Tanártüntis cikkek 6.: Célegyenes, Messiás

Az utóbbi napokban két fontos kérdés tolult fel a tüntetés kapcsán, ezekre válaszol a Ráérünk Blog, Az Egyetemes Tudás Tévedhetetlen Letéteményese (ja nem, bocsánat, az nem mi vagyunk).

  1. Hát izé, szóval politikusok is lesznek

Lesznek. Ez a foglalkozásuk, hogy ahol tíz ember összegyűlik, odamennek, és próbálnak úgy csinálni, mintha a tíz embert ők hívták volna össze. Azt sem tartom kizártnak, hogy valamelyik különösen pofátlan megszervezi a szokásos nyuggerkommandót, és orbántakaroggyozni fognak. Ezt egy jogállamban felszámolni nem lehet, és egy jogállami dolgokért tüntető tömeg főleg nem tud ettől szabadulni. Ott lesznek, mert maguktól már ezer embert is nagyon nehezen tudnak összehozni, egy olyan tömeg, mint a hétvégi Fradi-meccs tömege, vagy a tanártüntetés várható tömege, már rég elérhetetlen álom nekik.

Fel kell őket hígítani

Azt mondani, hogy nem jövök, mert ezek ott lesznek, azt jelenti, hogy nem jövök, mert nincs tízezer ember aki képes lenne háromszáz, pártjelvényeket lóbáló hülyét semlegesíteni.

Ezzel pont az olyan erők malmára hajtjátok a vizet, akik azt akarják, hogy otthon, vagy legfeljebb a facebookon zsörtölődjetek. Vastag zokni, lányoknak harisnyanadrág és irány a tüntike.

2. Nincsen meg az erő és nincsen egy erős vezető

Tornatanárom szavait kell idéznem, aki, midőn egyik osztálytársunk saslengés közben arccal előre bezúgott a két korlát között a szerencsére vastag szőnyeggel leterített földre, így kiáltott: “B* meg fiam, aztán majd ha családot akarsz alapítani, darut hozatunk, hogy legyen aki emelgesse a segged?”

Röviden felsorolom a jelenleg elérhető “erős vezetőket”: Orbán? Hát pont ezért megyünk. Gyurcsány? Hát, valaki még biztos hisz benne. Vona Gábor? Oroszországból szeretettel. Schiffer, Juhász, Tóbiás, Szanyi kapitány és társaik? Hagyjuk.

Bizony, nincs erős vezető. Majd lesz. Folyik lassan a casting, de nem gondolkodik el senki, hogy minek az erős vezető? Két lehetőség van?

2.1. Azért mert birkák akartok maradni, és kell egy új, szimpatikusabb Orbán Viktor, aki talán csak fele ennyire gáz, mint a mostani.

2.2. Azért mert kicsit öntudatosabb, demokratább magyarok akartok lenni és olyan vezetőt találni, aki odafigyel arra, hogy mi a jó nektek, mert ha “véletlenül” elfelejtené, akkor pontosan tudja, hogy kisétál ötvenezer ember megkérdezni, hogy mi ez a feledékenység.

Ha az utóbbira szavaztok, akkor tessék szépen kijönni. Vastag zokni, harisnyanadrág.

Végül pedig gyülekezeti hírek:

  1. úgy tűnik, addigra eláll az eső
  2. ha minden igaz lesz lila lovas transzparens, csak ilyen kicsi

5 hozzászólás

 1. untermensch4 — 2016-03-16 08:21 

1. nem állt el az eső de ez jó is, így lehet találgatni hogy száraz időben mennyivel többen mennének (illetve fognak menni, most hogy így rákaptak az ízére és látják vala hogy “megy ez csak csinálni köll”)
2. ? ez a lila lovas izé nekem teljesen kimaradt. A hangosítással kapcsolatban viszont támadt egy ötletem. A mikrofon+hangszóró mellé esetleg fm-transzmitter és a távolabb állók zsebrádión egyénileg csatlakozhatnak a hangtechnika korlátait átlépendő.
“Hát izé, szóval politikusok is lesznek”
Ott sétált el előttem gyurcsány, jobb kéz felől, ütéstávolságra, de nem dőltem be a provokációnak… 🙂

 2. professzorpizka — 2016-03-16 08:41 

előttem is, ott lehettél vhol a közelben. A lovat sokan megbámulták, legközelebb frankón lila lesz 🙂

 3. Tromb74 — 2016-03-16 08:45 

@untermensch4: Mellettünk is elsétált, de látva a lila lovas transzparenst összehúzta magát és idegesen rágyújtott.

Egyébként a szokásosan elnyújtott és unalmas beszédek, kínos pörformanszok ellenére ez a Pukli egy karizmatikus és eltökélt figurának tűnik, mindenféle sztár alürrel megáldva (vagy verve).
Ez annyiban érdekes, hogy a fotelban elmélkedni szeretők mellett azokat is képes megszólítani, akik kicsit más vérmérsékletre van igényük. Értem ez alatt a fiatalokat, akik viszonylag nagy számban áztatták magukat a demonstráción.

A tüntetési utáni sebtiben megtartott XXVII. Ráérünk Blog kongresszuson, a radikális szárny azt a megállapítást tette, hogy a szónoklat hiányosságai között talán a legbosszantóbb az volt, hogy nem fogalmaztak meg “tennivalókat” a jelenlévő demokráciát élőben próbálgató tömegek számára.
Mer’ az itten tisztán látszódik, hogy az embereket itten demokráciára köll…
…nem középiskolás fokon
taní-
tani!

 4. professzorpizka — 2016-03-16 09:54 

@Tromb74: A radikális szárny azóta aludt egyet a dologra, ld. mai poszt 🙂

 5. yenoee — 2016-03-16 12:20 

Jó volt a menetben és a téren lenni, nagyon. Büszke vagyok és lelkes, ilyesmit se nagyon éreztem már vagy húsz éve. Kerestem a lovas táblicskút, de nem találtam, mint a fb-n látom, pont a tér túlsó oldalán lehettetek.

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.