A Hosszú Katinka poszt

Most nem lehet közéleti blogot írni Hosszú Katinka-poszt nélkül. Szerencsére mi már az előző posztban megírtuk magát a jelenséget, ezért most csak a már lefőzött alapléhez főzünk ki egy kis cérnametéltet, íme:

Azt olvasni mértékadó konzervatív körökben (akik persze nem igaziak, a mértékadó konzervatívok mi vagyunk) hogy Hosszú Katinka csak kommunikációs brandépítő kampányt csinál, ehhez használja fel az úszószövetség ostorozását, mert a cédája pénzt akar keresni.

Boncoljuk fel ezt az álláspontot:

Előző írásunkban írtunk arról, hogy ebben az országban mennyire szokatlan, sőt felháborodást kiváltó dolog, ha valaki annyi pénzt akar keresni, amennyit a munkája ér.

Értékeljük Hosszú Katinka (továbbiakban: HK) munkáját az ő saját szemszögéből. Az a nő a teljes életét feltette arra, hogy mindenki másnál gyorsabban ússzon. Úgy eszik, iszik, alszik, szeret, utál, örül, bánkódik, ahogy azt az úszás megkívánja. Kockáztatott is ám, nem keveset. Elég ha fél mérettel nagyobb melle vagy szélesebb csípője nő, és akkor edzhetett volna akármennyit, egyszerűen nem lett volna megfelelő vízfekvése és elmegy mellette a konkurencia.

Kiment Amerikába és azt látta, hogy az ennyit dolgozó és befutó emberek nagyon sok pénzt keresnek. Kobe Bryant, Peyton Manning, Michael Phelps, Serena Williams vagy más hasonló sztárok üzletként is működnek. Brandet építenek maguknak és a végigrobolt gyerekkor, a sajgó ízületek ellenértékekén dollár-tízmilliókat keresnek. Igaz, ehhez van másik munkájuk, a promóció. Mennek vigyorogni céges partikra, díjátadókra, eszik a bifidus essensist és korpásodik a hajuk.

Kérdem én: lehet haragudni arra, ha valaki a világ öt legjobb úszójának az egyike, akkor ezzel pénzt akar keresni? Szerintem nem. Ha a fentebb említett sztárok bevételéből két nullát lehúzunk mindenféle tényezőkre hivatkozva, akkor is azt kapjuk, hogy HK potenciális promóciós értéke dollár-százezrekben mérhető.

Mégis: a legnagyobb kritika ellene az, hogy annyi pénzt akar keresni, amennyit ér.

Vizsgáljuk most meg azt, hogy a Gyárfáshoz hasonló alakok miért mernek olyanokat mondani, amilyeneket mondanak, vagyis miért gondolják HK-t olcsónak?

A régi jó szovjet rendszerben a világbajnok sportolókat Zsiguli- és panellakás-kiutalásokkal rendezték le.

A magyar úszósport abban a kényelmes helyzetben van (pontosabban a vezetői abban a kényelmes helyzetben érzik magukat) hogy öt-hat évente felbukkan egy-egy Egerszegi Krisztina, Kovács Ágnes, Hosszú Katinka, Cseh László, Darnyi Tamás, Rózsa Norbert, Gyurta Dániel és még jó pár nagy tehetség. A szövetség élén a barnazakós elvtársak hozzá vannak szokva, hogy az uszoda partján álló kápók (mert tessenek elhinni, Laci Bácsik és Kati Nénik, magukról meg ezt tartják) szállítják az aktuális szupersztárt és az csak úgy magától terem.

Az úszó-szupersztár tehát nálunk olcsó. Nincs értékén megfizetve. Ugorjunk vissza az összegekhez! Dollár-százezrekről beszéltem. Gyárfás felajánlott rongyos tizenkétmillió forintot, azaz kb. negyvenezer dollárt, hogy HK adja el a vizes VB-t, és vele az egész országot a világnak.

Még mielőtt valaki ezt mondaná: nem, ez NEM HK hazafias kötelezettsége. Az ott véget ér, hogy nem a tótokat reklámozza. HK-tól ezt a terméket meg kell venni, és meg kell fizetni.

De, persze tévúton járunk. Hiszen a „konzervatív” véleménycsinálók miatt a közbeszédben HK bevételi terveiről beszélgetünk. Azonban a helyzet az, hogy HK nem azt mondja, hogy adjanak több pénzt.

Hanem azt, hogy a drákói edzői módszerek és az önfeláldozó edzésmunka nemsokára kevés lesz. Kevés lesz, amikor az amerikai úszó regenerációs helyiségben lazít le edzés után, amikor a mikro-izomsérüléseit folyékony nitrogénes csodagépben egy nap alatt kezelik, amikor az anyagcseréjét molekuláris szinten állítják be, amikor a teste körüli áramlást szuperszámítógép segítségével elemzik. Hosszú Katinka ott él és edz, ahol ezek a dolgok a létező valósághoz tartoznak.

Ő csak annyit mondott, hogy ha ezeket nem kezdik nálunk is bevezetni, előbb, vagy utóbb, de le fogunk maradni, akkor is, ha ez ma még az ő eredményei (és amerikai felkészülése) miatt nem látszik. Egyszercsak elfogynak majd a csodagyerekek, és úszásban is jön majd az, ami a fociban, hogy hát igen ezek előttünk járnak, nadeugye a háttér.

Erre annyi reakció érkezik, hogy mert ez a büdösbogár pénzt akar keresni. És ezzel, az előző posztban írtaknak megfelelően, sikerül máris a fél országot ellene hangolni.

Két problémát hoz tehát fel, mindkettő valós. Ha most tart ott egy tízéves kislány anyukája, hogy akkor döntsük el, mi legyen a gyerekkel, mert nagyon-nagyon jól úszik, nagy dilemmában van.

El kell ugyanis döntenie, hogy a lányából a Gyárfás-féle alakok által afféle úszó kurvának, medencéből kiszedhető politikai haszonnak tekintett ember lesz, vagy a helyén kezelt világsztár. És ennek a dilemmának könnyen lehet az a vége, hogy a következő Hosszú Katinka Cathy Hosszu néven szeli majd a habokat.

Nem baj, majd szurkolunk neki is, mindig szoktunk. Gyárfás addigra meg már úgyis nyugdíjas lesz, őt úgysem érdekli.

Csak egy dologra találjon választ, mindenki, magában, lelki gyakorlatként:

Nem lehet, hogy a jó magyar, aki itt értünk, velünk a mi érdekünkben szól, az ebben az ügyben nem más, mint Hosszú Katinka?

65 hozzászólás

 1. eltopo — 2016-01-08 09:40 

A mértékadó „kontervatív” vélemény tökéletesen le van modellezve a mandiner munkáslevelezői által.
Ott kéne atomot robbantani, mondná Ford Fairlane.

 3. Rumcájsz von Jicsin — 2016-01-08 10:44 

„…amikor az amerikai úszó regenerációs helyiségben lazít le edzés után, ”

Erre mondta „drága jó Laci bácsi, hogy ” dehát én személyesen adtam oda nekik a sportorvosi rendelő kulcsát”.
Aztán, ha nincs éppen bennt senki, úgy regenerálódhat HK ,ahogy úri kedve tartja! WTF?

 4. Tromb74 — 2016-01-08 10:49 

@panamajack: Hogy van az, hogy mindenki, aki csak akár alapszinten is birtokolja a gondolkodás képességét, szereti a hazáját, és a gerincesek törzsébe tartozik, ugyanarra a következtetésre jut, de nem ám csak Katinka, hanem úgy általában az ország sorsát illetően is?

Lehet, hogy nem lehet interneten megváltani a világot?

 5. Tromb74 — 2016-01-08 10:50 

@Rumcájsz von Jicsin: Ha találékony, talál magának megfelelő helyet. Pl. a férfi WC biztos üres ilyenkor.

 6. panamajack — 2016-01-08 10:57 

 7. Tromb74 — 2016-01-08 11:13 

Itt is egy vélemény, ami meglátásom szerint (legalább részben) szembehelyezkedik a miénkkel.

http://magyarnarancs.hu/politicalanimal/katinka-for-president-97823

Azt gondolom, hogy igenis de…
Ha lesz itt valaha jó világ, azt nem az ellenzék, vagy bármely erre a címre pályázó párt fogja kitaposni, hanem Mari nénik a piacról, Ica nővérkék, Szabó doktor úrak. Nem utolsó sorban pedig Hosszú Katinkák.

 8. Tromb74 — 2016-01-08 11:19 

 9. norniron — 2016-01-08 11:22 

@Tromb74:
Dehogy üres, én úszó voltam, évekig volt hasmenésem a klóros víztől 🙂
Ráadásul a WC-n nem volt ajtó, csak két fa oldalfal, tehát bárki láthatta, hogy ott fosok már megint. Mondjuk a női WC nem tudom, milyen volt az uszodában, ott nem jártam sosem. Meg ez 15-20 éve volt, talán mostanra legalább ezt megoldották.

 10. Tromb74 — 2016-01-08 11:27 

@norniron: …talán egy diszkrét függönnyel.

 11. Rumcájsz von Jicsin — 2016-01-08 11:35 

Szabó Bence MOB főtitkár szerint „– Hosszú Katinkának azt javaslom, és nem mint a MOB főtitkára, hanem mint tapasztalt olimpikon, hogy az olimpia évében kizárólag a saját felkészülésére és a saját formájára figyeljen. Az úszószövetség felé címzett kritika, hogy mit és hogyan kellene csinálniuk, az ráér az olimpia utánra, és ebben most nincs semmi szarkazmus, ezt teljesen komolyan így gondolom. Az egész magyar sportnak fontos, hogy ez a konfliktus elsimuljon, és hogy egy világklasszis sportoló a lehető legnyugodtabban tudjon készülni az olimpiára – mondta az úszónő délelőtti sajtótájékoztatóját követően a főtitkár.”

Hogy értsen az a buta tyúk, pofa súlyba, osztán csapkodja a vizet szorgosan!

http://gondola.hu/hirek/182287-Olimpiai_bajnok_tanacsa_Hosszu_Katinkanak.html

„A MOB általában nem avatkozik be a sportági szövetségek ügyeibe, ám Hosszú Katinka egyre hosszabbra nyúló ügye után szükségét érezte ennek. A szerdai sajtótájékoztatón Szabó Bence, a MOB főtitkára elmondta, hogy mindent megtesznek az úszó és a szövetség közti ellentétek elsimításáért, és azért, hogy az olimpiai felkészülés a normális mederben folyhasson tovább. A versenyzőket nem a szövetség, hanem a MOB nevezi a játékokra, márpedig a MOB alapszabálya szerint a „részvételre jogosult sportoló kiválasztása nemcsak a sportoló sporteredményén alapszik, de tekintettel van a sportoló példaértékű magatartására is”. Ugyanakkor a MOB-nál a VS.hu kérdésére közölték: szó sincs arról, hogy veszélyben lenne Hosszú riói részvétele.”

„Ugyanakkor” a sorok közt: a pofád súlyba, mert mi döntjük el, hogy nevezünk-e az olimpiára vagy sem!
„Ugyanakkor” nekünk ilyen eszünkbe sem jut!

http://vs.hu/sport/osszes/gyarfas-az-edes-katinkat-szeretnenk-visszakapni1-0106#!s1

 12. Tromb74 — 2016-01-08 11:37 

@Rumcájsz von Jicsin: Gyerekek, a lényeg, hogy ne legyen semmi konfliktus! Ha bármi gond van, majd megoldjuk házon belül (kacsint).

 13. panamajack — 2016-01-08 11:41 

@Rumcájsz von Jicsin: Ilyenkor ökölbe szorul a bicska a zsebemben…

 14. Rumcájsz von Jicsin — 2016-01-08 11:44 

Eftásak!!

Legyünk büszkék, a hibák a MI hibáink!

 15. hadrian77 — 2016-01-08 11:51 

Gyárfás mintha időnként most is azt hinné, hogy a reggeli tv műsorban van. Katinkának igaza van, sajnos tényleg az a helyzet, hogy ha hangosan nem borítanak fel egy asztalt akkor senki nem hall meg semmit. Ha normálisan elmondaná, hogy ezt a pénzt vissza kellene forgatni fejlesztésekre és pár év múlva sokkal több lenne, azt senki nem hallaná meg.
Laci bácsi meg ha öregnek érzi magát, menjen nyugdíjba. Ezt színházasdinak érzem így.

 16. heizer — 2016-01-08 12:12 

Érdekes, hogy egyik becses megnyilatkozó sem mondta azt, hogy vizsgáljuk már meg HK kéréseinek teljesíthetőségét, és esetleg teljesítsük is, hogy „nyugodtan tudjon a felkészülésére koncentrálni”, ugyebár. Épp most szabadult fel 12 millió forintos kötelezettségvállalásunk.

 17. Tromb74 — 2016-01-08 13:34 

@heizer: Igazából az a vicces az egészben, hogy még most is azon lovagolnak, „maj’ beszélünk Katinkával, nem értjük, mi a gond”

Elmondta, mi a gond.

 18. warlock — 2016-01-08 13:37 

És kit érdekel az úszás, mint olyan, HK-n, pár fanatikuson és a rá telepedett pénzmosókon kívül?
Senkit az égvilágon 🙂

Ki tudja felsorolni Google nélkül HK legutóbbi öt eredményét? Na látjátok, ti dsem nézitek körömrágva a kirgiz úszóvébét, vagy akármit.

A nagy büdös igazság, hogy a világ magasról szarik arra, hogy ki hány ezredmásodperccel rövidebben úszik le egy távot.
Nem számít semmit.

A Hiszti Királynő meg, ha nem jó neki az itteni koksz (ja, jeges fürdő meg elemzés, biztos ettől nyernek LOOOOL), menjen oda, ahol jobb kémikusok vannak 🙂

 19. panamajack — 2016-01-08 13:42 

@warlock: Te istenbarma, ha szerinted ez a poszt az úszásról szól, menjél inkább a mindenegybenblogra!

 20. Rumcájsz von Jicsin — 2016-01-08 14:10 

Ami még „pikánccsá” teszi az ügyet, OV reggeli brainstormingjában kitért a „válságra”, pozitív kontextusban említette szegény Laci bácsit is meg Katinkát is, ellenben Gy T-ról egy mukkot nem szólt!
Jó ez nekünk, Safranek?

 21. komojtalan — 2016-01-08 14:44 

@eltopo: Csak azt az elvet követik, hogy ami az ellenségemnek (Fidesz) rossz, az nekem jó. Azzal a mentalitással amit az ellenzék csinál nem lehet választást nyerni.

Ez a HK kérdés viszont nehéz ügy. Azért amerikában sincs kolbászból a kerítés, ott sem az állam fizet olyan jól, hanem különböző magán(!) szponzorok. Az állam lehetőséget ad mindenkinek (tömegbázis), de ha jó vagy keress szponzort magadnak. Indulásnak ott vannak az egyetemek, de ott is ingyen úszol, csak a lehetőséget biztosítják, sőt kifejezetten tilos fizetni egy tanulónak. És ott nem kamu állami pénzekről van szó: Mol, MVM, stb …, hanem kőkemény üzletről. Amerikai fociban van a „szörny” (Marsall Lynch), aki azt nyilatkozta hogy M&M cukrot eszik állandóan. Dobálták is neki zacskószámra a nézők egy-egy TD után, le is csapott rá a M&M cég, több millió dolláros szerződéssel.

A reklámozással viszont abszolút nem értek egyet, egy magyar embernek kutya kötelessége ingyen reklámozni az országot. Máshol megtiszteltetésnek veszik ha ő reklámozhat egy adott sporteseményt, nem hogy pénzt kérjenek érte.

 22. panamajack — 2016-01-08 14:50 

@komojtalan: „A reklámozással viszont abszolút nem értek egyet, egy magyar embernek kutya kötelessége ingyen reklámozni az országot. Máshol megtiszteltetésnek veszik ha ő reklámozhat egy adott sporteseményt, nem hogy pénzt kérjenek érte.” – megegynagylófaszt. Olyan nincs, hogy valakinek „kutyakötelessége” ingyen dolgozni. Pont ez a baj, hogy a magyar állam kutyának tekinti a magyar embereket és nem polgároknak. Erről szól az egész.

 23. komojtalan — 2016-01-08 15:02 

@panamajack: Ez nem munka. A munka az úszás, az edzés, azért fizessék meg. A reklámozást vegye megtiszteltetésnek. Tudsz mondani máshonnan olyant, hogy X pénzt kért azért hogy reklámozza a VB -t, EB -t? Nincs ilyen. Sőt versengenek azért hogy ők legyenek a reklámarc.

 24. panamajack — 2016-01-08 15:07 

@komojtalan: Már hogy az istenbe ne lenne munka?! Ami azt illeti olyat nem tudok mondani piacgazdaságokban, hogy valaki ingyér reklámozzon bármit is! És gondolj bele, ha Katinka nem szívatja magát halálra az edzéseken hogy a világ legjobbja legyen, lenne bármi értéke annak, hogy ő reklámoz valamit? Na pontosan ezt kell megfizetni a reklámköltségekben!

 25. Tromb74 — 2016-01-08 15:14 

@komojtalan: Hát lehúztam másfél évtizedet a reklám szakmában, de én olyat még nem hallottam, hogy valaki ingyen adja az arcát valaminek a népszerűsítésére. Oké, vannak olyan, jobbára karitatív célú kampányok, hogy…

Viszont az Olümpia az egy kurva nagy üzlet. Ha pl. egy Májköl Dzsordan szerű izé aszongya, hogy akkor most ő népszerűsíti egy kicsit az NBA-t, akkor a Nike hason csúszva vonszol maga után egy konténer zöldhasút, hogy nem-e lehetne-e esetleg a lábán egy ilyen cipőcske, miközben…

Na most Hosszú Katinka az egy ilyen Májköl Dzsordan szerű izé.

 26. komojtalan — 2016-01-08 15:24 

@Tromb74: Ne keverd. Az hogy te X terméket reklámozol nagy pénzért természetes. Ezt is írtam, az állam biztosítja a feltételeket, valamennyi pénzt is ad, de a nagy pénzt az egyéni szponzorok adj(n)ák. Azok az egyéni szponzorok akiknek a termékét reklámozod. Megnézném mennyi pénzt kap az államtól Phelps, nem hiszem hogy sokat, ha kap egyáltalán. De az egyéni szponzornak is az az érdeke, hogy úton-útfélen az ő arcát lássák ingyen(!). Az hogy egy hazai világeseményt (VB -t), veled (is) reklámoznak azért véres harc folyik. Ott vannak a Norvég sífutók, szerintem vérig sértődött Johaugg, hogy Northuggal reklámozták a VB -t. Johaugg legalább akkor sífutó nőként, mint Northug férfiként, mégis Northug népszerűbb, ő került a plakátokra, a reklámokba.

 27. Tromb74 — 2016-01-08 15:25 

@komojtalan: Érzékletes példával élve:

Ha a samponyodhoz akarsz valami szexi plakátot összedobni, akkor 15 ezerért kapsz egy csinos hoszteszt, Bódi Szilvy 150 ezerért már valószínűleg rá fog érni, Palvin Barbara esetében pedig jobb ha elgondolkodsz rajta, hogy mennyire piac képes a termék.

 28. panamajack — 2016-01-08 15:30 

@komojtalan: Te kevered össze a Magyar Úszószövetséget a magyar állammal. Az előfordulhat, hogy valaki azért vállalja mondjuk egy sportesemény reklámozását, hogy forogjon az arca és a neve (tehát ő sem INGYEN, hazafiságból, hanem befektetésként csinálja!). Hosszú Katinkának erre nincs szüksége. A Magyar Úszószövetségnek van arra szüksége, hogy egy ilyen húzónévvel biztosítsa az általa rendezett VB iránti érdeklődést. Ez pedig sehol a szabad világban nincs ingyen!

 29. Tromb74 — 2016-01-08 15:32 

@komojtalan:

„De az egyéni szponzornak is az az érdeke, hogy úton-útfélen az ő arcát lássák ingyen(!).”

Egy magyarul gagyogó görög pincért tudok csak idézni.
„Semmi, de semmi nyincs intyen”

„Ott vannak a Norvég sífutók, szerintem vérig sértődött Johaugg, hogy Northuggal reklámozták a VB -t. Johaugg legalább akkor sífutó nőként, mint Northug férfiként, mégis Northug népszerűbb, ő került a plakátokra, a reklámokba.”

😀 😀 😀

 30. Tromb74 — 2016-01-08 15:37 

@komojtalan: Meg kell mondjam neked, hogy a modellek között véres harc folyik, melyiküket válassza ki egy ügynökség a kampányához.
Vannak viszont olyan modellek, akikért az ügynökségek versenyeznek, hogy letudjanak velük kötni egy éves szerződést.
Talán ha egy tucat ilyen csajszi mozog a világpiacon, nem több.

Hosszú Katinka hol is van a ranglistán?

 31. feketelaszlo — 2016-01-08 15:48 

@komojtalan:

5-kor kelés, stúdióba be, smink, jópofizás a reggeli műsorvezetővel, 12 órakor főszponzor rendezvényén mosolygás, 15 gyerekprogram az utánpótlással, 19 díszvacsora, unalmas diplomatákkal beszélgetés. S mindeközben ahogy írtad is, neki aktív sportolóként még a másik munkáját is végeznie kéne. Nem, ezt a hercehurcát senki nem fogja ingyen és bérmentve vállalni, legfeljebb ha az útlevelében az áll, hogy Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (ebben az esetben egészségmegőrzési célokból vissza nem utasítható az ajánlat).

 32. Tromb74 — 2016-01-08 15:57 

@Tromb74: …még azt akartam írni, hogy ezeknek a hölgyeknek már nem korpásodik a hajuk. Ők simán azt mondják a Ralf Lörennek, hogy bocs, de ez a szar nekem nem áll jól, nem égetem magamat benne (persze mindig jól áll).

 33. komojtalan — 2016-01-08 15:59 

Az a baj, hogy nem követitek a sportot. Mint írtam egyéni szponzorációval keresse hülyére magát, ez teljesen természetesnek tartja mindenki, viszont egy hazai rendezésű világversenyt mindenki úgy támogat ahogy tud. A vezető a kapcsolataival, a sportoló az eredményeivel, stb … Az úszó VB talán 5-6. legnézettebb sportesemény a világon, ennek reklámarcának lenni mekkora pénz a szponzori szerződések megkötésekor? Milliókat, tízmilliókat jelent pluszban, mert nem egy noname ember hirdeti az adott terméket, hanem 2 héten keresztül minden nap látják a világ 200 országában több 100millióan. Ezért (is) van harc máshol érte, meg persze ez óriási elismerést jelent. Ha Taróczy Balázs tenisz gálájára fel akarnak rakni valakit a plakátokra fizessen érte, de ez egy VB, az országot népszerűsíti. Megmondom őszintén ilyent nem is hallottam még hogy ezért valaki pénz kért, pedig lassan 35 éve nézek sportműsorokat. Na most vagy a világon mindenki hülye, vagy HK nagyon el van tévedve.

A követelése többi részével egyet értek, de ezzel nagyon nem.

 34. Tromb74 — 2016-01-08 16:13 

@komojtalan: ez egyébként nem tartozott a követeléseihez, de nem ez a lényeg.

Mi az hogy az országot népszerűsíti? Nem egy rendezvényről van szó? Hogy a fenébe lehet valakit arra kényszeríteni, hogy népszerűsítsen egy olyan rendezvényt, amin elindulhat ugyan, de a felkészüléshez szükséges körülményeket nem, vagy csak elgagyizva biztosítják a számára?

 35. yenoee — 2016-01-08 17:47 

@komojtalan: Vajon mennyiben tehet az úszószövetség HK eredményeiről? Milyen alapon vár el tőle bármit még azon kívül, amit elért?
Az úszószövetség minden nyüves kádere azokkal a sportolókkal legitimálja magát, akik valóban emberfeletti teljesítményt nyújtanak. Elvárások vannak, az egyéni eredményekben való nagyobb testvéri megosztozás és a főnökségi önigazolás megy szépen, de háttérmunka egy bizonyos szint felett úgy látszik, hogy már nincs. Még azt sem mondhatják, hogy pénz sincs, mert most épp lenne.
Egyébként valóban érdekes látni, mennyire nem fogják fel emberek, hogy HK miért tépte össze a szerződést és főleg, mit akar azzal mondani, hogy több szakmai háttérmunkát kér – nemcsak magának, hanem a sporttársai számára. Teljesen másképp óhajt gondolkodni, mint ahogy ma 30-40-50 éve Magyarországon hivatalosan szokás. Pénz, kamu bizottság, brossúra nem érdekli.
És ebből elég logikusan következik, hogy nem adja nevét-arcát ahhoz a kavaráshoz, ami most majd vizes VB címén lesz. Belülről látja a dolgokat és azt mondja, hogy gondok vannak. Nem akar egy szar rendszer része lenni, mert őt is bedarálják, ahogy mindenki mást.
HK világosan megmondta, hogy Magyarországon akar dolgozni. Az eddigi és ezutáni eredményeire minden magyar ember büszke lehet. Azt gondolom, ha Magyarországért kellene vállalnia a VB hivatalos arcának szerepét akár ingyen, megtenné. Csakhogy ezt a VB-t nem Magyarország, hanem egészen konkrét pofák rendezik, akik HK számára nem azt a Mo-t képviselik, amiben hisz.

 36. escargot — 2016-01-08 18:14 

Két dolog:
1. Katinka a VB-pályázat kapcsán teljesítette a szövetség és az állam kérését, diplomáciai misszióban kiment, prezentált, meg is nyertük.
2. A néplélek megnyilatkozott (idézet egy Blogstar-kommentből): „egy világhírú úszószovetségnél nehogy mát egy bugyuta suhanc diktálja a nivót.”

 37. professzorpizka — 2016-01-08 22:47 

@komojtalan: De nem kért pénzt. Pont arról nyilatkozott, hogy biztosítsanak a felkészüléséhez olimpiai bajnoki feltételeket. Nemcsak neki, a többinek is.
Pont erről szól ez a k. poszt, hogy negyvenezer dollár (12 milla) az az ő tarifájának kb az 5%-a. Ne adják neki oda. Csináljanak normális feltételrendszert. Nyilván ő nem fog politizálni, de elég elmenni az úszóvébé építkezéséhez, Market Épító Zrt., nagyberuházás, sokmilliárd. Közben, ha valaki csendben le akar lazulni azután, hogy egymás után pontosan 16,9 tempóból úszott ötven métert és pontosan 6 alkalommal, pontosan 3.9 mp ideig vett levegőt, akkor, miután kiállt sajtótájékoztatót tartani, Laci bácsi, ez az úszófenomén, nagy kegyesen odaadja neki az orvosi rendelő kulcsát.
Pont azt mondja, amit te. Neki ne pénzt adjanak, azt megkeresi. De amíg az ilyen kegyesen kulcsot osztogató Laci bácsik, meg a Gyárfás-szerű gazemberek szarba se nézik, addig ne is várják el tőle a reklámozást. Ő meglesz a magyar úszószövetség nélkül, fordítva ez nem ilyen egyszerű, mert a végén kiderül, hogy ha ezt a négy-öt szupersztárt kihúzzk a listából azért nem túl rózsás a helyzet.

 38. komojtalan — 2016-01-09 10:00 

Még mindig elbeszélünk egymás mellett. A követelése többi részével maximálisan egyet érték: Utánpótlás, feltételek, stb … De akkor ne pont arra hivatkozzon hogy ingyen nem reklámoz, mert ez rossz érv, a többi viszont telitalálat, mindenki tudja hogy igaz. Mi az hogy egy nemzetközi rendezvény nem az országot reklámozza? Miért fizetünk a F1 -ért olyan k. sokat? Mert reklámozza az országot, látja egy Japán a Mogyoródi versenyt és azt mondja: Anyjuk csomagolj, megnézzük ezt a Hungaryt. Mellesleg ez pont egy rossz példa volt, szerintem a F1 ennyit már nem ér, de a lényeg benne van. És kivételesen (reméljük) pozitív értelemben reklámozza. Az idei SB -n (Super Bowl, amerikai foci döntő) 4.5M$ egy fél perces reklám ára, hányszor is fog elhangzani Magyarország neve 2 hét alatt a világon? Jó, az USA -ban a 20 legnézettebb műsor között 19 SB van, tehát nem fair az összehasonlítás. Itt ragadnám meg az alkalmat, ma 2 meccsel megkezdődik a NFL rájátszása :-). Magyarországon ugyan nem túl népszerű az úszás, de nem véletlen, hogy az Olimpián az egyik héten úszás van, a másik héten atlétika. A csapatsportok mellett a 2 legnépszerűbb sportág, ennek a VB -jét idehozni óriási dolog volt, 10x ennyi pénzből nem kapott volna ekkora reklámot az ország. Ennek a reklámarcának lenni viszont akkora lehetőség, hogy még annak kellene fizetni aki szerepelhet benne. Mondjuk az eredményekkel ki is fizették már előre.

 39. Rumcájsz von Jicsin — 2016-01-09 11:43 

Számomra sok érdekességet nyújtott a belinkelt cikk. A Hosszú – Tusup Kft ténykedését próbálja körül járni, megértetni.
A jóslataival nem mindenben értek egyet:

http://24.hu/sport/2016/01/08/hosszu-katinka-ferje-epp-szetveri-sajat-mestermuvet/

 40. flashbang52 — 2016-01-09 12:08 

Kicsit nem figyelek oda oszt mingyá nem győzök utána olvasni.

Tsak néhány észrevétel.
Nem minden diplomata unalmas vén fax 🙂
Észak Koreával történő összehasonlítás viszont korrekt. Ott tényleg nem mondhatsz nemet ha AZ ORSZÁGOT kell reklámozni ellenkező esetben Kim Djong Gyarfas kivezényeltet a rízsföldre kapálni neveleő célzattal ( nálunk már nincs rizsföld, tehát nevelő célzattal jól bealázunk a sajtóban rádióban mert mi tudjuk, hogy a legtöbb magyarnak kinyilik a bicska a zsebében, ha egymillió forint feletti juttatásról hal. Osztán legyél népszerű nélkülünk kisanyám)
Forma 1 példa nem jó. Akkor lenne az, ha lenne egy magyar F1 pilóta. De nincs. Vettelnek se mondja a Német Autósport szövetség hogy Öcsém kutya kötelességed reklámozni az F1- német nagydíját mert az jó az Németországnak így még több migráns fog ide jönni ( najó ez pojén volt 🙂 ) Ha ilyet mond akkor úgy mondja, hogy a kasseführer már megnézte, hogy Her Vettelnek mennyit szoktak egy 1,5 másodperces megjelenésért perkálni. Aztán max elmennek tárgyalni vele és próbálnak a nemzeti érzelmeire hatni, hogy engedjen kb 5% -t az árból. Ha Her Vettel ezek után mégis azt mondja, egy koktélpartin hogy lófütty Nem reklámozok én nektek semmit se, nem kell a pénzetek, van nekem elég, de vegyetek helyette gumimelegítő készletet a boxutcába , akkor se történik semmi , A Német Autósport Szövetség nem áll neki sajtókampányolni. Hogy ez a szemét Vettel mijafaszt akar! Ingyen megkapta Nürgburgring kulcsát oszt még jártatja a pofáját. Pedig minden második lámpát is felkapcsoltunk neki, hogy edzeni tudjon vasárnap este is egyedül. Meg különben is ide járt iskolába és Her Burgerkommisar von Sclaffenberg már akkor megmondta, hogy ebből a gyerekből nagy csibész lesz. Úgyhogy legyen csak hálás!
A NASSZ ilyenkor kiad egy sajtóközleményt amiben megköszöni Vettelnek, hogy óriási szakmai tapasztalatát ingyen megoszotta velük és felhívta a figyelmet, hol szükséges még lépéseket tenniük az autósport javítása érdekében.Oszt jónapot.

Csak érdekesség képpen a van egy német fegyver gyár. a H&K 🙂 A szlogenjuk az hogy ” No compromise ” Jó lesz ha az úszószövetség is felköti a Speedo gatyáját.( vagy talál valami jó szlogent magának a ( Nagyarcúbban, korruptabban, hülyébben helyett)

 41. panamajack — 2016-01-09 12:19 

@Rumcájsz von Jicsin: Sima, mezei karaktergyilkolás.

 42. flashbang52 — 2016-01-09 12:19 

@Rumcájsz von Jicsin:

Nobaz ha hamarabb elolvasom meg se irom a sajátomat. Kb ugyan az a lényege.

Ha már Phelps is szóba került. Neki pld jobb lenne most magyar úszónak lenni. Ittas járművezetés és gyorshajtás miatt büntetés alatt áll emiatt az amerikai úszószövetség nem engedi, hogy résztvegyen világversenyeken.

Hát nálunk ilyen tuti, hogy nem fordulna elő 🙂 Az ügye már rég a papírzúzóban lenne és a vele szemben intézkedő rendőr Mátészalka határában rugdosná a fagyott szántást, és elmélkedne azon, érdemes e megállítani Sport 0123 rendszámú fehér Mercedest.

 43. Rumcájsz von Jicsin — 2016-01-09 12:47 

@panamajack:
Nem kell gyilkolászni a karaktert, mert a Kft megtette! Hiába gondoljuk és mondjuk, hogy szerintünk igazuk van és jól teszik amit tesznek és igenis szar a rencer és őskövületek irányítanak szinte mindenhol, a véleményünk nagy valószínűséggel nem éri el a 10%-ot sem! Az átlag honpolgár meg úgy gondolja, ideje lenne már jól pofánvágni őket, ha záros határidőn belül nem állnak be a sorba! Akinek a véleménye számítana, az pedig nem fog kiállni mellettük. Lásd Cseh Lacika első napos megnyilvánulását, Egérkét és az összes többi prominens megnyilvánulásait!

Szóval, nem örülök neki, de a karakter az öngyilkolássza magát!

 44. professzorpizka — 2016-01-09 12:56 

@Rumcájsz von Jicsin: Igen, ez az „egyél tehénszart, tízmillió légy nem tévedhet” érv.

 45. pierredelacroix — 2016-01-09 13:01 

@flashbang52: Ha már szóba kerültek az öreg diplomaták, akkor ajánlhatom ezt a, egy „nagy öreg” életéről szóló, tavaly decemberben megjelent művet?
http://bookline.hu/product/home.action?_v=Hahner_Peter_Allamferfiak_Fouche_es_Talleyrand_parhuzamos_eletrajza&id=283398&type=22

 46. Rumcájsz von Jicsin — 2016-01-09 13:44 

@professzorpizka:
Különösen úgy, hogy a megmondó emberek meg is győzik a tízmillió legyet, hogy a tehénszar az igenis finom!

„Shane Tusup és Gyárfás is egy zseni”
http://hvg.hu/sport/20160108_Shane_Tusup_Gyarfas_Tamas_Hosszu_Katinka

 47. panamajack — 2016-01-09 13:47 

@Rumcájsz von Jicsin: attól nekünk még nem muszáj együtt bégetnünk a nyájjal, nem?

 48. hadrian77 — 2016-01-09 14:52 

@flashbang52: a Forma 1 azért nem jó példa, mert ott egy Vettel vagy Alonso elsősorban egy márka vagy egy szponzor versenyzője, nem egy országé. Az úszásban egy versenyző minden versenyen az országát képviselve indul. Jobb már ha a kerékpárt nézzük. Ott egy Nibali privát, szponzorált csapat versenyzője és azt képviseli, a szponzor szól, akkor megy promotálni. Ha vb-n indul, akkor az országát és annak szövetségét képviseli. A Tour de France-t sem a francia szövetség szervezi. Biztosan ők is fizetnek a promotálásért. Persze rendes versenyző ilyenkor mondhatja, hogy lemond a pénzről. Szerintem mindenkinek igaza van e téren. Katinkának illő elvállalni egy ilyen felkérést, a szövetségnek meg illő kompenzálni őt valamivel, amiért elvonják a fő feladatától az edzéstől és felkészüléstől.

 49. untermensch4 — 2016-01-09 17:07 

@komojtalan: „A csapatsportok mellett a 2 legnépszerűbb sportág, ennek a VB -jét idehozni óriási dolog volt, 10x ennyi pénzből nem kapott volna ekkora reklámot az ország. Ennek a reklámarcának lenni viszont akkora lehetőség, hogy még annak kellene fizetni aki szerepelhet benne. Mondjuk az eredményekkel ki is fizették már előre.”
Ezt elmagyaráznád részletesebben? Így elsőre nekem csak simán illeszkedő ezzel: „Aki látványosan összetépi egy közmunkás 255 havi bérének megfelelő 12 milliós szerződését, mert nem hajlandó lepaktálni a rezsimmel.”

 50. untermensch4 — 2016-01-09 17:20 

@hadrian77: „Szerintem mindenkinek igaza van e téren. Katinkának illő elvállalni egy ilyen felkérést, a szövetségnek meg illő kompenzálni őt valamivel, amiért elvonják a fő feladatától az edzéstől és felkészüléstől.”

Sztem azért is időben csapja a zajt mert most még működik ez a „elvonják a fő feladatától az edzéstől és felkészüléstől” dolog de ha a külső tuning (a rekreációs meg az áramlástanos, nem is szólva a nitrogénről vagy vmi hasonló kémiai izékről) másoknál ki van maxolva akkor vmely későbbi rendezvényen eljön (fáziskéséssel) a pillanat amikor az akkori szuperúszónknak pont ezen a „kötelesség” munkán (edzés helyett) elvesztegetett idő lesz az amin a bizonyos töredékmásodpercek múlnak… (ha ő már most közelről látja h mennyit ér ez a tuning de akinek beszélne róla az leragadt a „sportorvosi kulcsánál”, akkor csak pazarolják a szavakat) namost a nagyemberek csak úgy tudnak nyilatkozni hogy ők okésak, bizottságosdi, prémium nincs veszélyben (és igen tekintélyes emberek is hiszen ált „tiszteletdíjat” kapnak értékes tevékenységük ürügyével, nem pedig munkabért, munkától függetlenül alanyi jogon nagyon jók ők, majd megmondják hogy jobban kéne úszni…) HK most sokkal jobban tud dugovicstituszosat játszani mint akkor amikor már a hátrány (a sorolt külső tuning) kinőtte magát (és eljő vala a focihoz hasonló stádium amikor magyarázzák az eredménytelenséget). Ugye D.Titusz is egy mint Neo vagy a gyűrű, akik a várfalon hősködtek azok legfeljebb statisztikai adatok lettek.

 51. drisa — 2016-01-09 23:23 

@untermensch4:

Szerintem (remélem) Katinka részéről ez a vonakodás a VB promotálásától csak arról szól, hogy a tisztes visszavonulást akarja lehetővé tenni az úszószövetség részére. Ha teljesítik az érdemi kéréseit, akkor ő is enged ebben, így mindenki elmondhatja, hogy sikeresen alkudozott.

Bízom benne, hogy sikerrel jár. Talán vannak még csodák.

 52. pandacsoki — 2016-01-10 12:26 

Csak az nem kerek a történetben, hogy a többi világklasszis úszó miért nem állt ki hosszú mellett. Nekik vajon fogalmuk sincs, milyen hiperszuper az amcsi hidrogénes krém és a többi?

 53. pandacsoki — 2016-01-10 12:26 

„Hosszú”, sorry.

 54. tudi — 2016-01-10 18:58 

Minden tiszteletem Katinkának, hogy felvállalta ezt a szélmalomharcot. Bár mondjuk egy olyan szélkakassal, mint a Gyárfás nehéz lesz, ha nem lehetetlen. És szerintem igaza van, még ezek a tehetségek a vállukon elviszik az egészet, de utána az már kevés lesz és akkor már csak a nosztalgia marad, hogy ebben is milyen jók voltunk.

 55. tudi — 2016-01-10 19:00 

@pandacsoki: Szerintem egyszerű okai vannak, várnak. Ha elér valamit, azzal neki is csurran cseppen valami, ha meg megbukik ők nem vesztettek semmit.

 56. pandacsoki — 2016-01-10 19:20 

@tudi: ha így van, elég gáz, mert akkor nincs köztük szakmai szolidaritás. Viszont Darnyi, Egerszegi se mondott egy szót se a védelmében, szerintem ők már annyit nem veszíthetnek.

 57. flashbang52 — 2016-01-10 20:44 

@hadrian77:

HK nem Magyarország arca. Van neki egy saját maga ( illetve a férje) által felépített brandje az Iron Lady. Ehhez a brandhez az uszószövetségnek vajmi kevés köze van. Ha az uszószövetség akarja az Iron Lady-t reklámarcnak akkor fizesse meg vagy tegye azt az Iron Lady kér.
Végül a lényeg nem az hogy örömmel kell elfogadnia egy ilyen felkérést avagy sem. A történet megint arról, szól,hogy mennyire le vagyunk maradva ” válságkezelés” terén. Ha nem megy erővel próbáljuk meg még nagyobb erővel mentalitás újabb szép példája.

 58. flashbang52 — 2016-01-10 20:50 

@pierredelacroix:

Huh köszi. Elmentem mellette pedig Talleyrand az egyik nagy kedvencem ( nem csak a nőügyei miatt 🙂 ) Fouche pedig a legprofibb BM-es a történelemben. Lehet más lenne most a vilgá ha nem égeti el a teljes irattárát.
Holnap betámadom valamelyik könyvesboltot 🙂

 59. vittore — 2016-01-11 14:51 

Lehet vitatkozni pro és kontra. Leegyszerűsítve és sallangmentesítve arról van szó, hogy Katinkának tele szaladt a zsákja avval, hogy néhány világklasszis úszó visz a hátán egy bazi nagy sleppet, akiknek a 90 százaléka finoman fogalmazva csak ingyenélősködik, elbasszák a tizen száz milliókat, cserébe meg alig kapnak valamit.

 60. panamajack — 2016-01-11 17:10 

A HVG már megint a Ráérünk-öt plagizálja. 🙂

http://hvg.hu/velemeny/20160111_A_Hosszuugy_es_a_kemenyen_dolgozo_kisemb

 61. flashbang52 — 2016-01-11 20:54 

A nemzetközi helyzet fokozódik. Kiderült HK egyáltalán nem lett volna a VB ” arca” hanem ” rendelkezésre állást kértek tőle havi 1 alkalommal Aki dolgozott az álomigazgatásban azt tudja ez mit jelent. Kvázi állandóan cseszegetnek és lehető legrosszabb időpontban utasítanak valami f@sság elvégzésére.

Persze, beindult a kemények vagyunk mint ligeti sósperec offenziva is.

” Le akarta ütni egy úszóedző HK férjét „…

http://www.origo.hu/sport/uszas/20160111-toros-karoly-le-akarta-utni-hosszu-katinka-ferjet-shane-tusupot-az-izraeli-rovidpalyas.html

Ennek kb annyi hírértéke mint annak, hogy Flashbang52 meg akarta … ni. Monica Beluccit, Olivia Wildot, Kristin Scott Thomast
Külön, külön, meg egyszerre is de mielőtt megtörtént volna mert bizonyosan azt tervezte, elléptek a közeléből. 🙂 Pedig nem is a nyakán dagadtak az erek. 🙂 de nem hagyhatta szó nélkül hogy a fent emlitett hölgyek hosszú időn keresztül egy gépkocsiban tartózkodtak vele olyan outfittben amit egyértelmüen kihangsúlyozta a másodlagos nemi jellegeket.

Na ne tessék má röhögtetni. Persze jól lehet vele hangulatot kelteni, hogy mink aztán nem féljünk itt mindenféle millijomos amerikás seggfejektűl. Ha vita közben aszonygya, hogy húzz a picsába ( kb ez a fuck off jelentése ) akkor azt jó le kell ám ütni, majd ha ezt nem tesszük meg ott és akkor később kell belőle egy cikket kreálni mert eddig a tököm se tudta, hogy létezik egy T Károly nevű edző akinek eddig annyi a sikere, hogy 16 évvel ez előtt az egyik tanitványa nyert két érmet.

Flahsbang 52 -nek vagy 250 tanitványa rohangál szanaszét a világban és több érmet még nem nyertek ( Orlandóból elhozták 3 éven keresztül az első helyet de az kupa, nem érem )nagy többségük igencsak hasznos tagja a civilizációnak. Úgyhogy tessék engem is beírni az Origó megfeleő rovatába 🙂

 62. Tromb74 — 2016-01-11 21:16 

@flashbang52: erre a Kristinre rákeresek, mer’ így hirtelen nem ugrik be a khmmm… arca.

 63. panamajack — 2016-01-12 12:33 

És így veszíti el a magyar úszósport végleg a jelenleg legnagyobb sztárját.

http://index.hu/sport/uszas/2016/01/12/hosszu_katinkat_kenyszeritik_hogy_felhivj_kiss_laszlot/

 64. tudi — 2016-01-12 16:30 

@pandacsoki: Ha megkérdem tőled, hogy Egerszegi melyik párt rendezvényein szokott ott lenni, akkor szerintem érteni fogod. Darnyi meg a MUSZ elnökségének a tagja, nem öngyilkos ő, hogy saját brancsa ellen beszéljen.

 65. panamajack — 2016-01-12 18:01 

Bartus ismét a nulláslisztbe fingott, és ezúttal nem tudok vele nem egyetérteni…

https://nepszava.us/bartus-laszlo-az-uszodai-szinjatek-vege/

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.