: neki nem kellett a 4 évenkénti választásokkal törődnie. Hja kérem, így könnyű hosszú távra. Akár széllel szembe is. Ellenpélda: É-Korea.

” De úgy, hogy a betáplálás után fejvesztve rohanunk a kockás füzettel a fejtermék-vezetékhez, ellenőrzendő, az jön-e ki a rendszerből, ami kéne. ”

Granulálok, fel tetszett találni a szabályozott berendezést. Vagy ilyesmit vegyészeknek is tanítanak? Végül is, miért ne?
A sok főokos rencerváltó jogász meg miért nem hallott még ilyesmiről sosemis? Azóta meg már kétszer is volt kétharmad, gyakorlatilag még most is majdnem megvan, egy rohadt kis szabályzóhurkot meg nem tud senki beállítani? 3 paraméterről van szó: P, I, D.
Ha sikerülne, nem csapkodna a kimenet össze – vissza, hol hülyebal, hol vérnemzeti, aztán megint ide, megint oda.

 13. noirp — 2015-08-14 13:48 

“Granulálok, fel tetszett találni a szabályozott berendezést. Vagy ilyesmit vegyészeknek is tanítanak? Végül is, miért ne?”

Ajánlom figyelmedbe az alábbi truppot, elég régóta nyomják. (A fejünket a víz alá — mondja a hallgatókori énem) 😉
http://vmfiweb.uni-pannon.hu/
http://fmt.mk.uni-pannon.hu/

 14. noirp — 2015-08-14 13:54 

@zsanvalzsan:
Jól látod, kartács.
Egyetlen hozzáfűzés még: a szingapúri példát pontosan azért “cejetik” emlegetni a honi illiberálisok, mert hogy ott nem köllend választásokkal és egyéb csipricsupri nyugati hülyeségekkel szórakozni. De arról elfeledkeznek, hogy ott szeretett vezénylő tábornokuk és lázárjai mennének elsőként a kivégzőosztag elé, korrupció okán.
Jöhettem volna a skandináv példával is. De ott benne van a pakliban az olajbevétel, illetve (Svédo.) a kirunai vas is.

Talán Finnország lehet még példa arra, hogy ohne logó, ohne kabala, ohne ásványkincsek, ohne puli, ohne országimázs kitörtek a szarból, az oktatás hátán…

 15. noirp — 2015-08-14 13:57 

@noirp:
…de mint parlamenti demokrácia, sőt, mint ronda libsik.

 16. noirp — 2015-08-14 14:11 

@zsanvalzsan:
Megszaladt a tollam, basszus. Bocsánat!

Nem szükségszerűen hülye, aki jogász. Nem biztos, hogy hallotta a P, I, D mágikus bötűhármasáról.

Elég volna két dolog:
1) annyi, hogy legyenek a rendszer megalapozásában olyan konszenzusok és/vagy írott szabályok, amikbe nem kötünk bele ukmukfukk, csak azért, mert azokat XY idején hozták, míg én, ZW utálom XY-t és erre alapul minden politikai tevékenységem. Legyenek olyan alapvető irányvonalak, amiket pártfüggetlenül el KELL fogadni, az össz-közösség érdekében.
Jaj Istenem, ezt három sorban össze lehet foglalni, és milyen marha nehéz megcsinálni 🙁
De biztos érted, mire gondolok. Mondjuk — már megint német példát hozok föl, egyszer ezért meg fogtok verni — Adenauer tata elkezdte a háború utáni újjáépítést a retkes büdös nulláról. Ker. dem. volt, ugye. Leült tárgyalni de Gaulle-lal, pl. Mármost őutána hosszabb távon Brandt jött, a szoc. dem.; ideológiailag, úgy tudom, irtózatosan messze voltak egymástól. Brandt mégsem borította rá az asztalt a franciákra csak azért, mert az elődje tárgyalt velük.

2) Valamiféle szakmai, de tényleg _ szakmai_ kontroll a jogalkotásban, mert az szvsz színtiszta őrület, hogy teológusok, bugyiköltők, öntudatra éledt mangalicák, nyelvtanfolyam-vigécek, ex-párttitkárok, géplakatosok állítanak össze jogszabályokat, amelyeket soha, senkifia jogász nem néz át istenigazából. Aztán az eredmény olyan is. Gránitszilárdságú, mi?
Professore szerintem tudna neked mesélni.

 17. professzorpizka — 2015-08-14 15:38 

@noirp: ó de még mennyit tudna.

 18. zsanvalzsan — 2015-08-14 15:52 

@noirp:
” legyenek a rendszer megalapozásában olyan konszenzusok ”
Hiszen vannak: Én ellopom az EU péz 98%-át, neked marad 2%, cserébe benn ülhecc a parlamenbe jópézé, akár részegen is. Néha ugatol egy kicsikét, de aztán elhallgacc, és nem lesz semmi se.
A végén majd jönnek az ügyvédek, oszt jónapot.
Megvan-e a konszenzor vagy mi? Meg hát.

” kontroll a jogalkotásban, mert az szvsz színtiszta őrület, hogy … ”

Á, ez mind semmi! Ha én lennék ott, akkor péntek délután (tehát most) benyújtanám a törvényet, hogy hétfőtől Pi = 3.
Elfogadnák, mert nem példa nélküli az eset!
Ennek rengeteg előnye lenne, például algebrailag.
Akinek meg nem tecc, az nemzetáruló, zsidóbérenc magyarellenes balliba, az hadd ajvékoljon, kitérdekel.

” Adenauer tata elkezdte a háború utáni újjáépítést a retkes büdös nulláról … ”
Nem hinném, hogy más nemzetek fiai kevésbé korruptak, mint a mieink. De ha mégis, a pénzt biztos ők is szeretik. Főleg könnyen megtalálni, meg elkölteni.
Ennek az Adenauernek meg az utódainak pechje volt: a Marshall-segélyen kívül nem sokat tudott el… elizélni. Nem igazán vagyok penge a történelemben, de még azt is el tudom képzelni, az amcsik ránéztek a németek kezére, amikor a pézet adták. Vagy nem?
És akkor innen kezdve nem a sikeres pályázatíró lett a szuperhős, hanem aki valami jót gyárt, vagy ügyesen ad el, meg ilyenek. És a saját maguk által megkeresett pénzből jutott a politikusnak is, és akkor nem korrupcióból meg mutyiból kellett neki megélni – mert ismerjük el, a mai magyar politikusnak _legálisan_ szinte semmi se jut, drága rencerváltóinknak köszönhetően.
Gondolod-e, hogy aktív politikai hátszél nélkül lehet annyi olajat szőkíteni (hányan vannak hűvösben miatta?) meg áfát csalni, 40 centis kilátót építeni megmittudomén?

 19. zsanvalzsan — 2015-08-14 15:56 

@zsanvalzsan:
Azt meg elfelejtettem belefogalmazni, hogy a német ember nem tojik annyira mindenre, mint a jeómagyar.
Lásd: Gutenberg-ügy, vs smittpál.

 20. weelma1 — 2015-08-14 16:49 

Höhö. Kénytelen voltam meghajolni. ( Kurvára sajnálom, hogy lemaradtam arról a tegnapi irományról )

Német parlamenti választások: Piszkosul negligálva lesz a VB mellett – otthon!

 21. kszabo — 2015-08-14 22:43 

Az indító gondolathoz: kabala legyen a vízipók:) PID szabályzók között éltem le életem jó részét, ebből eredően szeretném felhívni a köz figyelmét arra, hogy egy politikusnak ment ügyvédből is lehet kiváló szabályzástechnikus:) http://mkka.hu/historia/hiressegek/barossgabor
Üdv

 22. flashbang52 — 2015-08-14 22:46 

Csakhogy helyezzük kontextusba ezt a puli kérdést :
Herman Ottó írta Halászat és pásztorélet című művében: “A puli működése bámulatos. Az eb csöndesen,mintegy unottan ül a juhász lábainál, egy szóra felpattan, ránéz a gazdájára s erre a szóra: Teeee erigy árra! – vágtatva indul abban az irányba, amerre a gazda fejével intve mutat; egyet-kettőt vakkant, mire a nyáj már kanyarodik; minden késlekedő juhnak nekiront, s ha nem szedi elég szaporán a lábát, vakkant, s meg is czibálja a bundáját”.

Érzek én némi lelki hasonlóságot a puli működése a pógárokkal szemben támasztott követelmény között. A kabala állat ugye akkor segít ha azonosulsz velem. A modern markecing egyik fő eszköze ( úgy 1931 óta ) a súlykolás. Ezt látod mindenhol ezt érzed mindenhol ezzé válsz előbb utóbb.

 23. professzorpizka — 2015-08-15 09:49 

Ha már marketing:

1. Vízipók (vegyjele: H2IPOK)
2. Vidra
3. Az újpesti/lágymányosi hód
4. ÉRdekes vízimadár (szárcsa, vöcsök, pintyegő fodrosfarkú guvatpitymalló)

NE ezek azok, amelyek Magyarországhoz és a vízhez is köthetők.Ha már kutya, akkor vizsla. Belegázol a vízbe, jól úszik.

 24. noirp — 2015-08-15 11:07 

@weelma1:
Melyikről? A posztot 11.-én írtam, a 444 és a sportgrid 10.-én dobta fel a hírt. (Lehet h félreértettelek)
http://444.hu/2015/08/10/a-magyar-lelketlen-albino-horrorkutyatol-orul-meg-a-vilag/
sztem láttad te azt 🙂

jó hétvég mindenkinek

 25. panamajack — 2015-08-15 13:08 

@professzorpizka: nem kell a kreatívkodás. Puli, tschikosch, gulasch, betyáren. 50 éve jól bevált, minek változtatni rajta?

 26. weelma1 — 2015-08-15 15:04 

@noirp: Ja. Félreértettél. Nem olvastam, mert nem voltam olcsó helyen. ( hülyén hangzik ) A barackmagost is csak ma olvastam el. Jót röhögtem rajta, bár nem vicces a story! Megint nyűgös vagy mi? ÉS nem csak a melegtől…..

 27. eltopo — 2015-08-15 23:46 

Tudom, hogy ez nem az a tartalom rendelős fajta blog, de noirp írhatna egy pár szót arról, mi a rosseb robbant a kindzsóknál, és miért?

 28. flashbang52 — 2015-08-16 01:40 

Hát ha minden igaz volt ott pár tonna toulol diizoncianát. Az meg nem szereti ha vízzel keveredik. A tűzoltók eredetileg egy kisebb tűzhöz riasztották és elképzelhető, hogy nem volt információjuk mi van a konténerekben és vizzel láttak neki oltani.A toulol meg van olyan tróger, hogy fennmarad a víz színén és újra begyulladhat. Aztán meg a fene tudja miket tároltak még a környező konténerekbe.)Volt ott még valamilyen aeroszol jellegű anyag is. Nem is kevés. Jól látszik a felvételen, hogy először csak nagy tűz majd utána jön egy szép nagy tűzgolyó pont úgy mint a vákummbombáknál. ( daisy cutter) ami a környéket kipucolja de krátert nem vág. A robbanás utáni fotókon is látszik, hogy talaj érintetlen az epicentrumban. Ugyan összegyűrődőtt minden de a mellette lévő autóparkoló csak kiéget- A kocsik a helyükön vannak nem tolta őket arrébb a robbanás erejet. Ugyan akkor a kilométerrel messzebb lévő toronyházakban a a légnyomás földhöz vágta a kamerás embert és beletolta a falba a kitört ablaküveget. Baromi forró lehetett mert a felhő rohadt gyorgyan ment nagyon magasra,
https://www.youtube.com/watch?v=YqyCiHIy4-Y

 29. noirp — 2015-08-19 14:48 

@eltopo:
B ocs, szabin vagyok Offliniában. De szeptember elején, ha megint leszek, szívesen megírom. Már most gyanús, h egyszer még tanítani fogják az esetet (hol és hogyan NE tárolj vegyi anyagot címen.)

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.