Hogy megy ez

BUMM. BUMM. BUMM. BUMM.

A négy paksi blokk hat másodperc alatt robbant fel.

Már napok óta leolvadtak a reaktorok, a Duna kontaminációját hősiesen megakadályozni igyekvő reaktormérnökök és más erőművi dolgozók holttestei borították a reaktorok környékét.

Közben tíz-tizenöt, kopasz, felpüffedt testű alak járkált fel-alá az elhagyott épületekben. Értékesebb számítógépeket, kocsikulcsokat hordtak össze egy irodába, ahol tervezték továbbfolytatni a Tiszta Energia Kommandó munkáját. Korábban ebrendészeti és betanított segéd-nyomdagépmesteri képzést kaptak. A parancsnokukat évekkel korábban Paksról zavarták el, miután az erőmű melletti irodaház karbantartójaként rendszeresen elmulasztotta viselni a megfelelő színű kitűzőt, amely az erőművön belüli mozgás alapkelléke volt. Akkor telt be a pohár, amikor az érkező atomvonat kerekei megreccsentek a másnap felfúrni tervezett könyvespolcokon, melyeket valamiért az iparvágányon rakott le.

Évekkel később diadalmasan tért vissza mint Tiszta Energia Kommandó (TEK) vezetője. Két éves működésük alatt a reaktormérnökök már a lakásukra felvett kölcsönökből végezték el az alap biztonsági ellenőrzéseket, miközben a Kommandósok a blokkok között szlalomversenyeket rendeztek, Audi Q7 szolgálati járműveikkel. A Főkommandász ugyanis attól tartott, hogy iszlamista autóversenyzők fognak az erőműre támadni, és ezért legényei gyakorolták az üldözésüket, néhanapján tetőre rakva egy-egy Audit.

Kisebb bonyodalmat okozott, amikor Feri bácsi, a harminc éve reaktorengedélyes villanyszerelő technikus a piros ezerötös Ladájával, simán hamarabb ért be a parkolóig, mint az Abt-tuningos Q7, melyet a hatmillióért kiképzett sofőrkommandós vezetett.

A reaktorbiztonság akkor kezdett hanyatlani, amikor a teljes költségvetését végleg elvonták és kevlárpáncélokra és mindenféle szerelékekkel teleaggatott gépkarabélyokra fordították, mert a “Fallout 3” nevű nemzetközi elemzőszoftver szerint meghibásodott erőművek körül elsősorban ilyenekre van szükség.

Az első üzemzavar után a SCRAM-rendszer nem tudta lecsapni a reaktort, mivel a mozgatómechanizmusát egy beavatási szertartáshoz alakították át a kommandósok, egy nagy, bólogatós vibrátort mozgatott, miközben a pucér seggű beavatandónak meg kellett akadályoznia, hogy a két beavató rátolja.

Az első blokk üzemzavara miatt minden megmaradt mérnök odament, a másik háromban parti kezdődött, behozott csajok a Cserenkov-sugárzás kékes derengésében igazán jól néztek ki, egész addig, ameddig a kettes blokkban kettő perc alatt száz fokról háromezer fokra hevülő primer kör el nem párologtatta őket.

Az eseményeket innentől nem lehet pontosan regisztrálni, mivel a megmaradt szakemberek meghaltak, a Kommandósok vezetősége elment Pestre jelenteni, hogy politikai szabotázs van az erőműben és sürgősen kell öt új Audi.

Az utolsó négy-öt Tiszta Energia Kommandósnak eszébe jutott, hogy egykor azért őket valamiféle szolgálatra képezték ki, van valamiféle kötelességük is. Az utolsó még életben volt a robbanáskor, mert próbált hírt adni a veszélyről.

A kormányszóvivő, akinek a füle furcsa, kenguru alakba görbülő kinövésekké változott, tagadta a robbanás tényét, és barátságosan veregette a Tiszta Energia Kommandó vezetőjének a vállát és gratulált kinevezéséhez a Járványügyi Kommandó élére.

 

13 hozzászólás

 1. Tromb74 — 2015-11-27 16:55 

Váó, végre egy posztapokaliptikus poszt. Néhány RS7 is kéne a Q7-ek mellé lökhárítóra hegesztett ekevasakkal.

TEK? ugyanmá
https://www.youtube.com/watch?v=zSTwvAJZanE

 2. panamajack — 2015-11-27 17:10 

@Tromb74: szerintem ez frankón az oktatóvideójuk! 🙂

 3. panamajack — 2015-11-27 17:18 

Dalcsináló Ákos úr játszik a paksi baleset utáni első Fidesz-nagygyűlésen:

http://m.youtube.com/watch?v=1DcqnkzGEFQ

 4. professzorpizka — 2015-11-27 17:20 

@panamajack: Nem érzitek át a helyzet komolyságát, kiscsopis atkák 🙂

 5. eltopo — 2015-11-27 17:47 

Dalcsináló Ákos Úrról jut eszembe: A mai interjú előtt hallottatok ti már az életben erről a kiváló faktor.hu portálról?

 6. tudi — 2015-11-27 21:38 

Magával a TEK-el nem lenne baj, ha a rendőrség és titkosszolgálatok többi részére is költenének, meg ha arra használnák amire való, nem minden hülyeségre őket küldeni, amit egy-két jobban felkészített járőr séróból megold és nem izomból, inkább legyen egy évben 1-2 jó akciójuk valódi nehézfiúkkal, mint több tucat falusi kispuskás öregekkel. Mert így csak magukból csinálnak hülyét és járatják le a szervezetet. Azért az mókás, hogy nem a gonosz csúnya iszlamista terroristák készültek volna támadásra, hanem turbómagyar szélsőségesek. Meg mellette történelem rajongó fegyvergyűjtő fiatalok.

 7. komojtalan — 2015-11-28 10:03 

Nem érzitek át a helyzet komolyságát, a Blikk(!) azt írta magát a fényességes csillagot szerették volna megmerényelni. Csodálkozom hogy még nem kértünk segítséget Brüsszeltől, illetve nem szavaztak meg pár milliós veszélyességi pótlékot neki. Azért arra a komoly tervre is kíváncsi volnék, lehet annyi volt hogy beszélgettek, hogy de jó volna ha Orbánt végre eltenné valaki láb alól, esetleg egy COD pályát is tervezhettek az Országház alaprajzával.

 9. untermensch4 — 2015-11-29 17:03 

@komojtalan: Volt már itt kérem évekkel ezelőtt komoly puccs-előkészület is, kérem. A négy neonácikok tervezgette a konyhaasztalon egy budapest-térképpel hogy milyen stratégiai pontokat kellene elfoglalni (illetve valójában azt hogy a történelemkönyvekben miket foglaltak el), aztán az egyik jól feljelentette a többit. Sajnos olyan profin megszervezett terrorszervezet volt hogy ezen a hármon (négyen?) kívül a többi terrorista nyomtalanul felszívódott… 🙂

 10. noirp — 2015-11-30 12:11 

Tisztelettel érdeklődöm, ér-e vinnyogni (ha röhögni nem tudok tiszta szívből, noha kéne) és azon morfondérozni, hogy ez tkp. egy lehetséges forgatókönyv, mind terroráthárítóéknál, mind peniglen a zatomerőműben…

 11. bervas — 2015-12-02 09:01 

@noirp:

Ami az erőművet illeti, nem megy olyan könnyen a leolvadás. Mechanikai és vegyi védelem van megszaladás ellen. A jelenlegiek elég biztonságos reaktorok.
Szándékos emberi beavatkozás (elrontás) nélkül, magukra hagyatva max. kicsit leolvadnak, de leállnak, a tartályok valószínűleg nem pukkadnak ki.

 12. noirp — 2015-12-02 09:35 

@bervas:
Azért ennyit magamtól is tudok, köszönöm alássan.
A posztban a sorok közötti tartalomra reflektáltam, arra, hogy hogyan is áll a szakértelem és az ejtőernyős erős gyerekek meccse. Ill., hogy e meccs kimenetelére nem fogadnék sem tenoráthárítók, sem atomerőmű, sem környezetvédelem, sem más, finoman szólva is kényes területek esetén. Mert úriember/úrinő nem fogad biztosra.

 13. tudi — 2015-12-02 17:00 

@untermensch4:
Ez van sajna, kicsit sárgább kicsit savanyúbb, de legalább a mienk. Ha már nálunk nincsenek überbrutál iszlámterroristák, vannak viszont hiperveszedelmes MNH és társai. Mondjuk szerintem bármelyik random vidéki és fővárosi talponálló leltári számos törzsvendégére rá lehetne húzni, hogy terrorista, mert lehet ott is elhangzott a reggeli feles meg a három négy +x mennyiségű (hungarikum védett) fröccs után, hogy golyót érdemelne a drága miniszterünk.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.