Kitörési kísérletek

A legújabb őrület, hogy a gonosz piszok zsidó Soros György, egyeteme által mételyezi meg Magyarországot. Igaz, hogy ott olyan dolgokat tanítanak, amelyet a magyar társadalom 99%-a nem is ért, de ezt most hagyjuk. Megmételyezi. Mint a piszok zsidó ELTE a dzsenderszakkal, ahol buzulást tanítanak.

Az egésznek kezd lassan Führerbunker-hangulata lenni. Egyre újabb támadásokat indít Steiner, de valahogy egyikből se lesz semmi. Még tart a varázslat, még senki nem veszi észre, hogy kiváló kormányunk sorra szalad bele a pofonokba.

Mindez azért van, mert az Orbán kormány mozgástere rendkívül szűk. Három éve írta Panamajack a Sakk és gó című cikket, amelynek jelen poszt csak a gyakorlati példája.

Kezdődött a gazdasági mozgástérrel. Az óriási gazdasági reform, a „nemzeti nagytőke” megteremtése (valójában az elérhető közjavak és magánjavak lenyúlása) után nem maradt, aki termeljen, vagy szolgáltasson. A termelő és szolgáltató szektorok meghatározó részei vannak multik kezében. A gazdaságpolitika így fiskális és monetáris politikára korlátozódik, vagyis Varga Mihály és apparátusa próbálja beosztani az EU-tól és adókból befolyó, továbbá a nemzetközi hitelpiacon felvett pénzeket, miközben Matolcsy ezoterikus stratégiai terveken töri a fejét, melyet Nagy Márton és a többi szürke eminenciás próbál magyarra fordítani. A Matolcsyzmus lényege lenne valami hazai befolyást gyakorolni a hazai gazdasági folyamatokra, de ez a vonat elment, a hazai gazdaságpolitika sarokpontjait – a lopást is – a támogatásokat folyósító EU, a hitelezők határozzák meg, akiket naponta biztosítani kell arról, hogy Matolcsy ezoterikus ötletei a Pallas alapítványok cifra épületein belül maradnak. Helló nyolcvanas évek, helló Fekete János, akinek az egyik legfontosabb munkája az volt, hogy nyugaton mindig elmondta, hogy mi papíron ugyan kommunisták vagyunk, de becsületesen fizetjük a törlesztést…

A gazdasági mozgástér szűkülése politikai szűküléshez is vezet, hiszen az itt termelő, nagyrészt német, kisebb részt mindenféle másféle multik érdekérvényesítő képessége sokszorosan meghaladja a kormányét.

Az RTL-klubba, a német boltmamutokba, autóipari cégekbe rendre beletörik a kormány bicskája, egyszerűen nem lehet velük szemben politizálni, és minél inkább próbálkozik, annál kevesebb a tárgyalási készség. Ráadásul a jelenlegi német vezetés nem nagyon szól bele abba, hogy a német gazdasági elit hogy gyakorolja itt befolyását. Itt még érdekközösség is van köztük és a magyar kormány között, hiszen Martin Schulz győzelme egyik félnek sem érdeke, de ez a magyar kormány mozgásterét nem növeli.

A világpolitikában a Putyin felé tapogatózások eddig semmilyen kézzelfogható eredményt nem hoztak, egyszerűen Putyin nem tud nekünk adni olyan dolgokat, amelyekre szükségünk van. Vagy ne vehetnénk meg mástól olcsóbban és jobb minőségben, lásd metróprojekt.

Az amerikai külpolitika úgy tűnik, irányt vált, csak nem tudjuk, hogy merre? Hillary Clinton Magyarország-politikája két dologban biztos volt: 1) Nem szeretik Orbán Viktort és keményen korlátozzák az amerikai gazdasági érdekekkel szembenő tevékenységét, és a civilekkel szembeni nyomulását 2) Nem akarják megdönteni Orbán Viktort, mert nincs alternatívája, és nem akarnak a kijevihez hasonló támadást és orosz befolyásszerzést.

Azonban nem tudni, hogy mi lesz a Trump-kormány hozzáállása Kelet-Európához és Oroszországhoz? Németországra hagynak mindent? Várnak, hogy mi lesz az EU-val és azután döntenek? Putyin-ellenes fellépések lesznek, és rajtunk statuálnak példát? Erre a legtapasztaltabb diplomaták se tudnának most válaszolni. Talán pár hónap múlva, talán már a francia választások után, ki tudja.

Azt sem tudjuk, hogy a visszahívott Colleen Bell utódja ki lesz? Trump körül nincs olyan befolyásos támogatóréteg, mint a korábbi elnökök körül, így a kedves, udvarias nagykövet-mögötte pedig egy André Goodfriend-szerű öreg róka tandem helyett valami mást fogunk kapni. Sok mindent meg fog mutatni, hogy egy felkapaszkodott „breitbastard” jön majd ide, vagy egy meleg helyzetekben járatos karrierdiplomata. A mostani ügyvivő mindenesetre az utóbbi.

Goodfriend három-négy sajtónyilatkozattal megmutatta, hogy Amerikának vannak nagyon komoly eszközei, ilyen bonyolult helyzetekben, mint a mostani, öngyilkosság velük packázni.

Mi van Brüsszellel? Őket megállítjuk, nem? Nos, Brüsszel az utóbbi 4-5 évben többször is befagyasztgatta pár hónapra egyes nagy operatív programok kifizetéseit, a magyar kormányra néha százmilliárdos nagyságrendű finanszírozási terhet róva. Ezzel, a „quantitative easing” (a nyugati jegybankok, elsősorban a Fed hitelkihelyezési programjai, ami miatt a nemzetközi hitelpiacra nagyon sok új pénz áramlott) idején nyugodtan lehetett élni, a kormánynak (és nekünk, adófizetőknek) ez fájt, de nem kellett beleroppanni. Az EU komoly átalakulás előtt áll, most épp nincs kapacitása senkinek Magyarországgal foglalkozni, de ez hamar megváltozhat, és akkor az „impotens” EU majd rajtunk statuál példát. Ezért Brüsszellel csak szájkaratét vívunk.

Kivel vívjon hát meg a kormány?

Természetesen a „civilekkel” ezekkel a borzasztóan veszélyes elemekkel. Hiszen most már az amerikaiak nem védik be őket, nem? A helyzet bonyolultabb ennél.

Előszöris a civilszervezetek csupa jó és szükséges dolgot csinálnak, amelyeket amúgy nagyrészt az államnak lenne kötelessége megtenni. Persze ettől még ellenük lehet hangolni a közhangulatot.

A másik gond az, hogy ezeknek a szervezeteknek kiváló összeköttetéseik vannak.

A harmadik pedig az, hogy ha konkrétan Soros Györgybe és szervezetébe kötnek bele, akkor olyan befolyással találják magukat szembe, amelyik az ilyen bolondos egyetembezárási tervek hallatán lehet csak a vállát vonja meg, mondván: nem eszik azt ilyen forrón, nézzük meg, mire mennek úgy, hogy csak az egyetem szervez tiltakozást. De ha az kevés lesz, nagyon sok és nagyon erős eszköze van arra, hogy Orbánra hasson.

Steiner nem támadhat a német gazdasági elit, az amerikai kormány, az EU intézményrendszere irányába. Steiner tehát Soros irányába fog támadni. Es ist ein Befehl!

 

 

33 hozzászólás

 1. eltopo — 2017-03-29 09:18 

Ja. Csak nehogy Soros esetleg mégis zokon vegye a baszakodást, mert esetleg úgy megtréfálja az erősödő Magyarország kormányát, hogy attól kódulunk!

 2. untermensch4 — 2017-03-29 10:25 

„…az ilyen bolondos egyetembezárási tervek hallatán lehet csak a vállát vonja meg, mondván: nem eszik azt ilyen forrón, nézzük meg, mire mennek úgy, hogy csak az egyetem szervez tiltakozást. De ha az kevés lesz, nagyon sok és nagyon erős eszköze van arra, hogy Orbánra hasson.”
Ha jól emlékszem volt már olyan hogy az elején egyetemisták… 1956-ban…

 3. stoppos — 2017-03-29 11:04 

És azt se felejtsük el, hogy lassan rúgnak rajtuk a menekültek miatt is. És maximum szájkarate lehet a válasz.

 4. untermensch4 — 2017-03-29 11:48 

http://24.hu/fn/gazdasag/2017/03/28/katonai-diktaturakban-volt-eddig-csak-pelda-arra-amivel-orbanek-kacerkodnak/

„Kitért arra is, hogy olyan gyakorlati következménye is lehet a kilépésnek, hogy ha egy magyar bíró európai elfogatóparancsot ad ki, nem hajtják végre, mert az egyezmény értelmében csak olyan államnak adhatnak ki embereket, ahol garantálják az emberi jogokat.”

Milyen frappáns lenne: a piréz politikus ellen országában ugyan körözést adtak ki korrupciós ügyben de nyugodtan éldegélhet európában mivel onnan nem fogják kiadni mert piréziát kiléptette egy nemzetközi egyezményből…

 5. bertrand — 2017-03-29 13:13 

Panamajack jobban ért a diplomácia nyelvéhez, de ez az elég gyors és határozott nyilatkozat az ügyvivőtől arra utal, hogy nem csak Gyuri bácsival fog meggyűlni a kormány baja, ha tovább erőltetik az ügyet. (Ez eddig a jelenlegi adminisztráció miatt nem volt egyértelmű, de most már az.)

https://444.hu/2017/03/29/reagalt-az-usa-ne-zarjak-be-a-ceu-t

 6. noirp — 2017-03-29 13:14 

A poszt kitűnő, szépen, világosan vezeti le, merre állunk arccal, és hogy közel a fal (ahogy én értelmezem, nem is egy fal).
Egy bajom van vele, mármint a poszttal: pontosan az a két — két és fél millió fideszes talpasbarom nem olvassa, akiknek ezt a levezetést és a mögötte lévő tényeket le kéne nyomni a torkán. Akiknek a párthovatartozása nem végiggondolt választásból ered, hanem valami elcseszett vallásos rajongásból, vagy annyiból, hogy „demertkülönben Gyurcsány”.

 7. untermensch4 — 2017-03-29 15:16 

@noirp: Sztem az a baj hogy nemokos politikusainknak „jobb üzlet” ha a nemzetkarakterológiailag frusztrált troll alattvalók egymást ölik („demertkülönben gyurcsány”) mert az „házon belül” marad mint agresszió. Ha kifelé fordítanák akkor ott a kínos lehetőség hogy rossz célpontot sikerül választani, akár többet is… és „brüsszellel” meg washingtonnal úgy tűnik ez sikerült is.
Pedig ugyanilyen „minőségi” kétszavas propagandával akár a oroszország is lehetne a gonosz. Mert azt azért láthatjuk hogy magyar embert többnyire nem az definiál (úgy önmaga szerint) hogy kivel van, fontosabb hogy ki ellen. Így hogy szekértáborosan magunk ellen vagyunk leszalámizva meg még a külső szereplőket is ebbe a narratívánkba akarjuk belegyömöszölni… közel a fal de a ló bátor. Az összes vallásos rajongású ló bátor.

 8. panamajack — 2017-03-29 17:52 

Így kell jól megszopatni magunkat. Hitler is milyen jól járt vele, hogy Amerikába kergette az összes német zsidó atomtudóst… 🙂

https://444.hu/2017/03/29/vilnius-polgarmestere-maris-megprobalta-elcsabitani-a-ceu-t-budapestrol

 9. untermensch4 — 2017-03-29 22:58 

@panamajack: Tudom hogy nem erre akartad kihegyezni de ha akkoriban mi lettünk volna Vilnius akkor meglehetett volna a fegyveres semlegességhez a fegyver… hátborzongató hogy miközben tudjuk hogy a jövő „fegyvere” emberi tudás, oktatásban visszafelé menetelünk.

 11. komojtalan — 2017-03-30 09:30 

@noirp: Szerintem meg épp elég gyenge, na persze a szokásoshoz képest. Szerintem itt olvastam, hogy az EU -nak, illetve a németeknek pont jó az ilyen tolvaj kormány. Ellopja a pénzt amit azért adnak, hogy fejlődés lehessen. Ha fejlődés van még a végén erős vállalatok is lehetnének, a németek konkurenciái, az meg kinek kell?

Nagy Mártont említeni mint pozitív példa? Az Indexes cikk után? Minimum lol kategória. Egy komoly cég nem alkalmazná az tuti. Nem a tudása miatt, azt senki nem vitatja, de komolyabb helyeken vannak ilyen feltételek: Erkölcs, etikusság, stb … A magyar államigazgatásba pont megfelel.

Nem értem miért másoktól várjuk a csodát? Főleg ha egy fűszálat nem teszünk keresztbe érte. EU, USA? Miért segítene rajtunk? Viszont véletlen(?) leírta az igazságot: Nincs más csak Orbán. Az nem megoldás ha Orbánt megbuktatják, ki jönne helyette? Lázár? Rogán? Mondjuk ő eléggé kiírta magát, szerintem bukott ember. MSZP? Jobbik??? Nincs alternatíva. Magyarország 2017 …

Amíg a fontosabb kérdésekben Orbán lemegy kutyába addig játszhat a homokozójában (Magyarország).

 12. panamajack — 2017-03-30 10:44 

@komojtalan:
„Szerintem itt olvastam, hogy az EU -nak, illetve a németeknek pont jó az ilyen tolvaj kormány. Ellopja a pénzt amit azért adnak, hogy fejlődés lehessen. Ha fejlődés van még a végén erős vállalatok is lehetnének, a németek konkurenciái, az meg kinek kell?” – na ilyet itt biztosan nem olvastál, mert ez egy egetverő baromság.

„Nagy Mártont említeni mint pozitív példa?” – ezt féreértetted. Nagy Mártont egyáltalán nem tartjuk pozitív példának, hanem annal a tipikus gerinctelen csinovnyiknak, akit pont azért tűrnek meg néminemű szakmai tudása ELLENÉRE a hatalom közelében (bár tudás szempontjából Nagy Márton max. gyenge közepes, de hát ugye a vakok országában…), mert zokszó nélkül feltakarítja a főnök mocskát, és hát valakinek dolgoznia is kell, amíg az Olimpusziak megváltják a világot.

” Viszont véletlen(?) leírta az igazságot: Nincs más csak Orbán.” – nem, egyáltalán nem véletlen. Régóta hangoztatjuk, hogy a jelenlegi parlamenti ellenzék nem alternatíva, és jelenleg Orbánnak egyetlen komoly kihívója sincs. Egyedül a Momentumban látunk némi fantáziát, de majd meglátjuk, hogy mit tudnak magukkal kezdeni az olimpiai balhé lecsengése után.

„Amíg a fontosabb kérdésekben Orbán lemegy kutyába addig játszhat a homokozójában (Magyarország).” – ez teljesen igaz.

 13. tudi — 2017-03-30 19:28 

Most lehet sok minden összejött, de tényleg az az érzésem, mint ha tényleg 45 tavasza lenne, mindenki tudja, hogy baj az van és nem kevés, addig ott lent a bunkerban rajság, meg sukárság van. Vagy annyira elbízták magukat, hogy elhiszik mindent lehet, vagy csak a határokat feszegetik újfent, hát ha kicsit kijjebb lehet őket tolni megint egy kakaslépéssel. Bár én a CEU, Heineken helyében lépnék innen, mi nagyobbat veszítenénk, mint ők. A CEU esetében az egyetlen világszínvonalú egyetemünket.

 15. untermensch4 — 2017-03-31 08:51 

@panamajack: Nem tudom hogy te szupermigránsi nézőpontból hogy látod, én provinciális hülyepunk szemmel úgy hogy ez nagyon gáz…
http://24.hu/belfold/2017/03/31/matolcsy-elhasalt-a-doktori-iskolaban/

 16. noirp — 2017-03-31 14:34 

@untermensch4:
Méghozzá úgy hasalt el, hogy a) a témája voltaképp híg nyál, az égvilágon semmiféle kutatómunkát nem igényel (incl. könyvtári, labor-, terep-vagy számítási ~), b) a témavezetője a saját seggnyalója c) egy nyelvvizsgát képtelen volt összeszedni, ha jól tudom.
Mint amolyan k+f állatfajta, erős ingert éreztem, hogy egy üveg tömény kénsavval a kezemben meglátogassam azt a barmot, aki ezt a témakiírást jóváhagyta…

 17. untermensch4 — 2017-03-31 18:44 

@noirp: Csak azt nem értem hogy egy ilyen, szükségszerűen nemzetközi műfajban mint a gazdasági miniszterkedés, egyetlen idegen nyelv középfokú ismeretével hogyan érezheti úgy vki hogy képbenvan. Bár… vki aki észre sem veszi hogy reggeli közben bennfentes szivárogtatást művel… visszavonom, érezheti úgy de kéne vki aki szól neki.
Kénsav? Méltónak tűnik egy fejlett ipari nemzethez.

 18. Rókakígyó — 2017-04-01 10:49 

Kormányunk gyenge agresszív és kezd a szavazóbázis miatt fasisztába átmenni (szerintem már átment). Szerencsére hadserege nincs. Akkor jóval nagyobb bajban lennénk.

 19. Inspector Lohmann — 2017-04-01 14:43 

Teljesen nyílvánvaló, hogy a kormány imádja az ellenségképeket, de ez az eset több tényező miatt is bűzlik, s nem látszik tipikus Magyarországotmegkellvédeni példának:

-Miért Palkovicsot küldik csatába? Még csak nem is párttag a csávó, s eddigi ténykedésében is több szakmai szempont volt felfedezhető, mint nem. Persze lehet, hogy pont azért küldik őt, hogy ha megbukik a helyére lehessen rakni XY képviselő úr (Rezsiszilárd, Semjén, stb.) kedves rokonát, de akkor is furcsa.
-A fizetős elitegyetem a polgári kapitalista (vagy hogy mondják ezt) réteg fellegvára, nem is volt meglepő, amikor kiderült, hogy jár is oda FIDESZ-es képviselő, s még kevésbé lepne meg, ha a gyerekeik első helyen jelölnék meg a felvételinél. Egyszerűen nem tűnik logikusnak a saját jövőjüket szétbombázni.
-Ha egy életvitelszerűen Budapesten élő és dolgozó egyetemi oktató a csak papíron létező amerikai partnerintézménynél áll foglalkoztatásban, akkor ő mennyi adót fizet Magyarországon?

Szóval elnézést már ha nem értenénk egyet, de szerintem itt 80%-ban inkább a baloldali sajtó fújta fel a történet, s max. 20%-ban lehet szó bármiféle lex CEU-ról. Szinte biztos vagyok benne, hogy a CEU maradni fog, max. kicsit át kell alakítgatni (pl. ezentúl KEE néven hivatkozunk rá, mert effektíve az).

 20. panamajack — 2017-04-01 17:52 

@Inspector Lohmann: Hát amikor már az amerikai külügyminisztérium hivatalosan tiltakozik, ott már többről van szó, mint a baloldali sajtó által felfújt dologról…

 21. untermensch4 — 2017-04-01 18:16 

@Inspector Lohmann: „-Ha egy életvitelszerűen Budapesten élő és dolgozó egyetemi oktató a csak papíron létező amerikai partnerintézménynél áll foglalkoztatásban, akkor ő mennyi adót fizet Magyarországon?”
Legalább az életviteléből adódóan képződő áfát és jövedéki adót. Ahogyan a hasonlóan csak életvitelszerűen itt lévő külföldi diákok.
Mennyi adót fizetnének Vilniusból?

 22. Inspector Lohmann — 2017-04-01 20:46 

@panamajack: Remélem nincs igazad, de akkor nem vili, hogy miért félnek mégis annyira a kormányközi tárgyalásoktól, ha egyébként mellettük állnak.
Ettől függetlenül az olyan lózungokat, hogy a CEU a magyar felsőoktatás anyahajója meg hogy mi leszünk a következő Törökország még hülyeségnek tartom.

@ 21. untermensch4: Magyarán hogy a munka terheit Magyarországon adózza le, már egyáltalán nem biztos? 🙂 Erre azért kíváncsi lennék, hogy is van a gyakorlatban, mert ez elég perdöntő lehet abban, hogy mennyire használták pimasz módon a NY-ban bejegyzett intézményt, ne adj Isten esetleg itteni szabályozások kijátszására is jó volt – ha nem ebben, hát más ügyekben. Szerintem érthető, hogy a működésük zavaros jellege miatt kicsit nehéz megítélni, hogy ki a Farkas meg ki a Piroska.

 23. untermensch4 — 2017-04-01 21:24 

@Inspector Lohmann: ” Magyarán hogy a munka terheit Magyarországon adózza le, már egyáltalán nem biztos?”
Csak annyira biztos mint hogy Vilniusban le fogja adózni. 🙂 A közvetlen védelmi pénzen túli állami bevételek tekintetében viszont a mostani X összeg és költözés esetén a nulla a két választási lehetőség. Hát hogy is mondjam, a CEU azért nem egy állatkínzó gyógyszergyár, gyilkos fegyvergyár, ökosátán olajcég vagy hasonló, ha a valódi probléma a „két diploma” akkor a mostani balhé finom és csendes előkészületeivel párhuzamosan azt is meg kellett volna nézni hogy a „csalás” miatt hátrányos helyzetű magyar egyetemeknek amerikai diploma kiadási lehetőségének a megtremtéséhez mi hibádzik… 🙂
Ja nem, a magyar egyetemek usa-beli akkreditációjánál kiderült volna hogy a gonoszok „nem veszik figyelembe a magyar oktatási rendszer sajátosságait”… 🙂

 24. professzorpizka — 2017-04-02 20:59 

@Inspector Lohmann: Tegyük fel, hogy a CEU egy huncut fillér adót nem fizet Magyarországon, mert kidolgoztak egy olyan csodás rendszert, ami ezt lehetővé teszi. Amerikai kifizetőhelyek utalnak adóparadicsommokban bejegyzett cégekhez, azok a tanárok távoli rokonainak nevén levő más cégekhez, szóval full úgy, mint ahogy Rogánék nyomják.

Ebben az esetben marad: több száz külföldi diák és tanár akik egy kisebb város GDP-jét költik el Budapesten. A tanárok nagy része komoly, nemzetközileg elismert, impakt faktoros kutató, akik további hasonlókkal állank kapcsolatban, bekapcsolva Budapestet a világ tudományos vérkeringésébe. CEU-s bulikban köttetnek meg azok a barátságok, amelyek aztán hétköznapi emberkékből egyrészt nemzetközi befolyással bíró embereket csinálnak. Másrészt egy rakás vegyesházasság, az én baráti körömben is előfordul külföldről jött CEU-s tanár-magyar értelmiségi házasság.

De, amint azt egyébként Orbánék is nagyon jól tudják, Soros nagyon sok pénzt költ arra, hogy a cégei, alapítványai, egyebei mindig, mindenütt a helyi jognak 100%-ig megfelelve működjenek. Lehet őt nem szeretni, de azt gondolni, hogy ne lenne olyan profi, aki jogi vonalon is profikkal dolgoztat, badarság.

Ha a CEU alatti kazamatákban hetente kéttucat magyar szűzlányt áldoznának fel feketemiséken, a könyvelés és a szerződések akkor is pedáns rendben lennének. De nem erről van szó, egyszerűen csak az egyik legjobb magyar egyetemről. Ha nem A legjobbról.

 25. untermensch4 — 2017-04-02 21:34 

@professzorpizka: ” az én baráti körömben is előfordul külföldről jött CEU-s tanár-magyar értelmiségi házasság”
„A vendégek s a jövevények akkora hasznot hajtanak, hogy méltán állhatnak a királyi méltóság hatodik helyén. Hiszen kezdetben úgy növekedett a római birodalom, úgy magasztaltattak fel és lettek dicsőségessé a római királyok, hogy sok nemes és bölcs áradt hozzájuk különb-különb tájakról. Róma bizony még ma is szolga volna, ha Aeneas sarjai nem teszik szabaddá. Mert amiként különb-különb tájakról és tartományokból jönnek a vendégek, úgy különb-különb nyelvet és szokást, különb-különb példát és fegyvert hoznak magukkal, s mindez az országot díszíti, az udvar fényét emeli, s a külföldieket a pöffeszkedéstől elrettenti. Mert az egy nyelvű és egy szokású ország gyenge és esendő. Ennélfogva megparancsolom neked, fiam, hogy a jövevényeket jóakaratúan gyámolítsad és becsben tartsad, hogy nálad szívesebben tartózkodjanak, mintsem másutt lakjanak. Ha pedig le akarnád rombolni, amit építettem, vagy szét szórni, amit összegyűjtöttem, kétségkívül igen nagy kárt szenvedne országod. Hogy ez ne legyen, naponta nagyobbítsd országodat, hogy koronádat az emberek nagyságosnak tartsák.”
Szent Vajk is illiberális volt a maga korában, mi meg most állítólag a keresztény európa védőbástyája vogymuk, vagy mi a szösz… 🙂

 26. Inspector Lohmann — 2017-04-03 19:10 

@professzorpizka:
Azt azért ugye nem akarod bebizonyítani, hogy a korrupcióban top impaktfaktoros vállalkozó is mennyire jó már nekünk, mert itt tankolja a szlovák rendszámos céges autót meg beszervez egy csomó honfitársat a buliba? Nem tudom, hogy csal-e adót a CEU – nem volt célom erre kihegyezni a hozzászólást -, de mivel az amerikai CEU nehezen átlátható, aki vakon oda mer állni melléjük ebben az információhiányban, az vagy hülye, vagy naiv (vagy sorosbérenc természetesen).
Ui.: A magyar CEU beszámolóit én is megtaláltam, na de azt nem is fenyegeti semmilyen veszély.

 27. untermensch4 — 2017-04-03 19:27 

@Inspector Lohmann: „Azt azért ugye nem akarod bebizonyítani, hogy a korrupcióban top impaktfaktoros vállalkozó is mennyire jó már nekünk, mert itt tankolja a szlovák rendszámos céges autót meg beszervez egy csomó honfitársat a buliba?”
Az egyik magyar oligarcha-kezdemény (mielőtt eltűntek az etüntethető fényképei a netről, megtekinthető volt a ráhel-lagziban viktor asztalánál) összes céges autója német rendszámú… offtopic de az automobilok megadóztatása is olyasmi amiben érdekes módon szlovákia megengedheti hogy kevesebb bőrt húzzon le, még a külföldiekről is (ugye a magyarbarát mentalitás nem elsők között ugrik be szlovákiáról). Nálunk meg úgy kezdődött hogy „Ha belépünk az eu-ba, nem lesz belső vámhatár.”, úgy folytatódott hogy „Nem, nem, a regisztrációs adó teljesen más mint a vám.” aztán alig egy amnéziányi idő (4 év) múlva már „A vám helyett bevezetett regisztrációs adó.”
A szlovák rendszámú autó az nekem a polgári engedetlenség jelképe. Trianonos matricával meg még vicces is. 🙂

 28. professzorpizka — 2017-04-03 21:26 

@Inspector Lohmann: Természetesen nem akarom, mivel a szlovák rendszámos vállakozó nem termel Magyarországon hozzáadott értéket, a CEU meg igen. Ez a különbség köztül.

Az „amerikai CEU nehezen átlátható” mondatról kifejted, hogy mit jelent, mert én nem értem.

 29. bertrand — 2017-04-04 12:45 

2017 már eddig is durva év volt a magyar politikában, de lehet, hogy a java csak ősszel jön:

http://index.hu/kulfold/2017/04/04/eu_kvota_kilepes/

 30. untermensch4 — 2017-04-04 14:42 

@bertrand: Pont ma hívott egy közvéleménykutató. Viktorék már készülnek az őszre.
Ebben a kvóta-ügyben látszik a legjobban hogy mennyire kretének. Ugyebár eu, tehát a személyek szabad áramlása. Vajon egy olyan embert aki nem is akar itt maradni, meddig tart eme troll nép egyszerű gyermekeinek kiutálni az országból..?

 32. Inspector Lohmann — 2017-04-04 15:47 

@professzorpizka: Hogy érted, hogy nem érted? A CEU fizikailag 1, de jogilag 2 külön intézmény: egy New York-i meg egy budapesti bejegyzésű. A jenki intézmény (amely mellett most mindenki kiállt) adja az amerikai papírt, de arról ezen kívül nem tudni semmi gazdasági információt, meg a képzéseit – pedáns Soros-alapítványhoz méltatlan módon – elfelejtette nyilvántartásba venni (ami nem azonos a hazai akkreditációval, ehhez pár meglévő paksamétát kellett volna csak átküldeni az EMMI-be).
Jelent ez bármit is? Önmagában nem, de arra sem ad biztosítékot, hogy minden rendben van náluk. Úgyhogy én köszönöm szépen, de eggyel hátrébb lépek és nem foglalok állást a CEU-NY ügyében. A KEE szuverenitása és működőképessége mellett azonban az összes vezető magyar felsőoktatási intézménnyel egyetemben bármikor.

 33. untermensch4 — 2017-04-04 20:14 

@Inspector Lohmann: A NY-i CEU sztem az USA joghatósága alá tartozik, hogy milyen képzést folytatnak ott és milyen papírt kinek adnak az az amerikaiak dolga. Semmilyen hatással nincs rá hogy itt nálunk milyen törvényt hoznak. Az amerikai papír magyarisztáni elfogadása vagy el nem fogadása lehet itt nálunk kérdés, intézményeknél. Cégek meg azt fogadnak el amit akarnak, ez az életképeseknél nem a papír hanem a tudás…

RSS feed for comments on this post.

Szólj hozzá

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.